Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תלך למוסך מנשה למטה באיזור תעשיה איפה שפרי זול העמק

אחלה מוסכניק

תראה.. רק בגלל שאני לא רוצה לפגוע לו בפרנסה ערכתי את ההודעה.. (מנהלים תעדכנו את הציטוט בהודעה של צביקה)

לפני 5 שנים הוא שכח לסגור את הפילטר דלק והרכב שהיה לי אז עלה באש. הוא תיקן את הרכב אח"כ על חשבונו ואמא שלי מכרה אותו בגרושים.

אני לא אומר שהוא מוסכניק גרוע אבל אני לא חזרתי לשם מאז וגם לא אחזור.

פורסם
תלך למוסך מנשה למטה באיזור תעשיה איפה שפרי זול העמק

אחלה מוסכניק

אני ממליץ לך לעבור לטפל ברכב שלך במוסך "ראם" במגידו ליד מושב עין העמק.

ויש לי עוד משהו לומר על ההמלצה שלך על המוסך באיזור התעשייה: פראיירים לא מתים- הם רק מתחלפים.. והמבין יבין!

פורסם
ההיפטרות מהקרבורטורים הארכאיים האלו(עם כל הצער על הפגיעה בפרנסתו של צביקה,ובמידה מסויימת גם בשלי...)היא אחד הדברים הטובים ביותר שקרו בעולם הרכב.רק היום אנחנו מבינים עד כמה עדיפות ההזרקות הממוחשבות שכל כך פחדו מהם,על הקרבורטורים העתיקים(נפח נפח...חצי צ'וק,רבע צ'וק).ההנעה תמיד קלה,בין שהאוטו קר ובין שהאוטו חם,התערובת תמיד אופטימלית,התחזוקה השוטפת אפסית ועוד.
חן פרחי ידידי שלום רב!

תרשה לי לחלוק עליך לפחות בניסוח הבא...רק היום אנחנו מבינים, עד כמה עדיפות ההזרקות

הממוחשבות שכל כך פחדו מהם, על פני הקרבורטורים העתיקים..ההנעה תמיד קלה בין שהמנוע קר

או חם(האומנם??)התערובת תמיד אופטימלית(האומנם???) התחזוקה השוטפת עלותה אפסית???

האומנם? להזכיר לך כמה עולה מסנן דלק הזרקה?

כמה עולה מנוע צעדים?

נמה עולה נקוי מזרקים?

כמה עולה חיישני מצערת וטמפרטורה?

כמה עולהחיישן למדה?

כמה עולה ממיר(מקורי)?

כמה עולה מחשב????

כמה עולה מזרקים?

כמה עולה טיפול תקופתי מונע במערכת הזרקה במוסך /מכון להזרקות?

שנמשיך??!!

דווקא עכשיו מגיעים אלי לקוחות שטוענים שהם מתגעגעים לרכבים עם הקרבורטור המיושן והטוב!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
לעצתכם בפורום הלכתי לצביקה קרבורטורים בנתניה לתיקון של בעיות גימגום, הנעה וצריכת דלק, עצם הביקור עצמו היה חוויה!!!

צביקה סיפר לי יותר על האוטו שלי משאפילו בדיקה יכולה לגלות, הסביר לי בדיוק היכן הבעיות וכיצד כדאי לפתור אותן.

שיפץ את הקרבורטור מכל הלב והשיפוץ הורגש מיד עם הנהיגה הראשונה.

ממליץ בחום לכל בעלי הרכבים עם בעיות בקרבורטור, טוב לדעת שעוד נשארו בארץ בעלי מקצוע הגונים בתחום הרכב.

האם יש שיפור בתצרוכת הדלק, מאז השיפוץ, חברי הפורום בוודאי ישמחו לשמוע?!

כמה הוא צורך בעיר וכמה מחוץ לעיר?

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ידידי,במערכות הזרקה טובות אין שום צורך לטפל,וטויוטה קורולה יכולה לסוע גם 200,000 ק"מ בלי להיזכר בכלל שיש לה מערכת דלק.גם במכוניות בנות 10 ההזרקות מתפקדות היטב,והסיבה היחידה שהיצרנים לא עברו לייצור מערכות הזרקה לפני שנים רבות היתה כלכלית גרידא.למרות ישנן מאות אלפי מכוניות מוזרקות,למכונים שמטפלים בהזרקות אין כמעט עבודה(ואני מכיר כמה אישית)כי המערכות הללו אמינות מאד,וגם שמגיעים לטיפול זה הרבה פחות מפחיד ממה שזה נשמע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
צביקה ידידי,במערכות הזרקה טובות אין שום צורך לטפל,וטויוטה קורולה יכולה לסוע גם 200,000 ק"מ בלי להיזכר בכלל שיש לה מערכת דלק.גם במכוניות בנות 10 ההזרקות מתפקדות היטב,והסיבה היחידה שהיצרנים לא עברו לייצור מערכות הזרקה לפני שנים רבות היתה כלכלית גרידא.למרות ישנן מאות אלפי מכוניות מוזרקות,למכונים שמטפלים בהזרקות אין כמעט עבודה(ואני מכיר כמה אישית)כי המערכות הללו אמינות מאד,וגם שמגיעים לטיפול זה הרבה פחות מפחיד ממה שזה נשמע.
חן ידידי שלום רב!

שניהו יודעים, שעל כל כלל יש יוצאמן הכלל!

ראה בכל שרשור שני, בעיות סלד לא יציב שנגרמות ממנוע צעדים תקול ברוב המקרים,

או חיישנים תקולים!

בברכה

צביקה

פורסם
חן פרחי ידידי שלום רב!

תרשה לי לחלוק עליך לפחות בניסוח הבא...רק היום אנחנו מבינים, עד כמה עדיפות ההזרקות

הממוחשבות שכל כך פחדו מהם, על פני הקרבורטורים העתיקים..ההנעה תמיד קלה בין שהמנוע קר

כמה עולה מנוע צעדים?

נמה עולה נקוי מזרקים?

כמה עולהחיישן למדה?

כמה עולה ממיר(מקורי)?

כמה עולה מחשב????

כמה עולה מזרקים?

שנמשיך??!!

דווקא עכשיו מגיעים אלי לקוחות שטוענים שהם מתגעגעים לרכבים עם הקרבורטור המיושן והטוב!!

בברכה

צביקה

....בואו נחזור ונשתמש במערכת הפעלה DOS מי צריך WINDOWS עם כל הבעיות של הוירוסים ותוכנות הריגול......:lol:

אני דוקא בעד קרבורטורים=מהסיבות שצביקה כתב,אחזקה זולה ופשטות, אבל אולי אני סתם OLDFASHION

גם את הרכב שלי אני מחזיק מהסיבת הנ"ל(אחזקה זולה ופשטות ).

אני מאמין שכל מי שמחזיק סוברו ליאונה למשל , מחזיק אותה מאותן סיבות.

ניצן

פורסם
חן פרחי ידידי שלום רב!

כמה עולה מנוע צעדים?

נמה עולה נקוי מזרקים?

כמה עולהחיישן למדה?

כמה עולה ממיר(מקורי)?

כמה עולה מחשב????

כמה עולה מזרקים?

שנמשיך??!!

בברכה

צביקה

זה המחיר של הקידמה, אבל מה לעשות שהזרקה יותר חסכונית בדלק ולא-יעזור-בית-דין, לאורך זמן היא לא דורשת אחזקה אינטנסיבית כמו קרבורטור (כל שנתיים בממוצע ניקוי שעלותו 350-400 שח ברכבים קטנים ועד 800 שח ברכבים עם קרבורטור יותר מסובך - שלא לדבר על שיפוצים שעולים לעיתים פי 4 מניקוי רגיל) ועל רמת הזיהום המוקטנת של הזרקה והיעילות.

מערכות הזרקת דלק מודרניות בד"כ לא יעשו בעיות - וברוב המקרים למעט חיישן למדה שעולה 350-500 שח + עבודה ו"הולך" אחת לכמה שנים, זה מתקזז עם ניקוי של קרבורטור וצריכת דלק מוגברת בקרבורטור.

כשמתחילות הבעיות, כמו בכל דבר, זה יכול להיות מסתכל ולפעמים נראה שאין לזה סוף - וככל שמדובר במשהו יותר מודרני, העלות מן הסתם גם תהיה גבוה יותר. גם הרכב הכי אמין בעולם עם המנוע הכי ארכאי שלא אמור בהגדרה לעשות שום בעיה, יכול לעשות בעיות... כנ"ל גם קרבורטור - יש מוצלחים יותר ומוצלחים פחות.

בסופו של עניין הקידמה מנצחת - ואני אישית שמח, כמו חן פרחי, שהגענו לעידן הזרקות הדלק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל, נחזור לרגע לנושא; אם אצלי הפרידו רק 50 ק"מ ביני ובין צביקה, היינו הופכים לחברים טובים...

אני חושב שכדאי לגשת אליו בהקדם, מניסיון שלי - הוא מנוסה ויפתור את כל בעיות הקרבורטור שלכם.

דבר שני; אני גם חושב שמערכת הזרקת דלק עדיפה בשורה התחתונה אבל, הרקבורטור הישן והטוב תמיד ייתן לנו יותר קשר עם האוטו והמנוע, יותר קל לטפל בו ולדעתי גם הרבה יותר כיף (למכורים שבינינו), אם היתה לי מערכת הזרקת דלק במקום הקרבורטור, לא הייתי יכול להשקיע יחסית גרושים בחלקים ואז לבלות את שעות הפנאי שלי בתיקונים וכיוונים למיניהם.

תארו לכם מצב שלא היו לנו בעיות בחיים, כמה משעמם היה לנו??

אם הרכב לא היה נתקע ואם מערכת ההפעלה במחשבים לא היתה נתקעת (חלומות באספמיה...),

על מה היינו מדברים כל היום??

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...