Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי סוזוקי קרוב אובר 2015. הייתי היום בתחנת דלק והוא בדק במכונית שמן ומים. הוא אמר שהמיכל של מי הקירור ריק ולכן צריך לקנות מי קירור ולמלא. הוא שאל אותי איזה מי קירור אלו- ירוקים או אדומים או וורודים. לא ידעתי ולכן הוא לא מילא- אחרי זה שאלתי מישהו שאולי מבין והוא אמר לי שאין בעיה שהמיכל של מי הקירור ריק בנסיעה וגם שהרכב קר, צריך להיות שם ממש מעט מים- אז מי צודק? השאלות שלי הם:

1. האם באמת יש סוגי מים למלא ואם ממלאים בטעות ים לא נכונים נגרם נזק למכונית? איזה סוגי מים יש?

2. האם באמת המיכל אמור לא להיות מלא ואפשר לדעת שחסר מים רק לפי ההתראות של המחשב של הרכב?

תודה לעונים

פורסם

המיכל חייב להיות מלא!

איזה מיכל יש לך? יש מיכלים עם סימון עד כמה מים צריכים למלא.

יש הבדלים בין סוגי המים, אשאיר את המידע הזה (איזה אתה צריך ברכב שלך) למומחי הפורום בתחום.

Sent from my ASUS_T00P using Tapatalk

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם

באופן עקרוני . כאשר המנוע קר הרדיאטור צריך להיות מלא עד סופו ומיכל עיבוי מלא עד לקו המקסימום .

נוזל הקרור הוא כחול . פעם בחודש תבדוק את נוזל הקרור גם ברדיאטור וגם במיכל העיבוי . הבדיקה כמובן במנוע קר .

פורסם

כמה פעמים עוד נצטרך לכתוב שלא בודקים שמן ומים בתחנות הדלק??

בדוק בעצמך אחת לשבוע-שבועיים את מפלסי הנוזלים כאשר הרכב קר ועומד על שטח מישורי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ממתי בודקים שמן כשהמנוע קר?

פורסם

מאז ומעולם?

אם תרצה לדקדק תמצא שיש יצרנים שמנחים לבדוק שמן מנוע כאשר המנוע חמים, כלומר לאחר כמה דקות מדימום המנוע. הסיבה לזה היא גם כדי לאפשר לכל השמן להתנקז חזרה לאגן וגם בגלל השוני במפלס הנמדד על מנוע קר לגמריי לעומת מנוע חם.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נתקלתי בכל מיני הנחיות לבדיקת שמן המנוע . הדרך הטובה ביותר היא לבדוק בספר הרכב מהי ההמלצה . בגדול אפשר לבדוק שמן כאשר האוטו במשטח ישר והמנוע קר . או לאחר שהמנוע עבד והגיע לטמפרטורת עבודה וחיכינו כעשר דקות לאחר הדימום .

פורסם

אצל רוב היצרנים (כולל סוזוקי, מרצדס, במוו ועוד.) ההנחיה הינה לבדוק שמן לאחר כיבוי המנוע והמתנה של מספר דקות. רצוי בעת מילוי דלק כיוון שהשמן נמצא בטמפרטורת עבודה ולרוב המשטח בתחנת הדלק הוא ישר לגמרי.

קראית שמן קר תוביל למדידה שגויה.

פורסם

הייצרן VAG ממליץ לבדוק את מפלס השמן כאשר הטמפ' היא בסביבות 60 מעלות צלזיוס. מה קורה עם אין לך שעון חום ?

אין שום בעיה לבדוק את מפלס השמן גם כאשר המנוע קר באיזור מישורי. ככה עושים כבר 50 שנה גם במוסכים ואף מנוע לא ניזוק.

איזה כייף לי :)

פורסם

במקרה שלו זה להפך ! טוב שבדקו,אם לא בודק לבד אז לפחות בתחנת הדלק , אולי דבר יציל לו את הרכב מתיקון יקר.

• תוכן חדש...