Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלטשת אקסנטרית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מישהו שמבין בזה?

יש לי שולחן עץ המרפסת. למרות הכיסוי, הצטבר עליו עובש.

על מנת להסיר את העובש, אני רוצה לשייף את השכבה העליונה (לא רק את העובש, אלא גם את השמן שמרחתי בשנתיים האחרונות...) ולמרוח שמן שוב.

יש המלצה על מלטשת אקסנטרית?

ראיתי את המלטשת של מקיטה, אבל אין לי שום דרך לדעת אם היא טובה או לא.

פורסם

אתה רוצה להשקיע בכלי שתשתמש בו אולי פעם אחת?

יש לך כמה אפשרויות:

1) מלטשת סינית זולה, יונדאי למשל. עושה את העבודה (יש לי אחת כזו, משתמש בה יחסית הרבה, יותר משימוש ביתי ממוצע) בדיוק כמו היקרות. אם אתה משתמש בזה פעם, פעמיים, שלוש בחמש השנים הקרובות- זה הפתרון הנכון עבורך.

2) בוש\מקיטה או שווה ערך. יקר, כן. אבל מבית טוב, עם ארגונומיה טובה- נוח לאחיזה ולשימוש יותר מהזולות (לרוב). מתוכנן להחזיק מעמד זמן גדול משמעותית מהזולות.

3) או שאתה יכול ללכת על מלטשת סרט, שתקצר לך משמעותית את זמן העבודה, אבל יקרה עוד יותר. גם שם אתה יכול לבחור בין בוש\מקיטה ושות או באופציות זולות יותר אם כי אין הרבה שאני מכיר, אם בכלל.

4) לא בטוח שזה יפתור לך את הבעייה של העובש... בלי להשתמש בחומר כימי כלשהו כדי להדביר אותו.

מקווה שעזרתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם יש לך משחזת זוית, יש ערכת ליטוש שתוכל להרכיב עליה. גם אם אין לך, אני בטוח שיהיה לך יותר קל למצוא אחת מאשר מלטשת.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
אתה רוצה להשקיע בכלי שתשתמש בו אולי פעם אחת?

יש לך כמה אפשרויות:

1) מלטשת סינית זולה, יונדאי למשל. עושה את העבודה (יש לי אחת כזו, משתמש בה יחסית הרבה, יותר משימוש ביתי ממוצע) בדיוק כמו היקרות. אם אתה משתמש בזה פעם, פעמיים, שלוש בחמש השנים הקרובות- זה הפתרון הנכון עבורך.

2) בוש\מקיטה או שווה ערך. יקר, כן. אבל מבית טוב, עם ארגונומיה טובה- נוח לאחיזה ולשימוש יותר מהזולות (לרוב). מתוכנן להחזיק מעמד זמן גדול משמעותית מהזולות.

3) או שאתה יכול ללכת על מלטשת סרט, שתקצר לך משמעותית את זמן העבודה, אבל יקרה עוד יותר. גם שם אתה יכול לבחור בין בוש\מקיטה ושות או באופציות זולות יותר אם כי אין הרבה שאני מכיר, אם בכלל.

4) לא בטוח שזה יפתור לך את הבעייה של העובש... בלי להשתמש בחומר כימי כלשהו כדי להדביר אותו.

מקווה שעזרתי.

תודה.

אני מתכוון להשתמש פעם בשנה. השולחן גדול מדי ואני עצלן מדי בשביל לעבוד בצורה ידנית.

אני מפחד מהסיניות. במקיטה יש אפשרות לשליטה על המהירות, כך שיהרוס פחות את השולחן.

לגבי העובש, אני קודם אלטש, אח"כ אמרח או אנקה עם אקונומיקה ואז אני אמרח שמן.

אם יש לך משחזת זוית, יש ערכת ליטוש שתוכל להרכיב עליה. גם אם אין לך, אני בטוח שיהיה לך יותר קל למצוא אחת מאשר מלטשת.

אין לי...

מלטשת יכולה להגיע אלי עד הבית תוך שבועיים מאמזון.

פורסם

המהירות איננה המדד הנכון ל"להרוס את השולחן" אלא שימוש בנייר אגרסיבי יותר או פחות.

למען הסר ספק: אנחנו מדברים על הכלי שבתמונה, נכון?

1282797751_l1.jpg

אם כן, אז אין לך גם מה לחשוש מהסיני. משחזת זווית סיני, כן, זה מפחיד. מאד. מלטשת? מה היא כבר יכולה לעשות? להסתובב לאט יותר?...:lol:

בגדול: לעץ משתמשים בעיקרון ב-3 גרעיני ליטוש שונים: 80 (שהוא גס יחסית), 120 או 150 לליטוש ביניים, ו-220 לליטוש סופי שנותן גימור חלק. אפשר גם לעלות הרבה מעבר לזה, אבל זה כבר תלוי במשטח עץ ובכמה אתה רוצה להשקיע.

אגב, אם בשנתיים האחרונות דאגת למרוח שמן, וקיבלת עובש- זה זמן טוב לשקול החלפת השמן או לעבור לגימור אחר :wink: (כמובן, בהנחה שפעלת בהתאם להוראות ושמת את מספר השכבות הנדרש)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הכלי המתאים למשימה המתוארת היא מלטשת אקסצנטרית. גם מלטשת רוטטת יכולה לעשות את העבודה אבל ביותר זמן ומאמץ. התקן ליטוש על דיסק חזק ומהיר מדי ובקלות תפגע במשטח העליון ותיצור בו שקעים. מלטשת סרט גם אפשרית - בעדינות.

אין צורך בבקרת מהירות על מלטשת אקסצנטרית, את מדת השיוף תקבע לפי הלחץ שתפעיל עליה והזמן שתעבוד על איזור מסויים.

למשימה הזו אפשר להסתפק בבוש "ירוק" או סיני כלשהו.

בהצלחה.

:turn-l:
פורסם (נערך)

עריכה: הלינק שבור, תחפש באמזון אנגליה-

Metabo FSX200

340 שקל, חברה איכותית במחיר יונדאי

עריכה אחרונה על ידי haranza
פורסם (נערך)
פורסם
ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
  • תוכן חדש...