Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. נסעתי אתמול באיילון צפון ועברתי על מחלף משה דיין. שאלה 1- האם המצלמה מצויה כבר מחלף אחד לפני משה דיין על איילון צפון , או רק שם? שאלה 2 - מתי מותר להעלות בחזרה ל 90 קמ"ש? שאלה 3 - מה טווח הטעות של המצלמה?

וכעת לדיון --

כמעט עשיתי תאונה בגלל המצלמה הרעה הזו. כל הנסיעה מסתכל על המד לראות שלא עובר את ה 70 בטעות. במסלול הנגדי המהירות 90, זו החלטה שרירותית לגמרי, שהמטרה היחידה שלה לסחוט כסף מנהגים.

הסכנה היא משולשת: גם אנשים נוסעים כמו צב על כביש מהיר (כביש שמיוחד לנסוע מהר אין שום סיבה במקטע מסוים אחד לשים הגבלת מהירות 70), גם מסתכלים כל הזמן על צג המהירות (רוב מכריע של הצגים אינו מדויק, אתה לא יודע אם נוסע בדיוק על 68, 69, 70 או 71-72), וגם בולמים בפתאומיות ברגע שרואים את השלט, במידה ונסעו מהר יותר ופספסו אותו. מדינה חרא.

מצרף כתבה שמצאתי:

http://www.mako.co.il/cars-magazine/articles/Article-893ef00e6a2fe31006.htm

פורסם (נערך)

לא הצלחתי להבין על איזו מצלמה אתה מדבר. על כל איילון יש מצלמת מהירות אחת שהיא במחלף קוממיות וגם לא בטוח שהיא עובדת (לא הבחנתי בפסי דריכה) ולרוב נוסעים שם 110+. כל שאר המצלמות הן מצלמות נת"צ בלבד ולא מצלמות מהירות( המצלמות על הגשרים).

תשמע, באיילון צפון המהירות המותרת לרוב אורך הכביש 70 קמ"ש שזה כמו שאתה אומר לא הגיוני. הרוב שם נוסעים בממוצע 100. לדעתי, תוריד ל70 לפני המצלמה בקוממיות ובשער הדרך תסע במהירות סבירה 90-100, ככה לפחות אני עושה. (ורוב הנהגים סביבי)

סליחה התעלמתי מהשאלות שלך:

1- לא הבנתי את הניסוח - כמו שרשמתי המצלמה היחידה היא בקוממיות (בת ים, המחלף השלישי באיילון לכיוון צפון)

2- לא זוכר במדויק. הרוב המכריע של איילון לכיוון צפון הוא 70 קמ"ש, יצא לי לנסוע עליו מחולות ועד גלילות די הרבה בזמן האחרון ואני לא זוכר קטעים רבים שעלו על 70. אולי אני טועה אבל ככה אני זוכר

3-נדמה לי שהיא לא פעילה, אבל קשה לי להאמין שהיא תצלם בפחות מ90 כי.. המשטרה תקרוס תוך שעתיים - בכל מקרה לא כדאי לעבור את ה70 באיזור שם. תתייחס לזה כשגיאה רגילה של 10% של מצלמה כדי ללכת על בטוח.

עריכה אחרונה על ידי iSystem

פורסם

כמה שאלות לגבי דבריך:

1. איילון צפון מתחיל במחלף ההוא של בת ים (קוממיות, מה שאני קראתי לו משה דיין בטעות. משה דיין/ראשלצ זה מחלף אחד לפניו, אם פניך לכיוון צפון), בראשלצ, או עוד לפני זה -- בחולות? מאיפה בדיוק מתחיל איילון צפון?לפי מה שאמרת בת ים הוא השלישי, אז ראשלצ/דיין הוא השני ולפני שני אלו יש עוד מחלף אחד.

2.כן, את המצלמה שאתה מדבר עליה, במחלף קוממיות/בת ים, אני גם מדבר עליה. אז לפני המצלמה הזו או אחריה, כשפניך צפונה כמובן, אתה אומר שאין שום מצלמות אחרות?

3. מדוע שהמשטרה תשים מצלמה לא פעילה? לשם הרתעה? הם לא חוששים שיעלו על הבלוף שלהם מהר מאד, במידה וזה כך?

4. אם היא לא מצלמת בפחות מ 90, מדוע האזהרה היא לנסוע על 70 בלבד? שוב, אם זה כך אז זה בלוף. הם לא חושבים שאנשים יגלו זאת?

5. מדוע אתה אומר בשאר הדרך לנסוע במהירות סבירה (אני גם ככה נוסע לא יותר ממאה, רק שמוטרד מהדוחות של ה 70)? הרי אם יש שם גם מצלמות, מהירות של 90 קמש תזכה אותך באחלה דו"ח הרי. מערכת המובילאיי סימנה לי לאורך כל הדרך על איילון צפון, אחרי הקוממיות, שעליי לנסוע 70. שזה כביש של 70.

6. האם אתה בטוח לגבי ה 10 אחוז הללו? קראתי בכתבה הזו למשל שטווח הסטייה הוא עד חצי קמ"ש. זה אומר שאם עברת 70.5 קמש, כבר קיבלת דו"ח. מה דעתך? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4568219,00.html

פורסם

1)איילון מתחיל במחלף חולות (כביש 4 אחרי יבנה שאתה בא מכיוון דרום לצפון). יש את מחלף 431 שזה הראשון (נקרא גם ראשל"צ מערב) השני שזה משה דיין ראשל"צ וקוממיות זה מספר 3

2)כל שאר המצלמות הן לנת"צ בלבד

3)לא. זו מצלמה שאמורה לאכוף מהירות. היא עוד לא פעילה (ממה שקראית במיצו). סליחה שלא הייתי ברור בדברי. אבל גם אם היא לא פעילה, יכולים להפעיל אותה בין לילה.

4)מהסיבה שרשמתי - אנשים לא רואים שום סיבה לנסוע בכביש הזה 70 כך שבשעות שאין פקקים (אחרי 10 בבוקר) בלי הגזמה - 100% מהנהגים (שאינם מודעים למצלמה ונוסעים בלי ווייז) יחטפו קנסות. הייתה כתבה לא מזמן בערוץ 2, שהמשטרה ובית המשפט כל כך התמלאו בעבודה בגלל כל עבירות המהירות, שכיוונו את רף האכיפה של חלק מהמצלמות (בתוך העיר!) ל250 קמ"ש(!)

5)איילון הוא כביש מהיר רחב עם תשתיות מעולות, לנסוע שם 70 זה קשה מאוד. הכוונה שלי היא שקשה לי להאמין שאם תסע במהירות סבירה של 90-100 שוטר יעצור אותך.

6)כמו שהמלצתי לך - אל תחרוג מהמהירות בקטע הזה לכל מקרה. 10% זה מה שאני מכיר כאן מהפורום. והמצלמות מדויקות מאוד, ה10% זה הסטייה של מד המהירות. (כשהוא מראה 70, אתה נוסע 63~64).

פורסם

לא אענה על שאלותיך הראשונות מחוסר מידע אלא רק לשאלה האחרונה והכתבה שהבאת.

אין קשר בין שהמצלמה קוראת את המהירות בדיוק של 0.5 קמ"ש ( עניין טכני ) לבין המהירות בה מופעלת המצלמה שהיא יכולה להיות שונה ממקום למקום

ובד"כ אם התמרור מורה 70 היא לא מכוונת לפעול מאותה מהירות אלא ממהירות גבוהה יותר.

כמה יותר גבוהה?

זה סוד שהמשטרה שלא מנדבת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה שאמרת ברור מאד מאליו. ברור שיש מצלמות שמכוונות לתפוס מהירויות של 70 ויש מצלמות שמכוונות למהירויות של 90, בהתאם לכביש והחלטות השרירותיות של המשטרה.

אך השאלה שלי היא מה אחוז ה"טעות" שהמשטרה מאפשרת? שונה ממצלמה למצלמה? אם במצלמה שמגבילה ל 70 כפי שרואים באיילון בצפון נסעתי על 71, אקבל דו"ח או לא?

פורסם

לא הבנתי מה אמרת: אם אני נוסע על 63-64, הוא מראה שנסעתי 70 קמ"ש? או אם יש מצלמה שנועדה לתפוס מהירות של 70 קמש אני אמור לנסוע על 63-64? לגבי הדבר הראשון -- זו רמאות רצינית, לא? אני נוסע על 64 ומקבל דוח שנסעתי על 70?

יש 2 טווחי טעות שאנו מדברים עליהם פה: 1. טווח טעות של המצלמה. טעות טכנית במצלמה, הכיול שלה וכו'. אתה נוסע על 68 אבל המצלמה מכוילת רע בכוונה או שלא ומראה שנסעת 71 קמש.

2. הטווח שמהמשטרה מוותרת לך: נניח המצלמה תיעדה שנסעת 71, אבל המשטרה מאפשרת חריגה של עד 5 קמ"ש, כלומר על 71-74 קמש למשל לא תקבל דו"ח.

על מה אנו מדברים פה בעצם? אולי לא הסברתי עצמי כמו שצריך.

פורסם (נערך)

התשובה היא לא

המצלמה מכוונת למהירות גבוהה יותר מאשר המהירות המותרת

בכמה יותר גבוה סוד מדינה

בכל מקרה, מכל קריאת מהירות של המצלמה בית המשפט העליון קבע שיש להוריד 5 קמ"ש , כדי למנוע מצב שמצלמה שגתה בקריאת המהירות האמיתית.

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

נדגים בדוגמה מספרית

מותר לנסוע 70 קמ"ש

המצלמה כוונה להתחיל לצלם ב 86 קמ"ש

צולמת נוסע על 97 קמ"ש יפחיתו מזה 5 קמ"ש ולכן המהירות שלך היא "רק" 92 קמ"ש ולכן נסעת 22 קמ"ש יותר מהמותר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יש לך מקורות לזה? לעניין עם הביהמש שמאפשר 5 קמש יותר.

בדוגמא השניה שלך -- אם נסעתי 85 קמש, למרות שהשלט אזהרה אומר לא לעבור 70 ושיש שם מצלמה, אז לא אקבל דו"ח? חריגה של 16 קמש 'לטובתי' כתבת, זה לא רע בכלל.

פורסם

המקורות הם מקרים פרטיים לכן עדיף לא להסתכן שיש מצלמות בשטח. אין פה נוסחה ממש, יש מצלמות שמכוונות ל10 קמ"ש יותר ויש כאלה של20 ויש יותר. נראה לי שלא הבנת את הקטע עם המד מהירות.

אם המד מהירות מראה 70 - אתה נוסע בערך 64 קמ"ש. הוא קצת מוסיף, אז המצלמה שמצלמת מ70 קמ"ש לא תצלם כי אתה נוסע 64. ואין קשר בין זה לבין רף האכיפה של המצלמה.

אם ירצו, המצלמות יחלקו דו"חות מחצי קמ"ש מעל למותר כי הן יכולות להגיע לדיוק הזה. אבל המשטרה בכוונה מכוונת אותן מעל המהירות המותרת מסיבות מסוימות.

פורסם

תיסע עם gps ברכב ותוכל להשוות בין המהירות שהוא מראה לבין מה שמוצג לך ברכב.

ה-gps מראה מהירות אמיתית, מרווח השגיאה שלו קטן מאוד.

פורסם

http://elyon1.court.gov.il/files/01/820/046/O09/01046820.O09.htm

א) בטווחים שמעל 300 מטרים יופעל הממל"ז מעל חצובה בלבד. ב) בטווחים שמעל 300 מטרים ישתמש המפעיל בעדשה מגדילה ומקרבת. ג) כאמור בסעיף 18 של פסק הדין, מכל תוצאת מהירות הנמדדת על ידי הממל"ז יופחתו 5 קמ"ש בגין סטיית-הדיוק של המכשיר.

המשטרה מיישמת את ההפחתה הזו מכל כלי המדידה שלה .

.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

דווקא היום בדיוק פה קראתי על אפליקציות שמתחברות לשקע ה OBD במכונית דרך בלוטות'. זאת לעומת חיבור ישיר בכאבל של מכשיר ייעודי לקריאת OBD שמציג מדדים כמו מהירות, סיבובי מנוע , חום מנוע וכו' על גבי השמשה הקדמית (HUD = הד אם דיספליי). רציתי HUD כזה כדי לקרוא את המהירות המדויקת שנוסע בה (ד"א, מערכת מובילאיי 630 לא עושה דבר כזה בעצמה, מקרינה לך את המהירות המדויקת?)

האפליקציות שמיועדות לכך שמתבססות על קריאת מהירות ב GPS נאמר שממש לא מדויקות. מכל בחינה הגיונית גם אפשר להניח שהספידומטר במנוע קורא את המהירות המדויקת, מאשר לווין שלוקח לו כמה שניות להתעדכן כל פעם. אין שום סיבה להניח ש GPS כקורא מהירות מדויק יותר מחיישני המנוע עצמו.

• תוכן חדש...