Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את השאלה הזאת אתה צריך להפנות אל הבחור שרשם או התכוון לרשום שהיטלר והנאצים הארורים היו אתאיסטים.

כביכול במטרה להוציא את הדת נקייה, כביכול לנסות להראות שהדת הארורה מקנה לאדם ערכים ומוסר.

תקרא את מה שכתב חן.

וזו עובדה שדת מקנה ערכים ומוסר לאדם.

אתה פשוט מבלבל בין מושג אבסטרקטי מאוד ("ערך") למשהו שאתה מסכים איתו. טעות נפוצה בכלל ובויכוחי סרק בקארספורום בכלל.

בשבילי זה לא "ערך" לא להדליק אור בשבת. בשביל מישהו אחר כן.

אני מאותת בכל פעם שאני עובר נתיב, כי בשבילי זה כן ערך. בשביל הרוב לא.

בני אדם מורכבים.

עם כל החוויות השליליות שלך מהדת, שהזכרת קודם, שוב, היא לא תופעה מנותקת לחלוטין ועומדת בפני עצמה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 433
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

והכי חשוב: היא תופעה סופר-רחבה, מרובת-מימדים ומרובת וריאציות (דתות יש הרבה, 'תה יודע), שלא ניתן לשים את כולה, לאורך כל שנות קיומה, בסל אחד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
תקרא את מה שכתב חן.

וזו עובדה שדת מקנה ערכים ומוסר לאדם.

אתה פשוט מבלבל בין מושג אבסטרקטי מאוד ("ערך") למשהו שאתה מסכים איתו. טעות נפוצה בכלל ובויכוחי סרק בקארספורום בכלל.

בשבילי זה לא "ערך" לא להדליק אור בשבת. בשביל מישהו אחר כן.

אני מאותת בכל פעם שאני עובר נתיב, כי בשבילי זה כן ערך. בשביל הרוב לא.

בני אדם מורכבים.

עם כל החוויות השליליות שלך מהדת, שהזכרת קודם, שוב, היא לא תופעה מנותקת לחלוטין ועומדת בפני עצמה.

לא יודע אם לצחוק או לבכות. דתות והדת היהודית בכלל הן מקור לרוע, הרס, חורבן, עוני ומוות על פני האדמה.

אני מבין אותך, גם לי בשלב מסויים היה קשה להבין שהדת היהודית היא רחוקה מלהיות מוסרית כי ככה שטפו לנו את המוח מגיל קטן. אבל ככל שאתה מתבונן, ככל שאתה בודק וחוקר אתה מבין שמשהו לא מסתדר כאן, משהו דפוק ומעוות.

ישנם בני אדם שחייבים אבל חייבים דת ואמונה בחיים שלהם על מנת להתמודד עם החיים ומה שהם מזמנים בדיוק כמו שישנם אנשים שחייבים אבל חייבים קפה וסגריה על הבוקר ובמשך היום אחרת הם לא מסוגלים לתפקד.

אם אתה מאלה שחייבים דת ואמונה בחייהם אז תהיה בריא אבל אל תלך ותגיד שהדת היא מוסרית.

פדופיליה מותרת ביהדות.

קיום יחסי מין עם לא יהודים אסורים וגוררים מוות או עונש כרת.

איסור חילול שבת על מנת להציל גוי

ועוד ועוד.

אז אדוני הנכבד, את סיפורי הסבתא עד כמה הדת היהודית היא מוסרית ומתקדמת אתה יכול למכור לאלה שאין להם מושג.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כן, יש לדת היהודית (ולכל הדתות) גם היבטים שליליים לא מעטים, אבל גם היבטים חיוביים רבים מאוד. לכן, נקודת המבט התאופובית שלך, היא מהותנית.

דת, בוודאי אחת מהדתות האברהמיות, היא תופעה מאוד, אני חוזר, מ א ו ד מורכבת.

פורסם
לא יודע אם לצחוק או לבכות. דתות והדת היהודית בכלל הן מקור לרוע, הרס, חורבן, עוני ומוות על פני האדמה.

אני מבין אותך, גם לי בשלב מסויים היה קשה להבין שהדת היהודית היא רחוקה מלהיות מוסרית כי ככה שטפו לנו את המוח מגיל קטן. אבל ככל שאתה מתבונן, ככל שאתה בודק וחוקר אתה מבין שמשהו לא מסתדר כאן, משהו דפוק ומעוות.

ישנם בני אדם שחייבים אבל חייבים דת ואמונה בחיים שלהם על מנת להתמודד עם החיים ומה שהם מזמנים בדיוק כמו שישנם אנשים שחייבים אבל חייבים קפה וסגריה על הבוקר ובמשך היום אחרת הם לא מסוגלים לתפקד.

אם אתה מאלה שחייבים דת ואמונה בחייהם אז תהיה בריא אבל אל תלך ותגיד שהדת היא מוסרית.

פדופיליה מותרת ביהדות.

ועוד ועוד.

אז אדוני הנכבד, את סיפורי הסבתא עד כמה הדת היהודית היא מוסרית ומתקדמת אתה יכול למכור לאלה שאין להם מושג.

אתה לא קורא.

מבחינת תפיסת העולם שלי, אני יותר קרוב לפוסט מודרניזם, כלומר לא עסוק ולא טרוד בחיפוש אובססיבי אחר האמת. בטח שלא מאמין. לא מקפיד ולא שומר ולא שום דבר אחר שקשור לדת. לא מכבד יותר מדי ולא מתלהב יותר מדי מהמקום שהדת תופסת בחיי היומיום בישראל. ואני מתחבר לצורת מחשבה ביקורתית הרבה יותר ממה שאני מתחבר לתפיסות שהן "ככה זה" בבסיסן.

אבל זה בכלל לא רלוונטי.

שים לב שאנחנו מדברים במושגים שונים. מאוד.

אתה טוען ש"דת יהודית היא לא מוסרית".

אני בסך הכל מצביע על כך שזה לדעתך; לפי המוסר שלך. עכשיו. ואם אני זוכר נכון, כתבת בעמוד קודם כלשהו שפעם היית יותר מחוברת לדת. כלומר המוסר שלך אז היה שונה.

ועוד, כמו חן ואור ואחרים, אני מצביע על עובדות היסטוריות. הזוועות והפשעים הכי גדולים בכל קנ"מ, שביצעה האנושות אי פעם, קרו כשהאנושות התחילה לוותר על הדת. לא בהכרח לעבור לאתאיזם מוחלט - זה היה מקובל בברה"מ לתקופה מאוד קצרה - אלא לחפש את הלוגוס במקום אחר. אפילו ציד המכשפות, שהזכרת קודם, שייך הרבה יותר לא לימי הביניים, אלא לעת החדשה המוקדמת.

אתה מסרב להסכים עם זה, כי מצאת ציטוטים של היטלר מדבר על אלוהים. אבל גם זה לא רלוונטי. וזו לא דעתי. וזו לא רק דעתו של חן. זה התהליך. גם אם הוא לא נראה לך. ולא סביב ולא מתוך הציטוטים האלו הצליח היטלר להשתלט על גרמניה. מה גם שמעבר לציטוטי סרק, היו בסביבה שלו לא מעט אנשים שלא היו נוצרים מבחינת דתם, ו-70% מהגרמנים בתקופת עלייתו לשלטון בכלל היו פרוטסטנטים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני מבין אותך, גם לי בשלב מסויים היה קשה להבין שהדת היהודית היא רחוקה מלהיות מוסרית.

פדופיליה מותרת ביהדות.

ועוד ועוד.

אתה טועה בגדול לדעתי.

אתה שופט משהו על סמך הסתכלות עכשווית על משהו שהיה לפני אלפי שנים. אתה בעידן גלובלי בלי גבולות. צוונו להוריש את הארץ, למחות את עמלק, להרוג עמים אחרים ולכבוש את הארץ. גם סיפורי הנביאים יש תככים ומזימות, גילוי עריות, רציחות וכו.

הדת היהודית נועדה לשמור על היהודים ולא מעניין כל השאר, יש כאלה שעוברים על החוק ויש שומרים.המוסר ליהודים ולא מעניין אחרים. החוקים נועדו לשמור על אחדות וסדר ולמנוע עירבוב עם אוכלוסיות אחרות. שוב, זו תקופה אחרת אבל זה דומה בדיוק לארגון להבה שמוציא יהודיות מכפרים ערבים.

לגבי שהדת היהודית גרמה לעוני ומוות ועוד דברים לצערי גם פה אתה טועה. עניי עירך קודמים זה לא לעזור, ערי מקלט, כל הקרבת קורבנות עם הנחות לעניים, לחלק את השאריות קורבנות בחינם לעניים. עניין עבד עברי וכו.

שורה תחתונה, לדעתי יש לך חוסר בידע בנושא הדת ותמונה לא נכונה בתפיסת הדת היהודית ואחדות.

פורסם
למה אתם לא פותחים שרשור משלכם?

כי שירשור "אנחנו שונאי דת ויודעים שכל הדתיים טיפשים, וגם מביאים ציטוטים ממיין קאמפף כדי להוכיח את זה" יחזיק עוד פחות זמן משירשור "איך אתם מאוננים" שהיה פה לפני כמה שבועות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אמירה פשטנית. יש הבדל מאוד גדול בין לכבד בני אדם על אף שהם מאמינים בשטויות, לבין לקבל בשלוות נפש את אמונתם הילדותית והשגויה ולראות בה כשוות ערך לאמת העולה מן העובדות. אדם שבגלל אמונתו הפרטית למשל, מכחיש אבולוציה או רואה באישה טמאה בגלל מחזור חודשי, זה בן אדם שאכבד כאדם (כלומר לא אפלה ואתייחס אליו בכבוד שווה בן שווים), אבל בהחלט אומר שדעותיו בנושא זה הן אינפנטיליות ושגויות, לא משנה כמה הוא לוקח אותן כקדושות ורציניות.

מניין לך הקביעה שאתה צודק ? יש לך הוכחה מדעית שהאבולוציה התרחשה ? אולי חשבת שהיו כל מיני סוגי בעלי חיים שדומים לנו. כמו שיש סוגי כלבים בגדלים שונים ונרואות אחרת. או שהמפץ הגדול יצר את היקום וברא אותנו? אולי המפץ הגדול אם התרחש פשוט ריסק כמה כוכבים לכוכבים קטנים יותר.

לכל הדברים האלה אין שום הוכחה למעט תיאוריות מופרכות שאתה מאמין בהם באמונה שלמה. אתה בעצם אדם דתי שמאמין בדל האבולוציה.

מההודעות שלך אני מניח שאתה בחור בן 20 שחושב שיודע הכל וכולם טיפשים ומאמינים בשטויות. הייתי מציע לך לקחת צעד אחורה בנחרצות. תתייחס לכולם שווה ואל תזלזל באמונה של האחר.

אתה מוזמן להאמין באבולוציה או במפץ, מבחינתי זה בסדר למרות שאני לא מאמין בזה. אני לא חושב שזה טיפשי, רק נראה לי מוזר.

שבוע טוב

פורסם
אתה טועה בגדול לדעתי.

אתה שופט משהו על סמך הסתכלות עכשווית על משהו שהיה לפני אלפי שנים. אתה בעידן גלובלי בלי גבולות. צוונו להוריש את הארץ, למחות את עמלק, להרוג עמים אחרים ולכבוש את הארץ. גם סיפורי הנביאים יש תככים ומזימות, גילוי עריות, רציחות וכו.

הדת היהודית נועדה לשמור על היהודים ולא מעניין כל השאר, יש כאלה שעוברים על החוק ויש שומרים.המוסר ליהודים ולא מעניין אחרים. החוקים נועדו לשמור על אחדות וסדר ולמנוע עירבוב עם אוכלוסיות אחרות. שוב, זו תקופה אחרת אבל זה דומה בדיוק לארגון להבה שמוציא יהודיות מכפרים ערבים.

לגבי שהדת היהודית גרמה לעוני ומוות ועוד דברים לצערי גם פה אתה טועה. עניי עירך קודמים זה לא לעזור, ערי מקלט, כל הקרבת קורבנות עם הנחות לעניים, לחלק את השאריות קורבנות בחינם לעניים. עניין עבד עברי וכו.

שורה תחתונה, לדעתי יש לך חוסר בידע בנושא הדת ותמונה לא נכונה בתפיסת הדת היהודית ואחדות.

אם נלך לפי קו המחשבה שלך אז אוקיי. חוקי היהדות הייו תקפים אז. היום הם לא רלוונטים.

בהרבה מקומות אני נתקל בהתנגדות עזה שאפילו מגיעה ליידי קללות וגידופים.

הנה דוגמה, היהדות מרשה פדופיליה. אומנם היא לא מצווה על יחסי מין עם ילדים אבל גם לא מענישה כל עוד זה נעשה תחת תנאים מסויימים.

אז מה דעתך? יש מקום לפדופיליה גם היום? ברור שלא. אבל הדת היהודית עדיין מאפשרת זאת. לכן מיכוון שהיא מסרבת להשתנות אין לה מקום במאה ה 21 כאבן בוחן ואמות מוסר לאנושות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מיכוון שהיא מסרבת להשתנות אין לה מקום במאה ה 21 כאבן בוחן ואמות מוסר לאנושות.

שלילי. הדתות האורתופרקטיות (דתות ההלכה) משתנות ללא הרף, על ידי פסיקת הלכה.

זה טבען.

פורסם (נערך)

איך תדע שאדם אתיאסט? אל תדאג, הוא כבר יאמר לך.

למען הסר הספק אני לא מאמין, אבל להבדיל מרבים מחבריי האתיאסטים, לא דוחף את זה לכל אדם מאמין בפרצוף.

אני חזרתי בשאלה בתקופת הצבא לאחר שקראתי הספר של ריצארד דוקינס - "יש אלוהים האשליה הגדולה של הדת". ואת הספר "המפץ הגדול" של סיימון סינג. אבל הספקות באו כבר הרבה לפניי והספרים הללו רק חתמו את הגולל.

אבל להבדיל מאחרים כאן, זה לא הפך אותי לאנטי דת. אני מודע לחשיבות שיש לדת ולדברים היפים שבה. כן, היא לא מושלמת, אבל מה בעולם הזה כן?

חבל שיש כזה קטע כזה לחלק נכבד מהאתיאסטים, להתנשא על מאמינים, לראות אותם כנחותים מהם וכטיפשים. אפשר לראות את זה יפה ברוח חלק מההודעות פה של כמה לא מאמינים. ואפילו ראיתי כאן חתימה של איזה חבר פורום ותיק שרשם משהו כמו: "מאמינים באלוהים? ברכותיי,גם לכם יש לכם חבר דמיוני". - איזה התנשאות מבחילה על חבריו המאמינים בפורום!

אפשר להיות לא מאמין ובאותה נשימה לא לזלזל בכל דבר שמריח דת. חבל שחלקכם הולכים לקיצוניות ותחושת עליונות. אל תהיו הגארי יורופסקי של האתיאזם.

כבדו את המסורת היהודית שלכם ואת השורשים שלכם. דת תמיד הייתה ותרצו או לא תרצו, דת כאן כדי להישאר.

".

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם
מניין לך הקביעה שאתה צודק ? יש לך הוכחה מדעית שהאבולוציה התרחשה ? אולי חשבת שהיו כל מיני סוגי בעלי חיים שדומים לנו. כמו שיש סוגי כלבים בגדלים שונים ונרואות אחרת. או שהמפץ הגדול יצר את היקום וברא אותנו? אולי המפץ הגדול אם התרחש פשוט ריסק כמה כוכבים לכוכבים קטנים יותר.

לכל הדברים האלה אין שום הוכחה למעט תיאוריות מופרכות שאתה מאמין בהם באמונה שלמה. אתה בעצם אדם דתי שמאמין בדל האבולוציה.

מההודעות שלך אני מניח שאתה בחור בן 20 שחושב שיודע הכל וכולם טיפשים ומאמינים בשטויות. הייתי מציע לך לקחת צעד אחורה בנחרצות. תתייחס לכולם שווה ואל תזלזל באמונה של האחר.

אתה מוזמן להאמין באבולוציה או במפץ, מבחינתי זה בסדר למרות שאני לא מאמין בזה. אני לא חושב שזה טיפשי, רק נראה לי מוזר.

שבוע טוב

מזל שאתה מאמין בכוח הכבידה ולא קופץ ראש מבניין של שלושים קומות אם אתה חושב שאלו תיאוריות מופרכות. וברצינות - אבולוציה זאת לא שאלה של אמונה, זו עובדה. כן יש עובדות והוכחות מדעיות שאבולוציה התרחשה. לא להאמין באבולוציה זה כמו להגיד שאתה לא מאמין שכדור הארץ עגול. גם המפץ הגדול שהיא התאוריה המקובלת נכון להיום, מבוססת על עובדות שנמצאו בחקר החלל, בין אם זו קרינת הרקע הקוסמית, התפשטות היקום והתרחקות הגלקסיות והתקררותו עם הזמן.

נשגב מבינתי איך זה נראה לך מוזר שהעובדות הללו, שנחקרו ואוששו רבות על ידי הקהילה המדעית, ותמיד עומדות למבחן ההפרכה, יותר מוזרות לך מסיפורי תקופת הברונזה על אלים, מלאכים ושדים שלא יחודיים רק לך, אלא לכל עם בהקשר גיאוגרפי כזה או אחר.

לגבי הדיון על הדת - הדת לא מוסרית בימינו אל מול מחשבה הומניסטית ליברלית. היא הייתה, ויש לזקוף גם ליהדות חלק בזה, הבניין והיסודות לכך. מחשבה ליברלית באה בין היתר מאנשים שפירשו את התורה בדרכם. בכל מקרה צריך לתת קרדיט לדת היהודית שקידמה קצת יותר את הלכי הרוח בתקופתה, בין אם זה היחס לעבדים ובין אם זה דינים שונים. הבעיה היא שההלכה לא משתנה כיון שהיהדות האורתודוכסית נמצאת במגננה מתמשכת מאז תקופת ההשכלה במאה ה-18. אפשר להגיד שהחרדים שומרים על עצמם כמה שניתן וזה די מצליח להם, לעומת דתיים לאומיים נניח - השאלה היא באיזה מחיר, כי כרגע המחיר הוא שיש רבים מהם שהם נבערים מוחלטים ובלי מסוגלות בסיסית לקדם את האנושות והעולם בעידן של תחרות גלובלית.

פורסם

דת כאורח חיים הוא דבר מופלא בעיני ואני לא מעט מקנא

באנשים שמסוגלים לנהל אורח חיים כזה, במיוחד בשליש האחרון

של חייהם, להגיע ולהשתייך לקהילה מאמינה (כיפות סרוגות למשל) נותן

תחושה של מסגרת ושייכות וגם... אריכות ימים.

זה כבר מעל לאמונה. גם אם יגיע המלאך גבריאל ויכריז על הסרת

החיוב מתפילה הם ימשיכו באותו אורח חיים עד יומם האחרון.

• תוכן חדש...