Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני נמצא בצומת דרכים מה לעשות?

המצב היום שאנחנו מחזיקים 2 מכוניות וקטנוע

בגלל שאנחנו עובדים במשמרות ומתחלקים לקחת את הילדים לגנים.

העלות ביטוח כוללת בערך 5000₪ , על אחד מהרכבים יש אחזקה של ביטוח מהעבודה.

אנחנו גרים בתל אביב והנסיעות היומיות שלי הם 9 קמ לכיוון נטו באיילון(ברכב/קטנוע) ואיפה שגרים/עובדים אין בעיות חנייה.

המצב היום אני בבוקר לוקח את הילדים לגן חוזר לקחת את הקטנוע ונוסע לעבודה.

ובחזור אותו הדבר נוסע חזרה לבית משאיר את הקטנוע ולוקח את האוטו.

הסידור הזה מתחלק עם האישה חצי חצי לפי המשמרות שלנו.

העלות של ביטוח של קטנוע עד 250 סמק כולל ג ועם השתתפות עצמית בסביבות ה 3000₪.

טיפול קטן של 5000 קמ עולה 500₪ ועלות טיפול גדול 1000₪.

העלות של ביטוח לאוטו חובה ו ג בסביבות 2,200₪

טיפול כל 15,000 שעלותו 400₪ לא כולל תוספות נלוות( ברקסים, פלאגים וכד׳).

עכשיו כאן הדילמה

האם למכור את הקטנוע ולהישאר נטו עם הרכבים ו״להנות״ בפקקים או להחזיק אחזקה משולשלת ולעשות רונדלים בבוקר בשביל להנות ללא פקקים ולהרוויח את הזמן עם המשפחה.

האם מוצדק להחזיק 3 כלי רכב בשביל להרוויח נסיעה בלי פקקים אבל 100% סיכון או לוותר על הקטנוע ולהישאר נטו עם הרכבים?

אני חושב להחזיק קטנוע לא משתלם מבחינה כלכלית עקב עליות תחזוקה יקרות לעומת רכב אבל אם מחלקים את עלות הדלק ברכב זה מתאזן.

מיכל דלק באוטו 200₪ ונוסעים ממוצע 300 קמ לעומת קטנוע עלות מיכל 50₪ ונוסעים 200 קמ.

יש שיקול נוסף שאפשר לעשות אבל אולי זה רעיון משוגע, יש ברשותי ווספה אספנות עלות ביטוח שנתי חובה ו ג עולה כ 1500₪, הזמנים שאני נוסע זה לא בזמנים שאסור, האחזקה נטו עצמית עם חלקי חילוף שמזמין/קונה בארץ.

עם מי שהתייעצתי לנסוע על בסיס יומי עם הווספה זה יהרוג את שניינו לי את הגב ולה את החיים.

האם זה באמת טירוף או אפשר לשקול את זה וכמובן לטפל בהתאם אבל שוב עלויות אחזקה יקרות.

את החישוב של הווספה לא לקחתי בחשבון בכלי רכב כי היא בשלבי תיקון מתקדמים לפני הטסט השנתי.

מה עושים? מי יתן את הטיפ המומלץ??

טל.

פורסם

שתי אפשרויות שאני רואה:

א. לעבור לקטנוע 125 סמ"ק, לטווח המדובר הוא מושלם למשימה ועלות הביטוח יורדת.

ב. אופניים חשמליים במקום הקטנוע. כמעט ואין הוצאות פרט לקניה. תבדוק בגוגל מפות מסלול להולכי רגל בין הנקודות יציאה והגעה שלך, ועל זה תבסס את תוואי הרכיבה על האופניים, כדי להימנע מכבישים ראשיים.

פורסם

מכיר מישהו שהגיע עם האופנוע לעבודה יום יום עד שעשה תאונה, כרתו לו שתי אצבעות ברגליים ושיקום של כשנה

מאז נוסע ברכבת.

מסקנה שלי, גם אם רכב עולה יותר, זה בכלל לא שיקול כלכלי. השיקול הוא האם יום אחד תחזור בחתיכות למשפחה שלך (או לא תחזור בכלל), אובדן עבודה, שיקום ארוך, אובדן ימי עבודה של אשתך, כאב וסבל שלך ושל הילדים לראות אותך במצבים לא נעימים תקופות ארוכות.

קח את כל זה בחשבון ועכשיו תגיד לי מה עדיף.

* אף פעם לא היה לי קטנוע/אופנוע לכן אני לא מבין את המשיכה, אבל בשלב כלשהוא בחיים מגיעים למסקנה שמה שנותן לך דרייב הוא לא בהכרח טוב.

אני לדוגמא הפסקתי לבקר לגמרי בנס הרים לאחר שהייתה את התאונה של האופנוען שמת שם, החלטתי שעם כל האהבה שלי לנהיגה ספורטיבית זה לא הולך לקרות יותר באזורי הומה אדם שמישהו עלול להפתיע אותי ואני אאבד את החיים שלי (ויותר גרוע, הילדים שלי יאבדו את אבא שלהם) בשביל כמה דקות של הנאה.

פורסם

מסקנה שלי, גם אם רכב עולה יותר, זה בכלל לא שיקול כלכלי. השיקול הוא האם יום אחד תחזור בחתיכות למשפחה שלך (או לא תחזור בכלל), אובדן עבודה, שיקום ארוך, אובדן ימי עבודה של אשתך, כאב וסבל שלך ושל הילדים לראות אותך במצבים לא נעימים תקופות ארוכות.

לפני כמעט שנה (31.03.17) נהג יצא ביציאה הלא נכונה בכביש 65 והחליט שהפתרון ההגיוני הוא לחזור רוורס. עלי. אחרי הרבה עבודות מסגרות, שיקום ארוך והרבה עבודה היום אני מתנייד בקופסת מתכת עם 6 כריות אוויר ומתעורר בבוקר עם חלומות על רכיבה.

ברור שזה לא שווה את הסבל שלי ושל המשפחה, את השנה (And counting) שנעלמה לי מהחיים, את הזמן שמתבזבז בלהסביר לאנשים למה צד שמאל שלי נראה כאילו ביקר בצד הלא-נכון של מטחנת בשר תעשייתית ואת כל הטיטאניום שקיבלתי במתנה. ואני אדם רציונאלי בדר"כ ומאוד מנותק מרגש. אבל אני רוצה לחזור לרכב. לך תבין.

אגב, לא יודע מה קורה בתחום הקטנועים, אבל הCBR250 עלה לי הרבה פחות באחזקה שוטפת מאשר הספארק הנוכחית.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
מכיר מישהו שהגיע עם האופנוע לעבודה יום יום עד שעשה תאונה, כרתו לו שתי אצבעות ברגליים ושיקום של כשנה

מאז נוסע ברכבת.

* אף פעם לא היה לי קטנוע/אופנוע לכן אני לא מבין את המשיכה, אבל בשלב כלשהוא בחיים מגיעים למסקנה שמה שנותן לך דרייב הוא לא בהכרח טוב.

אני לדוגמא הפסקתי לבקר לגמרי בנס הרים לאחר שהייתה את התאונה של האופנוען שמת שם *כבר אי אפשר לעקוב באיזה אופנוען מדובר :(, החלטתי שעם כל האהבה שלי לנהיגה ספורטיבית זה לא הולך לקרות יותר באזורי הומה אדם שמישהו עלול להפתיע אותי ואני אאבד את החיים שלי (ויותר גרוע, הילדים שלי יאבדו את אבא שלהם) בשביל כמה דקות של הנאה.

אני מאוד מזדהה עם הכותב. זוהי תכונה שקיבלתי מיד כשהילד שלי יצא לאוויר העולם (ממש באותו רגע); להיות הרבה יותר זהיר ולחשוב אלף פעמים לפני כניסה למצב שעלול לסכן אותי או את משפחתי.

בהסתכלות על העבר, הייתי מסתכן\מסכן מאוד, במיוחד על הכביש (ונקודה חשובה לא פחות - עצבני הרבה יותר). מאז שיש לי ילד, ההסתכלות היא שונה מאוד וכף המאזניים תמיד נשקלת לכיוון הבטיחות מאשר הנאה\חיסכון.

• תוכן חדש...