Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שפכטל הנחשב לאיכותי, או זה שהיצרן שלו חושב-עצמו-איכותי, ייוצר לרוב מפלדת פחמן, והיצרן יקפיד להדגיש זאת. למה? אין לי מושג. פלדות אלו הן טובות לייצור סכינים וכו', אין להן משמעות בייצור שפכטלים. מצד שני, שפכטל העשוי נירוסטה בהחלט ייתכן ו"ימשוך" מגנט, שכן מדובר בנירוסטה מאיכות נמוכה, שערך הכרום אשר בסגסוגת שלה הוא נמוך.

מדוע אגב אתה מתענין?

פורסם

בהחלט יש להן משמעות בייצור שפכטלים, משמעות אדירה- שפכטל נועד לגרד דברים, למרוח דברים, להפעיל איתו כוח פה ושם- אתה צריך משהו שיהיה עמיד בשחיקה (כדי שהקצה הדק, זה שאיתו אתה מגרד, לא ישחק לך), יהיה גמיש בלי להישבר, ובכללי יספוג התעללות. ועל כן- פלדות פחמן. איכפת לך אם השפכטל יחליד? בכלל לא, אז אין טעם בפלדות אל חלד.

פורסם

בשפכטלים הזולים והפשוטים שיש לי בבית - פלדת פחמן.

גם מחלידים בקלות וגם, באופן לא מפתיע לפלדת פחמן, אפשר להשחיז אותם בקלות כך שיהיו חדים כתער.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רוב השפכטלים שאני מכיר מחלידים :roll:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לרוב פלדה פחמנית פשוטה עם ציפוי עבה של כרום תחת השם "נירוסטה" :lol:

בגדול, יש כ-3 סוגים עיקריים.

הפשוטים- מתכת דקה יחסית שמחלידה בקלות, כנראה פלדת פחמן. ניתן להשחיז, אך לא שומרת על החוד בצורה טובה (=לא עבר טיפול טרמי).

הסבירים- מתכת קצת עבה יותר, ומרגישה קשיחה. כנראה אותה פלדה רק לאחר טיפול טרמי, כי הם כבר שומרים על חוד וההרגשה שונה כשמשחיזים אותם (השחזה "נקייה" יותר מאשר באלו שלא עברו טיפול טרמי).

וה"נירוסטה"- אותה מתכת... שעברה ציפוי עבה של כרום. לכן המגנט נתפס, אגב.

ברחבי העולם, הסיפור מעט שונה. שם ההגדרה "נירוסטה" מתייחסת למעשה לפלדת אל-חלד (זוהי קשת רחבה בהרבה של פלדות). הנה לינק לדוגמא של שפכטל אל-חלד, אשר הפלדה שלו היא 440 (לא צויין אם 440A או C). זוהי פלדה שמשמשת (לפחות בעבר, כיום כבר מצאו לה מחליפה טובה יותר ממספר בחינות) בתעשיית הסכינים, ורוב הסכינים הספרדיות (מואלה, אייטור) יוצרו ממנה. שוב, כיום משתמשים לסכינים בפלדה חדשה עם שם ארוך ומשעמם- 8Cr14MoV לדוגמא, הרבה יותר מאשר בסדרת 440.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
שפכטל הנחשב לאיכותי, או זה שהיצרן שלו חושב-עצמו-איכותי, ייוצר לרוב מפלדת פחמן, והיצרן יקפיד להדגיש זאת. למה? אין לי מושג. פלדות אלו הן טובות לייצור סכינים וכו', אין להן משמעות בייצור שפכטלים. מצד שני, שפכטל העשוי נירוסטה בהחלט ייתכן ו"ימשוך" מגנט, שכן מדובר בנירוסטה מאיכות נמוכה, שערך הכרום אשר בסגסוגת שלה הוא נמוך.

מדוע אגב אתה מתענין?

בקצרה...

א' - כול הפלדות הם פלדות פחמן אחרת המתכת לא הייתה נקראת פלדה.

ב' - אין שום קשר בין איכות יירודה של נירוסטה לעובדה שהיא מגנטית. דווקא קשיחים המיוצרים מנירוסטה בעלת תכונות מגנטיות מגלים עמידות טובה יותר בפני קורוזיה.

נהוג לחלק את הנירוסטות לשלוש קבוצות לפי המבנה המטלורגי

austenitic - נירוסטה לא מגנטית.

martensitic - נירוסטה שעברה טיפול תרמי לשם הגדלת החוזק והקשיות והינה בעלת מגנטיות יחסית גבוהה.

ferritic - בעלת מגנטיות יחסית הכי גבוהה מכול הנירוסטות.

פלדות נירוסטה מהקבוצה austenitic אינן מגנטיות אבל לאחר עיבוד בקור הם עשויות להפוך לבעלות מגנטיות נמוכה.

אומנם אינני דר' כמו בקישור שצירף רון אלא רק מהנדס מכונות שעבד גם במעבדה לבדיקת חומרים ובעיקר פלדות H.S.S.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אגב, חלק מהסירים שנמכרים בארץ כ "נירוסטה" הם בכלל אלומיניום, גם זו אפשרות.

בדבר כזה לא נתקלתי עדיין

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש לי בבית סיר נירוסטה, אני מצמיד לו מגנט -

המגנט לא נדבק.

תבדוק בתחתית הסיר האם רשום מאיזה נירוסטה עשוי הסיר קרי 18/10 או משהו דומה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...