Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי טויוטה יאריס 2003 וכן חשוב לי נושא של תחזוקה מונעת וישור קו

על פי הספר רכב, מהבעלים הקודמים הוא עשה טיפול 150K וכיום אני עם 170K ק"מ

האם לרכב "ישן" הייתם עושים טיפול במוסך מורשה? האם ללכת לטויוטה לראות הסטוריה של טיפולים ולעשות במוסך "זול" יותר אבל לדאוג לחלקים מקוריים?

אני יודע שצריך לעשות החלפת שמן מנוע פילטר שמן, מסנן מזגן

לא ממש הבנתי אם אני צריך לעשות החלפת מצתים או החלפת רצועת תזמון (טיימינג)

אני כן רוצה להיות עם הרכב לפחות עוד 3-5 שנים ושישרת אותי אבל כן חשוב לי לעשות איזה ישור קו וסדר

אשמח לקצת עצות מה לעשות בנידון

תודה,

פורסם

תוציא הסטוריית טיפולים ממוסך טויוטה כלשהו(בהנחה שהוא טופל במורשה) ולפי זה נדע מה צריך ומה לא צריך.

לך אין סיבה לטפל במורשה, אלא אם כן יש לך כסף מיותר. תן מיקום ונמליץ על מוסך.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
תוציא הסטוריית טיפולים ממוסך טויוטה כלשהו(בהנחה שהוא טופל במורשה) ולפי זה נדע מה צריך ומה לא צריך.

לך אין סיבה לטפל במורשה, אלא אם כן יש לך כסף מיותר. תן מיקום ונמליץ על מוסך.

לפי הספר טיפולים נראה כי טיפל במוסך מורשה עד טיפול 150 אלף שכן זה כתוב בספר הסטוריית טיפולים וחתום על ידי המוסך מורשה

אני גר באזור ירושלים ואשמח להמלצות על מוסך שלא ישאב ממני כספים וכן אני מסכים שמורשה ישחט אותי במחיר לכן אני מעדיף מוסך של איגוד המוסכים.

והאם מוסך מורשה יכול לתת לי הסטוריה של הטיפולים לפי המחשב ומה הטיפול הבא שהוא ממליץ ועם זה להגיע למוסך "רגיל" ולא מורשה?

גם זה הגיוני לבקש ממוסך מורשה איזה חלקים הוא שם או איזה שמנים בדיוק ולדרוש את זה במוסך "רגיל" או שמוסך רגיל צריך לדעת איזה סוגי שמנים וכו'

והאם גם מומלץ לקחת חלקים מקוריים? כמו פילטר שמן, פילטר מזגן ועוד..?

פורסם

ניראה שמדובר ברכב ראשון שלך או משהו בסיגנון אז אתה יכול להיות רגוע ולא להילחץ ישר על עניין מורשה. תמשוך תחילה הסטןריית טיפולים מהמורשה ותראה מה נעשה לאחרונה. כמו כן תן למישהו שמבין שייסתכל על הרכב עדיין מדובר ברכב יחסית ישן ויבדוק אם יש דברים שנחוצים תיקון ותתקן בהתאם תעשה מן יישור קו שכזה. טיימינג זה שרשרת אז לא נוגעים. רכב מצוין תתחדש.

פורסם

יש כמה כללי אצבע. שמן ממשיכים עם מה ששמו. מן הסתם 10/30 של טויוטה. פילטר שמן תמיד מקורי. פילטר אויר אפשר תחליפי.

פילטר מזגן יש דיון שלם על מקורי או תחליפי..

בגדול, אני ירושלמי אז אני יכול לתת מבט ולתת לך חוות דעת אובייקטיבית מה כדאי להחליף ומה לא.

בכל מקרה תוציא את היסטוריית הטיפולים.

אלטמן.

פורסם

מוסך ארז בגבעת שאול--קצת אנטיפת אך אמין.[emoji6]

מוסך הירשנזון סגל בתלפיות--לא זולים אך אמינים ומקצועיים.

אלטמן.

פורסם
קניתי טויוטה יאריס 2003 וכן חשוב לי נושא של תחזוקה מונעת וישור קו

על פי הספר רכב, מהבעלים הקודמים הוא עשה טיפול 150K וכיום אני עם 170K ק"מ

האם לרכב "ישן" הייתם עושים טיפול במוסך מורשה? האם ללכת לטויוטה לראות הסטוריה של טיפולים ולעשות במוסך "זול" יותר אבל לדאוג לחלקים מקוריים?

אני יודע שצריך לעשות החלפת שמן מנוע פילטר שמן, מסנן מזגן

לא ממש הבנתי אם אני צריך לעשות החלפת מצתים או החלפת רצועת תזמון (טיימינג)

אני כן רוצה להיות עם הרכב לפחות עוד 3-5 שנים ושישרת אותי אבל כן חשוב לי לעשות איזה ישור קו וסדר

אשמח לקצת עצות מה לעשות בנידון

תודה,

תתחדש.

אין שום סיבה לזרוק כסף במורשה.תקנה חלקים מקוריים ותמצא מוסך מומלץ .

פורסם

וגם משהו שלא נראה לי שציינו פה.

אתה צריך לבצע טיפול כל 15K או שנה מה שבא קודם.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

עדכון..

היום עשיתי טיפול של החלפת:

פלגאים

נוזל קרור

פילטר אוויר

פילטר מזגן

פלאגים

שמן

פילטר שמן

כאשר הוחלפו הפלאגים, היה נראה כאילו לא החליפו פלאגים לפחות 70 אלף ק"מ על פי המצב הקטסטרופלי שלהם ומרחק האלקטרודות

יחד עם זאת פילטר מזגן נראה מקורי לחלוטין ומים היו רגילים לחלוטין שהוחלפו לנוזל קירור

בבדיקה בטויוטה נאמר לי מפורש שהוחלפו פלאגים, נוזל קירור והפליטר מזגן מה שלא יכול להיות בשום מצב

הפליטר של המזגן נראה כמו מימי הביינים פלאגים גמורים, ואיך נוזל קירור הוחלף אם נראו מים מהברז?

מאוד היה לי מוזר לראות במחשב של טויוטה דברים שלא קשורים למציאות מה שמאוד מפתיע אותי אם ואיך עבדו על הבעלים הקודמים.

היום הכנסתי את הרכב למוסך ופשוט עברתי עם המכונאי חלק חלק וראיתי במו עיניי מה הוחלף ומצב החלקים הישנים.

לשמחתי עשיתי יישור קו אבל אני מאוד מאוכזב לגלות שרשום במחשב שלטויוטה טיפול אחרון שנראה בפועל כאילו עבד על הרכב מכונאי מדרכה שקרן.

פורסם

בהחלט מקומם. זה מה שניקרא חוסר פיקוח. הכואב יותר שבעל הרכב שילם בפועל על מה שלא הוחלף אז איפה הגבולות שחצו כבר מזמן?!?

יש לי חבר עם פורד אדג 2008 שגם לפני שקנה אותה הוציא הסטורייה שבהיסטורייה נירשמו כל מיני סעיפי תיקון בשווי מצטבר של 60 אלף שקל...כן כן! התחיל לו חיתוכים מהמנוע...הוצאתי פלאג אחד לבדיקה..לא הוחלפו פלאגים מעולם! כבר לא נישאר אלקטרודה כמעט. הבזיון בהתגלמותו!

• תוכן חדש...