Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיון עוקץ לפני הטסט ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים המאזדה 3 2005 המזדקנת החלה לרעוד .

כפי שחשבתי וגם אימתתי על ידי קריאת קוד תקלה , יש להחליף סליל הצתה ובנוסף פסק המוסכניק שיש להחליף 4 פלאגים למרות שהחלפתי לפני פחות משנתיים . עד כאן לכאורה בסדר .

האוטו עבר טיפול שנתי באוקטובר האחרון אבל היות שהטסט מתקרב ,

בקשתי ממנו גם להעיף מבט ואז הוא הגיש לי רשימה :

- גומיית צירייה

- המשולשים לא יעברו טסט בליווי הסבר טכני מלומד (החלפתי לפני כשנתיים לתחליפיים ולדבריו "שנתיים זה יפה")

- נזילת שמן מפולי מנוע (הוחלף לפני כמה שנים)

- נזילת שמן גיר (השמן והפילטר הוחלפו לפני 3 שנים)

ראיתי כאן הוצאה לא קטנה וחשבתי שאולי ימצאו עוד משהו בטסט , לכן לא השתכנעתי לבצע מיידית את הרשימה אלא לגשת לטסט ולתקן את מה שימצא לקוי

מה נמצא בטסט ? כלום . האוטו עבר ללא אף ליקוי

האם הייתם מאבדים אמון במוסכניק הזה ?

פורסם

בס"ד

אני ההיתי מעיף מבט על כל הרכיבים שהוא אמר שהם תקולים ועושה את השיקול שלי.

במידה והם נראים במצ טוב, ולא במצב שאפשר לפרש לכאן או לכאן, אז כן לא ההיתי חוזר שוב לאותו בחור.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

עצם העובדה שהרכבב עבר טסט לא מעיד שהמצב תקין. אני מכיר מספר מכונים שבהם תוכל לעבור טסט גם אם תבוא על חמור.

גם במכונים המחמירים זה תלוי מאוד באדם שמבצע את הבדיקה, איך הוא קם בבוקר ואם הוא בדיוק חייב להשתין.

בקיצור, זה לא מעלה ולא מוריד מהאבחנה של המוסך. הייתי נכנס למוסך נוסף שיעיף מבט.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מעבר או כשלון בטסט תלוי במצב רוח הבודק בחלק מהמכונים לצערי, כלומר אם אין לו כח לבדוק יותר מדי, יחליק דברים ויעלים עין ,על כן הייתי ממליץ לבדוק עם עוד מוסך לפני שאני יוצא בהצהרות שהמוסך ניסה לעקוץ.

Miata ND2

פורסם (נערך)
בס"ד

אני ההיתי מעיף מבט על כל הרכיבים שהוא אמר שהם תקולים ועושה את השיקול שלי.

במידה והם נראים במצ טוב, ולא במצב שאפשר לפרש לכאן או לכאן, אז כן לא ההיתי חוזר שוב לאותו בחור.

הגומיה לציריה גם אני ראיתי שהיא קרועה.

אני לא יודע לפסול משולשים

אין כתמי שמן מתחת לאוטו אלא רק הזעה .

בפעם הקודמת שהחלפתי פולי מנוע אכן ראיתי כתמי שמן מתחת לאוטו ולכן חשדתי שהוא "תופס טרמפ"

אשמח לקבל המלצה לחוות דעת נוספת בדגש על אמינות בפתח תקווה ופחות חשוב לי מחיר

די נמאס לי מחרטטנים וחאפרים

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם

בטסט מכשילים רק על נזילות חזקות, על הזעה לא מכשילים.

גומיה - לא שמו לב. משולשים - אני מניח שעדיין אין חופש אבל הגומי בבוקסות מתחיל לפתח סדקים, לא קרוע עדיין.

זה הכל עיניין של עד כמה הבודק מחמיר.

בלי קשר, החלפת פולי מנוע לא משפיעה על נזילה ממחזיר שמן, הפולי עצמו לא יכול לנזול. מה שנוזל זה מחזיר שמן שרוב הסיכויים לא הוחלף יחד עם החלפת פולי מנוע.

פורסם

אשמח לקבל המלצה לחוות דעת נוספת בדגש על אמינות בפתח תקווה ופחות חשוב לי מחיר

די נמאס לי מחרטטנים וחאפרים

לך למוסך רון. הוא יודע גם לאבחן ולתקן מכוניות שהם לא מהקונצרן :shock: אפילו אם זו מזדה 3 אקזוטית ונדירה.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

בלי קשר לטסט, יש הרבה חלקים ברכב שניתן לחזות שהם בסוף חייהם.

אם לא מדובר בחלקים בטיחותיים, השיקול הוא של בעל הרכב - למשוך עד שהחלק יקרוס או לעשות תחזוקה מונעת ולהחליף מוקדם.

אין כאן נכון ולא נכון, זה עניין של גישה ותקציב, ואנישם משקללים כאן גם את מטרת ומשך השימוש הצפוי ברכב.

לא הייתי ממהר לפסוק שהמוסכניק רמאי, בשל המלצותיו להחליף חלקים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

המכונאי לא רמאי. כשמבקשים לעשות הכנה לטסט הוא לא יכול לדעת עד כמה הבוחן יהיה קפדן ולכן מבחינתו כל דבר שיש לגביו ספק - להחליף.

מי שרוצה, מחליף. מי שלא אז עדיף לגשת לטסט בלי שום הכנה אלא רק לעשות בדיקה עצמאית, ואם לא עבר אז לתקן אחר כך את הדברים הספציפיים שנפסלו בטסט.

פורסם
נסיון עוקץ לפני הטסט ?

להגדיר את זה כ"נסיון עוקץ" זה מגוחך.

המכונאי קפדן ומקצועי. מכון הרישוי פחות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני לא הייתי נחרץ שזה נסיון עוקץ ולכן יש סימן שאלה בכותרת.

החשד התעורר כי הייתי אצלו טיפול לפני חצי שנה ופתאום כל כך הרבה בעיות ביחד ?

אם בטסט היו פוסלים על חלק ממה שהוא אמר , הייתי מקבל בהבנה אבל כשמפחידים אותך וההר לא מוליד אפילו עכברון עלו לי סימני השאלה .

עדיין אני לא פוסל את מה שאתה אומר שמכון הטסטים חיפף

פורסם

משולשים, נזילות וחופשים יכולים להיווצר גם יום אחרי שהיית במוסך...

חצי שנה זה הרבה זמן.

המכונאי לא רוצה לקחת סיכונים ושתבוא אליו בטענות אחרי הטסט.

בעצמך ראית גומייה לצירייה קרועה ודווקא בטסט לא הכשילו אותך על זה, אז אתה מבין שהבעיה במכון רישוי ככל הנראה?

פורסם

לי דווקא היה מקרה הפוך. הגעתי לפני הטסט למוסך , ביקשתי מהמכונאי שיעיף מבט ברפידות, לראות שהן בסדר, ואם לא להחליפן. בדק,אמר שהכל טוב. בטסט, הבודק אמר שצריך להחליף.הגעתי לרב בוחן, דיבר עם המוסכניק - לא הגיעו לעמק השווה. חזרתי למוסך להחליף. בפירוק הרפידה- היה עוד כ30-40% בשר לעומת חדשה. לא יודע מי צודק במקרה הזה, אבל הזמן ששרפתי בנסיעות מוסך-מכון, היה יכול להיחסך ממני.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...