Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האוטו לא שלי. מנסה לעזור לחבר.

יד 1 (הוא הוציא את האוטו מהחברה לפני כ6 שנים). 2 נהגים יחידים מבוגרים 50+, ראה שטח קל ביותר פעם אחת בחייו לפני כ3 שנים באופן חד פעמי ואקראי לחלוטין.

עד כאן הרקע.

בעל הרכב הרגיש אי - אלו רעידות ורעשים, הכניס את הרכב למכונאי שהוא מכיר (מוסך כללי, לא מומחה דוקא לסובארו).

המכונאי איבחן ציריות קדמיות פגומות, והחליף אותן בחליפיות (לא ברורה לי האיכות). כ1600₪

בעת הוצאת הרכב מהמוסך עדכן המכונאי את בעל הרכב שהתותבים (גומיות) של המשולשים קרועות, ולדבריו לא ניתן להחליף גומיות בלבד אלא יש להחליף את כל המשולש (3000₪ למקורי * 2 + פו''ה. למשכן כליה...)

סוכם שינסו לבדוק האם ניתן להוזיל עלויות.

ביציאה, נשמע רעש מהציר האחורי - סיבוב פרסה בחזרה למוסך - והפעם האבחנה היא ציריות אחוריות (4*4). אין כזה חדש, רק לשלוח לשיפוץ. עוד כ1500₪

סה''כ בלאי לציריות קדמיות / אחוריות / משולשים / ולכך תדכ מה יתגלה עוד בהמשך, כ10,000₪

א. בהתחשב בהקדמה הנ''ל - רכב שטח שנסע רק בכביש ולא נקרע, האם הגיוני הבלאי הזה בגיל 6 (נראה לי 120,000 ק''מ אאל''ט)?

ב. האם אכן לא ניתן להחליף גומיות בלבד ויש להחליף את כל המשולש?

ג. האם קרע בגומיות מצריך העמדה מיידית של הרכב, או שניתן למשוך קצת עד שיוחלט על אופן הטיפול?

ד. האם חופש בציריות האחוריות מחייב החלפה / שיפוץ, או שניתן אולי לחזק משהו ולהעלים אץ החופש?

ה. האם ייתכן שהחלפת הציריות הקדמיות (אולי ללא איכותיות) גרמה לשרשרת הנ''ל? או שזה רק צירוף מקרים?

כל מידע יתקבל בברכה

תודה!

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בניגוד ליצרנים אחרים אצל סובארו ניתן לקנות משולש עם חלקי הגומי שמתכלים שנקראים בושינג, או את הבושינג בלבד ואז לחלץ ולהתקין את החדשים על ידי כלי לחץ מיוחד.

רא תמונה שניה במודעת האיביי הבאה: https://www.ebay.com/itm/FRONT-BUSHING-FRONT-ARM-FOR-SUBARU-FORESTER-2012-OEM-20204-AJ000-/122256832881

בנוסף מהניסיון שלי עם טנדר סובארו 4X4 ואימפרזה 4X4 (שנת 99') חובה לקנות ציריות קדמיות מקוריות בלבד (כ 2000 ש"ח לצירייה לאימפרזה בזמנו) וציריות אחוריות לא נגמרות לעולם- החלפתי נאבה אחורית לטנדר אבל הצירייה היתה במצב מעולה ברכב שעבד קשה עם בחקלאות ומשך עגלות והיה עם 220 אלף ק"מ.

רוב הסיכויים שהמוסכניק ניצל הזדמנות להרוויח כמה שקלים- ליבואן סובארו יש רשת מוסכים ארצית עם אנשי מקצוע וכדאי להתייעץ עם מנהל מוסך לפני הוצאות גדולות אפילו אם לא מטפלים במוסך מורשה.

• תוכן חדש...