Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זיפו הוא מצית אמין, טוב ובעל אחריות לכל החיים. הביצועים שלו במשבי רוח - מצויינים.

ברשת יש סיפורים על זיפו בני עשרות שנים שעדיין מתפקדים נהדר.

אני אבל מבקש לדעת האם יש לו מתחרה? אחד שאפילו עולה עליו בביצועים?

המטרה אגב לא להצית סיגריה, אלא לעזור לידיד שמתכנן טרק בצפון ארה"ב ויצטרך מקור אש אמין.

הוא הראה לי גם אבן אש, אבל בכל אופן הוא רוצה לקחת גם מצית ואני אמרתי לו - ..."מה הבעיה? בפורום יודעים ה-כול..." :-)

אם אתם מצדדים בזיפו - האם יש מספר דגמים? מי הכי איכותי? (או שכולם אותו הדבר ונבדלים רק במה שמצויר עליהם או בצבע?)

פורסם (נערך)

קיבלתי זיפו מהוריי לפני למעלה מ35 שנים שעדיין מתפקד כמו ביום הראשון.

הזיפו עבר התעללות שלא תתואר החל מימי הצופים, שירות ארוך בצה"ל, טיולים ומסעות של חודשים.

עכשיו הבן מתעלל בזיפו שלי בשירות הצבאי.

חוץ מהחלפות האבן ותדלוק מדי פעם, אין שום בעיה.

הזיפו בצבע כסף. בלי קשקושים וציורים.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

לזיפו יש - כמו שניר ציין - מליון ואחד יתרונות, אבל יש לו חסרון אחד מאוד בולט, בעצם שניים.

אחד, הלהבה היא לא בלחץ ועולה למעלה (כמו נר לצורך העניין), מה שאומר שאם הבן שלך יצטרך להדליק משהו נמוך ושטוח, או משהו שנמצא מתחת למצית (כמו באנג למשל) הוא יקלל אותה.

2. הדלק שבתוכה לא מחזיק הרבה זמן, אצלי "פול טנק" היה מחזיק בערך שבועיים-שלושה עם חפיסת סיגריות ביום. כלומר לא יותר מ-21 דקות בעירה נטו (לפי שלושה שבועות ו-3 שניות לסיגריה). עכשיו תחשוב שאתה צריך להדליק דברים שדורשים יותר תשומת לב וקיבלת אורך חיים קצר יחסית. מה שמביא אותנו לחסרון - אתה חייב להסתובב עם מיכל דלק עליך. לא ממש סימפטי.

בכמה שנים האחרונות מצאתי את עצמי זונח את הזיפויים שלי (יש לי כ-10) ועובר למצתים אחרים שדורשים פחות התעסקות. בעיקר קליפרים. הם רחוקים מלהיות מגניבים כמו זיפו, ועובדים קצת פחות טוב ברוח, אבל הם נותנים מענה בדיוק לשני החסרונות הגדולים שלהם.

הגז שבאחד כזה מחזיק לי אני באמת כבר לא יודע כמה זמן, אבל חד משמעית יותר מחצי שנה, וכשמטים אותם למטה הלהבה מתחזקת. האבן עם ההתקן שלה גם נשלפת ואז אפשר להשתמש בדבר הזה בשביל... לא יודע מה, אבל בנאדם שמסתובב עם אבן אש בטח יוכל לחשוב על משהו.

קליפרים גם עולים בערך 1/20 מזיפו, שוקלים פחות ולא מצפצפים במגנומטרים.

זיפו זה מגניב, אבל זה יותר אמירה מאשר כלי הישרדותי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

החיסרון כי גדול של הזיפו לטעמי זו להבה בטמפרטורה נמוכה יחסית למצת גז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במידה ואתה באמת הולך על קליפר, תדאג להביא איתך אבני אש + גירים חלופיים.

אם הולכים על מצת מה"סוג" הזה אז הייתי הולך על קריקט ללא ספק. המצת הכי נוחה BY FAR.

בכללי, המלצתי היא מצת טורבו (עם אש "להביור") אך זה ידרוש ממנו להסתובב עם בקבוק גז מצתים עליו. אם תחליט ללכת על כזו, אביא לך המלצות ספציפיות.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

ואם כבר עברנו להמלצות - גם Bic פשוט מעולים. והיות והם מיועדים לצפון אמריקה, על האבן שלהם יש מגן שמונע הפעלה בתיק.

אממה, לא ראיתי אותם נמכרים בארץ. יש יבואן, סידס, אז כדאי ליצור איתם קשר כדי לדעת איפה אפשר להשיג.

פורסם

spire עם מספיק סיבובים בקיוסקים בתל אביב, אפשר למצוא אותם.

בכל מקרה, סחטיין על הבקיאות, אתה אוסף מצתים ?

יש עוד מצת יותר נוחה לשימוש אך פחות נוחה לסחוב אותה, מדובר על dJeep (רצוי את הגדול).

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם (נערך)

ארקו - עשה טובה:

1. מצית, ולא מצת שהוא הפלאג ברכב.

2. שניהם ממין זכר. מצית חדש, לא מצית חדשה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Broken link

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשהייתי מעשן, היה לי זיפו מודל 2006 שקיבלתי במתנה (עדיין יש לי את הזיפו, שומר אותה למזכרת).

אז הייתה לזה צריכת דלק איומה (תדלוק היה מספיק לארבעה ימים בלחץ), ואחת לחודש וחצי היה צריך להחליף אבן.

את האמת? מצתים הכי פשוטים בשקל וחצי, שהייתי מקבל במתנה כשהייתי קונה פקט סיגריות, היו הרבה יותר אמינים. היית יכול להיות בטוח שהן ידלקו, הגז היה מספיק לחודשיים, ואם הייתה הולכת אבן, הייתי זורק את המצית לפח, והייתי לוקח אחת חדשה מהערימה שהצטברה לי (כשהפסקתי לעשן, חילקתי אותן לאנשים בעבודה).

והכי חשוב - אין ריח של דלק, ולא צריך לקבל אקסטרה סרטן מגזי פליטה יחד עם עשן סיגריות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הפסקתי לעשן מזמן, אבל זוכר ש Ronson נחשבו מצתים מעולים ויקרים

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
במידה ואתה באמת הולך על קליפר, תדאג להביא איתך אבני אש + גירים חלופיים.

אם הולכים על מצת מה"סוג" הזה אז הייתי הולך על קריקט ללא ספק. המצת הכי נוחה BY FAR.

בכללי, המלצתי היא מצת טורבו (עם אש "להביור") אך זה ידרוש ממנו להסתובב עם בקבוק גז מצתים עליו. אם תחליט ללכת על כזו, אביא לך המלצות ספציפיות.

חברים, מה זה מצית קליפר?

מה זה קריקט?

פורסם

קליפר:

clipper_420_big.jpg

קריקט:

CRICKET-ORIGINAL-LIGHTER.jpg

DJEEP:

s-l400.jpg

מצית טורבו:

1973784_twin-turbo.jpg

פורסם
בכל מקרה, סחטיין על הבקיאות, אתה אוסף מצתים ?

לא בדיוק. יש לי אוספונצ'יק של זיפויים (כ-10), אבל בעיקר סתם כי אני מעשן כבר המון זמן וממש שונא שנגמר לי הגז מהר או באמצע שום מקום אז אני עושה מאמץ לזכור שמו של מצתים טובים.

• תוכן חדש...