Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

איך נכון לחבר את הקרוס המצורף בתמונה?

בקרוס הישן היה לי כניסה אחת ויציאה לוופר ולטוויטר.

בקרוס הזה יש כביכול 2 כניסות, צריך לשרשר? לחבר משהו נוסף?

לא ממש מבין את האיור המצורף.

Cross.JPGCross2.JPG

תודה!

פורסם (נערך)

הקרוס הנ"ל מאפשר לעבוד בתצורת בי-אמפ, בה מוקדש ערוץ הגברה נפרד לטוויטר וערוץ הגברה נפרד למידבאס.

אם אתה רוצה לעבוד בצורה "סטנדרטית" עליך לחבר/לגשר עם חוטים קצרים בין הפלוס כניסה של הוופר והפלוס כניסה של הטוויטר ולחבר את המגבר באחד מהכניסות הללו.

הכל מתואר בחוברת ההוראות (עמ' 11 התיאור הכתוב לתמונות שצירפת), שנראה כי עברת עליה.

שים לב כי ישנן אפשרויות כיוון נוספות מתקדמות יותר על הקרוס.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תודה רבה,

לא הייתי בטוח וחששתי בגלל מדבקת האזהרה האדומה :wink:.

בשביל הידיעה: במידה ואין גישור, איך זה אמור להשפיע? אקבל רק חצי הספק מהמגבר כביכול?

פורסם (נערך)

בלי הגישור אתה תגביר רק את האלמנט שקשור לכניסה אותה חיברת למגבר.

נשאל אחרת;

האם יש לך מגבר עם 4 ערוצים פנויים? אם כן, כדאי לעבוד בתצורת בי-אמפ (בהנחה ולא עובד אקטיבי, ומעצם הרצון להשתמש בקרוס, כנראה שלא). כך תאפשר לעצמך יותר שליטה על האלמנטים המוגברים וגם כל אלמנט יקבל בסופו של דבר יותר הספק (אם זה חשוב).

אם יש לך רק 2 ערוצי הגברה פנויים, אתה חייב לגשר את הכניסות בקרוס כדי שכל הסט יעבוד.

אגב, למקרה ולא שמת לב, הסט הזה מוצהר כ-2 אוהם. וודא שהמגבר תומך בכך (מדיר שלא).

(למעשה, הטוויטר 4 והמידבאס 2).

פורסם

יש לי מגבר MB Quart ONX4.80/500, הוא 5 ערוצים ומחובר אליו 2 סטים + סאב.

אני לא יודע אם הוא תומך ב- 2 אוהם ואם כן איך מקנפגים את זה, אשמח לעזרה.

לגבי הסט החדש בראש השאלה הוא ES 165 K2 ולא ה- KX2.

הרבה תודה על העזרה

פורסם (נערך)

הנתונים דומים. וופר, טוויטר.

המגבר אכן תומך בהתנגדות 2 אוהם ומוצהר לספק 120W בהתנגדות זו לערוץ (לעומת 60W בהתנגדות 4 אוהם).

אין צורך לקנפג שום דבר. מעצם חיבור רמקול/סט בהתנגדות הנמוכה יותר, המגבר יספק בעקרון את ההספק המוצהר הנ"ל.

במידה ואתה מעונין להמשיך להגביר גם את הסט השני איתו, אזי כאמור תצטרך לגשר את הכניסות בקרוסאובר כמתואר ולחבר מהמגבר ערוץ אחד לאחת מאותן הכניסות (בכל קרוס בנפרד כמובן).

פורסם

תודה רבה Tom על העזרה:mm_yeah:,

לא בטוח שהבנתי את המשפט האחרון,

כאמור שני הסטים מוגברים וגם הסאב,

ככה שאם המגבר מזהה לבד את ההתנגדות אז כשאני מגשר גם את הטויטר וגם את הוופר זה לא יוצר בעיה?

עדיף לחבר את 4 היציאות רק לסט הקידמי ואת האחורי להשאיר ללא הגברה?

פורסם

הבחירה אם להגביר את 2 הסטים (שניהם אותו הדבר או שהאחורי שונה?) תלויה ראשית כל בהעדפות שלך.

יש מי שיבחר להתקין רק סט קדמי, נקודה.

יש מי שיבחר להתקין רמקולים גם מאחור אבל יסתפק בהגברה של ר"ד מקורי או מגבר חיצוני אחר חלש יותר.

יש מי שיבחר להתקין רמקולים גם מאחור ויגביר באופן זהה לקדמיים.

אין בעיה לבצע את הגישור כפי שמתואר בחוברת ההוראות.

פורסם

הסט האחורי ישן יחסית ומסדרה נמוכה יותר Focal Perfomance PS 165.

הרכב יחסית גדול ונראה לי שאשאיר את ההגברה גם לסט האחורי ופשוט אגשר את הקדמי כפי שהסברת.

תודה!

• תוכן חדש...