Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני אשמח אם נכנס לפרטים, בשביל זה יש את הפורום.

אני לא ראיתי שמישהו דיבר פה על כמות תוסף שיש בשמן בשם Viscosity stabilizer.

יכול להיות שקישרת את זה לאינדקס צמיגות - Viscosity index שכתבתי עליו ?

הרי זה מחשב יחס בין צמיגות 40 מעלות צלסיום לבין צמיגות 100 מעלות צלסיוס.

זה בעצם מאפשר לחשב איך השמן יתנהג בחום גבוה יותר. לא חסר מחשבונים ברשת שמאפשרים לעשות זאת.

https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-52802ce95bf97a31cf0819ee345653e2

ברור שטמפרטורת השמן לא זהה בכל חלקי המנוע, אבל ישראל לא שונה מכל השאר המדינות בעולם בעובדה הזאת.

אין פה "חום מטורף" שהשמן vw504 לא יכול להתמודד איתו.

אנחנו מדברים על הבדל של כמה מעלות בודדות (5-10 מעלות) שהשמן מתחמם יותר ממדינות אירופאית ממוצעת.

הבאתי דומגא מהרכב שלי, שהטמפרטורת השמן דומה מאוד לאלה שמדווחים באירופה.

השמן vw504 הוא Longlife מיעוד במקור ל30 אלף ק"מ או שנתיים.

בארץ - כבר קיצצו את המרווח טיפולים בשמן הזה פי 2, מה שהופך אותו להרבה יותר בטוח מ vw502 שבמקור מיעוד ל 15 אלף או שנה בכל המדינות עולם.

בנוסף יש פורומים בחו"ל שעושים בדיקות מעבדה על שמני מנוע עם עשרות בדיקות על vw502 וגם על vw504. הקונסנסוס שם ששמן vw504 יכול לעבוד יותר שעות מנוע מאשר vw502 בלי לאבד את התכונות שלו, בערך ב30%.

לדעתי ההמלצות האלה נגד שמן vw504 מידע שמוצץ מהאצבע. בארץ השמן המומלץ הוא vw502, וכל המוסכים המורשים משתמשים אך ורק בו. לכן, אין להם שום מידע על איך vw504 מתנהג במנועים האלה, כנראה הסיבה שהם ממליצים על פלאשינג זה כי vw504 הוא מבוסס על C3 כמו השמן הבעיתי vw502. לא בגלל שהם מצאו מנוע בנזין שטופל עם vw504 ויש לו בעית בוצה.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חושב שהרבה ממה שאני קורא פה בשרשור מגיע מניתוח חלקי ולאור מידע חסר וניסיון לנתח תקנים ומפרטים שרוב האנשים לא מכירים לעומק. אני ראיתי חוזר טכני של פולקסווגן בשנת 2016 שאומר בפירוש שלאחר 5 שנים של חקירה של תקלות מנוע מסוימות במסגרת האחריות שבמדינת ישראל אין להתיר שימוש בצמיגת 5w30 אלא אם כן עושים זאת תוך כדי יידוע הלקוח שתתכן בוצה ואכילת שמן מוגברת במנוע ויש להחתים את הלקוח על רשות לשימוש בשמן שאינו מתאים לתקן a3 ו vw 502 ו ששמן c3 חד מפרטי אינו מתאים למנוע שלא רשום בפירוש במחשב היבואן שרשאי להשתמש בו. כאשר משתמשים בשמן 504 יש להמשיך באינטרוול החלפה קבוע של שנה או 15 אלף קמ המוקדם מבחנים תחת הסכמת הלקוח על האמור לעיל ולבצע פלאשינג כל 30 אלף קמ.

אתה יכול בבקשה לשתף אותי במסמך של פולקסווגן ?

איזה כייף לי :)

פורסם

השמן vw504 הוא Longlife מיעוד במקור ל30 אלף ק"מ או שנתיים.

בארץ - כבר קיצצו את המרווח טיפולים בשמן הזה פי 2, מה שהופך אותו להרבה יותר בטוח מ vw502 שבמקור מיעוד ל 15 אלף או שנה בכל המדינות עולם.

אף אחד לא קיצץ את מירווח הטיפולים בשמן VW504 ל-15K במקום 30K. הרכבים תוצרת קונצרן VAG הנמכרים בארץ לא מגיעים עם איבזור לניטור שמן המנוע וגם לוח השעונים ומחשב הרכב לא מקודדים למירווח טיפולים ארוך לכן לא ניתן לאשר החלפה כול 30K או שנתיים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא שומר את כל המסמכים שאני קורא במסגרת העבודה אבל יש כל תקופה חוזרים טכניים או מפרטים של יצרני רכב בתחומי מנוע שמנים ומסננים שמגיעים לעיני.

זהו רכוש עבודה ולכן אינני יכול לשתף.מציע לחברים כאן להקשיב ולא להגיע למסקנות חלקיות בגלל שהם קראו דעות ממקורות אחרים, או פירשו מה שראו באתר לובריזול, זה לא הופך אותם למומחי כשלים במנועים שגם אני לא מתיימר להיות.

הזול עולה ביוקר

פורסם

המחשבונים האלה לא אומרים דבר על התנהגות השמן סביב מיסבים שסתומים או בוכנות.

ישראל בהחלט שונה משאר מדינות העולם כי לאורך רוב השנה יש פה אקלים חם ולח מאוד ותנאי הסביבה הם גם אופי הנהיגה שעות ה IDLE הממוצעות ועוד דברים שלא לקחת בחשבון והיצרן כן.

לא קיצצו שום מרווח טיפולים של שמן 504 מכיוון שאין בארץ PR CODE וחיישן ניטור איכו תשמן אלא מחשב הרכב מגיע קבוע באינטרוול קבוע של החלפה ולכן התאימו את השמן האידיאלי לתנאים כוללים אלו.

באירופה לשמנים 504 C3 אין בעיות בוצה? יש, אבל פחות.

רכב שנוסע נסיעות ארוכות ולא מדומם הרבה יוכל בכיף להתנהל ככה רק שמביחנת היצרן בישראל אין אחריות כי הוא לא מאפשר זאת.

אם כבר הוא ממליץ בפירוש על קיצור אינטרוול החלפה אך לא מחייב שימוש בשמן "טוב יותר" זוהי החלטה פרטית של כל אחד אם לרדת בצמיגות או לא. אני מכיר שהוא ממליץ להשתמש בצמיגות החמה הגבוהה המותרת בארצנו. חייב לציין שגם אני בעבר בפאביה שלי שמתי שמן 5W30 C3 504 אבל הרגשתי לאחר 10 אלף ק"מ שהמנוע מרעיש וחזרתי לשמן 502 A3 5W40 של קסטרול והמנוע היה שקט יותר גם לאחר 10 אלף ק"מ. תקרוא לזה מקרה פרטי שלא מעיד על הכלל אבל מילא אוהבים לתת פה דוגמאות פרטיות אז אני זורם

הזול עולה ביוקר

פורסם

אני דווקא לקחתי בחשבון את עיניין המיסבים. בהודעות הקודמות גם התייחסתי למפרט של השמן. גם ב vw502 וגם vw504 מכל צמיגות שהיא יש דרישה זהה ל HTHS גבוה יותר מ3.5. ורוב השמנים מהתקנים האלה המאפיין הזה די זהה קצת מעל 3.5.

לגבי התנאים הקשים, זה המשפט שאני קורא בכל המקומות עולם. בארץ הארגומנט הוא חום ואבק. בחו"ל הנעה במינוס 30 מעלות, חומרים להמסת השלג, שמן שלא מגיע לטמפרטורת עבודה ומה לא.

לגמרי מובן שהמשמן מאבד את התכונות שלו עם הזמן, וזה ששמעתי רעשים נוספים יכול להעיד על זה שהשמן כבר לא במצב המקורי שלו. מצד שני, זה לא אומר הרבה. פעם שמו ברכב שלי שמן קאסטרול אגד' 5w40 והרעשים התחילו בדקה הראשונה ועד שהחלפתי את השמן לאחד אחר. אומר הרבה? לא. נטו עיניין של נוחות.

הדבר היחד שאפשר להגיד שהשמן משנה את התכונות שלו עם הזמן, ומי שרוצה לשמור על שמן במצב המקורי שלו שיחליף כל 7.5 במקום 15 אלף ק"מ. זה רלוונטי גם לשמן vw502 5w40 שהצמיגות שלו גבוהה יותר, אך לא הכרח אומר שהיא "מחזיקה" יותר ק"מ מבלי לרדת, זה יותר קשור לאיכות השמן עצמו. וגם זה שהמנוע לא עושה רעש נוסף אחרי X ק"מ, זה ממש לא אומר שהשמן עדיין טוב.

רוב השמנים בתקן vw502 מיוצרים על בסיס קבוצה 3 בלבד, בחום השמן משאיר משקעים וגם צריך לנקות את אותם.

בתקן vw504 המצב קצת שונה, מכוון שבתקן הזה יש בתערובת גם קבוצה 4 וגם קבוצה 5, הופך אותו לשמן עמיד יותר שמשאיר פחות משקעים. לכן, לא יהיה נכון להשוות אותו עם vw502 C3 5w30.

פורסם (נערך)

אתה מתייחס לשמן ספציפי 5W-30 בתקן 504.00 - אשר הצמיגות שלו גבוהה ונושקת לצמיגות 5W-40.

הצמיגות שלו - Viscosity at 100 - °C 12,2 .

* צמיגות 40 - ב 100 מעלות היא בטווח בין 12.5 וקטן מ 16.5

גם השמן הנ"ל בתנאי ישראל - בעומסי החום של האקלים, עם הזמן יספח לחות (מים ואבק) ויתפרק.

כך כי הרעיון שלך, להחלפות יותר מוקדמות הוא נכון מאוד.

נקודה נוספת וחשובה - צמיגות השמן ב 150 מעלות - ואת הנתון הזה לא כל החברות מספקות.

האם צמיגות השמן מספיק עבה, ליצירת שכבת פילם והפרדה.

היותר ידוע וברור -

תמיד שמן סינטטי טוב, בצמיגות 5W-40 - יתן שכבת הפרדה עדיפה בטמפרטורת 150 מעלות -

מאשר שמן 5W-30.

בנוסף -

כמה אנשים יודעים - כי תקן 504.00 מאפשר אידוי וירידה של כ 10%, בכמות השמן במהלך העבודה במנוע.

וכי יש לבדוק את מפלס שמן ולבצע השלמת שמן - ובמידה וחסר שמן ולא ממלאים את החסר.

כמות האידוי בהמשך גדלה יותר מהר.

מאחר ולכמות השמן הקטנה יותר, קשה להכיל את החום והמאמצים.

ואידוי השמן ללא השלמת המפלס, מוביל .. לאט לאט לבוצה.

ראה בשמן שאתם משתמשים - Top Tec 4200 5W-30

Evaporation loss (Noack) - 10,5 %

https://gzhls.at/blob/ldb/1/0/a/4/5eceec67a2585c040b902049e16b73c0da46.pdf

לכן -

כמה אנשים באמת מודעים לכך ובודקים את מפלס השמן.

כמה אנשים באמת יבצעו את החלפות כל 7.5 אלף.

וכמה אנשים באמת ישארו קשובים, לרעש מנוע קצת שונה.

לדעתי - גם כהמלצה עבורך, המנוע שלך מאוד חביב עם טורבו.

ואם אתה מושך את המנוע מידי פעם, ונהנה מסיבובים גבוהים - אולי כדאי למצוא שמן טוב בצמיגות 5W-40.

מה לעשות - ישראל קצת שונה בתנאי העבודה, והאקלים.

ואם צמיגות 5W-30 הייתה אפשרית בבטחון מלא - גם היבואן והיצרן VAG היו שמחים להשתמש בה

כהמלצה ראשונה.

ואם בכל זאת, אתם נשאירם עם 5W-30 - תקן 504.00 הוא טוב מאוד, ויחסית עמיד.

נ.ב -

לא צריך לזלזל ב תקן 502.00 הרשום כתקן ישן - אבל, התקן מתעדכן כל הזמן ומכיל תקנים נוספים.

הוא נחשב כתקן כללי, לאיזורים בעייתיים מאמצים חריגים, ואזורי חום.

ואם תשימו לב - בשמנים הסינטטיים, תקן 502.00 מופיע עם תקן 505.01 .

Volkswagen Oil Standard 502.00 / 505.00 / 505.01

הוא נחשב תחת תקן שמן מעורב לבנזין ודיזל - כך גם רשום בחשבוניות הטיפול במוסכי היבואן

Multi-grade synthetic oils in accordance - with standard 502:00

This petrol engine oil conforms to the standards VW 500 00

VW 501 00 as well as VW 505 00 and has other advantages.

It is ideal for engines , than must work under difficult conditions,

for example, difficult roads, towing a trailer, prolonged mountain

use , or driving in hot zones.

* - ותודה למרק על המסמכים בפרטי.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן בילבלת בין כמה דברים חשובים, וחשוב שתבין במה מדובר.

קודם כל, הרוב המכריע של השמנים בתקן vw504 הם בצמיגות הזאת סביב ה11.5-12.5 לא פחות.

המדד HTHS זה בדיוק המדד שדיברתי עליו, אך זה לא רק מדד ב150 מעלות High temprature, אלא גם תחת High shear (תזוזה מהירה). מפה השם HTHS.

שים לב מה כתבתי גם בהודעה הקודמת, הדרישות התקנים האלה ל HTHS זהה(!) בכל צמיגות - 3.5 ובגם פועל זהה(!) כמעט בכל השמנים המיינסטרים vw502 ו vw504, אין שום יתרון לצמיגות 5w40 בפרמטר הזה.

חברה שלא מפרסמת את ה HTHS של השמנים שהיא מוכרת, זאת חברה לא רצינית שלא רוצה לספק מידע על השמן. לא מומלץ לקנות שמנים מחברה כזאת. אבל גם אם החברה לא מפרסמת את זה, יש את המינימום הנדרש, פחות מ 3.5 זה פשוט לא יכול להיות לפי התקן.

NOACK - זה אחד הפרמטרים שאני מכיר ומתייחס אליהם בבחירת שמן, הדרישות נואק של תקן vw504 נמוך יותר מאשר בתקן vw502 ! זאת אומרת בדיוק ההפך ממה שאתה אומר. השמן vw504 מתאדה פחות, זאת אחת מסיבות לבחור בשמן vw504 ולא בשמן vw502.

בכללי, השמן vw504 שמן איכותי יותר ומפתרק פחות משמן vw502 זאת בדיוק הסיבה שהוא נושא שם "Longlife". שמן vw504 עובר טסט בין היקרים בתעשיית בדיקות שמן VW 650H. בודקים את השמן על מנוע של VW במשך 650 שעות מנוע, בכל מני מצבים. לאחר מכן מפרקים את כל המנוע, ובודקים את השחיקה של החלקים. שמן vw502 לא נבדק בכלל בבדיקה דומה, אפילו שבדרך כלל התקן הזה מגיע ביחד עם תקנים נוספים שעוברים בדיקה דומה במשך 250-350 שעות מנוע. מזה אפשר להבין כמה התקן vw504 מתקדם מול vw502 הפשוט יחסית.

לתקן vw502 אין עידכונים "כל הזמן", בדקתי את זה מול חברת Liqui moly, היה Release אחד של הדרישות לתקן הזה (למרות שאני דווקא ראיתי עוד רליז משנת 1999, כנראה ממש ישן וכבר לא זוכרים אותו).

היתי שמח לקבל את המלצתך, אבל לצערי יש פה פרשנות אישית שלך שלא בדיוק מבוססת על עובדות.

פורסם (נערך)

זה דיון.. להחלפת מידע.

בדוק טוב לגבי תקן 502.00 - הוא עודכן פעמיים או שלוש בשנים האחרונות (אם אני לא טועה).

ורשמתי למעלה - את הכיתוב מהוראות VW -

לגבי השימושים בתקן הנ"ל לעומסים, ולאזורים חמים.

בשמנים 5W-30 - גם בתקן 504.00 - יש אידוי רב , ואיבוד שמן במהלך העבודה במנוע.

האובדן במבחן התקן - כ 10% מכמות השמן.

מול אובדן רק של כ 3.9-6% - בצמיגות 5W-40 - בשמנים סינטטיים איכותיים דומים.

ושוב אני שואל - אם שמן בצמיגות 5W-30 בתקן 504.00 כל-כך טוב - מדוע היבואן

לא מאמץ אותו.

תקן 504.00 הוא מלפני כ 8 שנים, יש עליו כבר מידע וניסיון.

מדוע היצרן לא מחייב את היבואן - הרי זו טפשות , שלא לשים את השמן היותר טוב.

אבל - אולי היבואן לא מתלהב , עקב בעיות אידוי ואיבוד שמן גבוהות ובוצה.

הרי המחיר של השמן לא יקר, ומאוד סביר - בין 139-169 ש"ח.

מצורפים קישורים לשמנים , של החברות הגדולות.

א - http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-EDGE-5W30-Longlife-III-4L.html

ב - http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Agip-eni-i-Sint-5W30-4L

ג - http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Valvoline-SynPower-5W30-XL-III-5L.html

ד - http://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-eurol-syntence-5w30

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

ליין מן בבקשה תראה לנו כמה שמני מיינסטרים בתקן 5w40 vw502 שה NOACK שלהם 3.9-6%

ספויילר: אין כאלה.

חוץ מזה, ההשוואה פה בין תקן לתקן, לא בין שמן לשמן אחר. בתגובות אחרות ציינתי במפורש שאפשר למצוא שמן vw502 טוב לא פחות מ vw504, אבל זה לא מדד לתקן.

שוב פעם אני אומר, שיש לי תשובה רשמית של חברת ליקווי מולי שדרישות יצרן מתקן לא משתנות.

רשמית הדרישה לNOACK מתחת ל:

13 לשמן בתקן vw502

11 לשמן בתקן vw504

b8c6a7cs-960.jpg

אותי אישית פחות מעניין העיניין הפילוסופי והניחושים, אם יש עובדות שקובעות את מה שאתה אומר, מצויין.

אתייחס גם לכיתוב שהשמן מיועד לאזורים חמים. זאת הגדרה מאוד כללית. מה זה בעצם אזור חם? לדעתי זה 40-45 מעלות באופן קבוע. כדי לקבוע ששמן 5w30 הסטנדרטי לא מספיק אנחנו רוצים לראות איך המערכת קירור מתומדדת עם החום הזה, ומה החום של השמן בפועל באזור הזה. ברגע שטמפרטורת השמן עולה מעל 115 מעלות, אני גם אצטרף להמלצה על 5w40.

וגם לגבי התייחסות לדברים שהיבואן עושה וממליץ, נתייחס בצורה אמיתית.

היבואן שם את השמן הכי זול שעומד בתקן - השמן הפחות טוב, ולא את השמן הטוב והיקר כמו שאתה ממליץ. לכן גם ההשוואות של היבואן וההמלצות שלו רלוונטיות למינימום הנדרש בתקן.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם (נערך)

Seat Ibiza (6J1/6J5/6J8 (08-) 1,2 TSI 2012-14

Engine code: CBZA

Ambient temperature range All temperatures

Engine oil grade SAE 0W-30,0W-40

Engine oil classification OEM VW 502.00

Ambient temperature range All temperatures

Engine oil grade SAE 5W-30 A

Note:

Engine oil grade Longlife oil

Engine oil classification OEM VW 504.00