Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון לא נוסע הרבה פעמיים בשבוע, קרה גם מצב ששבוע לא הנעתי אז המצבר נפרק, הנעתי עם כבלים. האם זה מזיק לרכב(מערכת החשמל וכו'), כל פעם לנתק את הצבר(לנתק מינוס), ולחבר מחדש אחת לשבוע?

זה מעיד שהמצבר לא תקין, אם הוא נפרק אחרי שבוע, ואין זליגה?

הוא מחזיק גג 3 ימים ללא הנעה, אבל יותר מזה הוא לא יניע.

ואם נוסעים יום יום הוא לא מתרוקן.

תודה.

פורסם

לא מזיק.

במידה וצריכת הזרם הפרזיטית עומדת על כ-20-50 מיליאמפר המצבר ברכבך לא אמור להגיע למצב שלא ניתן להניע את הרכב.

1. בדוק צריכת זרם פרזיטית.

2. בדוק את המצבר.

בן כמה שנים המצבר ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מצבר בן שנה וחצי שנפ 46 אמפר.

איך אני בודק זליגה?

יש לי רב מודד יש איזה בדיקות שאפשר לעשות?

וזה לא מזיק לנתק מינוס ולהחזיר מה מתאפס חוץ מהגדרות רדיו דיסק ושעון?

ראיתי הכל עובד שלטי נוחות, מרים חלונות.

וכל הרכב נורות לד, יש מצב הם גונבות חשמל, איך אפשר לבדוק את זה?

הם לא מאירות בכלל שהרכב כבוי בדקתי.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם

בנוסף למה שרשמתי קודם לכן גם הנסיעות הקצרות או חוסר נסיעות לא תרומות לבריאות המצבר והמצבר לא נטען ב-100 אחוז.

* לפני הכול בדוק מחר בבוקר לפני שאתה מניע את הרכב או מדליק צרכן כולשהו את מתח המצבר בעזרת רב מודד.

פורסם

לך תקנה מטען מצברים חכם נורמאלי. את חלקם אתה יכול לחבר למצת הרכב ולהשאיר אותו בפנים הרכב ואת הכלב יוצא מחוץ לחלון. זה מתוך הגנת גניבה של המטען. או שפשוט תוציא את המצבר ותשים אותו במחסן או בבית בחדר נפרד. ישנם לא מעט רכבים שכאשר מנתקים את המצבר לכמה שעות או ימים יש אחרי זה בעיה עם הסל"ד שהוא לא יציב ואפילו הילוכים שלא עוברים כמו שצריך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
המתח שהוא מוציא זה 12.3 V, אבל נראה לי שגם אם הוא גמור הוא יוציא אותו דבר, כי זה לא תחת עומס לא?

נכון. אבל בכול מקרה מצבר לקראת סיום חייו לא יראה מתח של 12.6 וולט אלא מתחת ל-12 וולט במידה והמצבר לא היה תחת עומס או טעינה שעתיים לפני הבדיקה.

ראה עמוד 5 בקובץ המצורף כיצד לבדוק צריכת זרם פרזיטית-Parasitic Draw Test

.

CIVICALT.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

לדעתי כמובן עדיף לפתור את הבעיה מאשר ללכת עם יד מאחורי האוזןן

יש 3 אופציות

1 זליגה

2 טעינה

3 מצבר

את שלושת הדברים ניתן לבדוק בקלות ע"י רב מודד (בצע חיפוש בפורום תמצא הרבה מידע על אופן הבדיקה)

לשאלתך ספציפית ,אין כל נזק ,אני אפילו יצרתי מפסק ראשי לאחד הקטבים של המצבר ברכב שהיתה זליגה ואף אחד לא הצליח למצוא מהיכן היא ,ועובד עד היון יופי

יש רכבים שהמצערת קצת משתגעת עד שלומדת את עצמה אצלך לא קיים

בהצלחה

רמי

• תוכן חדש...