Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

רשת החשמל אצלי בבית היא 40 אמפר פזה אחת.

באופן כללי אני מוגבל ל-3 צרכנים כבדים ברגע נתון, הוספת מכשיר רביעי מקפיצה את הפחת.

אני מעוניין להוסיף שעון בלוח, שיראה לי בכל רגע מה צריכת האמפר. (אם יש משהו שעובד בוויפי וישדר לטלפון עוד יותר טוב)

הכוונה שלי היא לראות בכל רגע מה המצב כדי לנהל טוב יותר את הצרכנים, ולמנוע קפיצה של הפחת.

האם למישהו יש המלצה ?

ראיתי כזה דבר שניתן להוסיף ללוח.

תודה

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
חברים,

רשת החשמל אצלי בבית היא 40 אמפר פזה אחת. באופן כללי אני מוגבל ל-3 צרכנים כבדים ברגע נתון, הוספת מכשיר רביעי מקפיצה את הפחת.

או ששיבשת את שם האביזר שמפסיק את הזרם או שהתקלה נובעת מסיבה אחרת ולא בגלל עומס יתר.

פחת קופץ לא בגלל עומס אלא בגלל זליגה מופרזת מהפזה להארקה, כלומר זרם הנכנס הביתה דרך מוליך הפזה ובמקום לחזור דרך מוליך האפס מוצא לעצמו דרך חזרה דרך ההארקה.

יתכן שהצרכנים שלך זולגים דרך הבידוד והזליגה מצטברת עד שהפחת קופץ.

אם מי שמנתק הוא מפסק עומס יתר (הפקק הראשי) אז יש טעם לבדוק אופטימיזציה של העומס.

יוסי

פורסם

יש לי את אותה בעיה - זה מוציא אותי מדעתי במיוחד בחורף שזוללי חשמל עובדים שעות נוספות.

אצלי זה יותר "חמור" מעבר לשני מכשירים הפקק קופץ.

דיברתי עם חשמלאי מה עושים? אמר 2 קווים חדשים לפחות . מקווה שזה יפתור את הבעיה.

פורסם

לפותח השרשור אתה מדבר כנראה על המפסק הראשי (נראה רגיל, לא זה שמגן מהתחשמלות ויש לו צופציק בדיקה שמפיל את כל החשמל)

לתגובה מעלי, אולי יש מצב שהראשי קצת התבלה עם השנים והוא רגיש יותר? נשמע שזה מוגזם שהוא קופץ על שני צרכנים, אלה אם תגיד לי שאחד מהם מזגן מרכזי של 5 כ"ס והשני מייבש כביסה של 3000 וואט

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
נשמע שזה מוגזם שהוא קופץ על שני צרכנים, אלה אם תגיד לי שאחד מהם מזגן מרכזי של 5 כ"ס והשני מייבש כביסה של 3000 וואט

המתלונן כנראה מתכוון שקופץ המפסק של קו מסוים, לא הראשי. לכן החשמלאי הציע להעביר 2 קווים חדשים וכמובן יהיה צורך בעוד מפסקים כדי לחלק את העומס, לא להקטין את העומס.

יוסי

פורסם
חברים,

רשת החשמל אצלי בבית היא 40 אמפר פזה אחת.

באופן כללי אני מוגבל ל-3 צרכנים כבדים ברגע נתון, הוספת מכשיר רביעי מקפיצה את הפחת.

אני מעוניין להוסיף שעון בלוח, שיראה לי בכל רגע מה צריכת האמפר. (אם יש משהו שעובד בוויפי וישדר לטלפון עוד יותר טוב)

הכוונה שלי היא לראות בכל רגע מה המצב כדי לנהל טוב יותר את הצרכנים, ולמנוע קפיצה של הפחת.

האם למישהו יש המלצה ?

ראיתי כזה דבר שניתן להוסיף ללוח. תודה

יש פתרון שיכול במקרים מסוימים לפתור לך את הבעיה, כי ניהול בעצם אומר להגביל את עצמך.

ככל שאני יודע, הנתיך הראשי השייך לדירה מטעם חברת חשמל הוא של 63 אמפר. ניתן להגדיל את אספקת החשמל לדירה ל-50 אמפר במקום ל-40 אמפר שיש לך כרגע. עדיין יש רזרבה ניכרת עד למגבלה של חברת חשמל והתוספת הזו יכולה לפתור לך את הבעיה.

צריך להחליף את המפסק הראשי מ-40 ל-50 (לא כל כך נפוץ אבל יש כזה) וחשוב לא לשכוח להחליף את הפחת מ-40 אמפר ל-63 אמפר. למיטב ידיעתי לא קיים פחת של 50 אמפר ויכול להיות שגם לא תשיג פחת חד-פאזי של 63 אמפר, אז קנה תלת פאזי 63 אמפר וגשר את שלוש כניסות/יציאות הזרם.

חשוב מאד גם לוודא שמוליכי הפזה לא יגיעו רק למפסק הראשון (רצוי להוליך מהפחת 3 מוליכים להזנת המפסקים) או עדיף להשתמש במגשרים יעודיים היכולים להוביל 50 אמפר בלי להתחמם.

אם אתה לא ממש מתמצא השאר זאת לבעל מקצוע או לחבר מבין.

יוסי

פורסם
בדיוק, מפסק קופץ.

בעבר התחכמתי והוספתי מתג גבול (מיקרוסוויץ') על מתג ההפעלה של תנור אמבטיה כך שהפעלת התנור כבתה צרכן כבד אחר. זו הייתה התחכמות שעבדה היטב כמה שנים, עד שהחלפתי דירה.

אם אתה לא בקטע אז תהיה חייב לחלק את העומס ע"י הוספת קווים כמו שהציע החשמלאי.

יוסי

פורסם

תודה עבור על התשובות.

אינני יודע את שם החלק, אבל ברגע שהמכשיר הרביעי מתחמם, כל החשמל בבית נופל. אני מכבה מכשיר אחד, מרים את המפסק, והחשמל חוזר.

הדבר לא נובע בגלל עומס על מפסק אחד, כי יש מקרה אחר, שבו אם הדוד מחמם מים, ואני מפעיל את המייבש, המפסק שלהם קופץ - זה בגלל ששניהם מחוברים לאותו מעגל. כרגע אני לא יכול לשנות את המצב.

אבדוק לגבי אפשרות להגדיל ל - 50 אמפר.

תודה

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• תוכן חדש...