Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כבר פתחתי שרשור בעבר אבל לא פירטתי מספ אז אני פותח חדש בשביל לנסות לברר מה הבעיה. יש לי סובארו אימפרזה שנת 2006 מנוע 2000 ידנית, במשך שנה כמעט המזגן עבד ופתאום ביום בהיר אחד הוא התחיל לעשות בעיות, אני מפעיל את המזגן, יוצא אוויר קר, אחרי כמה שניות המדחס בעצם מפסיק לעבוד, יוצא רק איוורור, ואחרי כמה שניות המדחס שוב נכנס לפעולה והמזגן חוזר לעבוד. כל זה קורה פעם אחר פעם בנסיעה.

בגלל שאני לא מכיר מוסכים שמתמחים במזגנים, הלכתי לאיזה מוסך בעיר. על הדקה הראשונה הוא אמר "צריך להחליף מדחס", אני כן מבין ברכבים ואני יודע שלהחליף מדחס זה דיי תמוה, זה כמו שמישהו יכניס את הרכב שלו למוסך ואז המוסכניק יגיד לו "הלך מנוע", זרמתי איתו, התענוג עלה לי 1000₪ אולי יש בעיה במדחס, בכל אופן, הוא גם החליף לי רצועת אביזרים, שהוחלפה כמה חודשים לפני כן עם פולי במוסך אחר! בכל מקרה, החלפתי למדחס משופץ ותראו זה פלא - אותה תקלה בלי שום הבדל. חשוב לציין שהוא מרח אותי באותו יום במשך 6 שעות כמעט.

חזרתי אליו לאחר כמה ימים, השארתי אצלו את הרכב והוא אמר שהוא ניקה לי את הפילטר של המזגן (חדש, הורכב לפני פחות משנה במורשה סובארו) ו"הבעיה נפתרה", כמו שאתם מניחים, שום דבר לא נפתר.

באתי אליו עוד פעם, שם האוטו שלי פשוט עמד שעות על גבי שעות עד שאמרתי לו "תקשיב, אולי זה חיישן?", באותו רגע הוא אמר כן כן זה חיישן ושאבוא יום למחרת כי הוא צריך להזמין.

הגעתי אחרי מספר ימים, הוא טוען שהחליף חיישן (לצערי לא יכולתי לאמת כי הייתי בעבודה ומקום העבודה מאוד קרוב אליו אז השארתי את הרכב אצלו וחזרתי לעבודה.

ביקש 700₪ על החיישן, קיבל. יצאתי מהמוסך והבעיה עדיין לא נפתרה. ההבדל היחיד הוא ש"ההשתהות" הזאת של מזגן דולק\לא דולק פשוט לוקחת יותר זמן עכשיו. אם אז המזגן היה עובד למשך 10 שניות ואז מפסיק ל10 שניות, כל מה שהחלפנו (מדחס וחיישן) גרם לזה שכל התהליך עכשיו הוא 20 שניות קירור ו20 שניות אין קירור.

מה שקורה בפועל זה שיש קירור, לאחר מכן שומעים צקצוק מהתא כפפות (מניח שמהחיישן) ובאותו רגע הקירור נכבה ויוצא רק אוויר, ואחרכך שומעים שוב צקצוק (החיישן) ויש הרגשה של מדחס נכנס לפעולה. כשעמדתי ברמזור עם מזגן הייתי על 1000 סל"ד, ברגע ששמעו את הצקצוק הסל"ד ירד ל500, סל"ד אופטימלי בלי מזגן. אני מאמין שזה יכול להיות קצר חשמלי, אולי משהו בטרסמוטט.

לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהוא סתם החליף לי חלקים. אם הייתי מבין בנושא הייתי עולה על התקלה לבד או בעזרת קריאה באינטרנט, אבל אני כמעט בוודאות בטוח שלא היה צורך להחליף.

מה לעשות?

עריכה אחרונה על ידי Maximiliano
פורסם

תחליף מוסך ויפה מדחס אחד קודם.....!

לך למישהו שהעבודה שלו זה מזגנים ולא מוסך כללי, לפי מה שאתה מתאר אם הרעש שאתה מתאר מאזור התא כפפות הוא כמו של זרימה של גז/לחץ אוויר, יש לך סתימה אולי חלקית , או במעבה או באחד הצינורות.

מאיפה אתה?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

פורסם

אם הייתי מבין בנושא הייתי עולה על התקלה לבד או בעזרת קריאה באינטרנט, אבל אני כמעט בוודאות בטוח שלא היה צורך להחליף.

מה לעשות?

להבין במזגנים זה לא מספיק צריך ציוד איבחון, בדיקה ומילוי גז בכדי לפתור את הבעיה לכן האינטרנט לא היה עוזר לך במאומה.

אתה צריך בעל מקצוע בנושא מזגנים. לצערי בפורום אין כבר בעלי מקצוע בתחום.

איזה כייף לי :)

פורסם

היה לנו סיפור כזה במשפחה עם b4 מוסך מורשה ביצע איפוס לסלקטור בחינם והתקלה נפתרה.

התקלה התחילה אצלנו אחרי החלפת מצבר ללא מצבר גיבוי. אסור לעשות את זה...

Sent from my iPhone using Tapatalk

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

על הדקה הראשונה הוא אמר "צריך להחליף מדחס", אני כן מבין ברכבים ואני יודע שלהחליף מדחס זה דיי תמוה, זה כמו שמישהו יכניס את הרכב שלו למוסך ואז המוסכניק יגיד לו "הלך מנוע", זרמתי איתו, התענוג עלה לי 1000₪

לא מבין, זה נשמע לך תמוה ובקמום לקבל עוד חוות דעת, זרמת איתו? תחליף מוסך

בכל אופן, הומלץ פה רבות על איש מקצוע מאוד טוב, בבית דגן, לא הכי זול אבל מאוד מקצועי, אחכה שחברים אחרים יהיו יותר ספיציפיים.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

מעבר לעצות הטובות של ללכת למקום מומלץ שמתמחה במזגנים(תקרא קצת באינטרנט לפני),

תלך אליו ותדרוש את הכסף חזרה, לפחות את רובו ויפה שעה אחת קודם!

לא משנה מה תהיה התקלה שתגלה, נכנסת אליו למוסך בבקשה לסדר תקלה-האבחון הלקוי זה נטו בעיה שלו והוא צריך לקחת אחריות על זה

פורסם

אני מסכים עם אדיר10.

הכי קל לומר לו (במידת הצדק הרבה מאוד) "תחליף מוסך".

זה גם הכי קל לעשות.

בעל מקצוע צריך ל"עמוד" מאחורי העבודה שלו.

- בקש ממנו החזר כספי - מפני שהוא לא פתר לך את הבעייה, אחרי לפחות שתי "התעסקויות" וכי אתה אינך מרוצה ולא מתכוון לתת לו עוד הזדמנות.

alfa 156 2.5.

פורסם

כן, זה הבחור, משום מה זכרתי בית דגן :-o

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תוכן חדש...