Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוטף את הרכב שלי כל שבוע עם ONR ומיישם עליו הגנה עם PW של Koch. התוצאה מושלמת ואחרי שבוע כשאני שוטף שוב אין עליו כלל לכלוך, רק אבק (מדי פעם לשלשת ציפורים, אבל בגלל ה-PW זה יורד ממש בקלות או שאני מוריד את זה במהלך השבוע במידה ואני שם לב).

מדוע אנשים עדיין שוטפים את הרכבים שלהם קבוע עם סבון? יש לי חבר ששוטף כל שבוע עם גרניק, דליים, סבון... והלכלוך שלו לא בשמיים. אבל הגעתי למסקנה שאולי אין טעם שאני אשקיע בשטיפה עם ONR כי הלכלוך שלי מצריך רק מים וניגוב.

מה דעתכם? יש משהו שאני מפספס?

2016 BMW M235i.

פורסם

יש גם אנשים שמתקלחים עם סינטבון..

בכל מקרה כל אחד ומה שטוב לו, ואצל מי שזה לא העניין אני מניח שפשוט לא מכיר דרך אחרת.

פורסם

תריץ חיפוש בגוגל, בגדול זה חומר שנועד לניקוי הרכב למי שאין צינור, זה מפחית את הסיכוי לשריטות כתוצאה ממגע בין המטלית לצבע.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל אחד ואיך שהוא רוצה לשטוף.

לי אין זמן לשטוף כל שבוע, יותר לכיוון כל חודש במקרה הטוב אז אין לי ברירה ואני חייב לדפוק שטיפה ארוכה.

פורסם
אני שוטף את הרכב שלי כל שבוע עם ONR ומיישם עליו הגנה עם PW של Koch. התוצאה מושלמת ואחרי שבוע כשאני שוטף שוב אין עליו כלל לכלוך, רק אבק ...

אני שוטף את הרכב שלי כל שבוע עם ONR ...

הבעיה מגיעה יום למחרת - ביום ראשון. אני נוסע כרגיל לעבודה, וכשאני מגיע לרכב כשאני מסיים לקראת שעות אחר הצהריים כולו מצופה אבק, לכלוך, ועוד גורמים מזיקים.

נא הקף בעיגול את המשפט הנכון, יש לכלוך או אין לכלוך?

פורסם
נא הקף בעיגול את המשפט הנכון, יש לכלוך או אין לכלוך?

נורא תלוי. אבל הכוונה היא גם כשיש לכלוך, הוא יורד בקלות עם הכפפה והמים - ז״א לא נדרש מאמץ יותר ממים לכן אין לי סיבה אפילו להשתמש ב-ONR.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

יש אנשים ששותים נס קפה "חול" של עלית, וכאלה ששותים מפולי קפה טחונים שנקטפו בטמפ' 24 מעלות בגיאנה המשוונית.

יש כאלה קונים משקפי שמש ב50 שקל בסופרפארם, וכאלה שקונים ב1200 עם מסגרת טיטניום ועדשות שמחזירות uva ומגנות על הקרנית והרשתית.

יש כאלה שקונים סטייק עין בסופר וכאלה שקונים "ואסיו" בכפר הריף.

כמעט לכולנו יש תחומים שמעניינים לנו את הביצה ואנחנו משקיעים בהם מינימום זמן וכסף, ומנגד יש תחומים בהם אנחנו מבינים יותר ומוכנים להשקיע בהם יותר, זמן, כסף ורצון ללמוד עוד.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

ה ONR חומר מצוין אבל אני שומר אותו לזמנים בהם אין לי גישה לצינור מים (במקום עבודתי יש לי גישה לצינור)בכלל, בגלל מחירו הלא-זול . מה גם ש ONR אני משתמש בו לדברים אחרים כגון קויק דיטיילר, יש לי ספריי קבוע ברכב עם תערובת שלו של 3 אאונס לגלון מים, זה אמנם לא לפי המלצת היצרן שאומר להשתמש ב 6 אאונס לגלון בתור QD אבל עשיתי זאת לפי ההמלצה של הדיטיילר המקצועי ביוטיוב סקוט מ דאלאס פיינט קורקשן

.

הדילול של 3 אאונס לגלון חלש מדי לניקוי יבש או הסרת אבק מהרכב לדעתי, אבל מתאים לכל ניקוי כללי כמו סיפי דלתות, נקודות מסוימות ברכב, ניקוי חרא ציפורים ומפגעים נקודתיים אחרים. בכלל, אני ב ONR לא אוהב להשתמש כניקוי יבש, בשביל זה צריך חומר ייעודי כמו אקוסמארט של כימיקל גייז.

שטיפה עם צינור היא כיפית, הברק שמשאירים השמפואים השונים נהדר (כרגע משתמש כל פעם בשמפו אחר - סונקס המרוכז הכתום בבקבוק גדול שהבאתי מגרמניה, מגוויירס אולטימייט ווש אנד ווקס, אפילו קניתי ארמור אול קונסטרייט שהוא סבבה לגמרי, וגם שמפו של כימיקל גאייז), השמפואים מנקים ממש טוב ויסודי. אין לי אקדח קצף - זה היה עושה את שטיפת השמפו לאפילו יותר כיפית, לכן מבין אנשים שמעדיפים סבון רכב על שטיפת ONR. בנוסף - השמפואים משמעותית זולים יותר מה ONR.

ה ONR עצמו מגוון בשימושים שלו. יש דיטיילרים ביוטיוב שמשתמשים בו באופן קבע - למשל לניקוי השמשות, לניקוי פנים הרכב - אם הייתי דיטיילר מקצועי הייתי משתמש בו באותו האופן. רכב שחלקי הפנים שלו מלוכלכים למדי, אתה מכין מראש דלי עם מים ו ONR, לא צריך יותר מדי חומר, ובשילוב של APC שמשפריץ לפני אתה מנגב את כל הדלתות וחלקי הפנים בקלות עם המטלית הלחה שספוגה ב ONR .

שיטה זו למשל למדתי מדאלאס פיינט קורקשן שמי שעוקב אחריו יודע שהוא משתמש הרבה ב ONR. גם "דיטייל גרוב" שאשים קישור אליו - מי שעוקב אחריו יודע שהוא משתמש ב ONR בדילול של שימון פלסטלינה לחלונות, לניקוי פנים הרכב ולשמשות וכמובן כנוזל סיכוך לפלסטלינה.

אוהב מאד את העצות והסרטונים של שני דיטיילרים אלו. שימוש נוסף ל ONR , גם זה לפי הוראות היצרן, זה "חיזוק" של דלי השטיפה עם השמפו הרגיל. כשהרכב באמת מלוכלך אם רוצים להגביר את הסיכוך ועוצמת הניקוי להוסיף אאונס של ONR לדלי השטיפה. הנו רינז של אופטימום יכול לשמש גם כ'נוזל לפני שטיפה', עוברים על האוטו עם מיכל ספריי גדול שמוציא נוזל בלחץ (20 שח במקס סטוק, חנויות טמבור מסוימות או באליאקספרס) ומתיזים מים עם ONR על הרכב כדי לרכך מראש את הלכלוך, למי שאין לו מקציף מקצועי.

ה ONR הוא מסוג החומרים שעושים כמה דברים - חיזוק דלי השמפו, נוזל קוויק דיטיילר, שימון לפלסטלינה אבל הדבר שהוא הכי מצטיין בו זה המטרה שלשמה נועד - ניקוי הרכב עם מים בדלי, כלומר ניקוי NO RINSE. הוא יודע לעשות כמה דברים אבל חלש בכל אחד מהם בנפרד, חלש יותר מחומר ייעודי. הוא לא טוב לניקוי יבש כמו חומרים ייעודיים, הוא ממש לא נוזל QD טוב כמו חומרים ייעודיים והוא לא משמן לפלסטלינה טוב מספיק כמו חומרים ייעודים.

אפשר להשתמש בו גם כעזר לייבוש הרכב (שזה תכלס עוד שימוש לכל קוויק דיטיילר, זו אחת הפעולות שכל מי שקונה קוויק דיטיילר כלשהו משתמש בהן), עושה עבודה לא רעה (יודע לייבש את הרכב יותר טוב ומגביר בהחלט את הברק, צריך לרסס כמות יפה ממנו על מגבת היבוש), אבל לא טובה כמו קוויק דיטיילר מקצועי של מגווירס או כימיקל גייז. יש קוויק דיטיילרים שמנקים יותר טוב ממנו (מגוויירס ספריי אנד מיסט קוויק דיטיילר למשל) או משאירים הגנה, מה שהוא לא באמת עושה (אולי הONR הירוק שגם אותו יש לי בבקבוק קטן ולכן אני מתקמצן עליו יותר - יעשה עבודה יותר טובה כ QD עם שכבת הגנה אבל בטוח לא כמו סונקס BSD או כימיקל גייז V07 או אינסטהווקס של CG וחומרים אחרים למריחה על הרכב לאחר שטיפה).

בקצרה, החומר הזה עושה את העבודה הכי טובה כאשר ממלא את המטרה המקורית שלו והיא שטיפה ללא צינור מים. לשאר השימושים שלו הוא עושה עבודה מסוימת אבל ממש לא טובה כמו חומרים ייעודים.

אני גם חושב שכ QD הוא משאיר סימנים מסוימים על הרכב ולא מתנגב חלק מספיק. זה חומר שצריך מים כדי לעבוד בצורה טובה.

עריכה אחרונה על ידי ניסאן מיקרה
פורסם (נערך)

הנה עוד קצת קישורים על השימושים השונים והדילולים לאופטימום נו רינז.

https://www.carcarefanatic.com/many-uses-of-optimum-no-rinse-wash-shine/

https://www.detailedimage.com/Ask-a-Pro/how-to-optimum-no-rinse-onr-detail-spray/

http://canadiangearhead.com/alternative-optimum-no-rinse-uses-product-review/

ובאופן כללי השימושים השונים שאמורים להיות לכל QD - לא רק ONR :

Detail spray is one of the most used items a detailer can use, you can go through a lot of detail spray even during just one detail. The list of uses for detail spray are endless and here are just some of the uses below:

1. Dust Removal
  2. Finger Print Removal
  3. Door Jamb Cleaner
  4. Window Cleaner
  5. Bird Bomb Removal
  6. Clay Lubricant
  7. Light Wheel Cleaning
  8. Dash Cleaning/Dust Removal
  9. Interior Wipe down
  10. Drying Aid Lubricant
  11. Water Spot Removal
  12. Hard to Remove Wax/Polish
  13. Pre Customer Inspection/Pickup
  14. Polishing Pad Conditioner

פורסם
ה ONR חומר מצוין אבל אני שומר אותו לזמנים בהם אין לי גישה לצינור מים (במקום עבודתי יש לי גישה לצינור)בכלל, בגלל מחירו הלא-זול . מה גם ש ONR אני משתמש בו לדברים אחרים כגון קויק דיטיילר, יש לי ספריי קבוע ברכב עם תערובת שלו של 3 אאונס לגלון מים, זה אמנם לא לפי המלצת היצרן שאומר להשתמש ב 6 אאונס לגלון בתור QD אבל עשיתי זאת לפי ההמלצה של הדיטיילר המקצועי ביוטיוב סקוט מ דאלאס פיינט קורקשן
.

הדילול של 3 אאונס לגלון חלש מדי לניקוי יבש או הסרת אבק מהרכב לדעתי, אבל מתאים לכל ניקוי כללי כמו סיפי דלתות, נקודות מסוימות ברכב, ניקוי חרא ציפורים ומפגעים נקודתיים אחרים. בכלל, אני ב ONR לא אוהב להשתמש כניקוי יבש, בשביל זה צריך חומר ייעודי כמו אקוסמארט של כימיקל גייז.

שטיפה עם צינור היא כיפית, הברק שמשאירים השמפואים השונים נהדר (כרגע משתמש כל פעם בשמפו אחר - סונקס המרוכז הכתום בבקבוק גדול שהבאתי מגרמניה, מגוויירס אולטימייט ווש אנד ווקס, אפילו קניתי ארמור אול קונסטרייט שהוא סבבה לגמרי, וגם שמפו של כימיקל גאייז), השמפואים מנקים ממש טוב ויסודי. אין לי אקדח קצף - זה היה עושה את שטיפת השמפו לאפילו יותר כיפית, לכן מבין אנשים שמעדיפים סבון רכב על שטיפת ONR. בנוסף - השמפואים משמעותית זולים יותר מה ONR.

ה ONR עצמו מגוון בשימושים שלו. יש דיטיילרים ביוטיוב שמשתמשים בו באופן קבע - למשל לניקוי השמשות, לניקוי פנים הרכב - אם הייתי דיטיילר מקצועי הייתי משתמש בו באותו האופן. רכב שחלקי הפנים שלו מלוכלכים למדי, אתה מכין מראש דלי עם מים ו ONR, לא צריך יותר מדי חומר, ובשילוב של APC שמשפריץ לפני אתה מנגב את כל הדלתות וחלקי הפנים בקלות עם המטלית הלחה שספוגה ב ONR .

שיטה זו למשל למדתי מדאלאס פיינט קורקשן שמי שעוקב אחריו יודע שהוא משתמש הרבה ב ONR. גם "דיטייל גרוב" שאשים קישור אליו - מי שעוקב אחריו יודע שהוא משתמש ב ONR בדילול של שימון פלסטלינה לחלונות, לניקוי פנים הרכב ולשמשות וכמובן כנוזל סיכוך לפלסטלינה.

אוהב מאד את העצות והסרטונים של שני דיטיילרים אלו. שימוש נוסף ל ONR , גם זה לפי הוראות היצרן, זה "חיזוק" של דלי השטיפה עם השמפו הרגיל. כשהרכב באמת מלוכלך אם רוצים להגביר את הסיכוך ועוצמת הניקוי להוסיף אאונס של ONR לדלי השטיפה. הנו רינז של אופטימום יכול לשמש גם כ'נוזל לפני שטיפה', עוברים על האוטו עם מיכל ספריי גדול שמוציא נוזל בלחץ (20 שח במקס סטוק, חנויות טמבור מסוימות או באליאקספרס) ומתיזים מים עם ONR על הרכב כדי לרכך מראש את הלכלוך, למי שאין לו מקציף מקצועי.

ה ONR הוא מסוג החומרים שעושים כמה דברים - חיזוק דלי השמפו, נוזל קוויק דיטיילר, שימון לפלסטלינה אבל הדבר שהוא הכי מצטיין בו זה המטרה שלשמה נועד - ניקוי הרכב עם מים בדלי, כלומר ניקוי NO RINSE. הוא יודע לעשות כמה דברים אבל חלש בכל אחד מהם בנפרד, חלש יותר מחומר ייעודי. הוא לא טוב לניקוי יבש כמו חומרים ייעודיים, הוא ממש לא נוזל QD טוב כמו חומרים ייעודיים והוא לא משמן לפלסטלינה טוב מספיק כמו חומרים ייעודים.

אפשר להשתמש בו גם כעזר לייבוש הרכב (שזה תכלס עוד שימוש לכל קוויק דיטיילר, זו אחת הפעולות שכל מי שקונה קוויק דיטיילר כלשהו משתמש בהן), עושה עבודה לא רעה (יודע לייבש את הרכב יותר טוב ומגביר בהחלט את הברק, צריך לרסס כמות יפה ממנו על מגבת היבוש), אבל לא טובה כמו קוויק דיטיילר מקצועי של מגווירס או כימיקל גייז. יש קוויק דיטיילרים שמנקים יותר טוב ממנו (מגוויירס ספריי אנד מיסט קוויק דיטיילר למשל) או משאירים הגנה, מה שהוא לא באמת עושה (אולי הONR הירוק שגם אותו יש לי בבקבוק קטן ולכן אני מתקמצן עליו יותר - יעשה עבודה יותר טובה כ QD עם שכבת הגנה אבל בטוח לא כמו סונקס BSD או כימיקל גייז V07 או אינסטהווקס של CG וחומרים אחרים למריחה על הרכב לאחר שטיפה).

בקצרה, החומר הזה עושה את העבודה הכי טובה כאשר ממלא את המטרה המקורית שלו והיא שטיפה ללא צינור מים. לשאר השימושים שלו הוא עושה עבודה מסוימת אבל ממש לא טובה כמו חומרים ייעודים.

אני גם חושב שכ QD הוא משאיר סימנים מסוימים על הרכב ולא מתנגב חלק מספיק. זה חומר שצריך מים כדי לעבוד בצורה טובה.

מאיפה קונה את ה Meguiar's Spray ?

פורסם (נערך)

יש לאוטוסטור ספריי קטן ב19 שח וספריי גדול יותר ב59 ועוד אחד ב 39 שח. כולם יעילים ואיכותיים .

יש לו את Meguiar's Quik Detailer ב 39 שח. רסס ונגב, מיסט אנד ווייפ. אותו אחד יש לו גם ב 19 שח בבקבוק קטן. (רק לשם השוואה הגדול שעולה 39 שח עולה 6-7 דולר בסופרים של ארהב שזה בערך 25 שח. זה לפני כל מיני מבצעים שיש להם מדי פעם. )

http://www.autostore.co.il/%D7%AA%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%A1-%D7%93%D7%99%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A8-Meguiars-Ultimate-Quik-Detailer.html

יש לו את האולטימייט קוויק דיטיילר ב 59 שח. זה אמור להיות מוצר פרימיום, כמו שכל חברה עושה מוציאים סדרת פרימיום, המוצרי "אולטימייט" של מגווירס לא רעים בכלל. ניסיתי את הווקס סינטתי שלהם, השמפו ווש אנד ווקס ואולי עוד שאיני זוכר כרגע.

לא חייב שזה יהיה השם המדויק שנתתי (מיסט אנד ווייפ), מגווירס הוציאו כמה מותגי קוויק דיטיילר חיצוני לאורך השנים (כל מוצר יצא בכמה ורסיות, חלק ממאמצי השיווק של החברות להתחדש וכמובן יש פעמים, לא תמיד - שהפורמולות משתפרות), יש פורמולות ישנות יותר ועיצוב אריזה ישן יותר, כמו בכל חברה, לכל מוצר. דוגמא נוספת -אין פה למיטב ידיעתי את מותג גולד קלאס -

https://www.walmart.com/ip/Meguiar-s-Gold-Class-Quik-Detailer/19794454?athcpid=19794454&athpgid=athenaItemPage&athcgid=null&athznid=PWVUB&athieid=v0&athstid=CS020&athguid=466001f5-37e9a8e8-dd3078856a38deba&athena=true

הלאסט טאצ' שבא בבקבוק של גלון - אם קונה אותו אתה מסודר להרבה זמן. חומר ורוד כזה, ממש איכותי. למזלי יש אותו באוטסטור ב150 שח כך שאני לא צריך להסתבך עם הזמנות מחו"ל. המחיר שלו באמזון בערך 25 דולר (בוולמארט 26.5 דולר שזה 100 שח כמעט), כך שלקנות בארץ לא כזה יקר. החלטה שלך, יש אותו גם באיביי ואמזון .

כל המוצרים הללו לדעתי מצויים גם בACE כלומר אוטודיפו אבל הם די יקרנים שם. אני כמובן לא רוצה להתערב בעלויות הייבוא של החנויות השונות אבל תזכור שהמחירים בארהב שאמרתי לך - החנויות שמייבאות פה לא קונות במחיר הזה אלא יותר זול, מחיר סיטונות לספקים . אבל זה לא ענייננו.

נוזלי דיטיילר חיצוני מסוימים טובים גם לפלסטיקה בתוך הרכב וכו'. הנה דוגמא לשימוש כזה עם הלאסט טאצ' :

• תוכן חדש...