Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי שאני מכוון את המראות בצורה בטיחותית, אך הוידאו הזה הוא טוען ,שאנחנו לא מפיקים

את המקסימום מהמראות? מה דעתכם?

פורסם

חזיר דיזל

פורסם

כבר ב1:26 ראיתי לאן הוא חותר, והוא צודק

בכיוון מראות נכון, אתה לא צריך לראות את צידי הרכב שלך.

אני מתחיל דווקא מהמראה המרכזית- כוון אותה כדי שתראה דרכה את כל החלון האחורי ורק אותו. את מראות הצד כוון כך שתיווצר חפיפה מינימלית בינן לבין המראה המרכזית.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

טכניקת הכיוון שלו מעניינת, את מראת הצד הוא מכוון, כשהוא מצמיד ראש לשמשה שלצד המראה, ואת המראה השנייה הוא מכוון בזמן שהוא מביא את הגוף למרכז הרכב..

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

העיקר שתגיע לאותה התוצאה.

עליך להגיע למצב בו חלקו האחורי של רכב מופיע במראת הצד, ואת חלקו הקדמי אתה כבר רואה במראה המרכזית, מה שאומר בעצם שביטלת את "השטח המת" שכולם אוהבים לדבר עליו, ולא מבינים שהוא לא קיים.

פורסם (נערך)

כל מה שמלפני קו הראייה של מראות הצד נמצא בטווח הראייה, ואינך זקוק למראה כדי לראות אותו.

השטח המת באיור הראשון הוא אפסי... אם זבוב יעוף שם, אתה תפספס אותו.

בודאות, ובאחריות, כיוון מראות מראות נכון מבטל שטחים מתים בטווח של נתיב אחד מכל צד.

ז"א שאם סמי טריילר, או לימוזינה, או סמארט, או פיאג'ו סי יעקוף אותך, מימין או משמאל, אתה תראה אותו בכל רגע מהעקיפה.

גילוי נאות- אינני מומחה תעבורה. ברשותי 4 קורסי נהיגה מתקדמת ו20 שנות ניסיון (ואני מרגיש מה זה זקן פתאום לכתוב את זה, אבל זה כבר לשרשור אחר :shock:)

עריכה אחרונה על ידי שביט

פורסם
כל מה שמלפני קו הראייה של מראות הצד נמצא בטווח הראייה, ואינך זקוק למראה כדי לראות אותו.

זה נכון בתנאי שעשים בדיקה מהירה של הכתף - הפניית ראש הצידה.

קו הראיה של מראות הצד נמתח אחורה בערך ב-45 מעלות מכל צד של הרכב - כל מה שבגזרה שלפני קו הראיה ועד בערך לאנך לצד הרכב - הוא בהגדרה שטח מת, מאחר ואנחנו לא דגים ולא ציפורים עם עיניים בצדי הראש. מבט חטוף הצידה פותר את הבעיה. בהחלט יש סיטואציות מסויימות שרכב יכול להפתיע באזור הזה - לדוגמא, תמרון "מספריים" בכביש תלת-נתיבי (אתה עובר מהימני לנתיב האמצעי, באותו זמן רכב אחר, מהיר יותר אך שנמצא מאחורייך, מנסה לעבור לנתיב האמצעי מהשמאלי).

למען הסר ספק, אין כאן שום טענה כנגד כיוון נכון של המראות כפי שמתואר בתרשים לעיל ובסרטון שצירף פות"ש. גם אני עושה בדיוק כך.

חזיר דיזל

פורסם
אני רק הערה:

עדיין נשאר שטח מת, אזור קטן יחסית שמסתתר מאחורי הפינות, וכמובן כל מה שמלפני קו הראיה של מראות הצד. כמתואר.

[ATTACH=CONFIG]512863[/ATTACH]

הפתרון: לא לשכוח לבדוק תמיד את הכתף.

בדיוק, כל נסיונותיי להפתר מהשטח מת הזה לא צלחו.

פורסם
חשבתי שאני מכוון את המראות בצורה בטיחותית, אך הוידאו הזה הוא טוען ,שאנחנו לא מפיקים

את המקסימום מהמראות? מה דעתכם?

צריך לשים לב שזה סרטון מאמריקה, המראות שם (בעיקר השמאלית) שונות וטכניקת הכיוון שלהן תהיה שונה בהתאם. למזלנו בורכנו בתקן אירופאי שמאפשר מראות נורמליות (יש איזה חוק פרדלי מטומטם שאומר שמראות חייבות להיות שטוחות איזה משהו אידיוטי אחר) אז העבודה שלנו בכיוון מראות הרבה יותר פשוטה. כמו שאמרו - מכוונים את המראה המרכזית שתכסה את כל החלון האחורי, ואחר כך מכוונים את מראות הצד כדי שתהיה חפיפה קטנה ככל האפשר בין מה שאתה רואה במראה המרכזית לבין מראת הצד הרלוונטית. לא צריך להדביק ת'ראש לחלון או לשבת על ידית ההילוכים.

ובכלל, לראות את האוטו שלך במראה זה קצת מצחיק. מה, אתה לא יודע שהוא שם? מפחד שהוא יברח? :)

מה שכן, כיוון נכון יכול בהתחלה להלחיץ כי "אתה לא יודע איפה האוטו שלך נגמר". הפתרון לזה מאוד פשוט - כשאתה מסתכל על המראה, תדמיין לעצמך כמו מעין המשך של המראה ובו תדמיין את הקצה של האוטו שלך. אחרי כמה פעמים כאלה, יעבור לך המוזר. מה שכן חשוב, זה לראות את סימוני הנתיבים, ככה אתה גם יודע שאתה נמצא בתוך הנתיב איפה שאתה רוצה להיות, ואתה גם מקבל חלופה ללראות את האוטו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אז אתמול כיוונתי את המראות שלי כפי שמתואר בתמונה ובוידאו ואני חייב לציין ש-

א) כבר ביציאה הראשונה שעליתי לכביש 1 פספסתי אוטובוס(!) וכל הדרך הייתי צריך לשחק עם המראות עד שהתקבל שדה ראיה כמעט מושלם.

זה נורא מבלבל בהתחלה ומוריד לך את הביטחון, אבל אני מניח שזה יעבור עם הזמן כי בסופו של דבר שדה הראיה גדל, אבל בגלל שכמעט אין חפיפה בין המראות השונות זה נראה כאילו אתה מפספס חלקים גדולים מהכביש מאחוריך.

ב) השימוש בכיוון המראות הזה הרבה פחות סלחני לשינויים בתנוחת הנסיעה, אם אתה רוכן קצת קדימה, מטה את הגוף ימינה או שמאלה שדה הראיה שלך נפגע משמעותית יותר מכיוון מראות סטנדרטי.

פורסם

בשום פנים ואופן אל תתעסק בכיוון מראות תוך כדי נסיעה.

עזוב את השיטה שלו עם הצמדת הראש לחלון. תמצא מגרש חניה גדול ותעמוד בו כך שמאחורייך במרחק 50-100 מטר פזורים כל מיני חפצים (מכוניות, פחי אשפה, עמודי תאורה וכו'). שב בתנוחת נהיגה רגילה, וכוון את המראות כפי שהוסבר (מרכזית שתכסה את כל החלון, ואז ימין ושמאל לחפיפה קטנה). אתה צריך להגיע למצב שבהנעת ראש *קלה* חפץ שיוצא מהמראה המרכזית נכנס למראת הצד ולהפך.

אם אתה מרגיש חוסר בטחון , תגדיל מעט את החפיפה. בסופו של דבר אתה צריך להגיע למצב שמתאים לתנוחת הנהיגה האינדיבידואלית שלך, ואתה מרגיש נוח איתו.

חזיר דיזל

פורסם

את מראת שמאל מספיק לפתוח עד לנקודה שמעבר לה לא רואים את דופן הרכב.

את מראת ימין (שבמכוניות רבות מכסה שדה ראיה קטן יותר) צריך לפתוח לחפיפה מינימלית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
tתה צריך להגיע למצב שבהנעת ראש *קלה* חפץ שיוצא מהמראה המרכזית נכנס למראת הצד ולהפך.

חס וחלילה!!!

הוא צריך להגיע למצב בו בלי!!! להזיז את הראש הוא רואה חפץ שנמצא בחלק הימני/שמאלי של המראה האמצעית, נמצא גם בחלק השמאלי של המראה הימנית / בחלק הימני של המראה השמאלית. בלי להזיז את הראש מילימטר.

במצב שאתה מתאר, הוא יכול להזיז את הראש *חצי הנעת ראש קלה* ואז הרכב יהיה בדיוק בין שתי המראות. אתה חייב חייב חייב שתהיה חפיפה בין המראות אחרת אתה מחליף שטח מת אחד (בשעה 4/8 שלך) בשטח מת אחר (בשעה 5/7 שלך).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

את המראה הימנית אני פותח עד הסוף, השמאלית טיפה פחות.

אני עובד במוסך ענק ונדיר שאני נתקל במראות מכוונות טוב, אפילו לא קרוב לזה - מראות שמכוונות כלפי פנים שרואים אולי 20 אחוז מהשטח שהוא לא הרכב, אחר כך אני לא מתפלא למה חותכים אותי בכביש.

• תוכן חדש...