Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בעל רכב טויוטה קורולה שנת 1999 שעברה 275,000 ק"מ. אני צריך לעשות טיפול לרכב שכולל החלפת רצועת טיימינג, משאבת מים, סנדלי בילום ורפידות קדמיות. ביקשתי הצעות מחיר ממספר מקומות לחלקים אלו ולרוב קיבלתי הצעות רק לחלקים חלופיים ולא מקוריים (עד לפני שנתיים הייתי עושה טיפול במוסך מורשה שבו החלקים הללו תמיד היו מקוריים).

האם זה בסדר להשתמש בחלקים חלופיים (במיוחד ברצועת הטיימינג ובמשאבת המים)? והאם יש יצרנים של חלקים חלופיים שאותם יותר כדאי לקחת מאחרים?

תודה רבה,

רומן

פורסם

בחלקים כאלה אפשרי כי טיוטה לא מייצרת סט טיימינג,רפידות הייתי בודק עלות משאבה מקורית או מחפש סט של טיימינג עם משאבה שמגיעה ביחד עם חברת הטיימניג כמו: DAYCO,INA יש עוד חברות טובות בשוק חוץ מהם.

במחלקת הבילום אפשר רמסה ואפשר גם ברמבו הכל תלויי בתקציב

פורסם

המחירים של החלקים המקוריים לרכב הזה הזויים, עצוב שזה ככה ואין ברירה אלא לקנות חלפים זולים...

ממליץ בכל מה שקשור לבטיחות המנוע חלקים איכותיים בלבד, מארק מינה כמה חברות טובות, אני אישית הייתי מברר כמה עולה סט טימינג מקורי , אולי השד לא נורא כ"כ.

יש לך מחו"ל את AMAYAMA, חלפים מקוריים מיפן לטויוטה וכל מיני רכבים יפנים אחרים. תנסה לבדוק עלויות שם.

לגבי בלמים , יש הרבה סטים לא רעים בכלל בארץ , הבעיה שלא מעט פעמים הם מרעישים בבלימה וזה הבאסה.

פריג'י, יש לי מוסך מורשה של טויוטה 2 דקות ליד העבודה שלי ובעיר שאני גר, תאמין לי שהמחירים שם גורמים לך לחשוב שיש לך טויוטה סופרה.

פורסם

תודה על התגובות לכולם.

אם אני כבר מחליף טיימינג האם יש עוד חלקים שכדאי להחליף למעט המשאבת מים (החלפה קודמת שלהם היתה לפני כ 10 שנים) ?

פורסם

אושריקו, הכול אפשרי.

ברכב של חבר, לנטיס 98, הוחלף טיימינג לראשונה בשנת 2015 (כלומר הסט המקורי החזיק 17 שנה)

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

לא יודע במדוייק אבל לא הרבה.

בסביבות 100k ק״מ

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

היי,

כדי לא לפתוח נושא חדש ארשום בהמשך לדיון שפתחתי בתחילת החודש.

ביצעתי טיפול תקופתי לרכב שבו הוחלפו רפידות קדמיות (רכשתי מקוריות ממוסך מורשה). כעת, לאחר שסיימתי עם הטסט, אני רוצה להחליף טיימינג, משאבת מים ורצועות מנוע.

מאחר ואני לא מכיר מוסכים נורמליים בסביבה שלי ולמוסך האחרון לא אחזור החלטתי ללכת למוסך מורשה של טויוטה לקבלת הצעת מחיר עבור החלפת הדברים מעלה.

עלות העבודה יצאה כ 1000 ש"ח (בחלוקה להחלפת משאבת מים + החלפת רצועות מנוע)

עלות החלקים כ 2500 ש"ח (טיימינג, מותח טיימינג, משאבת מים, רצועות מנוע, מחזירי שמן, אטמים למכסה מנוע, צינור מים למשאבה ונוזל קירור. הכל מקורי)

אשמח לדעתכם בנושאים הבאים:

1. האם הגיוני שלוקחים תשלום על החלפת רצועות מנוע אם כבר אני משלם על החלפת משאבת מים (הורידו לי את התשלום על החלפת טיימינג מן הסתם )? הריי בכל מקרה מורידים את הרצועות ומחזירים אותן גם אם אני לא אשים חדשות.

2. כדי לחסוך בעלות החלפים אני שוקל לבצע את הצעדים הבאים:

• רכישת משאבת מים חלופית תוצרת יפן של חברת NPW ורצועות מנוע תוצרת יפן של חברת BANDO. האם חברות אלו מוכרות ואפשר לסמוך על המוצרים?
  • חלק מהחלקים כמו מותח טיימינג, מחזירי שמן וכו' להזמין מחו"ל דרך AMAYAMA. למישהו יש ניסיון עם זה?

3. עד כמה ישים לבצע את הטיפול הזה בצורה עצמית? רואה מלא סרטונים ב YOUTUBE אבל מן הסתם עושים אותם אנשים עם יותר מידע בסיסי.

תודה 8)

נ.ב. לשאלת אושריקו, אכן הרצועה לא הוחלפה מאז 2006 ועברה עד היום כ 145,000 ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי roma1987
פורסם

עלויות כאלו לתיקון תאונה ושמאי היה ממליץ על טוטאל לוס.

קנה חלפים עצמאית, והיפגש עם חבר כנופייה לביצוע ההרכבה. כל החלפים שרשמת איכותיים וטובים.

פורסם

לי אישית יש אידואלוגיה לרצות להזמין חלפים מAMAYAMA , כי זה מגיע ממש מיפן.

הבעיה מהנסיון היחיד שהיה לי עם תושבת , שהדואר לוקח הרבה כסף על שחרור והם שולחים דרך EMS ובמידה ולא , המשלוח הרגיל עולה יקר יותר אצלם.

רצועות מנוע תקנה רק באנדו, סט של 3 רצועות , קצת יקר אבל זה חלק שנחשב כמו מקורי למיטב ידיעתי. לי ברכב יש כמה שנים כבר רצועות של ROFAN הקוריאנית, די עלובות שתמיד עושות רעש , הבאתי כבר באנדו ובהזדמנות נרכיב אותם.

דווקא לגבי חלקים כל כך קריטיים שקשור למנוע עצמו לא הייתי מזמין מחו"ל האמת גם אם זה סחורה טובה ומקום טוב, תמיד טוב שיש אחריות קרובה אלייך ובארץ ולא צריך להתרוצץ עם משלוחים חזרה לחו"ל וכו'

דעתי האישית בלבד.

פורסם

אושריקו, אם יקפוץ לך טיימינג חלילה... אף אחד לא יתן לך אחריות ישירה לנזק .

חד משמעי.

אלא אם תקנה ררך המוסך שהתקין .

• תוכן חדש...