Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעקבות הטסט לרכב שהיה לפני מספר ימים, החלטתי להסתכל בצורה קצת יותר יסודית על הצמיגים.

גיליתי שקיימת שחיקה לא אחידה בצמיגים הקדמיים- הכתף החיצונית של הצמיגים שחוקה מאוד, כמו שניתן לראות בתמונות.

האמת שהופתעתי מאוד שלא שמתי לב לזה מוקדם יותר, לא יודע איך זה קרה.

הצמיג הקדמי השמאלי (שחוק בצורה הכי רצינית):

DSC_0044.jpg

הצמיג הקדמי הימני (הכתף שחוקה אבל פחות מבצמיג השמאלי):

DSC_0049.jpg

צמיג אחורי לשם השוואה:

DSC_0047.jpg

בעקבות כך, יש לי מספר שאלות:

1. חשבתי בכל מקרה להחליף בין הצמיגים הקדמיים לאחוריים כי הסוליה בקדמיים שחוקה יותר. בהתחשב בשחיקה של הכתף בצמיג הקדמי השמאלי, האם אפשר להעביר אותו אחורה ולמשוך איתו עוד כמה חודשים או שצריך להחליף אותו מיידית? תכננתי להחליף רביעיה לקראת החורף אבל אם אין ברירה אחליף זוג עכשיו וזוג אז.

2.אם מסתכלים על הצמיגים הקדמיים, נראה יש שם שני סוגים של סמני שחיקה. ניתן לראות שקיים הסמן הרגיל, מעין בליטה בתוך החריצים של הצמיג (בצד ימין בתמונה של הצמיג השחוק), אך יש סמן נוסף שנראה כמו קוביה בתוך החריץ עם X עליה (בצד שמאל בתמונה של הצמיג שחוק). לפי הקוביה הצמיגים כבר כמעט גמורים, ולפי הבליטה יש עוד בשר. האם הקוביה הזאת היא באמת סמן שחיקה? אם כן, למה היא בגובה שונה מהסמן הרגיל?

3.האחריות על הרכב נגמרת עוד שבוע. האם שווה לעשות כיוון פרונט דחוף (בלי קשר להחלפת הצמיגים) כדי לוודא שזו באמת הבעיה?

תודה רבה!

נ.ב. סתם לידיעה - הרכב עבר טסט עם הצמיגים במצב הזה. זה לא ישפיע על ההחלטה שלי איך להמשיך.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

תחליף בין הקדמיים לאחוריים באותו צד, וסע ישר לכיוון פרונט. יש מספיק בשר על הצמיגים בשביל למשוך עד החורף.

מאיך שהצמיגים נראים אגב, אין שום סיבה להחליף רביעיה אלא רק את שני השחוקים שהמלצתי להעביר אחורה.

פתרון נוסף יהיה להחליף זוג קדמיים ולבצע כיוון פרונט.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

אם כבר אתה מחליף זוג צמיגים, מומלץ ואף כדאי לשים אותה מאחורה וזאת מכיוון ושאם השחוקים יהיו מאחורה, האחיזה שלהם פחות טובה ואתה עלול בעת סיבוב (בעיקר בכביש רטוב) לאבד את החלק האחורי של האוטו.

אם השחוקים יותר יהיו על הסרן הקדמי, יש לך לפחות שליטה עליהם במקרה של איבוד שליטה / אחיזה.

כמו כן, מומלץ לעשות כיוון פרונט בהקדם, כי נראה שזה הגורם לשחיקה הלא שווה בכתפיים של הצמיגים הקדמיים, ואם תחליף מקדימה לצמיגים חדשים, גם הם יסבלו מאותה שחיקה לא שווה.

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

תודה רבה.

אכן ידוע שצריך לשים מאחורה את הצמיגים עם האחיזה הטובה יותר, יכול להיות שבאמת לא חכם לשים מאחורה צמיגים עם שחיקה בעייתית.

מה שאני חושב שאעשה בינתיים זה כיוון פרונט עם הצמיגים הנוכחיים, ואשאר איתם עוד קצת עד שהם ישחקו לגמרי. לא נראה לי שמדובר במצב שמסוכן להשתמש בהם (תקנו אותי אם אני טועה).

צמיגאי שדיברתי איתו אמר שבעייתי לעשות כיוון פרונט עם צמיגים שחוקים ושצריך להחליף אותם לחדשים. כמובן שיש לי אינטרס בנושא, ולמיטב זכרוני החיישנים של הכיוון פרונט מתלבשים בכלל על הג'אנט ולא על הצמיג. האם בכל זאת יש אמת במה שהוא אמר?

אשמח גם לתשובה לשאלה לגבי הסמני שחיקה (מההודעה המקורית).

שוב תודה!

"ai motoare capul doare"

פורסם

אל תעשה כיוון פרונט כשהזוג השחוק הוא הקדמי! התוצאה תהיה לא מדויקת וכשתחליף תצטרך שוב. חבל.

לפי מה שראיתי, אין שום בעיה למקם את הזוג השחוק הזה מאחור. האחיזה שלו תהיה טובה.

אתה מוזמן לעשות סיבוב באוטו שלי כדי לראות שיש אחיזה מצויינת למרות זוג שחוק מעט יותר מאחור.

פורסם

לגבי ה"קוביות", נראה שיש סימון על הדופן שנראה כמו טיפה.

הערכה שלי שמדובר על עומק חריצים מינימלי מומלץ עבור נסיעה בכביש רטוב, בניגוד לסמנים הרגילים שמציינים גבול חוקי.

הענין דומה להמלצות נרחבות קיימות ע"י יודעי דבר, שממליצים להחליף צמיגים כבר בעומק של 3-4 מ"מ ולא לחכות ל-2 מ"מ, שכן הפערים בביצועים מוחשיים כבר אז.

בעצם, לא הייתי צריך לנחש. ראה כאן: http://www.continental-tyres.co.uk/car/technology/tyre-knowledge/lex-1-1

• תוכן חדש...