Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, אני יודע שאלה שני רכבים מקטגוריות שונות לגמרי אך קיבלתי הצעה עם אותו מחיר כ-60,000 ש״ח. הגאז עם 40,00 ק״מ הפלואנס עם 90,000 ק״מ.

מחפש רכב חסכוני (אני עושה כ-30k פלוס בשנה), אמין, נוח להנהיגה, ובטיחותי. גודל ומרווח פנימי פחות חשוב.

בעבר היית לי ג׳אז היברידית שמאוד נהנהתי ממנה, אך אני לא מכיר את דגם הבנזין. הפלואנס מפתה עם רמת האבזור שלה. מצד שני שמעתי שיש לה נטיה לתקלות חשמליות ועוד.

מה דעתכם?

אשמח לשמוע גם חוות דעת מכאלה שנהנגו על הרכבים לאורך זמן.

עריכה אחרונה על ידי msng
פורסם

הפלואנס תהיה ללא ספק חסכונית יותר, היא גם מרווחת יותר (למרות שזה לא חשוב לך).

הפלואנס ידנית או אוטומטית? (רובוטית ליתר דיוק)

ההורים שלי החזיקו עד לפני כמה חודשים מגאן אסטייט דיזל והיו מרוצים מאוד. (מנוע וגיר כמו בפלואנס)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אם מרחב הפנים לא חשוב והמושב של הונדה נוח לך, הייתי לוקח את ג'אז עם 50 אלף קילומטרים פחות.

רנו יותר חסכוני, אבל נקודת הפתיחה של 90 אלף קילומטרים עלולה להביא אותך כבר אחרי שנה - שנתיים להתחיל להתעסק עם הגיר או מחשב הגיר ( שניהם לא שיא האמינות אחרי 100-120 אלף קילומטרים ).

בשילוב של ירידת ערך גדולה יותר ברנו ( ככל שצוברים יותר קילומטרים) החיסכון בהוצאות דלק מתאזן.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

הוא לא כתב אם הפלואנס ידנית או רובוטית (יש גם ידניות - אמנם לא הרבה).

הפלואנס תהיה עדיפה בכל אספקט לנסיעות בין עירוניות ארוכות, עם הסתייגות אחת, קיצור חיי הגיר הרובוטי (ליתר דיוק קיצור חיי המצמדים) במידה ועומדים הרבה בפקקים. במקרה כזה מומלץ לחשב מסלול מחדש. אם ידני אז אין בעיה.

מחשב גיר נוטה להתפגר אחרי 3-5 שנים וסביבות 100K-150K קילומטרים - צריך פשוט להתייחס לזה כאל רכיב מתכלה שהחלפתו עולה 3000 ש"ח, כמו אקסטרה טיפול טיימינג, ולקחת בחשבון בהתאם. צריך לבדוק בהיסטוריית טיפולים אם כבר הוחלף - במידה וכן, זה משנה את התמונה. אחרת, ככל הנראה תידרש החלפה במשמרת של פות"ש בעוד לא הרבה זמן.

לא מכיר בעיות חשמל מהותיות; היו לי מספר בעיות חשמל מינוריות שנפתרו תוך מספר דקות בעלות אפס או כמה שקלים, ואצלי רכב זקן יותר מלפני מתיחת הפנים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

עוד נקודה למחשבה, אם אתה לא צריך את הגודל של הפלואנס אתה עדיין סוחב אותו איתך, אני כמרכזניק שחונה מפעם לפעם בכחול לבן או חניונים צפופים המחשבה של למצוא חניה באוניה כמו פלואנס מעלה בי צמרמורת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כשאני בדקתי אפשרות לרכישת מאגן אסטייט דיזל (אותו מנוע כמו בפלואנס), מצאתי לא מעט איזכורים על הטורבו שנוטה להתקלקל, ואז העלות גבוהה מאוד.

הייתי בוחר ברכב היברידי או בסוזוקי קרוסאובר שנותנת צריכת דלק מפתיעה מאוד של 1/16, וזה בלי סיכונים מיותרים.

פורסם

בעיות? בטורבו? על מה אתה מדבר? תן קישורים.

אחד המנועים הטובים והותיקים של רנו, מדובר על מנוע K9K שרץ כבר שנים ונחשב מעולה מבחינת אמינות וצריכת דלק וזמין במספר גרסאות שונות של הספקים. ובטח לא רואה בסחיבה את הקרוסאובר, וכמובן גם בצריכת הדלק. זוהי צריכה שמגאן אסטייט נותנת בעיר.

כנראה שאם מורי נהיגה ונהגי מוניות קנו מכוניות עם המנועים האלו הם לא כאלו בעייתים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)
כשאני בדקתי אפשרות לרכישת מאגן אסטייט דיזל (אותו מנוע כמו בפלואנס), מצאתי לא מעט איזכורים על הטורבו שנוטה להתקלקל, ואז העלות גבוהה מאוד.

הייתי בוחר ברכב היברידי או בסוזוקי קרוסאובר שנותנת צריכת דלק מפתיעה מאוד של 1/16, וזה בלי סיכונים מיותרים.

אנשים חושבים שאם טורבו הולך אז האוטו גרוע.

צריך לדעת להתנהל ברכב מוגדש.

צריך לחכות דקה לפחות לפני תחילת נסיעה, וגם אז לסוע ללא מאמץ כדי שהטורבו יפעל כמה שפחות, לפחות עד שהמנוע יתחמם והשמן יגיע לטמפרטורה שבה הוא צריך להיות.

כך גם, צריך לחכות דקה או שתיים עם מנוע עובד על סרק, לפני שמכבים אותו (אם התגרזנת עם האוטו תן לו לעבוד עוד קצת על סרק לפני שתכבה אותו).

התיאוריה פשוטה;

בבוקר הטורבו "יבש", לכן צריך לתת לשמן להגיע אליו לפני שהוא מתחיל להסתובב ולעבוד, אחרת הוא ישחק מהר ואז תגידו "חרא אוטו" כשזה דבר שיקרה גם בסיוויק טייפ אר (בכוונה הבאתי דוגמא לרכב יפני מהולל).

נוסף על כך, טורבו מתחמם מאוד בנסיעה, הוא מונע מהגזים שהמנוע פולט מיד לאחר הפיצוץ בתא השריפה, גזים בטמפרטורה גבוהה ביותר. טורבו מסתובב גם במהירות שיא של עשרות אלפי סיבובים לדקה, שבחישוב מהיר מאוד יוצא משהו כמו לפחות 1,000 סיבובים לשנייה (!) במנוע מוגדש הכי פשוט וחלש שיש.

מה שמקרר את הטורבו, ומאפשר לו להסתובב ככה, זה השמן. ברגע שהטורבו חם (מה שקורה כמעט בכל נסיעה), צריך לדאוג שהשמן יזרום משתי סיבות:

1. לטובת קירור הטורבו.

2. למנוע מהשמן "להתבשל" מהחום הגבוה.

לכן, לפני כיבוי המנוע, נותנים למנוע לעבוד על מנת לאפשר זרימת שמן ובכך לקרר ולשמור על חיי הטורבו. במנועי mqb של קבוצת וולקסווגן, יש מערכת שמאפשרת זרימת שמן גם כשמכבים את המנוע. אני אישית לא סומך על זה ומשאיר את הרכב עובד על סרק בכל זאת.

דבר נוסף, כשיצרן מחליט לעשות טיפול שמנים ופילטרים במנוע טורבו דיזל בכל 20K ק"מ, אז פה מתחילה בעיה נוספת. עזוב שמנועי דיזל "מלוכלכים" יותר מבנזין, גם ידוע שהרכבים הללו ננהגים על ידי אנשים שלא מבינים כל כך בכל הנושא של מכניקה פשוטה, ואז הם גם לא שומרים על הטורבו כמו שציינתי לעיל וגם מחליפים שמנים ופילטרים כל 20K ק"מ, שזה אסון שלא ברא השטן לטורבו.

את המגאן II טורבו דיזל 2007 שלי מכרתי בע"ה לפני מספר ימים.

בעקבות טיפול אחרון שבוצע, יצא למוסכניק להסתכל על הצינור אוויר של הטורבו. הוא נפעם כי הצינור היה יבש בדיוק כמו ביום הראשון שיצא מהחברה. למה? כי צריך לדעת להשתמש במנועי טורבו. אני לדוגמא הייתי מחליף שמנים ופילטרים כל 8K ק"מ ומעולם לא הייתה לי בעיה במגאן. נוסף על כך, לא הייתי עובר את ה 2,000 סל"ד עד שהמנוע והשמן היו מגיעים לטמפרטורת עבודה (אחרי שהייתי מחכה לפחות 1-2 דק' לפני תחילת נסיעה). לפני כיבוי, הייתי מחכה 2-3 דק' לפחות ונותן לשמן לרוץ ולקרר. תעשו את זה, והכל יהיה בסדר. לא תעשו את זה ? תמשיכו להאשים את היצרן אחרי זה שהאוטו קקה.

דרך אגב, ללא קשר לבחירתו של פותח השרשור, מנוע הטורבו דיזל של רנו, ה- k9k, הוא מהמוצלחים והאמינים ביותר שקיימים בעולם. זו לא הבטחה, אבל עובדה זו כן...

עריכה אחרונה על ידי ProMeR

עומר :-)

פורסם

כל התיאוריה שפירטת לגבי ההמתנה 2-3 דקות לפני תחילת נסיעה ולפני כיבוי מנוע כבר אינה תקפה למנועים החדשים.

אתה רוצה לשמור על הטורבו? שים שמן איכותי.

פורסם
כל התיאוריה שפירטת לגבי ההמתנה 2-3 דקות לפני תחילת נסיעה ולפני כיבוי מנוע כבר אינה תקפה למנועים החדשים.

אתה רוצה לשמור על הטורבו? שים שמן איכותי.

צר לי לבשר לך שאתה מדבר שטויות.

הכל ברוח טובה, אך התאוריה נשארה אותו הדבר.

היום הטורבו אמנם ברמה גבוהה יותר מפעם ויש מכוניות שלא ניתן להרגיש טורבו לאג, אך הטורבו נשאר טורבו כי מדובר באותה הגברת בשינוי עדרת.

עדיין יש חשיבות לטמפרטורת עבודה של שמן וקיים קשר ישיר בינו לבין אריכות חיי הטורבו ושמירתו.

אבל איך אומרים? תעשה מה בא לך וכל חודש תשים כסף בצד כדי שיהיה לך כסף לטורבו חדש כשילך לך.

עומר :-)

פורסם
בעיות? בטורבו? על מה אתה מדבר? תן קישורים.

אחד המנועים הטובים והותיקים של רנו, מדובר על מנוע K9K שרץ כבר שנים ונחשב מעולה מבחינת אמינות וצריכת דלק וזמין במספר גרסאות שונות של הספקים. ובטח לא רואה בסחיבה את הקרוסאובר, וכמובן גם בצריכת הדלק. זוהי צריכה שמגאן אסטייט נותנת בעיר.

כנראה שאם מורי נהיגה ונהגי מוניות קנו מכוניות עם המנועים האלו הם לא כאלו בעייתים.

אתה מוזמן לעבור לאורך הזמן על מודעות ביד2, כמו שעשיתי בתקופה שחיפשתי את הדגם, ולראות לא מעט מודעות שמזכירים בהם שהוחלף הטורבו. גם בחברת הליסינג אליה פניתי לבדוק רכישה כזו מיד שניה אצלם אמרו לי על זה.

אי אפשר להשוות אדם פרטי שקונה רכב יד שניה בתקציב מוגבל בו הוא יקבל רכב דיזל שעבר המון ק"מ, ויאלץ אותו לבצע הרבה טיפולים בהתאם לק"מ שהרכב עבר, לבין נהגי מונית שאחרי שנתיים מעיפים את הרכב, קונים אותו מהתחלה בהנחה גדולה פלוס טיפולים מוזלים, ובכלל מזדכים על החזרי סולר. תוסיף לזה ק"מ מאוד גבוה שהם נוסעים שמעלה את כדאיות החזקת הדיזל.

למה בנאדם פרטי שעושה 30 אלף בשנה צריך את זה? תבדוק עלויות טיפולים, עלויות ביטוח, עלויות חלפים שצריך להחליף רק בדיזל, אגרת רישוי שנתית- ותראה אם כל זה משתלם. (בדקתי גם את הרעיון של הסבת רכב לגז) וכל הרעיונות האלה לרוב לא כדאיים לאדם פרטי עם ק"מ סביר. גם אני עושה לא מעט ק"מ, ובסוף בחרתי רכב היברידי שנותן לי צריכת דלק מצויינת לרכב סטיישן, ועונה לי על כל הדרישות.

פורסם
צר לי לבשר לך שאתה מדבר שטויות.

הכל ברוח טובה, אך התאוריה נשארה אותו הדבר.

היום הטורבו אמנם ברמה גבוהה יותר מפעם ויש מכוניות שלא ניתן להרגיש טורבו לאג, אך הטורבו נשאר טורבו כי מדובר באותה הגברת בשינוי עדרת.

עדיין יש חשיבות לטמפרטורת עבודה של שמן וקיים קשר ישיר בינו לבין אריכות חיי הטורבו ושמירתו.

אבל איך אומרים? תעשה מה בא לך וכל חודש תשים כסף בצד כדי שיהיה לך כסף לטורבו חדש כשילך לך.

התעייפתי רק מלקרוא את כל הפירוט שהסברת איך להתנהל עם מנועי טורבו.

בין אם אתה צודק או ongo1 צודק, תראה איזה חיים קשים עושה לך המנוע הזה... וכל זה בשביל מה?

הרכב גורם לך לעבוד בשבילו יותר מאשר הוא בשבילך.

שלא תבין אותי לא נכון, אני שומר מאוד על הרכב שלי, מטפל בו, ומנקה אותו.

אבל להשתעבד לרכב בשביל לקבל צריכת דלק (או סולר) טובה כמו שניתן לקבל ברכבים אחרים?!

רק עלויות האקסטרה-טיפולים שעשית למגאן הוריד את הכדאיות של ההחזקה בו.

ודרך אגב, הקרוסאובר 1.6 (2014) של ההורים שלי נותנת צריכה ממוצעת של 1/16 בלי כל הבאלגן.

פורסם

המגאן שהייתה לנו טופלה כל 12-15 אלף ק"מ (או כל שנה, מה שבא קודם), גם טורבו דיזל, לא היו שום בעיות בטורבו.

זה שהוא טיפל כל 8000 ק"מ - רק עוזר לשמור על המנוע ולא משנה אם מדובר בטורבו דיזל או ברכב בנזין הכי פשוט שיש.

ללא הוכחות קונקרטיות אני אמשיך לא להסכים איתך.

חבר החזיק עד לפני שנה בערך מגאן 2 עם מנוע K9K, הרכב עבר לאחותו ויש לו מעל 300 אלף ק"מ. נחש מה? הטורבו מקורי לגמרי. ונהגי מוניות אולי קונים בזול ומוכרים בזול, אבל הם גם מחפשים כלי אמין לעבודה.

היה כאן גם מישהו שהעלה סיכום על רכבי רנו ודאצ'יה שיש להם בחברה והוא לא רשם על בעיה אחת בטורבו, ומדובר על רכבים שעשו 100-150 אלף ק"מ בתנאים קשים לדבריו.

פורסם

מכיר את הרנו היטב , אין בעיות עם הטורבו באופן כמעט מוחלט, הרכב אמין ביותר , הבעיה היחידה שמופיעה בחלק מהרכבים היא הצורך בהחלפת קלאצים בגיר הרובוטי , מדובר על רכבים אשר גומאים ק"מ רבים ומופיעה באיזור ה 120 - 150 אלף ק"מ.

טורבו שהלך יכול לנבוע משימוש בשמן ברמה נמוכה אשר אינו מספק את הסיכוך הנדרש למגדש, יהיה אופיני לרכבי ליסנג אשר מקבלים תחזוקת שבר , ולמרות זאת זה נדיר בהחלט.

חבר טוב מכר פלואנס בת 5 עם 170K על השעון 0 בעיות , אישתו עם מאגאן סטיישן בת 4 עם 130K על השעון 0 בעיות והרכב נקנה מליסינג.

הקביעה שלך על בעיות סידרתיות תמוהה , ללא שום הוכחות סתם הרגשת בטן.

לגבי צריכת הדלק , הסוזוקי שלך עושה 1-16 עם נהיגה סופר חסכונית, מכיר את הרכב היטב , באותה צורת נהיגה ניתן להגיע עם הפלואנס לצריכת דלק של 20 קמ"ל .

אשמח לדעת איזה חלקים צריך להחליף רק בדיזל...אשמח לפירוט.

אגרת רישוי כבר שנים זהה בין רכב דיזל לבנזין , מציע לך להתעדכן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

החלפת קלאצ'ים זו בעיה רק שזה קורה בק"מ נמוך ולא סביר, לעשות על מצמדים 100-150 אלף ק"מ בגיר רובוטי זה מכובד ובטווח כזה, צריך להחליף עקב בלאי של המצמדים.

• תוכן חדש...