Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i30 יד 01 130 קמ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שאני מכיר מוכר את הרכב שלו יונדאי i30 130 2011 אלף קמ יד 01 ברישיון מאדם פרטי (יד ראשונה הייתה בליסינג מ2011 עד 2013 הוא היה בליסינג אצל נהגת יחידה) הוא דורש 32k מחיר אחרון ומתחייב בבדיקה מלאה, גיר,מנוע ושלדה. אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום בנוגע לרכב הנוכחי, תודה.

פורסם

לפי דעתי: לא לגעת, אתה עתיד לקבל את כל הריגקטים, הרכב עבר ליסינג יד 3 אצלך כבר. שהמחיר לא יפתה אותך, אין פה מציאה. הרכב לא מיד פרטית והק"מ גבוהה לקנייה.

הרכב כנראה בלוי ושחוק (צריך לקחת ולבדוק).

תחפש יד 1 פרטית.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לגבי המחיר אני לא בטוח צריך לבדוק בלוי יצחק ולהוריד את המחיר לפי לוי,

אבל אם הרכב תקין מטופל באופן סדיר אני לא רואה מניעה לקחת אותו לבדיקה.

סה"כ רכב טוב מרווח ואמין.

פורסם

אני לא מחפש מציאות, מאסתי כבר בכל המוכרי יד 2 כל פעם משהו אחר קשה לי לקנות רכב מבן אדם שלא מתחייב אפילו בבדיקה על השלדה והבחור פה שאני מכיר אותו מוכן להתחייב גיר שלדה ומנוע הוא טוען שהרכב במצב מצויין והוא גם מרגיש ככה אז כמובן שאני אקח אותו לבדיקה השאלה אם הקילומטראז׳ פה לא גבוה מדי והאם זה מחיר סביר (לא מעניין אותי אם מציאה או לא).

פורסם (נערך)

תראה,130,000ק"מ זה לא סוף העולם וגם לא סוף חיי הרכב (בטיפול נכון המנוע הזה יגיע גם ל 200,000 לפחות בלי בעיה אבל בטיפול רשלני תחליף מנוע ב 140,000 (מכיר לצערי מקרה כזה).

הרכב מתומחר בהתאם (מחירון של 2009 ללא ליסינג הוא 36,000 כך שאני בטוח ש2011 זו תוספת של כ 12-15,000) לפני שקלולים כמובן.

צריך לבדוק,שטיפלו כמו שצריך בדגש על החלפת שמן גיר למקורי (ושיפסיקו לספר סיפורים על ההמלצה החדשה אחרי 2010,אני מכיר אותה וגם כמה גירים שקרסו בגלל אי החלפת השמן/החלפת השמן ללא מתאים) וכדאי גם לפתוח פקק שמן כאשר המנוע קר ולראות,שאין סימני בוצה במנוע (פשוט רואים גוש שמן שרוף/ פיח על פקק השמן ועל השסתומים).

צבע שמן הגיר- אם אדום נקי,שקול לקחת להמשך בדיקה,אם שחור- לא טוב- הגיר שחוק.

לגבי חשש לפיח במנוע- לפתוח פקק שמן כנ"ל- אם יש סימני בוצה-ברח כל עוד נפשך בך.

אם הרכב עובר את שתי הבדיקות המקדימות הללו,שווה בדיקה במכון,אם לא חיפש רכב אחר.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לאניות דעתי:

אם היה מדובר פה על יד 1 וספר טיפולים מסודר, ואפשר ללכת למוסך ולהוציא תדפיס של מה נעשה מפורט הכל, אז התמונה הייתה ניראת אחרת. פה לפחות אתה יודע למה אתה נכנס כן.

סתאם שאלה תשאל איך הוא יודע שזה ליסינג נהג יחיד האם הוא יכול להוכיח את זה? כנראה שלא. כל המגרשים בכל הארץ זה רק נהג יחיד כן מעניין מאוד.

מי שביידיו רכב פרטי 01 אין שום מניעה שהוא לא יתחייב לך על כל מה שאתה תרצה, אלה אם כן יש בעיה ברכב ובגלל זה הוא מוכר ולא חסר כאלה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

יש כאלו פרטיות-רק שהמחיר גבוה יותר משמעותית מ 32,000 ש"ח.

אם תבצע את הבדיקות שהצעתי לך,אתה יכול להחליט אם ראוי בכלל להתקדם איתו למכון בדיקה.

פורסם

מה הדרישות שלך מהרכב?

על פניו תנסה לחפש רכבים פחות נפוצים שם יש לך סיכוי יותר טוב למצוא אחת שלא שירתה בחברת ליסינג,

ניסן טידה לדוגמא חסכונית נוחה ואמינה מאוד ויש לא מעט פרטיות שמסתובבות בשוק.

פורסם (נערך)
מה הדרישות שלך מהרכב?

על פניו תנסה לחפש רכבים פחות נפוצים שם יש לך סיכוי יותר טוב למצוא אחת שלא שירתה בחברת ליסינג,

ניסן טידה לדוגמא חסכונית נוחה ואמינה מאוד ויש לא מעט פרטיות שמסתובבות בשוק.

מחפש רכב לנסיעות קצרות בעיר (תל אביב) ונסיעות ארוכות בסופ״ש. חשוב לי המראה - בכל זאת רכב ראשון שאני רוכש :)

לגבי הi30 לא מצאתי אחת ביד ראשונה בשנתון הנוכחי לפחות באינטרנט גם ללא הגבלת תקציב..

אין ברירה אלא ללכת לטייל במגרשים

עריכה אחרונה על ידי Gearx
פורסם (נערך)

אין ברירה אלא ללכת לטייל במגרשים

כנראה שלא חיפשת טוב או שאתה נעול על איזור המגורים שלך.

מציע להרחיב את החיפוש וגם אם צריך לנסוע ברכבת/אוטובוס למקום מרוחק זה יכול להיות שווה את זה.

סתם דוגמא: בפתח תקווה,יש את הטרייד אין של כלמוביל (בד"כ הם מבקשים מחירים יקרים אמנם) אבל יש שם סיכוי למצוא יד ראשונה או שנייה פרטית וזה טרייד אין של היבואן.

החסרון- תשלם הרבה מעל 32,000 ואם זה מה שהקצבת חבל אפילו על הנסיעה,מציאות וארוחות חינם ממש אין בשוק הרכב בטח שלא במגרשים הפרטיים ומי שמגיע לרכב שהוא מלכודת דבש בד"כ מגלה לאחר כמה חודשים שנעקץ (ע"י דבורה/צרעה/דבור).

זה מה שקרה לי לפחות עד הרכב האחרון מניסיון של נהיגה על רכבים משומשים מכל מיני תוצרות (אופל קדט גרמני 82,פיג'ו 309 צרפתי 88,מיצובישי לנסר/אפלאוז- שנתונים 92/97 יפניות- מכל אלו הפיג'ו הייתה הכי מוצלחת ד"א ).

עדיף להרחיב את החיפוש לאיזור מגורים נוסף ולחפש יד פרטית כאשר גם יוצאת ליסינג לשעבר זה לא כזה נוראי אם הרכב יתברר כשמור.

פעם ראשונה שהעזתי לקנות ממגרש פרטי רכב בן 3 מהשכרה (יונדאי גטס שחורה עם סאן רוף,שנראתה מלוקקת חיצונית ועם סה"כ 68,500 ק"מ) נפלתי נפילה כואבת שהתגלתה דווקא ובהתאם לחוק מרפי לאחר תום האחריות של המגרש.

דווקא הרכישה האחרונה היתה בסדר- הרככב שבסמלון שנרכש מליסינג של הרץ עם 31,000 ק"מ (נכון היו כמה תקלות אבל אלמנט המזל כנראה בתחילה לא שיחק לצידי וזה התאזן עם הזמן) ועד היום עם 97,000 ק"מ לא היו תקלות משמעותיות במנוע/גיר בעיקר תודות לערנות שלי ולזה שהרכב מוחזק קצר ואני מטפל בכל פיפס שצץ ומיד).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם
כנראה שלא חיפשת טוב או שאתה נעול על איזור המגורים שלך.

מציע להרחיב את החיפוש וגם אם צריך לנסוע ברכבת/אוטובוס למקום מרוחק זה יכול להיות שווה את זה.

סתם דוגמא: בפתח תקווה,יש את הטרייד אין של כלמוביל (בד"כ הם מבקשים מחירים יקרים אמנם) אבל יש שם סיכוי למצוא יד ראשונה או שנייה פרטית וזה טרייד אין של היבואן.

החסרון- תשלם הרבה מעל 32,000 ואם זה מה שהקצבת חבל אפילו על הנסיעה,מציאות וארוחות חינם ממש אין בשוק הרכב בטח שלא במגרשים הפרטיים ומי שמגיע לרכב שהוא מלכודת דבש בד"כ מגלה לאחר כמה חודשים שנעקץ (ע"י דבורה/צרעה/דבור).

זה מה שקרה לי לפחות עד הרכב האחרון מניסיון של נהיגה על רכבים משומשים מכל מיני תוצרות (אופל קדט גרמני 82,פיג'ו 309 צרפתי 88,מיצובישי לנסר/אפלאוז- שנתונים 92/97 יפניות- מכל אלו הפיג'ו הייתה הכי מוצלחת ד"א ).

עדיף להרחיב את החיפוש לאיזור מגורים נוסף ולחפש יד פרטית כאשר גם יוצאת ליסינג לשעבר זה לא כזה נוראי אם הרכב יתברר כשמור.

פעם ראשונה שהעזתי לקנות ממגרש פרטי רכב בן 3 מהשכרה (יונדאי גטס שחורה עם סאן רוף,שנראתה מלוקקת חיצונית ועם סה"כ 68,500 ק"מ) נפלתי נפילה כואבת שהתגלתה דווקא ובהתאם לחוק מרפי לאחר תום האחריות של המגרש.

דווקא הרכישה האחרונה היתה בסדר- הרככב שבסמלון שנרכש מליסינג של הרץ עם 31,000 ק"מ (נכון היו כמה תקלות אבל אלמנט המזל כנראה בתחילה לא שיחק לצידי וזה התאזן עם הזמן) ועד היום עם 97,000 ק"מ לא היו תקלות משמעותיות במנוע/גיר בעיקר תודות לערנות שלי ולזה שהרכב מוחזק קצר ואני מטפל בכל פיפס שצץ ומיד).

אני רק לא מבין מה הסכנה בלקנות ממגרשים כמו ׳שרק הרכב׳ או ׳ענק הרכבים׳ לאחר שעשיתי את כל הבדיקות המקיפות והרכב עדיין יצא תקין? ולגבי התקציב אני כן יעלה איתו קצת כי כרגע אני לא מצליח למצוא רכב שנראה טוב ובמצב טוב.

פורסם

הסכנות במגרשי סוחרים בלי אבא ואמא היא בקומבינה בין המגרש למכון הבדיקות שנמצא באיזור - יכולים את הליקויים שאמורים להיות רשומים תחת " משמעות גבוהה" לרשום תחת משמעות נמוכה או שולית.

הרכב יכול לעבור תיקון זמני כמו מחיקת תקלות מהמחשב ( שיופיעו שוב במהרה ), הוספת תוסף "דבש " לשמן מנוע ועוד. אבל יכול להיות שהרכב בסדר.

דווקא רכב עם נתונים פחות טובים שנמצא במגרש אולי יהיה פחות חשוד מאשר רכב "מציאה" במחיר "מציאה" שלא ברור איך ולמה הגיע למגרש הזה ולא נמכר מפרטי ( אחרי הקניה מתברר מה הסיבה ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סכנות יש גם במגרשי חברות הליסינג הגדולות אבל,שם יש בדכ אבא ואמא אם יהיו בעיות.

יש גם רכבים טובים שמגיעים לסוחרים (קונים גם ממכרזים/הוצאה לפועל/רכבים של פושטי רגל ולא כל הסחורה דפוקה אבל צריך לגלות משנה זהירות).

אם אתה מתעקש על מגרש פרטי,כדאי לקחת רכב לבדיקה רחוק מהמגרש (בראשון לציון יש את נבדקי רכב אם אני לא טועה,שהוא מכון יחסית חדש אבל טוב).

אם אתה רואה יותר מידי סחבקיות בין הבודק לבין בעל המגרש תתחיל לחשוד.

• תוכן חדש...