Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה ברנו מגאן 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחרונה רכשתי רנו מגאן 2 שנת 2004 (1.6 אוט'). שמתי לב לתופעה שהדליקה אצלי נורה אדומה: עם המעבר מהילוך ראשון לשני יש הפוגה קלה (שבריר שניה) אך מוחשית, כביכול, בהאצת המנוע, הטורים מספיקים לרדת בכ-300 סל"ד (מ4100 ל 3800) ואז מתחדשת ההאצה (יש לציין שהבעיה אינה קיימת בהילוך אחר).

העניין הוא שהייתי במוסך מורשה (מוסך אמיל באזוה"ת חולון), שם בדקו את הסוגיה והגיעו למסקנה שהמצב תקין. ליתר בטחון וכדי להוריד אותי מהגב שלהם - הם החליפו מחשב גיר.

לדאבוני הבעיה לא נעלמה. מה דעתכם? האם למישהו יש מושג מה הבעיה (אם בכלל)?

וגם אם תוכלו להמליץ לי על מוסך רנו (מורשה) מוצלח באזור תל אביב אודה מאוד!

תודה מראש

פורסם

כל מעבר הילוך מוריד את סל"ד המנוע בכמה מאות עד אלפי סיבובים, וכל העברת הילוך נמשכת מספר עשיריות שניה, כך שאני לא ממש מבין מה הבעיה שלך. יותר מזה - נראה לי מוזר שמוסך קובע שזה תקין אבל בשביל לרצות אותך מחליף לך מחשב גיר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יותר מזה - נראה לי מוזר שמוסך קובע שזה תקין אבל בשביל לרצות אותך מחליף לך

הם ממילא מחליפים 20 מחשבי גיר תקולים בשבוע...עוד אחד...פחות אחד...מה זה כבר משנה???

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כל מעבר הילוך מוריד את סל"ד המנוע בכמה מאות עד אלפי סיבובים, וכל העברת הילוך נמשכת מספר עשיריות שניה, כך שאני לא ממש מבין מה הבעיה שלך. יותר מזה - נראה לי מוזר שמוסך קובע שזה תקין אבל בשביל לרצות אותך מחליף לך מחשב גיר...

רוני

הי רוני, עושה רושם שלא הייתי ברור מספיק. לאחר שההילוך עבר מראשון לשני והטורים ההתייצבו על כ 4100 (כשהיית מצפה שתבוא האצה לינארית) המנוע יורד בכ- 300 סל"ד ורק אז כאילו "מתעשט" ומתחיל לטפס בטורים. בנוסף, ההשהיה ארוכה יותר מכמה עשיריות שניה, יותר לכיוון שני שליש שניה.

פורסם

חח מגאן 2 טורבו... בהתחלה ניסיתי להקשיב אם יש שריקה משסתום פריקת הלחץ או משהו...

אשליות icon_smile.gif

ובנוגע להמלצת המוסך...

תודה רבה! המיקום מסתדר לי מצויין

פורסם
ובנוגע להמלצת המוסך...

תודה רבה! המיקום מסתדר לי מצויין

בתור בוגר AL4 על 3 מכוניות אני מכיר כבר את כל הקונצים שלו.

בוא נראה אם הבנתי נכון את התופעה שאתה מתאר

הילוך ראשון 40 קמ"ש 4000 סל"ד (הנתונים לשם דגמא כמובן)

עברנו להילוך שני, מטפס ל 4000 סל"ד - יורד נגיד ל 3500 ומשם ממשיך לטפס כרגיל?

אם זו התופעה שאתה מתאר, היא תקינה לגמרי, מנסיון

פורסם

שלום גיא. כן, זו התופעה. בהתחשב בעדותך ובדעת המוסך, אני נאלץ להכיר בתופעה כדבר נורמלי (קונץ רגיל :)

אבל אין אפשרות לשפר את המצב?

פורסם
שלום גיא. כן, זו התופעה. בהתחשב בעדותך ובדעת המוסך, אני נאלץ להכיר בתופעה כדבר נורמלי (קונץ רגיל :)

אבל אין אפשרות לשפר את המצב?

לי זה נראה כפעולה רגילה

נותן תחושה של מאין חצי הילוך שעובר אולי ע"מ לנצל את המומנט המירבי של המנוע ע"י

השארת המנוע בתחום הכי אפקטיבי שלו.

פורסם

גם אני חשבתי על האופציה הזאתי. יכול להיות - באמת יש תחושה של האצה (גם אם בבירור קטנה יותר) תוך כדי השהית המנוע.

אני מניח שאוותר על בדיקה במוסך אחר לאשרור העניין.

פורסם

מדובר בהתנהגות נורמאלית לחלוטין של תיבת הילוכים של המגאן!

אכן יש הרגשה של מעין "הילוך נוסף" בין שני ההילוכים - יתכן ויש העברת הילוך ואז נעילת ממיר המומנט.

בכל אופן אם לא נותנים לדאגה להשתלט עליך - אז מסתבר שהביצוע של התיבה הוא טוב ובעל אופי ייחודי.

אני אוהב...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...