Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם אני מחפש לקנות רכב יד2 לשם כך לוקח הלוואה (התחלתי לעבוד בעבודה טובה ויציבה עם משכורת שמאפשרת לי את זה) בריביט פריים +2%.

הבעיה שבתור מישהו מאוד דינמי בחיי היום יום הדרישות שלי מהרכב לא סגורות אני לא מסתפק כול כך בעבודה בלבד ומתנסה בעסקים בכמה תחומים לכן יכול להיות שאם אצליח במשהו אצתרך לנסוע 25 אלף ק"מ בשנה או אם אשאר במצב הנוכחי שלי אסע 5000 ק" מ בשנה.

לכן אני מאוד מתלבט מבחינת הרכב בהתחלה רציתי לקחת פיאט בראבו אך מביקור אצל כמה בעלים ירדתי מהרעיון (כן אל תסלקו אותי) כי שמתי לב לדפוס בעייתי במספר רכיבים ברכב ובעייתיות ומחיר גבוהה בזמינות החלקים וכבר החזקתי אופנוע ישן ונדיר יחסית שפשוט הוזנח ונזרק בגלל חוסר זמן להתעסקות.

עכשיו אני עובר על כמה רכבים ובאמת לא יודע מה יתאים לי מבחינת מקום אני מרגיש טוב גם ברכב מיני ולרוב לא נוסעים ברכב יותר משני אנשים לכן גם מיני יתאים לי אך יש לי חשק ליותר גם מבחינת הרגשה ברכב (איכות חומרים בידוד כוח כוח כוח) אך לא יודע כמה יותר זה יעלה לי כול חודש לכן מאוד מתלבט מה לקחת.

האופציות שחשבתי עד כה:

הונדה אינסייט

פורד פיאסטה אוטומט/ידנית

אופל אסטרה טורבו (האצבק)

קיה פיקנטו/i10

הונדה סיוויק (ממש אוהב את הרכב אבל מאוד קשה למצוא אקזמפלר טוב)

עוד אופציה שהדליקה אותי נורא זה הפורד פוקוס אקובוסט עם מנוע 180 כ"ס וגיר ידני. אין לי בעיה מיוחדת עם ידני חוץ מזה שכאשר נהגתי בעבודה ברכב דיזל ידני 3 ימים ברציפות הרגשתי כאב נורא בברך ואני מקווה שזאת בעיה של תנוחת נהיגה חוץ מזה הרכב מאוד מאובזר ולטעמי אבל לא יודע מבחינת כול השאר לכן אני אשמח לשמוע את דעתכם גם על הרכב וגם על התופעה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי gkiler
פורסם

1. ממליץ לך בראש ובראשונה לחסוך קצת כסף, ולראות שאתה מתמיד בעבודה לפני שאתה נכנס להתחייבויות.

2. תבדוק עלויות ביטוח לדגמים השונים שהעלת, זה יעזור לך להתמקד בדגמים שיותר זול לבטח.

3. מיצובישי ספייס-סטאר תוכל להתאים לדרישותיך (שנים 2013-2014) ניסאן מיקרה מאותן שנים - גם תתאים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
1. ממליץ לך בראש ובראשונה לחסוך קצת כסף, ולראות שאתה מתמיד בעבודה לפני שאתה נכנס להתחייבויות.

2. תבדוק עלויות ביטוח לדגמים השונים שהעלת, זה יעזור לך להתמקד בדגמים שיותר זול לבטח.

3. מיצובישי ספייס-סטאר תוכל להתאים לדרישותיך (שנים 2013-2014) ניסאן מיקרה מאותן שנים - גם תתאים.

אין לי בעיה אני עובד במקום הזה כבר יותר משנה לפני שלוש חודשים קיבלתי קידום משמעותי שהקפיץ לי את המשכורת בכמה אלפים תוך שנה חסכתי מספיק כדי לרכוש ריהוט ונשאר לי עוד כסף לטיסה של שבוע לחו"ל ועוד קצת בצד.

2. תודה לא חשבתי על זה בכלל אעשה בדיקה.

3. אבדוק את הספייס סטאר לא חשבתי עליה אך המיקרה מבחינתי פשוט טעות עיצובית.

פורסם

לגבי הפוקוס, היא (לטעמי) מעולה פרט לשלוש נקודות שכנראה פחות יתאימו לך:

1. היא לגמרי לא בתקציב (סביב 50+)

2. היא נדירה (כ-20 יחידות בארץ), ולפעמים תצטרך להזמין חלקים מראש לפני טיפול

3. המנוע שלה לא נחשב כאמין, היו מס' מקרים של החלפת מנוע ו/או טורבו.

חפש מגאן קופה ידנית (מעל התקציב), קליאו (מוגדשת) ידנית או בראבו (גם מוגדשת) ידנית (אם תמצא). אם תחליט ללכת לכיוון החסכוני והאמין יותר, 208 ידנית תהיה לדעתי יותר אוטו מהספייס סטאר או המיקרה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יש לי הונדה סיוויק 2008 ופיקנטו 2011 ידנית של אישתי ,2 הרכבים אמינים בצורה מושלמת ואני מאוד ממליץ לך.

בתור צעיר היתי ממליץ לך להמשיך ולחפש הונדה שמורה עם התוספות כי היא התמורה הטובה ביותר לרכב שתוכל לקבל.

הונדה 2008 עם כל התוספות שמורה עולה בין 35/40 אלף כנראה ואתה מקבל קודם כל שקט מהפתעות במוסך,רכב יפה וצעיר,מהיר שרוצים ועוד היתרונות.

הפיקנטו אמינה ,נוחה והגיר שלה מאוד נעים כך שכיף להריץ את הרכב הזה.

פורסם

אענה לך על האסטרה שהעלית פה כרעיון:

סה"כ מדובר ברכב עם סחירות ברצפה שקונים בזול ומוכרים הרבה יותר בזול. החזקתי כזאת כשנה. היא כן תענה לך על

(איכות חומרים בידוד כוח כוח כוח)

זה רכב עם כוח לא רע וזמין בזכות הטורבו, ויחד עם זאת מאוד כבד, יש כאלה שאוהבים את זה, יש כאלה שלא.

איכות החומרים די טובה למעט כל מיני חתיכות פלסטיק אפורות בהירות (על ההגה למשל) שמרגישות יותר זולות משאר הרכב. אין דיפוני פלסטיק על הדלתות כמו שנהוג היום בהמון רכבים והנסיעה שקטה מאוד בבין עירוני (עשיתי על רכב כזה 30K בשנה כשרובם על כביש 6).

מה שכן, האחזקה שלה תהיה יקרה יותר מחלק מהרכבים שהוזכרו כאן וצריכת הדלק שלה בעיר לא טובה, אם נגיד בעדינות. ואני עוד לא הייתי חווה פקקים בדרך לעבודה (ראשל"צ-רחובות).

יש לזכור שזה סגמנט אחר מקיה פיקנטו/פורד פיאסטה.

לגבי הפיאסטה הידנית. יצא לי לסוע בכזו בהולנד. מדובר גם ברכב מצוין, ההילוכים הרגישו לי נכון ונהניתי לסוע בו. כשהמנוע בשיאו (נסעתי ברכב כמעט חדש, בן בערך שנה) לא חסר לו כוח ושיוט במהירויות של 100-130 לא היוו בעיה. חרשתי איתו את כל המדינה. צריכת הדלק גם הפתיעה לטובה (לא מדדתי במדויק אז לא יודע לתת נתונים מדויקים). הפלסטיקים קצת קשיחים אבל איכות ההרכבה טובה והרכב מרגיש כמו חבילה מוקפדת.

גם מבחינת מקום ליושבים מאחור לא שמעתי תלונות בנסיעה עם מבוגר אחד מאחורה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הפיאסטה הידנית שנמכרה בארץ היא עם מנוע 1.2 אטמוספרי. היא לא עונה בשום צורה לדרישה של כח.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
הפיאסטה הידנית שנמכרה בארץ היא עם מנוע 1.2 אטמוספרי. היא לא עונה בשום צורה לדרישה של כח.

כך גם כמעת כול רכב שציינתי ברשימה אולי חוץ מהפוקוס והאסטרה.

כרגע נסעתי בפיגו 208 ידנית מנוע 1.2 הרכב הרגיש לי טוב מאוד ומתאים לי גם מבחינת הגודל וגם מבחינה אורגונומית רק חבל שהידניות מגיעות ארומות לגמרי ללא שום אופציה מתקדמת (כפתרי שליטה, בקרת שיוט, מערכת וכו..) אני רוצה לעשות סיבוב בפיאסטה כדי לראות אם הפיגו שווה את ההבדל במחיר או שאוכל למצוא פיאסטה מאובזרת במחיר שלה.

אגב מה מבחינת הונדה אינסייט? היא גם חסכונית וגם אמורה להיות חזקה יותר מכול שאר הקומפקטיות וגם מאובזרת יחסית ואחרי הכול זאת הונדה (אמינות יוצאת דופן)

עריכה אחרונה על ידי gkiler
פורסם

208 ידנית מגיעה גם ברמת אבזור אקטיב עם אבזור נורמאלי.

אינסייט לא מומלצת עקב בעיות אכילת שמן.

Sent from my MX5 using Tapatalk

פורסם

שאלה בקשר לפיגו 208.

קשה למצוא את הגרסה המאובזרת במחיר שווה (היא עולה לרוב כ10 אלף שקל מעל לגרסה העירומה עם נתונים שקולים).

מבחינת הרכב פחות חשוב לי המערכת והמרימי שמשות מאחור חשמליים או הגאנטים מה שחשוב לי זה כפתורי השליטה בהגה ובקרת שיוט.

האם אפשר להתקין אותם על הגרסה הלא מאובזרת? מה העלות הצפויה אם מזמינים את החלקים מחו"ל?

פורסם

ניתן להתקין בקרת שיוט וניתן להתקין שליטה מצד ימין מאחורי ההגה. עלות החלקים לא גבוהה במיוחד, אך יש צורך לפתוח את ההגדרות האלו במחשב הרכב.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

תודה על תשובתך עלות הידית באייבי זולה מאוד מה שנותן לי תקווה לגבי אותה הפיגו.

האם ידוע מי יכול לפתוח את ההגדרה הנ"ל? הבנתי שסוכנות רשמית יכולה לעשות זאת אבל מלבדם האם יש עוד מקומות שיש להם את הכלים והיכולת לעשות זאת במחיר "סביר" יותר?

אגב עוד אופציה לרשימה הקיה ריו נכנסת לי בתקציב עם מנוע 1.4\1.2 מה דעתכם על הרכב הנ"ל?

פורסם

אם אתה באזור המרכז, מוסך גבע בת"א או אורן שירותי רכב בחולון מומלצים (מאוד) לכל מה שקשור בצרפתיות, כולל מה שאתה מחפש.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...