Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז אחרי שנה הגיע זמן הסיכומים - בשם הגילוי הנאות הרכב הוא של זוגתי, והוא הרכב המשני במשפחה, כך שכל מה שיכתב להלן הוא חלקו מההתרשמות שלי וחלקו מפידבקים שאני מקבל ממנה.

רקע:

הרכב החליף אצלינו הונדה ג'אז קודמת, שנת 2008, שהיתה איתנו כמעט 8 שנים ונמכרה במלוא מחירונה המשוקלל (אם כי לקח כמעט חודש וחצי למכור אותה). הג'אז משרתת בתור רכב משני למשפחה שכוללת זוג הורים ושני ילדים קטנים.

הליך הקניה:

ההזמנה בוצעה די בתחילת היבוא שלהן לארץ, ולמרות שעשינו נסיעות מבחן בכל הסופר מיני הרלוונטיות, ההונדה נבחרה בשנית בעיקר בגלל גודל החלל הפנימי שלה, שהוא פשוט בליגה אחרת משאר הסופר מיני. כיון שכל המשלוחים הראשונים נמכרו ב presale, היינו צריכים לחכות כחצי שנה מההזמנה (שבוצעה בינואר 16) לקבלת הרכב (יוני 16).

הזמנת הרכב לוותה באקורדים צורמים, כיון שנציג המכירות בהונדה נשבע לנו שהצבע שרצינו (אדום) לא קיים במלאי ולא יהיה זמין גם במשלוחים קרובים. כשביקשנו ממנו שיבדוק בהנהלה אם אפשר לעשות הזמנה מיוחדת, הוא חזר אלינו אחרי שבוע וחצי בערך עם תשובה חד משמעית שאין אדומות ואין גם צפי לכאלו - התאכזבנו, אבל הזמנו לבן. שבועיים לאחר ההזמנה יצא לי להיות ברשל"צ, ועל הדרך קפצתי להונדה ושיחקתי אותה לקוח חדש כדי לבחון את נושא הצבע - להפתעתי גיליתי שבמשלוח שאמור להגיע שבועיים אחרי המשלוח "שלנו" יש לא מעט רכבים אדומים, לא מכורים, ואין שום בעיה להזמין אותם. הצבע בהזמנה שונה לאדום אצל הנציג המקורי שמכר לנו את הרכב, וזה רק בלחצה של זוגתי שהרגישה "לא נעים" מהנציג - מבחינתי אני הייתי מבטל אצלו את ההזמנה ופותח חדשה, כיון שמי ש"מקמבן" אותי ככה, לא מגיע לו לקבל בונוס על הרכישה שלי, אבל החלטתי לא להתווכח עם בת הזוג.

קבלת הרכב:

נטולת אירועים מיוחדים. קיבלנו מונית על חשבונם למרכז המסירה בראשון, הסבר מקיף, סבלני, וארוך על הרכב, כולל צימוד כל הטלפונים שלנו למערכת, בשורה התחתונה: שירות נעים, ואדיב.

רושם ראשוני:

אני חושב שכתבתי את זה כאן בעבר, ולאורך השנה הרושם הזה אף התחזק: לעומק הדגם הקודם, הג'אז הנוכחית ירדה ברמה מכמעט כל בחינה מלבד המראה החיצוני (דעה, שלה, לא שלי - לדעתי גם הקודמת וגם הנוכחית נראות כמו פחיות שימורים יפניות), מרווח הפנים, ומערכות הבטיחות האקטיבית (חיישני חניה קדמיים ואחוריים, התראות סטייה מנתיב, ובלימת חירום עד מהירות 30 קמ"ש). מעבר לזה, מכל בחינה אחרת יש ירידה ברמה, אם זה ברמת האבזור שהפכה להיות מאוד בסיסית (ויש לנו את דגם הביניים, שבזמנו היה ה"מפואר" - והוא חסר גג שמש, הגה עור, ועוד), אם זה ברמת איכות החומרים (אמירה של זוגתי, ואם היא שמה לב, כנראה שמשהו ממש לא טוב השתנה שם), ואם זה ברמת השימושיות (הלך הוילון ההו-כה-נוח לתא המטען והוחלף במדף סטאנדרטי ומעצבן). בשורה התחתונה אם היו מכניסים אותי לג'אז ישנה או חדשה, לא הייתי יכול להגיד "זו 2008" או "זו 2016", ויתכן שאף הייתי חושב שהישנה היא החדשה יותר.

סיכום שנה:

מאז קבלת הרכב עברה שנה, שבה הרכב עבר מעט פחות מ 9000 ק"מ, עירוניים/פרבריים ברובם הגדול. צריכת הדלק עומדת על 7.7 ליטר ל 100 ק"מ (על פי המחשב) - כ 13 ק"מ/ליטר - סביר בהחלט לדעתי לתנאי הנסיעה.

הרע:

המנוע. המנוע. המנוע. אם יש סיבה לא לקנות את הרכב הזה היא המנוע, שמצליח להיות בו זמנית בעל הספק סביר למדי, ובעל ביצועים של סוס צולע. אני אולי מפונק כי אני רגיל למומנט של דיזל, אבל כדי להוציא ממנו סוג של תאוצה, צריכים לדחוק במנוע הזה חזק, ואז הוא מרעיש מאוד, וצריכת הדלק עולה בהתאם. מעבר לזה, מערכת השמע עם מסך המגע וכפתורי המגע שלה מזעזעים ולא ברורים בדיוק כמו שכתב עליהם כל מי שהתנסה בהם, ומערך האינפוטיינמנט לא מסונכרן עם לוח השעונים, מה שאומר שיש מידע שמוצג פעמיים, יש כזה שלא מוצג, ויש כזה שמוצג פעמיים אבל לא מסתנכרן אחד עם השני - אבל אחרי שנה של שימוש משפחתי, אין לי באמת המון רע להגיד על האוטו הזה.

הטוב:

אז זהו שכיון שאין לא רוצה להגיד שוב "מרווח פנימי", אין לי גם הרבה טוב להגיד על האוטו הזה: מניע בבוקר, נוסע, וכנראה שימשיך לעשות את זה גם אחרי שהג'וקים ימותו בשואה גרעינית, צריכת דלק סבירה, ובסה"כ הכל "סביר מאוד" באוטו הזה. חיישני חניה קדימה לא מאוד שימושיים עבורי, אבל מאוד שימושיים עבור זוגתי ש"לא מבינה איך היא הסתדרה בלי זה", האחוריים שימושיים כיון שהחלון האחורי קטן וגבוה, ומערכת הבלימה האוטומאטית הצילה פעמיים את הפרונט ממעיכה בשערי חניון (**לא אני נהגתי**). אה, דווקא כן יש משהו קטן וטוב: הדלתות האחוריות נפתחות לכמעט 90 מעלות, ועד כמה שהעובדה הזו נשמעת קטנה ולא חשובה, זה מקל מאוד על הוצאת הילדים מהאוטו - כל פעם שיש לי מקום לפתוח את הדלתות עד הסוף אני מתרשם מכמה שזה נוח, וכשאני חוזר לסניק אני מקלל את מי שלא איפשר לדתות להיפתח יותר שם.

טיפול שנה:

ברכבים של זוגתי אנחנו עושים תמיד טיפולים לפי זמן, ובשבוע שעבר עשינו טיפול שנתי במוסך של "מאיר" ברעננה. הטיפול כלל בעיקר החלפת שמן ופילטר - הם, כמובן, אמרו שזה כולל בדיקות וביקורות מקיפות, אבל בשורה התחתונה זה שמן ופילטר - והמחיר, כיאה למוסך יבואן, היה גבוה: 580 ש"ח.

בשורה התחתונה:

האם הייתי ממליץ על הרכב? לא. אין בו שום דבר מלהיב, שום דבר איכותי במיוחד, חסר בו אבזור, אין בו את ה X פקטור שהופך רכב - גם עממי - לכזה שכיף להיכנס אליו בבוקר. הוא בסדר, באמת, אבל עם "בסדר" לא מתחתנים.

אם הייתי מחליף את הג'אז 2008 שלי היום, האם עדיין הייתי קונה את הג'אז החדשה? אני מעריך שכן, כיון שאין אף סופר מיני נוספת שמציעה מרחב פנימי "משפחתי" בגוף של סופר מיני, ושעונה על השילוש הקדוש של "סופר מיני-יפני-אוטומאטי" שכל כך קוסם לזוגתי.

להתראות בשנה הבאה :-)

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

תודה על הסיכום.

דווקא 580 שקל הם מחיר בסדר גמור לטיפול ראשון.

היתרון של הונדה גאז על פני חלק מהמתחרות זה ללא ספק המרחב הפנימי והשימושיות של תא המטען אך גם שמירת ערך טובה ואמינות.

לכן מבין לגמרי למה אנשים קונים אותה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על הסיכום,

ללא ספק איך שהייתי מסכם את ההונדה גאז' - רכב שלא לנהג בשום צורה שהיא, הבעיה היא שרוב האנשים הם כמו אישתך - שיהיה יפני,אוטומטי,מרווח ושיהיה קל למכור וגם אם הוא פחות טוב בכל השאר זה לא מעניין אף אחד.

שהגעתי לחברה לפני שנתיים וקצין הרכב זרק לי מפתחות של הונדה גאז' על השולחן ואמר לי "בהצלחה" לא רציתי לקבל את הרכב הוא לא הבין מדוע - הרי זה רק "חתיכת פח"- מבחינתי הרכב צריך לתת למשהו "בנוסף" לכל האלה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הגדרות מדיוקות, מנסיוני (לא כ"כ קטן) עם הג'אז החדשה הרכב אכן מרווח אבל לאנשים גדולי מידות הוא לא יתאים עקב מסעד קצר מאוד של מושב הנהג ומסילה קצרה יחסית כך שאין מקום לרגלים במושב הנהג.

המנוע מרעיש באופן יחסי.

פורסם
תודה על הסיכום,

ללא ספק איך שהייתי מסכם את ההונדה גאז' - רכב שלא לנהג בשום צורה שהיא, הבעיה היא שרוב האנשים הם כמו אישתך - שיהיה יפני,אוטומטי,מרווח ושיהיה קל למכור וגם אם הוא פחות טוב בכל השאר זה לא מעניין אף אחד.

שהגעתי לחברה לפני שנתיים וקצין הרכב זרק לי מפתחות של הונדה גאז' על השולחן ואמר לי "בהצלחה" לא רציתי לקבל את הרכב הוא לא הבין מדוע - הרי זה רק "חתיכת פח"- מבחינתי הרכב צריך לתת למשהו "בנוסף" לכל האלה.

למה זאת בעיה שרוב האנשים כמו אישתו?

לגיטימי לגמרי שזאת הדרישה, בליסינג לא איכפת לך שמירת ערך ושיהיה קל למכור אבל לאדם הפרטי זה מרכיב חשוב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כי אני מאמין שאתה קונה אוטו כדי להשתמש בו.. לא למכור אותו.

קניתי פיגו חדשה פרטית גם אגב, למרות הסחירות.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הבעיה היא שרוב האנשים הם כמו אישתך

יופי באמת, עכשיו אני צריך להסתיר ממנה את השרשור הזה! אתה יודע מה יקרה אם אני אראה לה שמישהו כתב שהיא כמו כולם?

:shock::roll::lol:

ושיהיה קל למכור

מניסיון עם הג'אז הקודמת "קל למכור" זה יחסי - כולם אמרו לי "רק ישמעו ג'אז ותוך שעתיים האוטו נחטף ב 6578 ש"ח מעל למחירון", וזה ממש לא מה שהיה. היו אומנם טלפונים, אבל לא ברמה של "לא הספקתי לנתק שיחה וכבר מישהו אחר התקשר", ורבים מהם התפלאו שאני מבקש מחירון משוקלל. בסוף הרכב אומנם נמכר במחיר שדרשתי, אבל זה דרש סבלנות כמו שכתבתי בפתיחת השרשור. לגבי הסחירות של הג'אז החדשה, אגב, בגלל שהיא נפוצה הרבה יותר מהקודמת ובגלל שרבות מהן מצאו את דרכן לליסינג, ימים יגידו.

פורסם

אם בשנה האחרונה הצלחת למכור במחיר שדרשת ( מחירון משוקלל ), הרכב סחיר ביותר שאין הרבה כמוהו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כי אני מאמין שאתה קונה אוטו כדי להשתמש בו.. לא למכור אותו.

קניתי פיגו חדשה פרטית גם אגב, למרות הסחירות.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

גם אני הייתי נוהג כמוך, לראיה קניתי בזמנו פנדה חדשה 2011, עכשיו רנו קליאו 2012.

אבל לכול אחד דרישות אחרות.

פורסם
יופי באמת, עכשיו אני צריך להסתיר ממנה את השרשור הזה! אתה יודע מה יקרה אם אני אראה לה שמישהו כתב שהיא כמו כולם?

:shock::roll::lol:

מניסיון עם הג'אז הקודמת "קל למכור" זה יחסי - כולם אמרו לי "רק ישמעו ג'אז ותוך שעתיים האוטו נחטף ב 6578 ש"ח מעל למחירון", וזה ממש לא מה שהיה. היו אומנם טלפונים, אבל לא ברמה של "לא הספקתי לנתק שיחה וכבר מישהו אחר התקשר", ורבים מהם התפלאו שאני מבקש מחירון משוקלל. בסוף הרכב אומנם נמכר במחיר שדרשתי, אבל זה דרש סבלנות כמו שכתבתי בפתיחת השרשור. לגבי הסחירות של הג'אז החדשה, אגב, בגלל שהיא נפוצה הרבה יותר מהקודמת ובגלל שרבות מהן מצאו את דרכן לליסינג, ימים יגידו.

מסכים, גם אצלי פיקנטו יד ראשונה עם כלום ק"מ, כזו ששקלתי ברצינות אם לא לשכור איזה חבורת ביריונים שישמרו שלא יהיו מכות בתור, נתקלה בשוק מאוד אדיש, היא נמכרה בסוף אבל יותר מכל בזכות חבר רב חסד שחיפש אוטו לבת.

לגוף הנושא, לא באמת מבין למה לקנות ג'אז כשבקצת יותר, אפילו פחות אם מדובר ב 0 ק"מ ליסינג אפשר לקבל נניח פג'ו 2008 שמרווח לא פחות, גם אם ארוך קצת יותר, אבל חווית נהיגה ונסיעה במקום אחר לגמרי.

פורסם

כי לשם הונדה יש תדמית אמינות הרבה יותר טובה מפיגו, וחלקם עוד בלי לבדוק אפילו יפסלו את ה2008.

פורסם
אפשר לקבל נניח פג'ו 2008 שמרווח לא פחות

היה קשה לשכנע אותה אפילו ללכת לאולם התצוגה של פז'ו, אבל בסוף היינו בפז'ו, וזוגתי עשתה שם "אחורה פנה" מהר מאוד - לא אהבה שם כלום החל מהעיצוב החיצוני ועד עיצוב הפנים. עניין של טעם אני מניח.

האופציה השניה ששקלנו היתה דווקא האופל מריבה, שהוצעה באותו זמן ב 100K עגול. מאוד אהבנו את הרכב, ובמחירו אז הוא מאוד התאים לנו, אבל איכשהו בסוף גם השמרנות ניצחה, וגם זוגתי העדיפה רכב כמה שיותר קטן. אני עדיין לא משוכנע שעשינו את הבחירה הנכונה, אני עדיין מאוד מחבב את המריבה.

פורסם

ההתרשמות שלי דומה מאוד לשל פות"ש מלבד דבר אחד (המראה החיצוני שלה כן מוצא חן בעיני, ואני מסכים שרכבים כאלה הכי יפים בצבעים חזקים, סופרמיני לבנה זה דיכאון קליני). הייתי כ"כ משוכנע שאני קונה (קומפורט ב-103K) שעקרונית הייתי מוכן לשים מקדמה בטלפון כדי לשמור צבע ומועד מסירה. בנהיגה הרכב איכזב מאוד, חלש ורועש ואפילו נציג המכירות היה קצת נבוך והתנצל ש"זה רכב שתוכנן לחסכנות". באמת אי אפשר להשוות למנועי ה-1.2T שהופכים סטנדרטים בסגמנט, לעיצוב מעניין ועדכני יותר ולמוטימדיה משודרגת ב-PSA שצוינו כאן. גם האופל בסה"כ נותנת יותר. ואני אומר זאת מי שעבר שלוש הונדות ברצף (לא ג'אז) ועדיין קשור למותג.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...