Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פוצינו, כל מה שאמרת לא סותר את מה שאמרתי.

כל עוד אין הוכחה האם קרינה מסויימת מזיקה לגוף ברמה שנמדדה אני מעדיף לא להיות זה שיבדוק את זה על בשרי.

מה גם שלא נראה לי שסיבוב על רכב היברידי יתן לי תועלת כלשהי לגוף כמו חשיפה קצרה לשמש בשביל לייצר ויטמין D :-)

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם אתה מבחין בין סוגי קרינה בעלי מאפייני שונים?

האם אתה מודע, למשל, לכך שהקירות בביתך עשויים לפלוט ראדון?

האם אתה מודע לכך שה-SAR הזה הוא מדד שמשמעותו כלל לא ברורה?

כאשר בורחים מהקרינה בטלפון מגיעים לקרינה מקוי החשמל.

מזכיר לי קלאסיקה:

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ועדיין, אם יש לי ברירה אז אעדיף "לברוח" לקרינה מהטלפון קווי מאשר לקרינה של הסלולרי.

לא ברור לי למה אתה לוקח את זה לרמה האישית, האם אני מודע או לא מודע לסוגי הקרינות. זה לא רלוונטי בכלל, אם לדעתך המדד לקרינה של סלולרי,SAR, בעל משמעות לא ברורה (ואז אני מניח שאתה בא להגיד שבעצם קרינה מסלולרי לא פוגעת?) אז זאת זכותך כמובן.

בוא לא נסטה מנושא השרשור, הבאתי לינק למחקר הנ"ל מחיפוש מהיר בגוגל. יש עוד הרבה עם מסקנה זהה.

הנה למשל תחקיר מוואלה:

http://cars.walla.co.il/item/1535489

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

פורסם (נערך)

אני לא יורד לרמה אישית, אני תוהה אם אתה מבין את המונח העמום מאד "קרינה".

מדובר בכתבה עיתונאית. מי שכתב אותה כנראה לא מבין בפיזיקה ולא מבחין בין יחידות המדידה השונות. וחוץ מזה - היא מלפני 8 שנים.

לגבי ה-SAR - אילו משמעותו היתה ברורה היתה יחידה אחידה בכל העולם. אבל, מה לעשות, שתי שיטות מדידה שונות לחלוטין (אמריקאית ואירופית), שאינן תואמות זו לזו, ואין דרך להמיר ביניהן. כמוכן - אף אחד לא באמת יודע אם לקרינה הסלולרית, או לשדות האלקטרומגנטיים ברכב ההיברידי, או לשדה המגנטי הבוקע מהקיר מאחורי מראשות המיטה שלך, יש השפעה ביולוגית, ואם כן - מה הסף שלה (אם קיים) ומה עקום הקשר בין כמות האנרגיה להשפעתה הביולוגית.

ד"א "סוגי קרינה" זה מונח בעייתי. מדובר במקטעים שונים של הספקטרום האלקטרומגנטי, שלגבי חלקם ידועה השפעה ביולוגית, לגבי אחרים ההשפעה אינה ידועה. יותר מכך. אפילו לגבי מקטעים המוכרים כבעלי השפעה ביולוגית - למשל תחום גלי X (רנטגן) אין ידע אמיתי על היחס הכמותי בין האנרגיה הנספג לאפקט הביולוגי, והאומדנים הם לפי אומדנים של כמות האנרגיה שנספגה במרחקים שונים מנקודות הפיצוץ שמעל הירושימה ונגסקי והשפעתם על האנשים בטווחים אלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אכן הייתה בעיה בדגמים ישנים של פריוס ובדגמי הונדה שבכתבה, אבל הדור הבא (שלישי) של פריוס כבר טיפל בבעיה הזו והוגדר ע"י משרד התחבורה כבטוח אאל"ט.

הנה משהו קצת יותר רשמי, משרד להגנת הסביבה, הייתי שמח אם הטבלה הייתה מתעדכנת וכל הרכבים ההברידיים/חשמליים שמגיעים הנה היו עוברים בדיקות קרינה:

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Radiation/non-ionising/Pages/HybridCars.aspx

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

קרא את המשפט המסכם באותו נייר עמדה:

לאור ממצאי הבדיקות והמלצות הוועדה, לא ניתן לקבוע כי ליושבים ברכב היברידי נשקפת סכנה בריאותית כתוצאה מחשיפה לקרינה בלתי מייננת. לפיכך, עמדת המשרד להגנת הסביבה הינה, כי הוא אינו מסיר את המלצתו לגבי השימוש בכלי רכב מפחיתי זיהום אוויר בכלל, ובכלי רכב היברידיים בפרט.

ובקצרה - הם לא דואגים יותר מדי.

פורסם

זה כי לא הוכח שקרינה ברכב הברידי מזיקה לבריאות, אבל ידוע שזה יכול לקחת עשורים עד שמוכיחים נזק מגורם כלשהו. אז בעלי פריוס דור שלישי יכולים לישון בשקט ב-100%, כל אלה עם המספרים האדומים בטבלה לא בדיוק.

פורסם

ארקו - לפי ההגיון שלך גם אלה עם כלי רכב אחרים ו-1 מיליגאוס לא יכולים לישון בשקט, כיון שיתכן שגם ה"קרינה" לה הם חשופים עלולה להתברר כמזיקה.

ד"א - מי יודע מה השדה המגנטי של כדור הארץ, זה שבלעדיו איננו יכולים להתקיים?

פורסם

עכשיו הרגת את הדיון, הוכחת שכל מדידות הקרינה של השדות המגנטיים ברכבים זניחים...

לשאלתך, השדה המגנטי הממוצע בשטח מדינת ישראל הוא בערך 320 מיליגאוס.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

ולמה שאלתי? כיון שראיתי שהערכים נעים בין 250-600 מיליגאוס.

כיון שאיני פיזיקאי או מהנדס המומחה לנושא אני לא רוצה לקבוע מה המשמעות של שדה זה או אחר, אבל יש תחושה של היסטריה מיותרת. מצד שני, אם מדובר בשדה קבוע מול שדות משתנים יתכן שיש לכך משמעות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

כנראה שאתה צודק.

אני אישית לא מאמין בכל פוביות הקרינה אבל כמו עולם הביטוחים, לך תסביר לבן אדם שעשה כל ביטוח אפשרי שהוא די מבזבז כסף ועדיף שיבטח רק את מה שיש סיכוי שיקרה ולא קלוש כמו שיפול עליך מטאור.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

העמימות בנושא בהחלט מעוררת חשד? הרי יצרני הרכב בוודאי מודעים לחשש שנושא הקרינה מעורר אצל חלק לא מבוטל של הלקוחות הפוטנציאליים ופרסום נתונים מחמיאים רק היה מסיר את העננה הזאת. מדוע יצרני הרכבים ההיברידיים לא מפרסמים כחלק ממפרט הרכב הסטנדרטי גם את תוצאות מדידות הקרינה? למה אין סיכוי שלקוח שירצה לקבל את המידע הזה יקבל אותו? ואני אומר "חכם לא ייכנס למקום שפיקח יידע לצאת ממנו" אני בעצמי מעונין לרכוש רכב היברידי בגלל החסכון בדלק, אבל בהחלט נושא אי הוודאות בנושא הקרינה והסתרת המידע מדאיגה אותי וייתכן שזה מה שיגרום לי להימנע מכך. כאשר אפשר לרכוש ג'יפון בזבזני יחסית בדלק מתוצרת יפנית או קוריאנית שמחזיק מחיר כמו מטפס מקצועי על קיר טיפוס, יש בכך פיצוי כספי מקביל ולעיתים אף גבוה יותר מרכב היברידי, לצערו של כדור הארץ ושלנו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

גם רכב היברידי זה לצערו של כדור הארץ. אולי יותר מרכב רגיל. למה? תהליך הפקת ליטיום (ושאר מתכות נדירות) סופר מזהם. במקומות האלו יש אסונות סביבתיים של ממש. גם ברכבים היברידיים כדי לחסוך במשקל משתמשים בחומרים שדורשים יותר אנרגיה לעיבוד.

רכב היברידי עוד לפני שיצא לכביש גרם לנזק סביבתי גדול יותר. אחרי זה תהליך מחזור סוללות גם מזהם ודורש המון אנרגיה.

מי שקונה היברידי או חשמלי מתוך אידיאולוגיה סביבתית, כדי להרגיש יותר טוב, למעשה קונה היברידי מתוך אידיאולוגיה של לזהם יותר.

חשמלי, זה בכלל רכב על פחם.

אבל, כל עוד יש רכבים חסכוניים עם הטבות במיסוי. למה לא להעדיף אותם?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

להיות זהיר זה יפה. אבל ממה שאני מבין אין ולו מדען רציני אחד שטוען שיש סכנה של קרינה ברכבים חשמליים מודרניים.

אפשר כמובן לזלזל ולהזהר אבל צריך גם לתת קרדיט למדע.

נכון שהיו טעויות מדעיות לא מועטות וחלקן הרות אסון. אבל גישת ה"אם יש ספק אז אין ספק" מתרחקת מידי לדעתי משביל האמצע של ספקנות בריאה. זה יותר כמו אובדן רציונל.

פורסם
העמימות בנושא בהחלט מעוררת חשד? הרי יצרני הרכב בוודאי מודעים לחשש שנושא הקרינה מעורר אצל חלק לא מבוטל של הלקוחות הפוטנציאליים ופרסום נתונים מחמיאים רק היה מסיר את העננה הזאת. מדוע יצרני הרכבים ההיברידיים לא מפרסמים כחלק ממפרט הרכב הסטנדרטי גם את תוצאות מדידות הקרינה? למה אין סיכוי שלקוח שירצה לקבל את המידע הזה יקבל אותו? ואני אומר "חכם לא ייכנס למקום שפיקח יידע לצאת ממנו" אני בעצמי מעונין לרכוש רכב היברידי בגלל החסכון בדלק, אבל בהחלט נושא אי הוודאות בנושא הקרינה והסתרת המידע מדאיגה אותי וייתכן שזה מה שיגרום לי להימנע מכך. כאשר אפשר לרכוש ג'יפון בזבזני יחסית בדלק מתוצרת יפנית או קוריאנית שמחזיק מחיר כמו מטפס מקצועי על קיר טיפוס, יש בכך פיצוי כספי מקביל ולעיתים אף גבוה יותר מרכב היברידי, לצערו של כדור הארץ ושלנו.

כי בדיוק כמו בפתגם שלך, אין ליצרניות סיבה להיכנס לפינה של חובשי נייר האלומיניום ולהתנצח איתם.

"חלק לא מבוטל" של לקוחות כאלו ראיתי עד היום רק בפורום. מעולם לא שמעתי מישהו מתלבט לגבי זה במציאות. אם מדברים על היברידי השיקול הוא צריכת דלק.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...