Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי כמעט בכל האתרים שציינת, ולצערי הטיול שלך לחלוטין עמוס מדי ביחס לזמנים,

פארקים לאומיים לצורך העניין, מצריכים במינימום יום שלם על מנת להנות ממשהו, לא מדבר על לצאת לטראקים שם..

אותו דבר לגבי סן פרננסיסקו\ווגאס\LA, בווגאס אולי יום אחד יספיק, סתם לטייל בסטריפ, כי אין שם תכלס כלום,

אבל LA וסן פרנסיסקו עמוסות בתוכן מיוחד, יצא לכם להיות שם בקושי יום וחצי בכל עיר, זה ממש כלום, רק למצוא חניה שם ולשלם עליה 40 דולר לשעה לוקח 3 שעות, ברצינות...

בחשכה לנסוע זה ממש לא כיף, זה חושך מוחלט בארה"ב, אפילו בתוך הערים הגדולות הרוב פשוט חשוך, ומפספסים את כל החוויות שבדרך.

אני מתכנן להקדיש יום שלם לחלק מהפארקים - לישון לידם, להסתובב שם עד השקיעה ולנסוע בערב למקום הבא.

הרבה אומרים שבווגאס אין יותר מדי מה לעשות, אני יכול להקדיש לה יום וחצי, כולל הובר דאם והמסלול, נניח.

מקבל את דבריך לגבי נסיעה בחשיכה, אבל אני מעדיף לנצל את שעות האור לפעילויות. בכל זאת, אולי נעביר חלק מהנסיעות אל ומפארקים לשעות היום.

LA - אומרים לי שלא באמת מעניינת. האמת, יש לי שם קרוב משפחה אבל עדיין אם זה מיותר אני יכול לוותר ולהוסיף עוד איזה חצי יום בכל פארק, פלוס נניח ביקור בסקויה פארק ומשם להייווי 1 (שהבנתי שחלק ממנה סגור כרגע, אז מקווה שיפתח עד יוני).

לדעתי המסלול עמוס מדי ל-13 ימים, ובמקום להנות מהנופים והאטרקציות, אתה תהיה עסוק בלרוץ ממקום למקום.

לכן, אני הייתי מחלק את המסלול ל-2 חלקים, חלק אחד עושה עכשיו וחלק אחר שומר לפעם הבאה:

הבאת לי רעיון, קצת שונה ממה שהצעת ודורש ויתור יחסית גדול (אולי) אבל אולי זה ירווח קצת:

אני יכול לעשות יום וחצי בוגאס, ואז אחה"צ לנסוע ל-valley of fire (תודה על ההמלצה, נראה מעניין) ומשם לציון. מה עושים בפארק יומיים? תוכל לתת המלצות?

ברייס קניון נעשה יום שלם ונסע ל-page (בחושך - אמרת שהנסיעה משעממת ממילא...)

ב-page תכננתי לבלות יום אחד. אפשר ללכת ל-horseshoe בזריחה ואז לאנטלופה קניון ובערב לנסוע לגרנד קניון. לא מספיק?

מה עושים בגרנד קניון יומיים?

משם - נסיעה ללאס וגאס, החזרת הרכב וטיסה ל-SF. משם נשארו לי 6.5 או 5.5 ימים, בהתאם לכמה שהקדשתי לפארקים קודם.

יוסמיטי - נראה לי אחרי כל הפארקים אפשר לוותר הפעם במטרה לנסוע בפעם אחרת.

SF - לוקח עוד אוטו, מבלה בעיר יומיים-שלושה. יורד דרומה עד לכרמל, מונטריי, עצי רדווד, סנטה קרוז וכדומה - עושה שם יום וחצי כולל לינה באזור.

ההפסד - עוקף את LA לחלוטין. מפסיד את רוב הנסיעה מ-LA ל-SF (כאמור, ממילא יש שם חלק שסגור וככל הנראה ישאר סגור עד יוני, שגורם לעיקוף גדול).

הרווח - נמנע מאיזה 4-5 שעות של נהיגה משעממת לכיוון LA, פקקים, חיפוש חנייה וכדומה (יהיה לי מזה ב-SF בכל מקרה..)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אם אתה נוחת בוגאס בבוקר, אז כדאי לדעתי להקדיש לעיר לפחות יומיים מלאים (2 לילות), בהנחה ואתה לא מתכנן לחזור לשם שוב בשנים הקרובות, ואז ביום השלישי לנסוע מוקדם בבוקר לעמק האש ומשם לפארק ציון (אולי אפילו תספיק איזה טיולון קטן שם לפני שמחשיך).

בפארק ציון יש המון מסלולים, חלקם עם נופים מדהימים (במיוחד Angels landing), אז פשוט להגיע ולטייל (יש המון אופציות לבחור מהן, בהתאם לדרגת קושי, זמן וכדומה). אם אתה מגיע לשם בערב, אז אפשר להקדיש לפארק עוד יומיים מלאים, ואז ביום השלישי לנסוע לברייס קניון מוקדם על הבוקר, ומשם בערב לפייג'.

בפייג' יום אחד יכול כנראה להספיק (גם אם יהיה מעט לחוץ), אבל עדיף להישאר שם ללילה ולצאת לכיוון הגרנד קניון מוקדם בבוקר למחרת, על מנת להנות מהנופים בדרך (בעיקר כשמתקרבים כבר לגרנד קניון).

בגרנד קניון עצמו אפשר להסתפק ביומיים, כלומר להגיע בשעות הבוקר מפייג', להישאר שם ללילה אחד, ואז לצאת משם למחרת בשעות אחר הצהרים המאוחרות, בהנחה ואתה לוקח טיסת לילה (שוב, לדעתי כדאי לבדוק את האופציה של טיסה מפיניקס, הנסיעה קצרה יותר מאשר לוגאס). זה אמור להספיק לך על מנת לעבור ברוב נקודות התצפית המעניינות (בשקיעה ובזריחה), וכן לעשות את המסלול שיורד אל תוך הקניון (כ-10 ק"מ לכיוון, אם כי לא מדובר במסלול שיורד ממש עד חלקו התחתון).

המסלול הזה ישאיר לך כ-3-4 ימים בסן פרנסיסקו, מה שאמור להספיק לאטרקציות המרכזיות בעיר ואולי גם לטיולון דרומה.

לגבי לוס אנג'לס - העיר באמת נחמדה, ויש אטרקציות פה ושם, אבל לדעתי היא לא משתווה לסן פרנסיסקו מבחינת נופים ואתרים (גשר הזהב, מזח 39 וכדומה), ואפשר לוותר עליה בביקור הזה (כמו גם על הנסיעה מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס, אחרי המסלול מוגאס לגרנד קניון).

ולגבי יוסמיטי אתה גם צודק - אומנם שם דווקא לא ביקרתי, אבל אחרי ה-road trip מוגאס אפשר לדעתי לשמור אותו לביקור הבא גם כן.

אגב, חיפשתי קצת ומצאתי את המסלול שעשיתי לפני מספר שנים מוגאס, אז מצרף פה את התיאור של כל המסלול:

בתחילת חודש נובמבר עשיתי טיול של 7 ימים (עם רכב) במדינות יוטה ואריזונה. את הרכב אספתי בלאס וגאס (שם ביליתי את סוף השבוע) והחזרתי בפניקס (עקב הקרבה לגרנד קניון, בהשוואה לוגאס). הרכב הוזמן מחברת Dollar, דרך אתר rentalcars.com.

יש לציין שלא שילמתי דמי כיוון אחד (החזרת הרכב במקום אחר), ולכן זה מאוד התאים לי (טסתי לניו יורק עם סיום הטיול, והטיסה מפניקס הייתה זולה משמעותית בהשוואה לטיסות מוגאס).

כדאי לשים לב ל-2 דברים:

1. הטיול שלי היה בתחילת נובמבר, כלומר לא בשיא העונה, ולכן ייתכן שבחודשי הקיץ/חגים הדברים יהיו שונים במקצת.

מה שכן, מבחינת מזג האוויר היה לי מזל, שכן חוץ מיום גשום אחד, שאר הימים היו מלאי שמש והיה נעים במהלך היום (מעט קריר, אבל מתחממים במהלך הטיולים). בלילה היה קר, לעיתים קרוב/מתחת ל-0 מעלות.

2. עקב חוסר רציני בזמן (והזדמנות לשלב קצת כושר על הדרך), סיימתי את רוב המסלולים הרגליים בכמחצית מהזמן המשוער שצוין עבורם באינטרנט/בתחילת המסלול. אם אתם מטיילים עם ילדים/לא בכושר/אוהבים לקחת את הזמן, אז זה ייקח לכם יותר זמן, וכדאי לתכנן את הלו'ז בהתאם.

בנוסף, יצאתי לטיול הזה לבד עקב אילוצים שונים, ולפני הטיסה היו לי מעט חששות/התלבטויות. בסופו של דבר הטיול עבר לא רע בכלל, הן בגלל שהייתי לחוץ בזמן וכך יכולתי לבחור בעצמי את הקצב הרצוי, והן בגלל שקבעתי לעצמי את סדר הטיול והמסלולים. במהלך רוב הימים גם חזרתי למלון עייף אחרי הרבה שעות של הליכה/נהיגה, אז לא היה לי אפילו זמן/כוח להרגיש בודד או משהו בסגנון.

נהיגה בארה"ב - הנהיגה בארה"ב מעט שונה מהנהיגה בארץ, לא רק עקב חוקי תנועה שונים (אפשרות לפנות ימינה באדום, מתן זכות קדימה לתנועה המגיעה ממול בירוק וכדומה) אלא גם עקב תשתיות שונות מעט (נתיבי האצה קצרים יותר, סידור נתיבים שונה לפני צומת/רמזור ועוד). לכן, חשוב לבדוק לגבי חוקי תנועה עיקריים במדינות בהן מתכוונים לנהוג, וכן לנהוג בזהירות בימים/שעות הראשונים. כמו כן, מאוד מומלץ לקחת מכשיר ניווט. מאוד עוזר!

אגב, האמריקאים אולי מאוד מנומסים ברחוב, אבל בכביש היו מקרים ששאלתי את עצמי אם אני לא בישראל...

כרטיס המקנה כניסה חופשית לפארקים הלאומיים - כרטיס שעלותו 80 דולרים, ותקף לתקופה ארוכה יחסית (אם אני זוכר נכון). הכרטיס מקנה כניסה חופשית לרכב (בפארקים התשלום הוא פר רכב, או פר אדם אם מגיעים רגלית) לפארקים דוגמת פארק ציון, ברייס קניון, גרנד קניון, גלן קניון וכדומה, לכן בדרך כלל כן משתלם לרכוש אותו (לשם השוואה, כניסה למשך 7 ימים לפארק ציון/ברייס/גרנד קניון עולה 25 דולר עבור כל אחד מהאתרים בנפרד).

את הכרטיס ניתן לרכוש מראש דרך אתר האינטרנט של ה-National parks או בפארק הלאומי הראשון שמגיעים אליו (עמק האש לצורך העניין לא נחשב לפארק לאומי, לכן הכניסה אליו לא כלולה בכרטיס).

עמק האש (Valley of fire) - נמצא במרחק נסיעה של כשעה מוגאס. נופים מדבריים נחמדים של אדום וכתום.

בילוי של כחצי יום אמור להספיק - ניתן להתחיל ממסלול נחמד Rainbow vista trail (כשעה וחצי), משם להמשיך על כביש White domes road צפונה, תוך כדי עצירות לצורך צילום תמונות, לכיוון White domes loop, ושם לעשות עוד מסלול נחמד ושקט של כשעה. לבסוף, ניתן לנסוע ל-Elephant rock loop לעוד מסלול קצר ותצפית נחמדה מראש ההר (ממש נחמד לקראת השקיעה).

מעמק האש כדאי לנסוע באותו היום לפארק ציון (נסיעה של כשעתיים) על מנת לישון טוב, ולהתחיל לטייל בפארק כבר בשעות הבוקר המוקדמות למחרת (אני חזרתי לוגאס כי רציתי לבלות שם עוד לילה, אבל בגדול זה לא משתלם מבחינת זמן ודלק).

פארק ציון (Zion park) - השיא של הטיול מבחינתי. מקום מדהים עם המון מסלולים שונים בדרגות קושי שונות. כדאי להקדיש לפחות יומיים.

יש לשים לב כי הנסיעה ברחבי הפארק במהלך חודשי הקיץ ובסופי שבוע של חלק מהחודשים (לפחות באוקטובר/נובמבר) אפשרית רק באמצעות שאטל שנוסע בין התחנות השונות (ולא עם רכב, אותו יש להחנות במרכז המבקרים או בחניון אחר). עם זאת, אורחים של ה-Zion lodge (מלון יקר הנמצא בתוך הפארק) יכולים להיכנס ולנסוע עם רכב ברחבי הפארק גם במהלך חודשי הקיץ/סופי שבוע.

ביום הראשון בפארק אפשר לצאת מוקדם בבוקר לטיול קליל לאורך הנהר במסלול ה-Riverside walk (כשעה וחצי).

לאחר מכן, כדאי לעשות את מסלול ה-Angels landing (גם כדי להגיע אליו רעננים מבחינה פיזית, וגם כדי להימנע מעומס במהלך המסלול). מדובר במסלול קשה (8 ק״מ להלוך וחזור, כ-4-5 שעות לפי הכתוב בתחילת המסלול). בחלקו הראשון המסלול קשה פיזית (עליות מאוד תלולות וארוכות שבחזור הופכות לירידות תלולות), ולקראת סופו הקושי הוא בעיקר עקב הליכה קרוב לפני תהום, מעברים קשים מבחינה טכנית וכדומה. המסלול לא מיועד לסובלים מפחד גבהים ואנשים עם כושר מאוד נמוך/ילדים קטנים, אבל הנוף בסופו פשוט מדהים (נוף של כל העמק בין 2 קבוצות ההרים מ-2 הצדדים) ושווה את המאמץ. ללא ספק אחד המסלולים המהנים והיפים בטיול.

אחרי התאוששות, ובמידה ונשארו כוחות, כדאי לעשות את המסלול ה-Kayenta trail (לא קשה מדי, כשעתיים), שבמהלכו יש נופים יפים של הפארק. אני התחלתי את המסלול ישר לאחר סיום מסלול ה-Upper emerald pools trail. מדובר במסלול חביב (אם כי התלהבתי יותר מה-Kayenta) של כשעתיים, שבמהלכו עוברים דרך ׳בריכות׳ ומספר מפלים, וכן יש גם נוף של הפארק.

למחרת אפשר להתחיל ממסלול ה-Hidden canyon trail. מסלול קשה (אם כי לא כמו מסלול ה-Angels landing) של כ-2-3 שעות שבמהלכו הולכים קרוב לפני תהום, יש תצפיות על הפארק ולבסוף מגיעים לסוג של קניון עם ׳בריכות׳ קטנות.

מסלול נוסף, שכדאי לעשות לפני הנסיעה לברייס (נמצא על הדרך, כ-20 דקות נסיעה מפארק ציון), הוא ה-Canyon overlook trail. מסלול לא קשה של כשעה, שבסופו יש תצפית נחמדה.

אם יש לכם זמן אז כדאי/ניתן לעשות מסלולים נוספים (יש עוד לא מעט). יש מספר מסלולים ארוכים של כ-8 שעות (דוגמת ה-Narrows הכולל הליכה במים ודורש קבלת אישור לפני היציאה אליו), ככה שיש איך להעביר את הזמן. לאוהבי הטיולים הרגליים והנופים ניתן להעביר בקלות 2-3 ימים מלאים בפארק.

לינה - אני ישנתי במוטל/מלון נחמד (Travelodge zion national park) בעיירה הוריקן (Hurricane). החדר היה מרווח, מאובזר (מקרר, מיקרו) ונראה ממש טוב, וכן ארוחת הבוקר הייתה כלולה במחיר (אומנם ארוחה פשוטה יחסית, אך לי זה הספיק לפתוח את הבוקר). בנוסף, הייתה חניה ו-Wifi בחינם במלון.

העיירה נמצאת כ-30 דקות נסיעה מהפארק, והלינה בה זולה יותר מאשר ב-Springdale הנמצאת מרחק מספר דקות מהפארק. בהנחה ומתכוונים לטייל כל היום ולחזור למלון רק ללינה, אז המרחק לא אמור להשפיע. עם זאת, העיירה היא די חור, ואין ממש מה לעשות שם (יש מספר מסעדות ורשתות כמו סאבוויי ואוכל מקסיקני, אבל זה הכל).

אם רוצים לצאת לפאב אז אפשר לנסוע ל-St George הנמצאת במרחק של כ-20 דקות נסיעה.

קניון ברייס (Bryce canyon) - מקום חביב עם נוף לא שגרתי (המון ׳צריחי׳ אבן אדומים/כתומים הבולטים מעל פני הקרקע).

המקום בהחלט שווה ביקור, והאווירה בו ממש נחמדה, אם כי לא נראה לי שיש מה לעשות בו יותר מכחצי יום. אני בעיקר ממליץ על ביקור בנקודות התצפית דוגמת Sunrise, Sunset, Inspiration וכדומה, וכן על נקודות התצפית לאורך הכביש המוביל לנקודת התצפית Rainbow point (נסיעה של כ-25 ק״מ).

בנוסף, כדאי לעשות את מסלול ה-Queen garden trail, היורד אל תוך הקניון ומספק נופים נחמדים (כשעה וחצי), וכן הליכה מנקודת Sunset ל-Sunrise (או להיפך). יותר מזה לפי דעתי כבר אין טעם לטייל, שכן הנופים מתחילים לחזור על עצמם בשלב מסוים.

עם סיום הטיול אפשר לנסוע לעיירה פייג׳. אני עשיתי באותו היום נסיעה מציון לברייס, ואז לקראת הערב נסיעה לפייג׳. מדובר בזמן מצטבר של מעל ל-5 שעות, ולכן לא כדאי לעשות את זה ביום אחד (שכולל בתוכו גם טיולים של מספר שעות), אלא אם אתם יותר מנהג אחד.

העיירה פייג' (Page) - עיירה הנמצאת ליד אגם פאוול. יומיים מלאים אמורים להספיק.

ביום הראשון ניתן ללכת לתצפית ה-Horseshoe bend (הליכה של כ-20 דקות מחניית הרכבים) הנמצאת כעשר דקות נסיעה מפייג׳. מדובר בתצפית מדהימה (לא לפספס) על ׳פיתול׳ של נהר הקולורדו. ניתן אפילו להגיע פעמיים, פעם אחת בצהרים ופעם שניה לזריחה/שקיעה. הנוף בהחלט שווה את זה.

בנוסף, אפשר לצאת לטיול ל-Upper antelope canyon, הנמצא כ-20 דקות נסיעה מפייג׳. הכניסה לאתר היא רק בליווי מדריך מקומי. ניתן להזמין את הטיול באחת מהחברות בפייג׳ עם ההגעה אליה (או אפילו ממש לפני מועד הטיול, אם אין הרבה תיירים). הטיול יוצא מספר פעמים ביום, נמשך כשעה וחצי ועולה בסביבות ה-40 דולר לאדם. סך הכל מקום נחמד, ואפשר לצלם בו תמונות נחמדות ולא שגרתיות (הטיול גם כולל נסיעה על ג׳יפים למקום וחזרה, והנסיעה הקופצנית מוסיפה לחוויה), אם כי העיקול של נהר הקולורדו היה מרשים יותר לפי דעתי.

ישנה גם אפשרות לבקר בקניון העליון (במקום התחתון). במקרה זה יש להגיע למקום עצמאית (החניה היא מול החניה של הקניון התחתון, בצד השני של הכביש). ניתן לעשות את שניהם, אך לפי דעתי מיותר.

אטרקציה נוספת שלא כדאי לפספס היא שכירת קיאק/אופנוע ים/סירה למספר שעות על מנת לשוט באגם פאוול. חוויה ממש נחמדה, אם כי רטובה, אז כדאי לבוא יחפים ובלבוש ספורטיבי (לא בג׳ינס וכדומה).

אני שכרתי קיאק לחצי יום במחיר של כ-20 דולרים ב-Antelope canyon marina הנמצאת באזור Upper antelope canyon (צריך פשוט להגיע למקום ולשכור). ניתן גם לשכור בפייג׳ עצמה, אבל אז יש לדאוג איכשהו לשינוע הכלי עד למים (החברות אומנם מספקות ציוד לחיבור הקיאק לגג הרכב, או עגלות לשינוע אופנוע הים, אבל זאת עדיין טרחה בהשוואה להשכרה במרינה עצמה).

אופציה נוספת היא לשכור במרינה שנמצאת ב-Glen canyon, הנמצאת במרחק כמה דקות מפייג׳, אבל במקרה זה יש לשלם 25 דולר כדי להיכנס עם הרכב לפארק. אם קניתם את הכרטיס לפארקים הלאומיים אז הכניסה למקום כלולה בכרטיס, וניתן לבקר, שכן יש שם גם נופים יפים. אם לא אז אפשר גם לוותר. בנוסף, החל מסוף אוקטובר (ועד למרץ/אפריל) חלק ממקומות ההשכרה אינם פעילים, אז כדאי לבדוק מראש.

בכל אופן, אני ממש ממליץ לצאת לשייט באגם, בין אם בקיאק (בעיקר לצעירים ולצעירים ברוחם הנמצאים בכושר), באופנוע ים (לצעירים ולצעירים פחות עם ממון, שכן השכרה לשעתיים עולה כ-130 דולרים, וכן יש צורך בפיקדון של 500 דולרים) או בסירה (קצת יקר, אבל יותר משתלם אם אתם 4-6 אנשים או משפחה עם ילדים).

לינה - לנתי במלון Quality inn at lake powell. מלון מעולה, עם חדרים מצוינים (מרווחים, מאובזרים), ארוחת בוקר טובה ויחסית מגוונת הכלולה במחיר, צוות מאוד אדיב וכן חניה ו-Wifi בחינם. המלון נמצא על הרחוב הראשי, ולפי דעתי ממש מתאים לזוגות.

גרנד קניון (המצוק הדרומי) - המקום שהיה הכי מתוייר/עמוס במהלך הטיול שלי. גם במקרה זה כדאי להקדיש יומיים.

ביום הראשון, במהלך הנסיעה מפייג׳, כדאי לעצור בנקודות התצפית Desert view, Navajo ו-Lipan לאורך הכביש Desert view dr המוביל לכיוון הפארק. אני צפיתי בשקיעה בנקודת התצפית Desert view, והיה ממש נחמד.

למחרת כדאי לקום לצפות בזריחה בנקודות התצפית Mather point (אני הייתי בה בזריחה והנוף היה מאוד יפה) או Yavapai point. בטח יש גם נקודות מתאימות אחרות, אבל אלו הנקודות אותן אני בחרתי לאחר חיפוש מידע ותמונות באינטרנט.

לאחר מכן, ניתן לטייל בין נקודות התצפית השונות ברחבי הפארק. יש לשים לב שלא כולן פתוחות לתנועת כלי רכב (פרט לחודשי החורף), ויש להשתמש עבורן בשאטלים השונים שיוצאים ממרכז המבקרים, שם ניתן גם להחנות את הרכב.

מבחינת מסלולים - לי היה זמן רק למסלול ה-South Kaibab trail. מדובר במסלול קשה (אך ממש נחמד ועם נוף יפה) של 10 ק״מ (הלוך וחזור, עד לנקודת ה-Skeleton point) היורד אל תוך הקניון, עם עליות וירידות תלולות וארוכות (ההלוך הוא בעיקר ירידות והחזור זה עליות מהגיהינום). משך המסלול הוא כ-5 שעות. לי היו 3 שעות עד לשעת היציאה שלי אז רצתי אותו (תרתי משמע) כמו מטורף (בסוף סיימתי אותו תוך קצת יותר משעתיים), אבל הספקתי בדרך להנות מהנוף (של הקניון ושל השביל המתפתל לו לאורך המסלול).

המסלול הזה משלב גם טיולי חמורים (שרוכבים על חמורים), אז בנוסף לכך שיש לתת להם זכות קדימה במהלך המפגשים איתם לאורך המסלול, כדאי לשים גם לב כדי לא לדרוך על חרא שהם משאירים אחריהם לאורך המסלול.

גם בגרנד קניון יש לא מעט אפשרויות לטיולים רגליים (ניתן אפילו לעשות טיולים של מספר ימים הכוללים לינה בתחתית הקניון, בקרבת הנהר), ולכן יומיים זה המינימום הדרוש במידה ורוצים להספיק יותר מסיבוב בנקודות התצפית.

לינה - ישנתי בעיירה Tusayan הנמצאת כ-30 דקות נסיעה מהגרנד קניון. נשארתי שם רק לילה אחד ויצאתי מהמלון מוקדם בבוקר, אז לא בדקתי את האזור יותר מדי, אבל לפי מה שהבנתי יש מספר מסעדות/פאבים באזור, ויש יותר אפשרויות בילוי במקרה זה.

לסיכום - מדובר באזור מצוין לאוהבי הטיולים (רגליים ברמות השונות המשולבים עם נקודות תצפית) והנופים, המראות בהחלט שווים את הביקור (והמאמץ בחלק מהמקרים).

יתרון נוסף הוא שניתן לבקר שם גם בחודשים בהם צפון ארצות הברית כבר מושלג/גשום/קפוא, וזה אפילו יותר נחמד, שכן גם לא חם כמו במהלך חודשי הקיץ וגם יש פחות תיירים/עומס באתרים/מסלולים השונים.

מבחינת זמן הביקור - לפחות 7-8 ימים מלאים, וגם אז זה למטיילים צעירים שמטיילים כל היום ולא מבזבזים זמן. רצוי יותר כדי להספיק לטייל יותר או אם רוצים לקחת את הזמן/לישון יותר.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

וואו - גדי, תודה רבה. זה בדיוק מה שהייתי צריך בשביל לקבל פרספקטיבה.

ארשום את כל ההצעות שלך ואנסה לתכנן בהתאם.

אני חושב שהתכנון של לחלק לשניים את הטיול - חלק ראשון של וגאס פלוס הפארקים וחלק שני של סן פרנסיסקו וסביבתה - יאפשר טיול נינוח יותר בשני המקרים.

אני תוהה רק כמה גמיש אפשר להיות במהלך יוני באזור. אני מניח שהוא מאוד מתויר - האם אפשר יהיה למצוא מלון נורמלי בהתראה של יום, או שעדיף לי לתכנן הכל מראש לפרטי פרטים?

לצורך העניין במשוואה נוחות מול כסף במקרה שלי הנוחות מנצחת. אם הטיול כולו יעלה לי עוד כמה מאות דולרים בתמורה למלונות טובים יותר או קרובים יותר - סבבה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הבחור שכתב אתמול נסע לקראת סוף הקיץ, הזמין מלונות מראש אבל כיון שהיתה גמישות רבה בביטול הוא שינה לא מעט תוך כדי תנועה לפי ההתקדמות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רוני, תחתוך את וגאס ולוס אנג׳לס.

הנהיגה מווגאס זה בזבוז זמן משווע, לוס א. זו עיר ג׳יפה בהשוואה לסן פרנסיסקו, עדיף עוד יום בשמורה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
רוני, תחתוך את וגאס ולוס אנג׳לס.

הנהיגה מווגאס זה בזבוז זמן משווע, לוס א. זו עיר ג׳יפה בהשוואה לסן פרנסיסקו, עדיף עוד יום בשמורה.

תודה, כבר כתבתי למעלה שאני עושה את זה :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, רוצה להנות? תגיע ותעשה הכל מפה, קל לסגור הכל במקום, נהנת במקום אחד? תישאר ותמשיך, יש לך מספיק זמן להנות, ווגאס ללוס אנג'לס זה בערך 3 וחצי שעות נסיעה, מלוס אנג'לס לסן פרנסיסקו זה 5 שעות על כביש 5, מלונות באיזור ה250 ללילה בלוס אנג'לס (standard hotel on sunset Blvd נותן תמורה נהדרת לכסף), כמובן שאפשר גם לסגור Airbnb.

אישית אני מעדיף את סיקסט בתור חברת השכרה, הצי שלהם בדרך כלל מאובזר יותר.

לוס אנג'לס לא עיר מסריחה, סן פרנסיסקו לא משעממת ויש הרבה טבע בדרך.

Sent from my FRD-L04 using Tapatalk

haters will hate

פורסם

מה שבנצי אמר.

טיילתי ככה לפני כ15 שנה, לא מאמין שהרבה השתנה.

היופי באמריקה, שאם זה לא ממש שיא העונה, אפשר למצוא בכל מקום, מוטל מעכשיו לעכשיו.

הארץ הזו פשוט בנויה לטיולים ספונטניים וכיפיים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
אני אוהב את הקשקושים שכולם כותבים פה, רוני, רוצה להנות? תגיע ותעשה הכל מפה, קל לסגור הכל במקום, נהנת במקום אחד? תישאר ותמשיך, יש לך מספיק זמן להנות, ווגאס ללוס אנג'לס זה בערך 3 וחצי שעות נסיעה, מלוס אנג'לס לסן פרנסיסקו זה 5 שעות על כביש 5, מלונות באיזור ה250 ללילה בלוס אנג'לס (standard hotel on sunset Blvd נותן תמורה נהדרת לכסף), כמובן שאפשר גם לסגור Airbnb.

אישית אני מעדיף את סיקסט בתור חברת השכרה, הצי שלהם בדרך כלל מאובזר יותר.

לוס אנג'לס לא עיר מסריחה, סן פרנסיסקו לא משעממת ויש הרבה טבע בדרך.

Sent from my FRD-L04 using Tapatalk

בנצי, זה בסדר, גם אני אוהב את הקשקושים שאתה כותב. רק תסביר בבקשה לאיזה קשקושים אתה מתכוון, כי מה שכתבת לחלוטין לא קשור למה שאנשים אחרים כתבו. וגם לא באמת מועיל לי.

אני לא מודאג ממציאת מקום לינה בוגאס, LA או SF. השאלה שלי הייתה ספציפית לגבי הפארקים הלאומיים באמצע יוני. שים לב שב-13 ימים אי אפשר לדחוס הכל, ולכן אני מנסה לרווח (גם בזכות העצות הטובות של אנשים פה).

אני גם לא ממש רוצה לבזבז שעות על גבי שעות מהטיול בנסיעה משעממת בין ערים, אלא רק אם אני חייב. ההורדה של LA מהטיול לחלוטין תאפשר גם לרווח את מה שנשאר וגם להפוך את הטיול ליותר נעים. בפעם אחרת כמובן שארצה להגיע ל-LA.

תודה לגבי סיקסט - ממבט זריז לאותו סוג רכב (מוסטנג קבריולה) הם יקרים בכ-10%. עדיין שווה?

מה שבנצי אמר.

טיילתי ככה לפני כ15 שנה, לא מאמין שהרבה השתנה.

היופי באמריקה, שאם זה לא ממש שיא העונה, אפשר למצוא בכל מקום, מוטל מעכשיו לעכשיו.

הארץ הזו פשוט בנויה לטיולים ספונטניים וכיפיים.

סתם לדוגמא, חבר שלי שגר ב-SF מספר שבשנים האחרונות הסינים מגיעים בהמוניהם ומציפים את העיר ואת יוסמיטי, בין השאר. בפארק, הוא טוען, קשה למצוא מקומות לינה אפילו חודשים מראש.

אני לא יודע איך זה בפארקים שביוטה או אריזונה, אבל אם הזמנה מראש תאפשר לי למצוא מקום טוב יותר - למה לא?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

דבר חשוב שנשכח: יעפת (jetlag)!

אתה זז 10 אזורי זמן, ובימים הראשונים תהיה עייף עד כדי סיכון בנהיגה. לדעתי רצוי להתחיל בטיול עירוני מבוסס הליכה רגלית ונסיעה בתח"צ, ולדחות את איסוף הרכב ליום השלישי או הרביעי. מבחינה זו סן פרנסיסקו תהיה בחירה טובה כיעד הראשון - קל להגיע מנמה"ת לעיר ויש בה תעסוקה לכמה ימים בלי הזקקות לרכב שכור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מזה אני פחות מודאג. קודם כל אני מגיע דרך ניו יורק ואהיה שם יום שלם לפני, כך שאני מתכנן להפטר מהג'ט לג מוקדם. דבר שני - ביומיים הראשונים במערב אני בלאס ווגאס ולא נוסע יותר מדי. האמת, אני מתלבט אם לקחת את הרכב בכלל מהיום השני בלאס וגאס ולא עם ההגעה - האם חייבים רכב בלאס וגאס?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
דבר חשוב שנשכח: יעפת (jetlag)!

אתה זז 10 אזורי זמן, ובימים הראשונים תהיה עייף עד כדי סיכון בנהיגה.

עצה מצויינת וחשובה. מניסיון שנגמר בהרבה מזל.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם (נערך)

אם אתה לוקח פסק זמן של 3 ימים לפני תחילת הנהיגה (יום בניו יורק ויומיים בוגאס) יש סיכוי סביר שתתחיל להתרגל לשעון לפני הנהיגה. אישית זכור לי עינוי לא קטן מהמעבר מישראל לקליפורניה, כמה לילות התעוררתי ב-02:00 והתרסקתי ב-19:00, אבל זה היה לפני 10 שנים ואיני זוכר אחרי כמה ימים התאפסתי.

בכל מקרה, תביא בחשבון הפרש של 7 שעות מטאלין עד ניו יורק ועוד 3 שעות מניו יורק לוגאס.

עוד דבר מוזר בארה"ב - למדינות שונות מדיניות שעון קיץ שונה, ויש אפילו איזה טריטוריות אינדיאניות קטנות שמתנהגות בשונה מהמדינה בה הן נמצאות. יכול להיות משמעותי כאשר אתה מתכנן מסלולים ובודק שעות פתיחה של אתרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

באופן כללי אני די עמיד לג'טלגים. גם אם יש לי - הם לא כ"כ משמעותיים. זה מניסיון של טיסות לניו יורק, יפן, סין ודרום אמריקה - כולם מה-3 שנים האחרונות.

תודה על הדאגה בכל מקרה!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...