Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ייתכן שאת הדברים הללו רובנו יודעים, ובכל זאת...

אני לא יודע איך אתם מתייחסים לזה, אבל בהרבה רכבים שהיו לי וכאלה שנהגתי בהם, זה פשוט בדיחה. הדבר בין המיותרים שקיימים כיום ברכב עם גיר ידני.

למשל בעליות, בנסיעה בהילוך 3 , הוא ממליץ לעלות ל-חמישי, כאשר המהירות בצג היא: 55.

בירידות תלולות אין סימון להורדת הילוכים. ויש עוד...

אני מבין את הקטע של החיסכון בדלק, אבל מה עם יצירת עומס על המנוע כאשר {לדעתי} הרכב נוסע בהילוך הלא נכון, ומתאמץ ? זה לא גורם לצריכת דלק מיותרת? ולבלאי? ושחיקת הבלמים המיותרת בירידות?

בקיצור אני לא מתייחס לזה כלל. וככלל, לכל הנהגים המתחילים כאן על גיר רגיל, ההמלצה שלי היא "להרגיש" את הרכב, את המומנט, כדי לא לאמץ את המנוע לחינם. ובירידות "לסמוך" גם על בלימת המנוע.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

ברלינגו דיזל, shift light די הגיוני בארבעת ההילוכים הראשונים, לפעמים מעלה אפילו יותר מוקדם ממה שהוא ממליץ.

לגבי החלפה מרביעי לימישי - אם מחליפים לפי shift light, סל"ד בחמישי הרבה פעמים יהיה באיזור 1400-1500, שם הטורבו לא אפקטיבי ואין מומנט. לכן מושך ברביעי קצת יותר.

פורסם

לא בטח, היה את זה עוד בשנות ה 80 בחלק מהדגמים. מערכת וואקום מורכבת.

היה גם חיישן מיוחד בגיר, שמדווח למערכת מצב שילוב הילוך אחרון, כדי שהנורה לא תידלק בהילוך אחרון.

פורסם

ניצני נסיונות היו גם בתחומים אחרים, כדוגמת הרגאטה שכיבתה את עצמה ברמזורים (E אם אני זוכר נכון) אבל אלו היו אנקדוטות שעובדתית לא שרדו את מבחן השוק. בשורה התחתונה מה שמעניין את היצרן זה לעמוד בתקנים ולא שום דבר אחר. רואים את זה יפה בהבדלים התהומיים בין ההצהרות למציאות מאז שתקני היורו יושבים להם על הצואר.

פורסם

גם לזה אני יכול לענות שאני מקבל ביום-יום צריכת דלק לא רחוקה מנתוני היצרן. עם מזגן.

ללא מזגן אפשר ממש להתקרב לנתוני היצרן.

ולא הבנתי, מדוע בשנת 1978 היו צריכים להשקיע במערכת shift light? זה משהו שהיה מבוסס על סל"ד וואקום סעפת, עבד בסדר גמור רק מורכב מכאנית, לעומת מה שיש היום. היום זה רק תוכנה בלי שום חלקים.

פורסם

לא רק נתוני צריכה, נתוני זיהום, נתוני חסכון עם מערכת S&S וכו'.

חוץ מזה אני בטוח שתסכים שאתה צריך לנהוג כמו סבתא נחמה כדי לקבל משהו קרוב לנתונים הרשמיים. בכל תנאי נהיגה סבירים אחרים קשה לי להאמין שתתקרב לנתונים האלה.

אגב השם של הרגאטה היה ES, ולא E.

פורסם

אולי אני נוהג כמו סבתא נחמה אבל זה סגנון נהיגה שלי, לא צריך להתאמץ השביל זה במיוחד [emoji1]

סל"ד מתון, גז מתון, העלת והורדת הילוכים בזמן.

פורסם

אצלי בקליאו גם יש את הנורית הזאת וגם פה היא נדלקת לדעתי מוקדם מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה בדיוק כמו בתיבות הילוכים אוטומטיות מרובות הילוכים של היום, בעומס נמוך הן תמיד שואפות לעלות להילוך הכי גבוה שאפשר, גם אם זה הילוך 6 ב 50 קמ"ש. ומורידות הילוך עם כל לחיצה על הדוושה.

רוצים שגם בידני תעשה את זה.

זה אכן קצת מעצבן ואנחנו מצעצלים לפעמים. אבל הנורה הזו היא רק המלצה לנהיגה חסכונית, לא יותר מזה.

פורסם
ניצני נסיונות היו גם בתחומים אחרים, כדוגמת הרגאטה שכיבתה את עצמה ברמזורים (E אם אני זוכר נכון) אבל אלו היו אנקדוטות שעובדתית לא שרדו את מבחן השוק.

פישפשתי בזיכרון...ואני זוכר שהיו הרבה מכוניות עם שעון "אקונומטר" בעל תחום ירוק וצהוב, המחט הייתה מחוברת לוואקום סעפת והייתה אמורה לעזור לנהג לנהוג חסכוני. בקורולה של שנות ה 90 זה הוחלף בשתי נורות אבל העיקרון דומה.

פורסם
זה בדיוק כמו בתיבות הילוכים אוטומטיות מרובות הילוכים של היום, בעומס נמוך הן תמיד שואפות לעלות להילוך הכי גבוה שאפשר, גם אם זה הילוך 6 ב 50 קמ"ש. ומורידות הילוך עם כל לחיצה על הדוושה.

רוצים שגם בידני תעשה את זה.

זה אכן קצת מעצבן ואנחנו מצעצלים לפעמים. אבל הנורה הזו היא רק המלצה לנהיגה חסכונית, לא יותר מזה.

הבעיה שברכב לא חזק כמו הקליאו למשל זה לא הגיוני לנסוע לפיה לפחות באזור הררי,גם הDSG ממהר לעלות הילוכים אבל שם לפחות אין בעיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...