Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיטרות יד שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני רוצה לקנות גיטרה חשמלית יד שניה עם מגבר עד 2000 ש"ח ורציתי לדעת איפה אני יכול למצוא

גיטרה יד שניה, עם יש איזה לוח שיש שם כלי נגינה...

תודה רבה

יונתן

פורסם

תודה חברים....עוד מישהו?

עכשיו הייתי רוצה שתתנו לי חוות דעת הגיטרות להלן:

• פנדר סקוויר דגם סטראט
  • גיבסון אפיפון
  • גיבסון לס פאול
  • פנדרsquier tele california series
  • פנדר סטרטוקסטר (מקסיקנית)

והייתי רוצה שגם תמליצו על גיטרות טובות יד שניה שמגיעות עד 2000 עם אפשרות להתגמשות ל-2500

למשהו טוב במיוחד..תודה רבה

יונתן

פורסם

לגבי הגיטרות,

סקוויר היא חב' בת של פנדר ואפיפון היא חב' בת של גיבסון. שתי חברות הבת מייצרות גיטרות זולות באיכות בינונית שדומות בצורתן למקור .

איך נקבעת איכות של גיטרה חשמלית?

איכות האלקטרוניקה (בעיקר הפיק-אפים), סוג וטיב העץ ולבסוף איכות הייצור והגימור.

באופן כללי הסטראטוקאסטר על כל גירסאותייה היא גיטרה ידידותית שמתאימה להרבה סגנונות מוסיקליים מג'אז דרך בלוז ועד רוק כבד (מטאל). היא קלת משקל, אמינה ומעוצבת בצורה נוחה הן לנגינה בעמידה והן לנגינה בישיבה.

אני ממליץ לך לנסות למצא פנדר סטראט משומשת מתוצרת ארה"ב שתתאים לתקציבך. החיפוש יכול לקחת קצת זמן אבל זה שווה את זה.

אפשרות טובה נוספת היא סטראט מתוצרת מקסיקו שתהיה זולה יותר ותיתן תמורה מצויינת.

בכל אופן, כדאי לנגן עליהן וכך להתרשם. גיטרה שמסיבה לך הנאה (נוחות וצליל טוב לטעמך )כבר במפגש הראשון תעשה זאת גם בהמשך.

פורסם

שלום יונתן...

אפיפון היא חברת בת של גיבסון.... משמע שגיבסון יהיה יותר איכותי מאפיפון.

כל שאר הפנדרים\סקווירים שציינת הם אותן גיטרות שבדרך כלל מיוצרות או במקסיקו או בטייואן. (הפסיקו מזמן ליצר גיטרות של סקוויר\פנדר ביפן)

אני מאמין שאם קצת מאמץ תוכל למצוא פנדר סטרטוקסטר אמריקן סטנדרט ב 2500+-.

נ.ב.

יש חנות בשם ווינטג' ברחוב קינג ג'ורג' 33 בת"א שמוכרים בה גיטרות משומשות.... כמו כן תוכל למצוא גיטרות חדשות עם דפקטים קלים בחנות "כלי זמר" בקריית אריה פ"ת.

קו---------------------------------------

פורסם

תודה לכם על ההסבר המפורט, הארתם את עיני!

אז אתם אומרים שלא כדאי ללכת על חברות הבד של החברות פנדר וגיבסון?

אני רוצה גיטרה איכותית, עם צליל טוב שתספק לי הנאה בנגינה (אני לא מתפרנס מזה).

תודה רבה על העזרה.

ד"א: מצאתי פנדר סטראט ב-3000 והוא לא מוכן לרדת בגרוש..מה אומרים?

יונתן

פורסם

יונתן , איזה סיגנון אתה מנגן , או שואף לנגן ?

אמנם פנדר היא גיטרה ידידותית יחסית , אבל במיוחד עם סינגלים ( פיקאפים יחידים ולא כפולים ) היא במילים מעטות לא מתאימה לרוק קצת יותר כבד מהסטנדארט ( והכוונה לאמריקן סטנדרט שבאה עם 3 סינגלים ולא יעזור מה תעשה אלא אם תחליף פיקאפים היא תרעיש עם דיסטורשן , ולא במובן הטוב ) , עוד בצד השלילי שלה הוא צוואר עבה למדי ובניגוד למה שידידינו דן אמר , היא לא קלה במיוחד מבחינת משקל. ( מניסיון )

מבין הרשימה שלך , אם הלס פול היא אמיתית ולא אפיפון ובמצב טוב היא בהחלט הגיטרה לקנות , בלי לחשוב פעמיים.

דגמים ביפן ד"א לפי מיטב ידיעתי מחבר בניו יורק עדיין מיצרים של פנדר.

כמו כן הייתי בודק את החנות באלנבי 94 ( כמדומני מוזיקול או משהו כזה ) שמחזיקה גם סטוק של גיטרות תצוגה ומשומשות במחירים נחמדים , בזמנו הם החזיקו הרבה ג'קסונים , שזו גיטרה חביבה ביותר , במיוחד אם אתה מתענין יותר בכיוון הכבד ( צריך לשמוע , הרבה מהן לא משהו , אבל מצד השני רוב הגיטרות של רוב החברות לא משהו ) , ושווה לבדוק גם איבנזים מהדרות הגבוהות יותר שגם נחמדות מאוד.

בתחום הגיבסונים יותר סיכוי שתמצא SG מאשר לס פול , שגם היא לטעמי גיטרה מדהימה ( אבל קשה לי להאמין שתכנס כ"כ לתקציב שלך ).

בכ"א , גיטרה + מגבר ב2500 ש"ח למשהו סביר לא תמצא כ"כ בקלות , אבל שווה לנסות ולקנות יד שניה , בוינטז' ראיתי בזמנו גם גיטרות במחירים לא רעים אבל גם גיטרות די עלובות במחירים מופקעים.

שווה תמיד ללכת עם חבר שמכיר קצת את התחום ומכיר מבנה של גיטרות ואיך לבדוק אותן , כי אתה לא רוצה להכנס לכיוונים ושיפוצים יום אחרי קנית הגיטרות , במיוחד בכזה סדר גודל של מחיר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ראשית, קצת התבלבלתי משתי ההודעות שלך: מאחת הבנתי שאתה רוצה גיטרה ומגבר ב-2,000 ש"ח, ומאחרת שרק הגיטרה תעלה 2,000, וזה סיפור שונה - כי מגבר זה לא בהכרח דבר זול.

מבין השניים, דווקא על הגיטרה הייתי מתפשר. סקוויאר היא גיטרה לא רעה בכלל, ובקצת מעל ל-1,000 ש"ח לחדשה - היא מציאה של ממש. רצוי לציין שאני לגמרי מאמין שסאונד הוא עניין של נגן, וכשאני מגיע לקנות גיטרה, מאוד חשובה לי ההרגשה באצבעות, כי על הסאונד אפשר לעשות כל כך הרבה מניפולציות כשצריך, אבל בין האצבעות והמפרט למיתרים אין כלום. אם לא סקוויאר, אז יש פנדרים משומשות זולות, מקסיקניות, שיש להן טיפה בעיה של יציאה מכיוון. שזו עוד נקודה חשובה (שמתייחסת לנגן חדש וחסכן, לא לרמות שמעל): גיטרות וינטג' - בהנחה הלא סבירה שתמצא כאלה במחיר הזה - הן מגניבות, ואין על הסאונד שלהן, אבל יותר קשה לכוון אותן וצריך לעשות את זה לעיתים קרובות יותר, ומי שלא יודע לעשות את זה, מתבעס מהר מאוד.

נניח שקנית סקוויאר, נשארו לך 1,000 פלוס מינוס למגבר, שחשוב שהוא יהיה:

- חזק.

- איכותי.

- אמין.

- נייד.

כדאי להתעכב רגע על שני האחרונים, כי הם החשובים באמת:

כשאני אומר אמין, אני מתכוון למגבר שיעבוד 10 שנים בלי תיקון, גם כשתסחוב אותו ממקום למקום, ושייתן אותו סאונד ברגע שהוא נדלק ושעה וחצי אח"כ וגם בעוד שלוש שעות. מי שמבין ועוקב אחרי, מבין שהעצה הבאה היא לא מגבר מנורות. כן, למגברי מנורות יש סאונד בנזונה. אבל לוקח למנורות זמן להתחמם כדי להגיע לסאונד האופטימלי ואחרי יותר מדי זמן הוא כבר לא אופטימלי. תחשוב, נניח, כיוון קרבורטורים באלפא משנות השבעים והשמונים. והם לא אמינים. תחשוב, נניח, פז'ו ספורטיביות משנות השמונים והתשעים. לנגן מתחיל זה פשוט לא מומלץ. אני מנגן כבר הרבה שנים על אותו מגבר, וגם מופיע איתו, והוא לא מנורות, ועד היום אף אחד לא התלונן. הפקות גדולות שמשלמות כסף טוב בשביל הסאונד שלהן גם יסדרו לך את המארשל הרצוי. מה שכן מומלץ זה שהמגבר יהיה נייד. 200 וואט זה הספק נחמד, ובוקסה כפולה זה סבבה, וימבה נובים זה כיף חיים, אבל הכל שווה לתחת כשאתה צריך לסחוב את זה שלוש קומות לדירה של חבר שלך כל פעם שאתה צריך לנגן. אני מכיר הרבה מגברים שעברו דירה למקום שבו מנגנים בהם ולא גרים יותר עם הנגן, ואותי בתור נגן זה היה מבעס.

רצית התייחסויות לגיטרות שהעלית, אז בבקשה:

פנדר סקוויר דגם סטראט - נדמה לי שאמרתי את דבריי. אם אפשר לקנות אותה בקונפיגורציית HSS (האמבקר, סינגל, סינגל - תורם לסאונד "בשרי" יותר), מה טוב.

גיבסון אפיפון - איזו אפיפון? לס פול? ג'ו פאס? יש די הרבה אפיפונים, אבל הדבר העיקרי שאפשר לומר עליהן זה שהן השקעה לא רעה לטווח בינוני, כי עוד שנה בעלות סבירה ביותר תוכל להחליף לפיקאפים של סימור & דאנקן ולקבל סאונד קרוב להפליא לזה של גיבסון אמיתית.

גיבסון לס פאול - כן, תמצא אחת ב-2,000 ש"ח... אבל ברצינות, גיטרה נחמדה, כבדה כמו פול-טריילר, גריף (צוואר) קצת מרגיז לנגנים מתחילים, ומשמשת בעיקר נגנים בין בלוז לרוק כבד (למרות שהיום, אפשר לעשות מניפולציה על כל סאונד וכו'...).

פנדרsquier tele california series - פעם נורא רציתי טלה. ואז ניגנתי על אחת, וזה עבר לי לגמרי, פשוט כי הבנתי שהצליל של ג'וני גרינווד ורדיוהד מגיע מעוד כמה מקומות חוץ מהטלה הזו, והיא היתה לי לא נוחה בעליל ובסיסית מאוד בסאונד הטרבלי (מלשון Treble) שלה. היום אולי הייתי קונה אחת. ובעצם, אולי גם לא.

פנדר סטרטוקסטר (מקסיקנית) - תחליף זול וטוב לסטראט אמריקאית, למרות שיש להן אי-אילו בעיות כיוון (נשמע דבילי, אני יודע, אבל מהיכרות עם מספיק נגני סטראט חסכנים).

נקודה חשובה: לא הייתי קונה חיקויי סטראט שהם לא סקוויאר. סקוויאר זה כל כך זול, שכל מה שיותר זול מזה לא שווה את ההפרש - בעיקר ביכולת השמירה הבסיסית על כיוון.

אז, זהו, בעצם.

אם אתה מנגן בסגנון מסוים, ורוצה לדעת אילו גיטרות מאופיינות על ידי הסגנון, אתה מוזמן לספר, ואשמח לענות.

ברינג און דה סבבה

פורסם

בקשר לקניית גיטרה חשמלית

חבר שלי קנה אחת חדשה מהחברה דרך הרשת בזול- 500 ש"ח +100 ש"ח משלוח.

אם תרצה פרטים שלח לי הודעה.

פורסם

לפני שאתה סוגר על גיטרות במשלוח במחיר של 500 ש"ח, אל תשכח לספר לנו איזו גיטרה זו כדי שנדע להזהיר אותך מהשלולית שאתה עומד לדרוך בה.

ברינג און דה סבבה

פורסם

בטמאן, תודה רבה לך על התשובה המעמיקה והמפורטת, עזרת מאוד!

בקשר לגיטרה זה משתנה, כי אני רוצה להשקיע בגיטרה (לבד) 1500 אבל עם יש מציאה (ויש אחת עכשיו), אז אני מוכן לגלוש לכיוון ה-2000 (רק גיטרה), והמגבר, אני לא יחסתי לו חשיבות כ"כ גדולה

כי לרוב אני מתאמן בבית ולא יוצא עם הגיטרה, אבל אתה הסברת שזה כן משנה.

מצאתי פנדר סטרטוקסטר יפנית ב-1900 ש"ח, אתם חושבים ששווה?

אז מה דעתכם לגבי סקווירים, שווה לקחת סקוויר עם מגבר טוב?

תודה רבה

יונתן

פורסם

סטראט יפנית היא פתרון לא רע, אבל המכשלה עלולה להיות אלקטרוניקה שתשבוק בלי התראה.

יש דרכים לבדוק את זה, אבל אין דרך לדעת שזה יישאר המצב גם שבוע לאחר מכן. גיטרה חדשה (כמה באמת עולה סקוויאר חדשה היום? אני פשוט זוכר שהיא זולה מאוד) תגיע עם אחריות כלשהי על מערכות האלקטרוניקה, וראש שקט זה תמיד נחמד.

הפרש הסאונד? תנגן על שתיהן. אם אתה לא שומע הבדל עצום (שים לב שגם באיכות מגברים יש הבדלי שמיים וארץ, אז נסה להשוות את המגבר שאיתו ניגנת על הפנדר היפנית למגבר דומה בחנות שבה תבדוק את הסקוויאר) - לך על הסקוויאר. בגיטרות ברמה הזו, חדש מהניילונים עדיף על חטף-מכות-מכל-פנס-רחוב-בתל-אביב-והשתין-לו-כלב-לתוך-הג'ק-אבל-דן-תורן-נגע-בה-פעם-אחת.

למדתי עם השנים לחשוב ברובד הפרקטי, שכל כך הרבה נגנים - בעיקר מתחילים ובינוניים - נמנעים ממנו ובמקום נופלים לעולם הרומנטי של הוינטג'. גם אני מת על זה, אבל יצא לי גם לחפש בחיי כמה פעמים מפתחות של גיטרה שלא מייצרים מאז שנת 69' וזה, כמעט לבד, הביא אותי לקניית גיטרה חדשה שנכון, נשמעת פחות טוב, אבל תחזיק גם שואה גרעינית. לדעתי, זה צריך להיות ערך עליון עבור נגן מתחיל.

ועוד מחשבה פרקטית - אתה לא יוצא מהבית עכשיו, אבל אולי עוד כמה חודשים תנגן בלהקה? לך על מגבר עם יכולת ניידות. בכל אופן - לא מנורות, כבר אמרתי.

ברינג און דה סבבה

• תוכן חדש...