Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום חויתי מול עיניי את אחת התאונות הקשות, המפחידות והשכיחות שיכולה להיות.

השעה 13:30 בערך, נסיעה בכביש החוף לכיוון דרום, כ-2 דקות אחרי וינגייט.

בעודי נוסע ברכב שלי, עם החברה, הגיס ואחותי ההרה, ותוך כדי דיבור עם הגיס על קורס לנהיגה מתקדמת שאני מתכנן לעשות (צירוף מקרים מזעזע תוך כדי דיבור על היגוי-יתר ותת-היגוי)

הרכב ממול, פיזו 205 במרחק של כמה מטרים,מתחיל להיזרק לצדדים ימינה שמאלה..

בעודי צועק לעברי יושבי המכונית שיסתכלו מהר מה קורה, סוטה הרכב בפניה חדה שמאלה היישר לתוך גדר ההפרדה מבטון.

הרכב התנגש חזיתית במהירות גבוהה, וקיר הבטון, ממש כמו קפיץ, מרים את הרכב לגובה של 2 מטרים באויר תוך כדי שהרכב מסתובב 360 מעלות (זכורה לי עוד התמונה של תחתית הרכב מול העיניים) ונוחת על 4 הגלגלים ומסתחרר על הכביש.

קשה לעכל, או להאמין שזה מה שראו עיניי.

היינו ממש מאחוריו, בלמתי הכי טוב שאפשר וסטתי לשוליים בעניין של שניות.. (היינו ממש מאחורה, ועל נתיב ההתפכות).

גיסי (יוצא סיירת מובחרת) עוד הספיק למלמל לי באוזניים שהוא רץ לעשות החייאה ולעזור.

יצאנו שנינו מהרכב ורצנו להגיש עזרה, תוך כדי שאני צועק לאחותי שתתיקשר למשטרה ולאמבולנס.

בדרך נס, יצאו שני הנהגים מהרכב כמעט ללא פגע ועזרנו להם כמה שיכולנו...

הם סיפרו לנו, תוך כדי הלם מוחלט, שהם שמו חגירות בטיחות 5 דקות לפני האירוע- שלמעשה זה מה שהציל אותם ממות ודאי. (הרכב התפרק לרסיסים, השמשה עפה כמה מאות מטרים החוצה)

"מזל רב" זה נשמע מעט מדיי בשביל לתאר מה שקרה.

הייתה מצלמה ברכב שלי, ולא הספקתי לצלם כי הייתי עסוק בעזרה הראשונית.

אני מספר את זה כאן רק כדי להמחיש במעט עד כמה המדינה אטומה לגבי תאונות הדרכים..

אני בטוח שהנהג תיפעל רע מאוד את הרכב בזמן הזריקות הראשונות ונלחם עם ההגה עם הסיבוב במקום כנגדו תוך כדי בלימה חזקה מאוד(היה ניתן לראות את זה מאחורה).

לא יודע אם קורס נהיגה מתקדמת יכול לעזור במקרים כאלה, אבל אין ספק שהגורם האנושי נתן פה את הטון, ולאוו דווקא מהירות הנסיעה (שסביר להניח שהם היו מתים במהירות גבוהה יותר).

סוף שבוע שקט ובטוח לכולם!

אמיר... שעדיין מתאושש ונזכר במראות הקשים.

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נשמע מפחיד מאוד..

ידוע לך מה הייתה הסיבה לכך שהרכב התחיל להזרק מצד לצד ?

מאוד ידוע שהחגורות זה דבר שמציל חיים ב-90% כמעט מהמקרים ..

היה להם מזל גדול ..

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

QUOTE=lironsts]מזל גדול יש לשני החברה האלה.

לא הבנתי האם הנהג היה אשם בכל הסיפור?כשרכב נוסע ואף אחד לא נכנס בו, ואין מיכשול מאוד מפתיע על הכביש ,האשם היחידי חוץ מהנהג יכול להיות הנוסע שבנסיון התאבדות נואש השתלט על ההגה ושבר שמאלה....

גם עם זו תקלה ברכב אז התחזוקה באחריות הנהג.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לדעתי, הוא נצמד במהירות גבוהה לרכב שלפניו, וכשזה בלם, הוא בלם בחוזקה רבה(בלימה שגויה), מה שגרם לאיבוד אחיזה מוחלט של החלק האחורי והיזרקות לצצדים של הגלגלים האחוריים.

הגיוני??

פורסם

אני עדיין מנסה להבין את הגורם לתאונה.

האם יכול להיות שבלימת הפתע החזקה שהוא ביצעה (בהנחה שזה מה שהיה) יכלה לגרום לאיבוד אחיזה בגלגלים האחוריים והשתוללות שלהם?

לגבי התאונה עצמה, המזל שלי היה ששמרתי מרחק, כי לולא המרחק הוא היה נוחת עליי!!! ממש נוחת!

הוא גם היה בהפרש דיי ניכר מכל המכוניות שהיו מאחוריו, וכולם, ממש כמוני, הספיקו לבלום ולא נכנסו מתחתיו שהוא היה באויר!

אם רק מישהו מאותם חכמים שיושבים היום אי שם במשרד התחבורה היה מבין כמה ששיעורי הנהיגה בארץ וקלות קבלת הרישיון בארץ (הפשוטה והקלה להחריד) זה פשוט אסון חיים!!

אמיר.

**רק הוסיף ואציין שעצירה לצורך עזרה ראשונה במקרה שכזה יכולה להציל חיים..

חשוב מאוד, אפילו במידה הכי מזערית לצאת ולהגיש עזרה, כי הנהג המעורב בתאונה לא יכול לפעול בשיקול דעת לעצמו כשהוא שרוי בהלם מוחלט- כולל פיוני הרכב והפחתת הסכנה לתאונה נוספת**

פורסם

לגבי התאונה עצמה, המזל שלי היה ששמרתי מרחק, כי לולא המרחק הוא היה נוחת עליי!!! ממש נוחת!

הוא גם היה בהפרש דיי ניכר מכל המכוניות שהיו מאחוריו, וכולם, ממש כמוני, הספיקו לבלום ולא נכנסו מתחתיו שהוא היה באויר!

לא סתם אומרים לשמור מרחק, לא סתם אומרים לחגור חגורת בטיחות, לא סתם אומרים לנהוג במהירות כפי שהדרך מאפשרת.

ובגלל סיבות אלו הוא נמצא בתוך חומת ההפרדה ולא אתה.

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
זאת הבעיה,

כשיש ברכב שני נהגים, כל אחד מושך לצד אחר :wink:

:silly:

בכל מקרה, ביום שישי בדרך לראשון ראיתי 2 תאונות דרכים בהם הלך כל הפרונט (ללא נפגעים).

לגבי התאונה, אולי התפוצץ לו גלגל?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

שים לב bmw

להיכנס להחלקה זאת בכלל לא בעיה ,לחיצה על הבלמים ,היגוי לא נכון ,חוסר תשומת לב שניה אחת וכ"ו.

לצאת מהחלקה ללא כל תקלות זה כבר עיניין של מיומנות וניסיון(ניסיון זה הדבר היחיד שלא ניתן ליקנות בכסף)

גם בקורס נהיגה מתקדמת -קורס החלקה שאני מעביר באשקלון

אני מסביר זאת:

במגרש זה לא כמו בכביש

במגרש יש לנהג את כל השטח הרצוי לבצע תימרונים

במגרש יש לך הרבה ניסיונות ( לא היצלחת פעם ראשונה נסה פעם שניה וכ"ו)

במגרש אין רכבים שבאים מולך.

ועוד ועוד ועוד

לעומת זאת הקורס במגרש ההחלקה נותן לך (להנהג)את ההרגשה מהי החלקה והכי חשוב איך לא להיכנס למצב כזה .

כמו כן מלמד אותך ונותן לך את הכלים הנכונים והידע הבסיסי בלבד -וזה מספיק.

כיצד להיתמודד עם החלקה עד כמה שניתן באותו קטע דרך שהיחלקת.

נסיעה בטוחה

ירון מאיר

פורסם
הערה קטנה - תאונה ללא נפגעים , או נפגעים קל - היא לא תאונה קשה.
אתה יודע, תמיד פיקפקתי במחשבה הזאת.

בוא נראה את זה מנקודת מבט שונה לרגע:

ידוע לי שהאדם ובשרו, הם הגופים העיקריים בשעת תאונה.

אבל תחשוב על זה, אם בן אדם יוצא שלם, או פצוע קל כמו שאמרת, והאוטו יצא מושבט(!) זה נקרא תאונה לא קשה? כלומר, פה בטוח שיחק המזל, תסכים איתי?

אם להפוך את ה-5 דקות שלפני התואנה, לכאלו שהן בלי נסיע עם חגורה..... תבין לבד מה היה קורה.

לכן, למה לעזאזל קורים לזה תאונה לא קשה?!

תאר לעצמך השלכות של תאונה, שבה לא חגורים, כמו זאת (דוגמא מצויינת - לצערי).

אני פשוט אומר את זה , מטיפ טיפה נסיון (או, ליתר דיוק מראה עיניים) של בן דוד יקר, שריסק עץ פלמה (לא זוכר איך קוראים לזה בעברית) אחרי שכמעט נדפק במסעית חונה על 126 קמ"שש בכביש של 60...

ידידתו יצאה עם פנים מרוסקות מאחר ולא חגרה חגורה (היו לו כיסויי דמוי עור :? ), ואף לכיוון החלון במושב האחורי (החלון בו היא נדפקה, היה צעד הפגיע בעץ - משמע העץ פגע 5 סנטימטר מהחלון לכיוון הבגאז'). חברו, שישב במושב שליד הנהג, שבר יד, ובן דודי יצא משותק לכמה חודשים...!

היתה צריך לראות את המראה הזוועתי של דלת מלאה בדם של הבחורה (:mm_shocke ).

הכי מעצבן אותי שהוא לא למד שופ דבר מהמקרה.. משיך להרגיש בטמן על הכביש.

השוטר אמר לנוף שהם עוד יצאו במצב טוב יותר מדי אחרי תאונה כזאת!

נדהמתי לשמוע כאשר הגדירו את התאונה, לא קשה....

פורסם
הערה קטנה - תאונה ללא נפגעים , או נפגעים קל - היא לא תאונה קשה.
צודק, לפחות מבחינת סוג התאונה..

הכוונה הייתה לתאונה קשה למראה ומרובה במזל.

גיסי הסביר לי באופן מקצועי ביותר, שעדיין קשה לעמוד על השלכות הפגיעה בתאונה שכזאת.

הנהג למשל דימם מהאף בצורה לא נורמלית, ולא בגלל איזה חתך או משהו שהיה על פניו- לך תדע איזה פגיעה פנימית/שטף דם פנימי יש לבחור... והוא לא מודע לזה.

או אפילו פגיעה באיברים פנימיים- מחוזק המתיחה של החגורה והלחצים האדירים בזמן ההתנגשות בקיר.

אגב, אולי בגלל האנדרנלין הרבה הם לא הפסיקו להסתובב בייאוש סביב הרכב...תוך כדי בעיטות ופריקת עצבים על כל חלק שהיה מפוזר בכביש.

הסברנו להם כמה פעמים שעליהם לשבת עד להגעת האמבולנס לצורך בדיקות...

פגיעה פנימית יכולה להופיע אפילו חצי שעה אחרי האירוע ולגרום להתמוטטות... חייבים להיבדק גם אם נראה שהכל בסדר.

תאר לעצמך השלכות של תאונה, שבה לא חגורים, כמו זאת (דוגמא מצויינת - לצערי).

אם הם לא היו חגורים, הם היו נדרסים למוות בנתיבים הנגדיים שהיו עמוסים במכוניות!!

או נמרחים עם הפרונט של הרכב.

**אייל, התקלתי אותי... אבל גם זו אכן סבירות לתאונה..:wink:

אמיר.

• תוכן חדש...