Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*באם הדיון חורג מגבולות הפורום מצטער מראש, ואשמח אם יועבר לפורום המתאים.

ערב טוב חברים

רציתי לשאול וגם לשמוע את דעתכם בסוגייה שמעסיקה אותי הרבה לאחרונה.

האם בעת קניית רכב יד שנייה מפרטי, תבקשו לראות היסטורית טיפולים לרכב?

ואם תראו בהיסטורית הטיפולים ביקור במוסכי 'מדרכה' או משהו 'חאפר' בסגנון, הדבר ישפיע על הקנייה?

קצת רקע לשאלה:

יש ברשותי יונדאי i10

אבא, כמו אבא טוב, מתעקש שכל הטיפולים לרכב ייעשו ברשת מוסכים מפורסמת מורשת יונדאי, שמחירון הטיפולים והחלקים בה גבוהים לכל הדעות(אני נזהר בלשון הרע לכן לא אכתוב את שם הרשת).

לדבריו, בעת מכירת הרכב הקונה יבקש לראות את היסטורית הטיפולים לרכב, ואם ספר הטיפולים יהיה מלא בחותמות הרשת ההיא, הסיכויים למכירת הרכב יעלו משמעותית.

אני לעומתו חושב שבטיפול תקופתי כזה או אחר, אפשר ללכת למוסך מורשה אחר של יונדאי ולחסוך.

כמון שישנם טיפולים שאפשר לעשות לבד, אבל זה נושא אחר לדיון..

אז, מה דעתכם?

ערב טוב ומועדים לשמחה

איתי

פורסם

אני לא אקנה רכב בלי הסטורייית טיפולים מלאה, ורצוי גם בחלפים מקוריים. (פילטר שמן לא מקורי ושמן לא תואם יפסלו גם הם את הקניה). לא משנה לי אם בוצע במוסך היבואן או אחר כל עוד יש רישום על חלפים מקוריים.

פורסם

אענה לפי הסדר ואז עוד קצת.

1. כן,אני ארצה לראות היסטוריית טיפולים מסודרת.אם יש זה משמעותי מאד לחיוב.אם אין מבחינתי זו סיבה לוותר.

2. טיפול במוסך רגיל מורשה משרד התחבורה שאינו מורשה יבואן זה לחלוטין(!!) לא מוסך מדרכה.טיפול במוסכים "רגילים" הוא,מבחינתי לפחות,בסדר גמור.

טיפול במוסך מדרכה בד"כ לא "משאיר" קבלות ולכן רכב שטופל כך מבחינתי אין לו הסטורייה מסודרת.

3. לגבי השאלה האם יש יתרון למורה יבואן מול מוסך רגיל: למרות החוק שמאפשר לטפל בכל מוסך מורשה משרד התחבורה, בתנאי שטופל לפי הנחיות היבואן ובחלקים מקוריים, ולשמור על האחריות בפועל זה מתכון לצרות.

ברכבים שידוע על בעיות חוזרות (תעקוב לדוגמא אחרי תוצרת vag,הגיר שלהם - dsg),שם יש משמעות רבה לאחריות היבואן ומכאן לטיפולים אצלם,גם תקופת האחריות פגה.לפעמים ניתו לקבל הנחות שך רצון טוב וכו'.

ברכב שאין לו מחלות ידועות,ובעיקר סיים את תקופת האחריות המשמעות של המשך טיפול במורשה יבואן מאד קטנה לעומת העלות.

מקווה שעזרתי.

adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

מהקבלות של הטיפולים ניתן לדעת, האם הרכב טופל בזמן, מה עשו ומתי החליפו + רישום קילומטראז' בכל טיפול. ככה אפשר לדעת שלא שיחקו בקילומטראז'. אני לא רואה בעיה לעבור למוסך מורשה משרד התחבורה, פרטי ומקצועי ולטפל ביונדאי I10 במוסך כזה, ולא במוסך מורשה יונדאי ( אם זה חוסך במחיר הטיפולים ). כמובן, יש להשתמש בחלפים איכותיים ( שמנים, פילטרים, נוזלים אחרים ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

1. היסטוריית טיפולים זה מאסט. אבל יחד עם זאת באי הפורום הם לא בדיוק הרוכש הממוצע.

2. מבחינתי אין משמעות לכינוי "מורשה יבואן". כל עוד זה כמובן מוסך נורמלי. במכוניות מיוחדות, להן יש מוסכים "מומחים" (כמו השלושה שיש לפיאט/אלפא), הייתי מעדיף מוסך מומחה כזה עפ"י מורשה יבואן. ושוב, גם כאן, מדובר במכוניות מיוחדות ורוכשים, אמ... מיוחדים. כשיבואו לקנות את ה-i10 שלכם כנראה ש "מוסך מורשה" יישמע יותר טוב.

3. המוסכים של יונדאי דווקא יחסית הוגנים במחירים שלהם. תעשה בדיקה לפני שאתה משמיץ.

מקווה שזה עונה לך על השאלות. בגדול, אבא שלך צודק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

וכל מי שטיפל בבית בעצמו או שמישהו עזר לו - מאיפה הוא יכול להראות היסטוריה?

מכרתי פיג'ו 106 משנת 1999 תוך 3 שעות ולא היתה לי אפילו קבלה אחת והיסטוריה על מה שעשיתי ברכב. רכב נמדד במצבו באותו הרגע. רואים מתי רכב מטופל ושמור.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

3. המוסכים של יונדאי דווקא יחסית הוגנים במחירים שלהם. תעשה בדיקה לפני שאתה משמיץ.

איפה השמצתי ואת מי? עבור על הטקסט שוב

רק אומר, שטיפול שני באותה רשת לרכב I10 שילמתי 2380 ש"ח, וטיפול ראשון לרכב זה שילמתי 1500 ש"ח, אם זה הוגן מבחינתך אז שא ברכה.

דיון לדוגמא יש עוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?623487

תודה!

פורסם
וכל מי שטיפל בבית בעצמו או שמישהו עזר לו - מאיפה הוא יכול להראות היסטוריה?

מכרתי פיג'ו 106 משנת 1999 תוך 3 שעות ולא היתה לי אפילו קבלה אחת והיסטוריה על מה שעשיתי ברכב. רכב נמדד במצבו באותו הרגע. רואים מתי רכב מטופל ושמור.

אלעד

תגובה לעניין ++1!

רוב האנשים כיום לא מעניין אותם קבלות אלא יותר תחושות בטן ועד כמה אתה כמוכר נשמע אמין. וקונה שקצת מבין ורואה רכב מטופל ייקח אותו מייד. מכרתי עד היום לא מעט רכבים שטופלו על ידי שנים ללא שום קבלה. צריך מעט סבלנות והקונה הפוטנציאלי מגיע ומשלם גם כמה שתדרוש. הרי אף אחד לא משלם על זה שהרכב טופל במורשה וניזרק לא מעט כסף כמו שאף אחד לא משלם על הטסט שלך אם עשית אותו אתמול והיום אתה מוכר. רכב צריך להיות מתוחזק ככה או ככה. להימכר הוא יימכר זכ בטוח וגם במחיר שווה לכל נפש אם הוא טופל נכון.

פורסם

המטרה שלך היא שכאשר תרצה למכור את הרכב, תמכור מהר ובמחיר גבוה ככל הניתן. כלומר, אתה רוצה למקסם את הרווח שלך (בזמן וכסף). לכן אתה צריך לבדוק מהן העלויות והפרשי המחיר בכל אופציה. זה כמובן תלוי גם בכמה שנים אתה מתכוון להחזיק את הרכב עד למכירה. ככל שתחזיק אותו יותר שנים, הפרש הוצאות התחזוקה במוסך יבואן לעומת מוסך רגיל/טיפול עצמי הולכות ועולות, לעומת זאת הפרש המחיר שתקבל על הרכב הולך ויורד (כי מחיר המחירון של הרכב הולך ויורד - הרכב מתיישן). מכאן שככל שתחזיק את הרכב יותר שנים עדיף לך כלכלית לתחזק במוסך זול ולא במוסך יבואן. גם מבחינת זמן המכירה, ככל שהרכב מתיישן, הקונה הפוטנציאלי ייחס יותר חשיבות למצב הנוכחי של הרכב מאשר לשאלה באיזה מוסך הוא טופל, כך שהשאלה היכן טופל הרכב לא תשפיע הרבה על משך הזמן עד למכירת הרכב.

אם תוסיף לזה את העובדה ששוק היד שניה מוצף במכוניות, לכן בכל מקרה מחיר המכירה של הרכב שלך לא יהיה מחיר המחירון וגם לא קרוב אליו, תסיק לבד את המסקנות המתבקשות.

פורסם
איפה השמצתי ואת מי? עבור על הטקסט שוב

כשאתה כותב:

ש

מחירון

הטיפולים והחלקים בה גבוהים לכל הדעות(אני נזהר בלשון הרע לכן לא אכתוב את שם הרשת).

זאת השמצה. לא עלבון, לא לשון הרע, סתם השמצה. לא ביג דיל, אבל גם לא ממש יפה.

אני אל יודע על איזו "רשת" אתה מדבר, אני מכיר שחלק מהמוסכים המורשים של יונדאי הם בבעלות היבואן וחלק בבעלות פרטית, אבל כולם עובדים עם אותו מחירון. שהוא, שוב - כמו שאמרתי, הוגן יחסית למוסכים מורשים אחרים. אלא אם כן השתנה שם משהו בתקופה האחרונה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ברכב יחסית חדש, עד חמש שנים, היסטורית הרכב ממוסכים מסודרים ובצורה מסודרת זה מאסט אצל הרוב- יתרון גדול להיסטוריה של מורשי היבואן.

ברכבים ישנים יותר ומרובי ידיים, גם כך ההיסטוריה לרוב מתחילה להפקשקש ואז שיקולים אחרים נכנסים למשוואה.

בתיקונים עצמאים או אצל חפארים, אין שום היסטוריה, אולי רק קבלות על חלקים שבעל הרכב רכש ואז נשאר לך לסמוך או לא לסמוך על המוכר, האם הוא באמת השתמש בחלקים לרכב שלו, האם החלקים איכותיים ומה זה אומר על מצב הרכב.

פורסם

בעניין תיעוד הטיפולים.

אם לרכב מסויים שנקנה בליסינג אין ״ספר״ אך כל הטיפולים נעשו במוסך מורשה (דרך ואוצ׳רים מחברת הליסינג, במסגרת האחריות) והמוסך מוציא את פלט הטיפולים המלא, זה שווה ערך ל״ספר הטיפולים״?

פורסם

היסטוריה של ליסינג בעייתית מאוד ולא בטוח שנכונה.

זה כמובן משתנה בין ההחברות ויש כאלו שעושים טיפולים במוסכי היבואןו אז יהיה תיעוד מלא של הטיפול אצל היבואן.

• תוכן חדש...