Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך את חוכמת ההמונים של הפורום או יותר נכון במקרה הזה נסיון מיודעי דבר.

אבי צריך לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים.

בפגישה הרופא המנתח פרופ אהוד אסיה הציע לשים לו עדשות פרימיום נקראות גם עדשות טריפוקליות.

אלו עדשות אשר יש להן 3 מוקדי ראייה – קרוב, בינוני ורחוק ובעצם מפסיקות את הצורך במשקפיים.

בחיפוש ברשת יש רק כתבות פרסומיות בנושא, ורציתי לשמוע ממקור ראשון או מישהו שמכיר אישית מישהו שעבר את הניתוח הזה בדגש על שימוש בעדשות מהסוג הנ"ל. איך התוצאה?

האם מסתגלים מהר לעדשות? באמת אין צורך במשקפיים יותר? סינוור בלילה? חסרונות אחרים?

אודה מאוד לכל מידע בנושא מאנשים שיודעים.

פורסם

לאמא שלי הפרופסור המנתח המליץ שלא לשים עדשה כזו, אלא רק עדשה מתקנת לרחוק. עבור קרוב יש צורך במשקפיים, במיוחד אחרי הניתוח (כיוון שהקטרקט יוצר אפקט שמשפר דווקא את הראייה מקרוב) ישנה הרגשה של פגיעה בראייה מקרוב.

הרופא טען שהעדשות המשולבות לא מוצלחות והוא לא ממליץ עליהן.

כיוון שאני רחוק מלהבין בתחום, אני ממליץ לך להתייעץ עם מומחה נוסף, במידה ותרצה אשלח לך בפרטי את הפרטים של המנתח שאני מכיר.

פורסם

תודה. לפני כמה זמן זה היה? יכול להיות שמאז התחום התפתח עוד.

עוד מישהו שחווה / מכיר את הנושא מקרוב?

פורסם

לפני כחצי שנה עברתי גם את הניתוח בעין אחת עם עדשה מולטיפוקל ע"י אסיה.

למעשה עכשיו אני רואה מקרוב ובינוני טוב אך מרחוק לא טוב.

בבדיקות כחודש לאחר הניתוח התלוננתי על המצב ואמרו לי במרפאה (עין טל) שלפי הבדיקות אני רואה טוב לכל המרחקים .

עשיתי גם בדיקת עיניים בבר אילן כדי שתהיה אובייקטיבית וגם שם אמרו שאני לא צריך משקפיים.

ברור לי שאם יהיה צורך בניתוח בעין השניה אני לא אשים מולטיפוקל.

פורסם

אני מצטרף להמלצה על חוות דעת שנייה, זה אף פעם לא מזיק.

מאידך אציין שפרופ' אסיה רופא מעולה ואולי אפילו שווה לך לשתף אותו בספקות שלך בפגישה הבאה שלך.

אם היית במאיר אני משער שאתה חבר בקופ"ח כללית?

יכול להמליץ על:

https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/ophthalmology/Pages/prof_i_bahar.aspx

יש לנו ניסיון טוב במשפחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

לא רוצה לפרט איך בדיוק אני בקי, אבל קבל כמה תובנות.

בשתילת עדשות רגילות (והכוונה כאלה שהן חד-מוקדיות, מתקנות למשל קוצר ראיה במידה גדולה יותר או פחות) יש בעיה של של רגישות מרחק העדשה מהרשתית. הדיופטר הדרוש מושפע מאד מהמרחק ושינוי של חלקי מילימטר משפיע על המיקוד הסופי. יתר על כן, המנח הסופי משתנה במשך כמה חודשים, לפחות כחצי שנה ואולי אף יותר. המשמעות היא שגם משקפיים שיותאמו עלולים לא להתאים בדיוק לאחר זמן. בכל מקרה אין שום טעם במשקפיים לפני 3 חודשים ממועד הניתוח, וגם זה אינדיבידואלי.

קרן אור חשובה אצל קצרי ראיה היא שיש סבירות גבוהה שמספר הצילינדר (אם קיים) יקטן כך שעדשה רגילה המסופקת בחינם ע"י קופות החולים תספיק.

לגבי אופי התיקון, לדעתי מומלץ לתקן עין אחת לראיה מרחוק ושנייה לראיה מקרוב. לאחר תקופת הסתגלות הראיה מתייצבת ונהנים מכל העולמות. בכל מקרה ניתן לקנות אחר כך משקפי מולטיפוקל אבל התלות בהם כבר לא תהיה גבוהה.

ככל שאני יודע הבעיה עם מולטיפוקל השתול בעין היא הקטנת הבהירות בה העין רואה. ראוי שהמומחה (המנתח) יתייחס לנקודה זו.

יש ניסיונות מחקריים לייצר ולשתול עדשות הניתנות להתאמה (למאותגרי השפה - ל'תכנות מחדש') כך שיהיה פיצוי לסטיות במנחי העדשות עם הזמן אבל כאמור כרגע לא ישים.

בכל מקרה הזהר את המנותח שבסבירות גבוהה לאחר הניתוח הוא יסונוור במידה איומה מאור שמש ובכלל מהסתובבות בחוץ, אבל רגישות זו פוחתת עם חלוף כמה חודשים. למי שרוצה להישאר פעיל גם בתקופה זו כדאי להצטייד במשקפי שמש כהים המגינים גם מהצד (למשל מישקפי עבודה כהים).

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

לצערי, עברתי 2 ניתוחי קטרקט(2 העיניים) לפני כ 4 שנים.

ב 2 העיניים שמתי עדשות ראיה לרחוק(לקרוב צריך משקפיים).

השיקול העיקרי שלי היה אי הוודאות לגבי הסתגלות למולטיפוקל, בניגוד למשקפיים, עדשות בתוך העין לא ניתן להחליף .

חי בשלום עם משקפי קריאה.

פורסם (נערך)

התיאור שרשמתי מתבסס על מנתחים ציבוריים במחלקת העיניים של איכילוב. לא פרופסור ולא נעליים. האחד אומנם מנתח בכיר אבל השני היה מתמחה. הרכילות הייתה שהצעיר בעל יד זהב ואם לשפוט לפי הכאב בעיניים וקצב ההחלמה, מה שהוא השיג היה טוב יותר מאשר הבכיר, וגם השינוי במנח העדשה היה קטן יותר. העבודה של הצעיר יצרה תיקון מושלם של 6/6, ויתרה צורך במשקפיים בנהיגה.

דרך אגב, למחרת הניתוח ניתן היה, בשתי העיניים, להסיר את ההגנה שאתה הפציינט משולח מבית החולים, הבצקת נספגה במהירות וניתן היה לצפות בעולם בהיר והרבה יותר צבעוני.

יש נקודה חשובה לגבי מולטיפוקל למבוגרים שעין אחת שלהם תוקנה ל-6/6, בגלל המספר היחסית גדול הנדרש לראיה מקרוב (קריאה, במיוחד למי שמעדיף שהטקסט קרוב אליו, נניח בשכיבה על הבטן). במצב זה 'תעלת' הראיה של עדשת המולטיפוקל צרה מאד ורוחב שדה הראיה האפקטיבי מוגבל. זה נכון גם בעדשות מנופנפות של צייס.

משהו לטובת משקפי מולטיפוקל המורכבות תמיד (רחוק/מחשב/קריאה). אם בוחרים בעדשות מחליפות צבע (כלומר המתכהות אוטומטית באור שמש), זה חוסך (כאמור אחרי שתופעת הסינוור דועכת) שימוש במשקפי שמש נפרדות.

כמו בכל עניין, מזל הוא חלק מהמשחק ועד שלא מתנסים לא יודעים איך הגוף (או העיניים במקרה זה) יגיב לניתוחון.

עוד דבר. אופיינית, מנתחים בורים בכל מה שלא קשור ישירות ובדיוק לנושאי התמחותם. שני המנתחים לא ידעו מה זאת קוויטציה למרות שהיא המנגנון הכותש ותולש את העדשה הביולוגית מהעין. לכן הייתי מבקש חוות דעת נוספת ממנתח עיניים, כזה שאין לו אינטרס כלכלי מול ספק העדשות. גם לאופטומטריסט מומחה יש מין הסתם ידע בנושא והוא יכול לחוות דעה.

בהצלחה, יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • תוכן חדש...