Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאביה או איביזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראיתי כמה רכבים וגם קראתי עליהם ברשת ויש דעות בעד ודעות נגד על כל רכב שבשרימה, אשמח לקבל סדר בבחירה הסופית ולדעת מה יש לכם להוסיף או ליידע בקשר לרכב שנמצא ברשימה.

Seat Leon 1.4 FR 2017

Mazda 3 Hatchback 2017

Volkswagen Golf 2017

Mitsubishi Sportback 2017

אשמח מאוד לקבל עזרה בבחירה, מה עדיף יותר מה עדיף פחות, למי יש יותר בעיות עם הזמן ולמי אין (תלוי גם בסכומים לתיקון הבעיות).

אני מאוד מעוניין בסיאט לאון 2017 עם החידושים שהוסיפו בה אבל מצד שני קראתי תגובות נגד המנוע שלה ועניין הטורבו שאם יגמר אז הרכב יהפוך לעגלה (מה הכוונה? עדיין יהיה אפשר לנסוע בו או שחייב להחליף את הטורבו או מה שזה לא יהיה שם).

וגם משהו בקשר לגיר DSG אומרים שהוא לא טוב.. למה? מה הבעיות עם גיר כזה?

אני מחפש רכב 5 דלתות, אם יש לכם המלצות בנוסף למה שנמצא ברשימה כמובן שאשמח לראות.

פורסם

את הגולף תוריד- בעיקר בגלל שהיא יקרה יותר והייתרון היחיד שלה על הסיאט הוא כניסה והנעה ללא מפתח בגרסת הקומפורטליין (שיש בסיאט רק בתוספת תשלום בגרסת ה-1.8 ) ומתלה אחורי רב חיבורי (קורת מתח בסיאט 1.4). וזהו. אבזור, מחיר- סיאט לוקחת, ובגדול. וזה תכלס אותה גברת בשינוי אדרת.

המיצובישי כבר מיושנת (שנה הבאה היא בת עשור!), והיא מרגישה ככה. אמינה וזה, אבל האחרות יותר מודרניות.

התלבטות שלך צריכה להיות לפי דעתי בין המאזדה והסיאט.

באשר לסיאט- מערכות ההנעה TSI+DSG בכל קונצרן VW (סיאט ביניהן) סבלו מחבלי ילדות, היום הן מעולות. היו פעם כשלים במגדשים, היום המנועים כבר יחסית אמינים וגם התיבות שופרו בדגמים החדשים (לדוגמא, לא שמעתי על אדם אחד עם DSG7 תקול שיש לו את ה-1.4 החדש [140/150 סוס], לעומת זאת ב-125 שיש בגולף שמעתי גם שמעתי).

תה לוי מאוד מה אתה מחפש. המאזדה יותר מהנה לנהיגה, קצת יותר מאובזרת (בעיקר אבזור בטיחות אקטיבי שאין בסיאט), יותר מהנה לנהיגה (מבחינת תקשורת וכו' עם הנהג) ואני מניח שהיא תיתן לך ראש שקט יותר מבחינת אמינות. הסיאט (וזה המקום לשאול- לאיזו גרסא כיוונת? 1.8/1.4?), מנגד יותר מרווחת (גם בתא הנוסעים וגם בבגאז'), יותר מהירה (הפרש קטן בגרסת ה-1.4 והפרש גדול יותר ב-1.8 ) ומעט יותר חסכונית.

גילוי נאות- גם אנחנו היינו בהתלבטות הזו עד לא מזמן- ולקחנו את הסיאט. ועוד מילה עליה- אני לא בטוח שגרסת ה-1.8 שווה את תוספת המחיר שנדרשת עליה.

פורסם

לו אני במקומך - המיצובישי נופלת בשלב ראשון בשל היותה מיושנת.

על השלוש הנותרות הייתי מבצע נסיעת מבחן - ומחליט לפי התוצאות.

מהתקלות TSI+DSG נשארו בעיקר תקלות ושמועות, אבל אם בכל זאת זה מדיר שינה מעיניך - המאזדה היא בחירה מצוינת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הטורבו לא הולך כ"כ מהר לרוב - זה לא הרכיב הבעייתי ברכב כמו שהסבירו לך.

לגיר(בסיאט והגולף) הדעות חלוקות באמת, לא הייתי קונה רכב פרטי עם גיר שכזה - רק מהמחשבה של אולי תבוא תקלה הייתי מוותר.

ראית את המיצובישי מבפנים? הרכב סופר מיושן(בכל זאת חוגג 10 שנים) ביחס לקטגוריה והיום רלוונטי אך ורק לחברות הליסינג בהנחות גבוהות(וזה המצב גם בפועל - החדשות לא נמכרות כ"כ כחדשות בשוק הפרטי).

גם אני הייתי קונה את המאזדה מכולן, אם היה רכב ליסינג אז הייתי מתלבט לאחיות מבית VAG.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מכיוון שמכרנו גולף 2014 עם גיר בעייתי רק לפני 3 חודשים אז לדעתי הבעיות לא נפתרו בגיר המכונה dsg7.יש על זה ויכוח לא קטן בפורום. לא שינו שום דבר בגיר מאז (למרות שכל שנה מבטיחים) , לכן אני לא משנה את ההמלצה. אם סיאט או גולף אז בליסינג או למכור לפני תום האחריות.

אם רצית רק רכב 5 דלתות למה לא תקח סופר מיני ? גם להן 5 דלתות.

פורסם (נערך)

תודה רבה לכם על התגובות, גולף+מיצובישי ירדו מההתלבטות.

נשארתי עם סיאט ומאזדה, שני רכבים שמאוד התרשמתי מהם לאחר כמה בדיקות מעמיקות יותר עוד לפני נסיעת המבחן.

בקשר לשאלה שלך (bencl100) אני מכוון לסיאט לאון FR דגם 1.4, אני גם לא חושב שה 1.8 שווה את המחיר הגבוה, הרי עניין האבזור זהה גם ב 1.4 וגם ב 1.8 (FR) רק המנוע משתנה לא? או שיש שינוי מעבר לעניין המנוע?

בקשר למאזדה ראיתי שיש 1.5 וגם 2.0 זה משמעותי מאוד?

והאם בדגמים SPORT ו COMFORT יש הבדל גדול מבחינת האבזור? גרסת 2.0

* אחד הדברים שאני מחפש זה מרווח בתוך הרכב, בעיקר לנוסעים מאחורה וכמובן גם מקום מקדימה.

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
פורסם

אני לא יודע מבחינת איבזור, ואתה יכול לראות את ההבדלים בו במפרט הטכני:

http://www.mazda.co.il/Uploads//ProductPage/model_paga_mazda3_SDN/PDF/15599%20mifrat%20mazda%203%20Short%2001-2017%20_IPM(i).pdf

המנוע 2.0 הרבה יותר חזק מה 1.5 ולדעתי מצדיק את ההפרש במחיר שהוא 3 אלפי ש"ח בין 1.5 קומפורט ל 2.0 ספורט.

אם אתה יכול להרשות לעצמך, הייתי הולך על ה 2.0 פרימיום - זו חבילה גם חזקה וגם מאובזרת - מהעסקאות הכי משתלמות היום (לדעתי).

פורסם

פות"ש, נראה לי שכדאי שתציין מה חשוב לך ברכב, מה הנסועה הצפויה, כמה אנשים יסעו ברכב וכל קריטריון אחר שיעזור לכוון אותך.

לדעתי, המאזדה נופלת אם מדובר על מרווח. היא די צפופה מאחור וגם תא המטען לא גדול.

סתם בגלל שציינת מרווח כקריטריון מהותי - למרות שזה כנראה ממש לא רלוונטי - סיטרואן c4 פיקאסו קצרה. אין יותר מרווח מזה במחירים האלו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
?

1.5 לא קיים לרוכשים פרטיים - וגם ממש לא משתלם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תודה רבה לכם על התגובות, גולף+מיצובישי ירדו מההתלבטות.

נשארתי עם סיאט ומאזדה, שני רכבים שמאוד התרשמתי מהם לאחר כמה בדיקות מעמיקות יותר עוד לפני נסיעת המבחן.

בקשר לשאלה שלך (bencl100) אני מכוון לסיאט לאון FR דגם 1.4, אני גם לא חושב שה 1.8 שווה את המחיר הגבוה, הרי עניין האבזור זהה גם ב 1.4 וגם ב 1.8 (FR) רק המנוע משתנה לא? או שיש שינוי מעבר לעניין המנוע?

* אחד הדברים שאני מחפש זה מרווח בתוך הרכב, בעיקר לנוסעים מאחורה וכמובן גם מקום מקדימה.

ה-1.8 עולה כמעט 20K יותר, באבזור אין הבדלים מלבד חישוקים שונים שהם אופציה ב-1.4 (אותו גודל, עיצוב שונה), מתלה רב חיבורי מתקדם יותא מאחורה ואופציה להוסיף חבילת אבזור שכוללת כניסה והתנעה ללא מפתח, תקרה שחורה ועוד משהו במחיר של 5K. המנוע הוא 1.8 עם 180 סוסים ואותו מומנט כמו ה-1.4 הקטן (אבל בטווח גדול יותר), בסופו של דבר ההבדל הוא רק 30 סוסים וטווח יותר גדול שבו מושג שיא המומנט, אבל גם צריכת דלק גבוהה יותר ומשקל גבוה ב-60 קילו (וקבוצת אגרה 4), לא שווה בעיני.

באשר למאזדה- כן, זה משמעותי, ה-2.0 עדיף בהרבה. הבדלי האבזור קיימים (סיוע בשמירה על נתיב, תצוגה עילית, גימור מעט שונה ועוד), אם הם משמעותיים רק אתה יכול להחליט. קח בחשבון שהמאזדה יחסית צפופה למשפחתיות אחרות.

הייתי בודק גם את האימפריה החדשה עם מנוע 2.0, נשמעת לא רעה בכלל.

• תוכן חדש...