Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחם בדיל

ירחמיאל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי מלחם זול - ממליץ לקנות אחד עם הארקה!

קניתי מלחם זול מאיביי. זול מדי. החוט קצר באופן מגוחך (נדרש כבל מאריך מהשקע בקיר לשולחן הסמוך) אבל הכי מטריד, זליגת זרם לראש ההלחמה. הלחמתי 2 לדים לקיט של הבן שלי והם נדלקו והאירו על ידי המלחם (!) בעת ההלחמה ושניים מהם נשרפו אחרי יום אחד!

המלצה טובה.

הארקה לא תעזור במקרה שקרה לך אלא מלחם ESD-SAFE.

איזה כייף לי :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרק, לא מדובר על פריקה אלקטרוסטטית, אלא על מעבר זרם מגוף החימום אל ראש ההלחמה ומשם למעגל (וגם הרגשתי אותו בקצות האצבעות כשהלחמתי יחף). זה משהו שלא צריך להיות גם במלחם זול ולא מקצועי.

:turn-l:
פורסם

:shock:

ואללה? יש מלחמים ללא ארקה? חשבתי שארקה זה מובן מאליו.

בכל אופן תודה לכל העונים כאן. החכמתי.

באמת ניראה לי לרכוש את התחנה המומלצת כי המחיר שלה ממש מפתה ואם הממליץ כבר מפעיל אותה כמה שנים ללא בעיות - הרי שהיא גם אמינה.

פורסם
מרק, לא מדובר על פריקה אלקטרוסטטית, אלא על מעבר זרם מגוף החימום אל ראש ההלחמה ומשם למעגל (וגם הרגשתי אותו בקצות האצבעות כשהלחמתי יחף). זה משהו שלא צריך להיות גם במלחם זול ולא מקצועי.

אכן. בסבירות גבוהה מאד, אם תהפוך את חוטי הפזה והאפס הבעיה תיפתר. אני מניח שהתקע של המלחם בעל 2 פינים. החלפתו בתקע תלת-פיני והקפדה על חיבור נכון בשקע ובכבל המאריך שלך תעלים לדעתי את התופעה החולנית.

אשמח אם תנסה ותעדכן.

יוסי

פורסם

תודה, יוסי,

אני אנסה להפוך את הפאזה/אפס וגם אבדוק את המתח על קצה המלחם מול האפס. התקע הוא של שני פינים, וכך גם הכבל. אני לא מתכוון להוסיף הארקה למכשיר שלא תוכנן לכך (וגם ככה מיועד היה להזרק לפח). אם אוסיף הארקה הוא לא יקפיץ את הפחת? הזרם יהיה גבוה מהזרם דרך המעגל והאצבעות שלי.

פורסם (נערך)

אתה חייב לנסות את מה שהצעתי. דומה למה שקורה כשיש זליגה דרך הבידוד בכל גוף חימום, ואם יש לך מזל הזליגה מתמקדת בקצה גוף החימום. במקרה כזה יתכן שהיפוך המוליכים יגרום לכך שהזליגה לא תתקיים אם הפרש הפוטנציאלים באזור הזולג יהיה נמוך דיו. להזכירך, התנהגות בידוד אינה לינארית ויתכן שלא תיגרם שום זליגה ויבוא לציון גואל.

כבר כתבתי כאן בעבר על גוף חימום של מכונת כביסה עתיקה שלא החלפתי כי הפכתי לו את סדר ההזנה (בעזרת ממסר 220/220 במקרה שלו) ועל זליגה מגוף חימום של דוד שמש שביטול זמני של ניתוק מוליך האפס במפסק הדוד הדו-קוטבי אפשר לו להמשיך לתפקד עוד ימים אחדים עד שהפסיק להיות גשום והתאפשרה החלפה.

מצד שני כשניסיתי את הטריק על מדחס מזגן שסבל מקצר גוף לא הצלחתי ונאלצתי להחליף מדחס.

אצלך הבדיקה כל כך פשוטה שבוודאי שווה לנסות.

דרך אגב, אין כל צורך להוסיף מוליך הארקה. מספיק להרכיב תקעים בעלי 3 פינים על הכבל המאריך ועל תקע המלחם. זה יבטיח הזנה מתאימה, כל זאת בהנחה שהיפוך מוליכי ההזנה יעלים את התופעה המעצבנת.

העולם הזה של זליגות חשמל מוכר לי בערך 200 שנים, מאז שהיו בעולם מקלטי רדיו שפופרתיים זולים בהם חסכו בשנאים, ובמקום להזין את כל הצרכנים דרך שנאי מבוא (זה היה מקובל במקלטי 110/220) היה חיבור ישיר של אחד המוליכים לשסי של הרדיו. בחיבור הפזה לשסי כל הרדיו היה מחשמל. בדרך כלל חלקי הבקליט מנעו התחשמלות אבל לפעמים חשת בכך.

כמובן שאם יש לך כסף עודף אתה יכול להזמין שילפפו לך שנאי מבדל 220/220. מקווה למען ילדי האינרנט שגוגל מכיר את המושג.........

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

התופעה של גרימת נזק לרכיבים מאוד נפוצה בזמן הלחמת דיודת לייזר שהם רגישות פי כמה וכמה לפריקה אלקטרוסטטית. הפיתרון במקרה שלך מאוד פשוט, לפני הלחמת הלדים פשוט תקצר את 2 רגלי הלדים בעזרת תנין או קצר אותם זמנית בעזרת חתיכת חוט נחושת.

לדעתי התעסקות עם שינו מיקום הפאזה מיותרת במקרה שלך.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

דרך אגב, אין כל צורך להוסיף מוליך הארקה. מספיק להרכיב תקעים בעלי 3 פינים על הכבל המאריך ועל תקע המלחם. זה יבטיח הזנה מתאימה, כל זאת בהנחה שהיפוך מוליכי ההזנה יעלים את התופעה המעצבנת.

עכשיו הבנתי אותך :lol: תקע תלת פיני כדי לאלץ את חיבור הפאזה למוליך הנכון. יש לי גם כמה תקעים דו פיניים של פעם, עם פינים אלכסוניים.

בקשר להצעות הנוספות, אחרי הניסויים המרתקים שאערוך, המלחם הזה יתרום את גופתו למדע ואז יושלך לפח. בנוסף להכל, אני גם חושד שהסינים זייפו את נתוני ההספק שלו.

פורסם

מתעלק ומחפש המלצה (קישור) למלחם נייד שעובד על גז.

אין צורך במארז מהודר ושלל ראשים, לרוב אני מלחים איתו רק כבלי רמקולים 14-20awg

חשוב שאדע ששילמתי חצי מהמחיר בארץ ;)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

יאללה, אם תמצא כתוב לי ואזמין גם לעצמי. נעשה תחרות למי יגיע קודם.......

ואם כבר שרשור של חכמולוגים, אני צריך ספק מוגבל מתח/זרם, נניח למתח מכסימלי של 28 וולט ולזרם מכסימלי של 5 אמפר. הגרוטאה הישנה שלי מזייפת (הפוטנציומטרים) והמתח מוגבל ל-12 וולט וזה לא מספיק לי.

זלצר המליץ על מוצר אבל המוכר שמצאתי טוען שהייצור נפסק, אז כרגע אין לי כוון ברור.

אם קיים מוצר בעל תצוגה כפולה כלומר המציג בבת אחת גם את הזרם הקיים ברגע נתון וגם את המתח, זה עדיף. כל עוד המחיר לא יחייב מכס לא אכפת לי כמה יעלה, העיקר שאוכל להורישו לנינים, לא אוהב זבל מודרני זול.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

עדכון:

המלחם הסיני מוציא 80V AC בראש ההלחמה (מול האפס) כשהפאזה בצד אחד, ורק 7V AC כשהפאזה מחוברת לצד השני. אז ההצעה של יוסי לחבר את המלחם לתקע תלת - פיני היתה יכולה לעזור (אם לא הייתי מעיף את המלחם לפח).

בפעם הבאה שלדים יאירו לכם בעת ההלחמה, זה צריך להדליק לכם נורה אדומה (או ירוקה, צהובה, כחולה, לבנה, תלוי מה צבע הלד :lol: )

פורסם

מנצל"ש.

אשמח להמלצה על מלחם לציור וכתיבה על עץ (עיפרון חם?).

לכן, צריך שיהיה שליטה בעובי הקו/ עוצמת חום/ שתהיה אפשרות להחליף קצה בהתאם לצורה ולקו.

יש המלצה למשהו איכותי?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...