Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות רכב חדש ל3 שנים, (ככול הנראה עוזב את הארץ בעוד 3 שנים ללימודים בחול)

השוק מת, מלא חברים שלי נתקעו עם רכבים והפסידו המון

אני ״מפחד״ מהתהליך של המכירה, לא אוהב להתעסק עם קונים,בדיקות, משא ומתן וכול השיט שמסביב

רוצה להחזיק את הרכב למשך 3 שנים בלבד (תקופת האחריות) וצריך שיהיה חדש בלבד.

הרכב המדובר לצורך העניין הוא ככול הנראה לאון fr או משהו דומה. ( גולף gti וכו׳)

מה האפשרויות שעומדות בפניי? יש דבר כזה מסלולים ברכישה מהחברה עם התחייבות לקנייה חוזרת או משהו בסגנון?

ראיתי ליסינג פרטי תפעולי באוויס ועוד כמה חברות

אבל אין רכבים ממה שאני מחפש רק רכבים שמיועדים לציי ליסינג

ובכללי האם יש טרייד אין שמשלם ״מחיר מחירון״ (כמובן עם יש צורך ביישורי קו קטנים אז + הורדה במחיר ) ? או שטרייד אין זה מייד להפסיד עוד 15-20 אחוז ולא פחות

תודה רבה

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה אתה מפחד?

תפתח יד2, תראה כמה מבקשים על הרכב שאתה רוצה כשהוא בן 3, תוריד כמה אחוזים בשביל לסגור, והנה ערך הרכב המשוערך בעוד 3 שנים.

משתלם לך? לך תקנה. לא משתלם? חפש איזה רכב מיני ידני משומש בכלום כסף, שתוכל לזרוק לפח בעוד 3 שנים בלי להסתכל אחורה.

בטרייד-אין אתה לרוב גם קונה רכב, לא רק מוכר רכב. כמובן שתמיד ימצא הסוחר שיקנה ממך בהנחה גדולה במזומן, אבל אם תפרסם את הרכב מספיק זמן לפני שאתה נעלם ותתפשר במחיר מראש, כנראה שלא תהיה שום בעיה למכור. כמובן שאם תתעקש על עוד 2,000 ש"ח כי "זה מה שכתוב במחירון, למה מה, אני נראה לך פראייר", יש סיכוי די סביר שתתקע ותצטרף למקהלת "השוק מת" הנ"ל.

סתם, אם במקרה נחתת הרגע מאיזו משלחת באנטרקטיקה, גולף GTI הוא אחד הרכבים המבוקשים ועם ירידת ערך מהנמוכות (באחוזים) שאתה יכול לקנות היום.

כמובן, שעוד 3 שנים הכל יכול להשתנות. גם הביקוש לגולף GTI, גם הלימודים בחו"ל. לשום דבר אין תעודת ביטוח.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

למה אתה מפחד?

תפתח יד2, תראה כמה מבקשים על הרכב שאתה רוצה כשהוא בן 3, תוריד כמה אחוזים בשביל לסגור, והנה ערך הרכב המשוערך בעוד 3 שנים.

משתלם לך? לך תקנה. לא משתלם? חפש איזה רכב מיני ידני משומש בכלום כסף, שתוכל לזרוק לפח בעוד 3 שנים בלי להסתכל אחורה.

בטרייד-אין אתה לרוב גם קונה רכב, לא רק מוכר רכב. כמובן שתמיד ימצא הסוחר שיקנה ממך בהנחה גדולה במזומן, אבל אם תפרסם את הרכב מספיק זמן לפני שאתה נעלם ותתפשר במחיר מראש, כנראה שלא תהיה שום בעיה למכור. כמובן שאם תתעקש על עוד 2,000 ש"ח כי "זה מה שכתוב במחירון, למה מה, אני נראה לך פראייר", יש סיכוי די סביר שתתקע ותצטרף למקהלת "השוק מת" הנ"ל.

סתם, אם במקרה נחתת הרגע מאיזו משלחת באנטרקטיקה, גולף GTI הוא אחד הרכבים המבוקשים ועם ירידת ערך מהנמוכות (באחוזים) שאתה יכול לקנות היום.

כמובן, שעוד 3 שנים הכל יכול להשתנות. גם הביקוש לגולף GTI, גם הלימודים בחו"ל. לשום דבר אין תעודת ביטוח.

ככול הנראה ההיחלטה היא leon fr

מצד אחד הוא אחד המהנים שיצא לי לנהוג, אהבתי אותו מאוד, והוא זה הרכב שאני רוצה

והייתי חותם גם על הנחה מהמחירון ביותר מ2000 שקלים מראש אני לא קטנוני

ומאידך

החשש- יום סיום האחריות, אני חושש שלקראת סיום האחריות ועם המוניטין הבעייתי

לא יהיה מי שיקח את הדבר הזה שיעלה עשרות אלפי שקלים ויהיה שווה לחתול בשק שהוא ללא אחריות על תיבת ההילוכים הארורה הזאת

ומשם אני יתקע איתו

אני אישית יודע שלעולם לא הייתי רוכב dsg 7 ללא אחריות בעשרות אלפי שקלים מכיסי, לכן החשש מרגיש לי הרבה יותר ''חזק''

פורסם

אני חושב שאתה צריך טיפול לחרדות ולחששות טרם אתה רוכש רכב.

לא מדובר בבעיית רכישת רכב או רכב, מדובר בבעית גישה בסגנון "אני מפחד לצאת מהבית כי אולי אדרס".

אם אתה נפשית לא מסוגלת עכשיו לקנות רכב חדש, אז אל תקנה.

פורסם

לכל סיר יש מכסה, השאלה היא רק המחיר. רכב בן 3 אפשר למכור, אפילו די מהר.

אם אני הייתי מחפש לאון fr, והייתי צופה עלויות תחזוקה x (נניח, בתרחיש הגרוע, סט מצמדים ומח גיר כל 3 שנים), הייתי מחפש מוכר שיהיה מוכן להתפשר קצת במחיר. כמובן שאם הוא היה מוכן להתפשר ב-x זה היה אידיאלי.

אתה מכיר את כל הנתונים, השאלה היחידה היא אם ירידת הערך הצפויה (ועלויות הביטוח) נראות לך סבירות. אם כן, אין מניעה לקנות.

אני מסכים איתך

פורסם
תן לי להרגיע אותך כבר מעכשיו' date=' לא תצא מורווח מהסיפור.[/quote']

יש לפעמים אנשים בפורום שנראה שכול תפקידם זה להגיב משהו חצי שנון בכול פוסט שיתפרסם אי פעם,

לא ברור איך מנושא הפוסט חיברת את התגובה, אבל אני לא אפריע לך

לכל סיר יש מכסה, השאלה היא רק המחיר. רכב בן 3 אפשר למכור, אפילו די מהר.

אם אני הייתי מחפש לאון fr, והייתי צופה עלויות תחזוקה x (נניח, בתרחיש הגרוע, סט מצמדים ומח גיר כל 3 שנים), הייתי מחפש מוכר שיהיה מוכן להתפשר קצת במחיר. כמובן שאם הוא היה מוכן להתפשר ב-x זה היה אידיאלי.

אתה מכיר את כל הנתונים, השאלה היחידה היא אם ירידת הערך הצפויה (ועלויות הביטוח) נראות לך סבירות. אם כן, אין מניעה לקנות.

אני אשתף אותך, נכנסתי לראות כמה שנתון 15 נמכר ביד 2- בערך 40,000 ש''ח פחות מביום הרכישה

לקחתי עוד 10,000 ש''ח כריזיקה, סה''כ צופה ירידת ערך של 50,000 ב3 שנים, -1400 ש''ח לחודש

אפשרי לגמרי עבורי, ואפילו די נוח (כמובן יש ביטוח וטסט וטיפולים שחושבו בנפרד וגם סבירות )

אני חושב שאתה צריך טיפול לחרדות ולחששות טרם אתה רוכש רכב.

לא מדובר בבעיית רכישת רכב או רכב, מדובר בבעית גישה בסגנון "אני מפחד לצאת מהבית כי אולי אדרס".

אם אתה נפשית לא מסוגלת עכשיו לקנות רכב חדש, אז אל תקנה.

אתה סתם מגזים, יש לי חששות מוצדקים ביותר ! אני מכריז על עצמי כנורמלי לחלוטין ברוב הזמן

פורסם

אין לי ניסיון במכירת רכב אבל אני חייב לומר שאתה לוקח את זה לכיוון הלא נכון. אף אחד כאן לא יכול להבטיח לך מה יקרה עוד 3 שנים. תזכור שתמיד במכירה יש משא ומתן, אין מקום לברוח. אתה רוצה את המחיר הכי טוב שתוכל להשיג והקונה רוצה מחיר נמוך שזה דיי לגיטימי. אם תרצה למכור רכב בן 3 שנים ומתגמש מהמחירון, אתה תמכור מהר.

Peugeot 208 turbo 2015

פורסם
אני אשתף אותך, נכנסתי לראות כמה שנתון 15 נמכר ביד 2- בערך 40,000 ש''ח פחות מביום הרכישה

לקחתי עוד 10,000 ש''ח כריזיקה, סה''כ צופה ירידת ערך של 50,000 ב3 שנים, -1400 ש''ח לחודש

אפשרי לגמרי עבורי, ואפילו די נוח (כמובן יש ביטוח וטסט וטיפולים שחושבו בנפרד וגם סבירות )

זה נשמע לי קצת מעט, אבל אם זה מה שמבקשים בממוצע אז כנראה שזה המחיר.

תתחדש!

אני מסכים איתך

פורסם
זה נשמע לי קצת מעט, אבל אם זה מה שמבקשים בממוצע אז כנראה שזה המחיר.

תתחדש!

המחיר שלה כחדשה היה 148-155

כיום הם מוצעות בטווח של בין 100 ל110 בהתאם לקילומטר

האם ירידת ערך של 50,000 ש''ח ב 3 שנים נשמעת לך קטנה מידי ?

האם בכללי יש נתונים יבשים רשמיים של כמה רכב שהוא סחיר באופן ממוצע אמור לרדת ?

פורסם

1. ירידת הערך בנקודת הזמן הנוכחית יכולה לתת לך הערכה של סדר הגודל של ירידת הערך - אבל קח בחשבון שהשוק דינמי ובד"כ לרעה.

2. המחיר בו תוכל מכור את הרכב תלוי בגורמים שאין לך שליטה עליהם. (לדוגמא כמה אנשים ירצו למכור בדיוק את אותו דגם במקביל אליך)

3. אם אתה חייב לדעת כמה יעלה לך קח בחשבון הערכה של 50% ירידת ערך, ותתייחס לכל מה שתקבל מעל לזה, כבונוס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בתור מישהו שיש לו ברכב כזה חדש, עשיתי לפני הקנייה את כל החישובים האלה. די קשה יהיה למכור רכב כזה אחרי 3 שנים לפי מחירון. מחיר הרכב בזמן מבצע פחות מ150 אלף שקל. אז מי שקונה לא ישקיע 115 אלף שקל ברכב ללא אחריות שעבר 50 אלף, כשחדש עולה 150 אלף. ישקיע 100 אלף לכל היותר. זה גם קשור למימון רכב יד שניה שבדרך כלל לא מממן מעל 100 אלף שקל. לכן עוד תחזיק את הרכב עוד שנה-שנתיים ואז תמכור, או שתצטרך להוריד את המחיר משמעותית.

פורסם
1. ירידת הערך בנקודת הזמן הנוכחית יכולה לתת לך הערכה של סדר הגודל של ירידת הערך - אבל קח בחשבון שהשוק דינמי ובד"כ לרעה.

2. המחיר בו תוכל מכור את הרכב תלוי בגורמים שאין לך שליטה עליהם. (לדוגמא כמה אנשים ירצו למכור בדיוק את אותו דגם במקביל אליך)

3. אם אתה חייב לדעת כמה יעלה לך קח בחשבון הערכה של 50% ירידת ערך, ותתייחס לכל מה שתקבל מעל לזה, כבונוס.

אני מוכן לספוג ירידת ערך של 50,000 ש״ח ברכב של 150,000

אבל 50 אחוז? , ממש לא.

האם 50 אחוז ירידה זה משהו שתכלס קורה בשטח?

כי בכול הדגמים של סיאט שהסתכלתי לא יצא לי לראות רכב שנמכר ב50 אחוז מהמחיר המקורי לאחר 3 שנים

לכול היותר ראיתי 30-35 אחוז,

האם אני טועה?

פורסם

אתה לא יכול להסתמך על זה. יש לא מעט דגמים שמחיר המכירה שלהם בפועל אחרי שלוש שנים מתקרב ל50% ממחירם כחדשים. כמו"כ אם מאיזושהיא סיבה ירד המחיר של חדש, כל נקודת הייחוס שלך משתנה. אם יצא דגם חדש ומשוכלל יותר או אם עוד כמה חודשים יביאו את הדגם הזה עם שיפורים כמו מערכות בטיחות מקוריות, או שיפורים אחרים שאין לך ולי מושג מהם - ירידה הערך בפועל יכולה להיות גבוהה בהרבה.

אף אחד לא מבטיח לך כלום. הדרך היחידה שלך להבטיח את העלות לתקופה של שלוש שנים היא לרכוש את הרכב בליסינג פרטי כאשר בסוף התקופה אתה מחזיר את הרכב. (שים לב שאם אתה עושה עסקה כזאת שי לכלול בתוכה אחריות לשלוש שנים גם אם זה כרוך בתוספת תשלום)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אתה לא יכול להסתמך על זה. יש לא מעט דגמים שמחיר המכירה שלהם בפועל אחרי שלוש שנים מתקרב ל50% ממחירם כחדשים. כמו"כ אם מאיזושהיא סיבה ירד המחיר של חדש, כל נקודת הייחוס שלך משתנה. אם יצא דגם חדש ומשוכלל יותר או אם עוד כמה חודשים יביאו את הדגם הזה עם שיפורים כמו מערכות בטיחות מקוריות, או שיפורים אחרים שאין לך ולי מושג מהם - ירידה הערך בפועל יכולה להיות גבוהה בהרבה.

אף אחד לא מבטיח לך כלום. הדרך היחידה שלך להבטיח את העלות לתקופה של שלוש שנים היא לרכוש את הרכב בליסינג פרטי כאשר בסוף התקופה אתה מחזיר את הרכב. (שים לב שאם אתה עושה עסקה כזאת שי לכלול בתוכה אחריות לשלוש שנים גם אם זה כרוך בתוספת תשלום)

נגעת בדיוק בנקודה שמפחידה אותי

בליסינג פרטי אין לאון, וגם הדגמים שכן קיימים הם רק עם שנתיים אחריות

משום מה כול הוואג מגיעות עם שנתיים אחריות בלבד בליסינג פרטי ללא שום אפשרות להארכה

בכללי הלאון שאני מדבר עלייה היא מתיחת פנים שעכשיו נכנסה, האם יש סיכוי לדגם חדש ב3 שנים הקרובות או שזה נדיר לאחר מתיחת פנים?

• תוכן חדש...