Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

כמו שחלק מהמבקרים בפורום יודעים אני מודבק בחיידק של אסטטיקה ונקיון.

אומנם הרכב חדש רק 3 חודשים על בכביש אך הרפידות שלו הורגות אותי עם כמות אבק הבלמים, הג'אנט עם ציפוי נאנו המצב אומנם יותר טוב מלפני הציפוי אבל עדיין אחרי נסיעה של 30 ק"מ יש שיכבה נראת לעין של אבק בלמים שחור.

הבנתי שהמצב היחיד שאני יכול להמעיט את התופעה זה להחליף את הרפידות לרפידות קרמיות

יתרונות:

-בלימה משופרת

-הרבה פחות אבק בלמים

-עמידות גבוהה יותר

חסרונות:

-שוחק מהר יותר את הצלחת

-אולי מחיר (אין לי מושג מה המחיר)

אז אשמח אם יש למישהו הצלצה לסט קידמי+אחורי,כמו כן איפה ניתן להגיש בארץ, אם משתלם יותר מחנות חלפים בחול אז קישור.

תודה רבה לעוזרים :)

פורסם

אני התקנתי אצלי בלאון רפידות קרמיות של Ate מלפנים ושל TRW מאחור שהזמנתי מחול וזה באמת שומר על הניקיון של הגלגלים, אין מה להשוות, מומלץ!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם (נערך)

כמה היופי עלה?

ריפרפתי באתר של ATE, איך אני יודע איזה רפידה מתאימה לי?

נעזוב שצריך את התירגום של גוגל לאנגלית והתירגום נראה קצת מבלבל

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

הקפצה קטנה,

אחרי קצת חפירות מצאתי מקטים

קידמי- ATE 13.0470-2764.2 המחיר הממוצע שמצאתי הינו בסביבות ה500 שקל(באיביי,אם ניתן להשיג במחיר דומה בארץ אשמח לשמוע ממי)

אחורי- ATE 13.0470-2880.2 המחיר הממוצע סביבות 250 שקל(באיביי,אם ניתן להשיג במחיר דומה בארץ אשמח לשמוע ממי)

יתכן שרפידה קדמית עולה פי 2 מאחורית?!

מישהו יכול לאמת לי שזה אכן המקטים עבור רפידות קרמיות שמתאימות ללאון FR 2017 מנוע 1.4?

או להביא לי אלטרנטיבות על בסיס קרמי שם חברה מומלצת אחרת?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב קיבלתי מנציג של ATE את הדגם המתאים לרכב(למה לשבור את הראש אם אפשר לפנות אליהם במייל ולקבל תשובה תוך 24 שעות)

בכל אופן, האריזה שוקלת 2.8 קילו בקופסת OEM, מכאן בגלל שמשקל יתכל מאוד שמכס יתעניינו מזה(קיבלתי הצעה מבחור בארץ שמוכר את הרפידות ב900 שקל,שווה?), גם חפרתי קצת בגוגל ומכאן עולות לי כמה אופציות, איני יודע עד כמה הן הגיוניות.

א.המוכר של הרפידות נמצא בברלין,שער המע"מ שם אם איני טועה עומד על 21%, מכאן חשבתי אולי ליצור קשר עם המוכר ולבקש שיוריד את המע"מ ממחיר הרפידות, ככה הסכום מצתמצם בערך ב17-20 יורו לסט וגם הסכום הסופי נמוך יותר אז אפילו אם יתפס במכס (רפידות נכללות עד כמה שראיתי ברשימה שמשלמים עליהם רק מע"מ,תקנו אותי) אז אצתרך לשלם רק את המע"מ. כמו כך לבקש ממנו שלא ישלח באריזת OEM אלה רק את מה שיש בתוך החבילה.

ב.אופציה פחות אטרקטיבית, לבקש ממנו במייל שיוריד את מחיר שרשום על החבילה וגם ישלח אותה ללא אריזת OEM(רק את הכלול בפנים)אז נגיד הכל כולל משלוח עולה נגיד 120 יורו, אז שירשום על החבילה 60-70 יורו מכאן יוצא והכל יהיה נמוך יותר(לא?)

פורסם

ואם יתפסו , כל החישוב ישתנה.

לפעמים המכס תופס, והם קובעים מחיר לפי דעתם.

אפשר לנסות לדבר עם המוכר , ולפי התשובה לעשות את שיקול-הדעת.

גם המשלוח יוצא די יקר, עקב המשקל.

בדוק, אולי קרוב משפחה או חבר, יכול להביא בתיק .

יש דיונים ורעיונות, איך לשדרג ולקנות לרפידות קרמיות בפורום שיפורים, כנס ועשה חיפוש -

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בעקרון המוכר הסכים להוריד מע"מ+לכתוב על הקופסא מחיר נמוך יותר.

המחיר שיוצא על הסט עומד על משהו סביבות ה70 יורו, חשבתי לבקש ממנו להשמיט מהחשבונית+המדבקה שעל הקופסא את מחיר המשלוח כדי שלא ימשוך צומי(למרות שהמשקל נראה לי יעשה את זה).

לגבי רעיונות אין שם יותר מידי מידע שיכול לעזור לי :\. זה לקחת סיכון ולהצליב אצבעות שלא יתייחסו לחבילה אבל כולנו מכירים את מרפי.

לגבי אישורים, הרפידות עומדות בתקינה אירופאית ECER90 מכאן לא נראה לי שאצתרך יותר מידי אישורים כי זה כתוב בסיפרון שמקבלים איתן.

בכל אופן אני אקפיץ שם את השרשור כדי לראות מה נסגר עם המר בחור שם, תודה.

פורסם

אתה מברר כל כך טוב לגבי המוצר אך שחכת לברר על התאמתו.

כל עוד אתה לא מבלה על מסלול או בנסיעה ספורטיבית קבועה הרפידות האלה מורידות לך מיכולות הבלימה.

כדי שבלמים קרמים יבלמו ביעילות הם צריכים להתחמם מעט. קרי, כל עוד אינך לוחץ על הבלמים תקופות בעוצמה, עוצמת הבלימה תהעה קטנה מזו של רפידות רגילות. (פקק או תנועה עירונית אינן נחשבות, ונהג שמצליח לחמם ברקסים בעיר מוטב שימסור את המפתחות).

אסתטיקה זה מצוין אך לא במחיר בטיחות. בטח שלא הייתי רץ לשפוך על זה כסף.

פורסם
אתה מברר כל כך טוב לגבי המוצר אך שחכת לברר על התאמתו.

כל עוד אתה לא מבלה על מסלול או בנסיעה ספורטיבית קבועה הרפידות האלה מורידות לך מיכולות הבלימה.

כדי שבלמים קרמים יבלמו ביעילות הם צריכים להתחמם מעט. קרי, כל עוד אינך לוחץ על הבלמים תקופות בעוצמה, עוצמת הבלימה תהעה קטנה מזו של רפידות רגילות. (פקק או תנועה עירונית אינן נחשבות, ונהג שמצליח לחמם ברקסים בעיר מוטב שימסור את המפתחות).

אסתטיקה זה מצוין אך לא במחיר בטיחות. בטח שלא הייתי רץ לשפוך על זה כסף.

אבל אבל אבל...

יש אבק על הג׳אנט [emoji2]

מה עושים אנשים עם בעיה נפשית שכזו בחורף?

יום טוב גם לך

פורסם

ה-ATE הקרמיות מעט טובות יותר מבחינת יכולת הבלימה מאשר ה-ATE OEM.

אבק בלימה הוא אכן דבר מציק, אבל יכולת הבלימה חשובה יותר מהניקיון... הברמבו שלי מטנפים לא מעט.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שים גאנטים שחורים

Problem solved.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
שים גאנטים שחורים

Problem solved.

סלבה, בקודמת זה הרגיז אותי - בגלל הגנטים הלבנים. בנוכחית זה הרבה פחות מטריד אותי היות והגנטים אפור כהה משולב עם כסוף מוברש.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני כאמור הסזמנתי את הרפידות Ate Ceramic מאיביי גרמניה. אצלי ברכב מותקנים בשדרוג הברקסים של הקופרה שכמובן הרפידות שלהם יותר יקרות מאלו של הלאון הסטנדרטית. יצא לי מחיר מעולה, כולל המשלוח. זה נעצר במכס ועדיין עם כל מה שדילמתי יצא לי אם זכור לי נכון משהו כמו 550₪ לזוג הרפידות הקדמיות, בארץ הרפידות הסטנדרטיות היו יוצאות לי בוודאות הרבה יותר יקרות.

לגבי הבלימה, ממש לא מרגיש ירידה ביכולת הבלימה, ואני מדבר על נסיעות רגועות בעיר וכדומה. אני בד"כ לא נוסע חזק על הברקסים, אבל טוב לדעת שיש לך מערכת חזקה שמאפשרת בלימה חזקה כשצריך.

בלי צל של ספק מבחינת הניקיון של הגאנטים זה הבדל של שמיים וארץ, הגאנטים נשארים נקיים ומבחינתי לאחר הניסיון הזה אין לי כל ספק שגם ברכב הבא אשאף לרפידות קרמיות איכותיות במקום הרפידות הסטנדרטיות.

נכון שעם מכס ישראל אתה אף פעם לא יכול להיות בטוח במה יקרה. במקרה שלי זה בעיקר עיכב את קבלת החבילה אבל כאמור גם לאחר שנדרשתי לשלם את התוספת זה יצא סופר משתלם.

פורסם

שכחתי לציין שאצלי הגאנטים שחורים ועם כסף מוברש ועדיין ברפידות הקודמות האבק מהרפידות היה מאוד מלכלך ובולט לעיין כך שלדעתי לא כל כך משנה באיזה צבע הגאנטים, האבק רפידות לא יראה טוב בכל מקרה.

• תוכן חדש...