Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון לתפרן עד 7000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

אחרי שחסכתי כמה גרושים, ובנתים אני עובד החלטתי שאני צריך לרכוש בשבועות הקרובים רכב לקראת תקופת החורף הקצרה שתפקוד אותנו בקרוב.

החלטתי להשקיע בסביבות ב5-7K שח ואני מאוד מבולבל. כמובן שאני משאיר בצד כסף לביטוח ודלק וכל השאר למוסכים צ'ק פתוח.

הדרישה הכמעט יחידה שלי היא רכב עם גיר ידני כי אני רוצה להנות מהנהיגה ואין לי רכב ידני זמין. מזגן שעובד מן הסתם

כנראה שאני יאלץ לוותר אולי על ABS ואפילו על כריות אוויר בתקציב הזה אבל אין מה לעשות.

אני לא צופה ק"מ רב שהרכב יעבור כי יש לי רכב אחד כבר בבית. לצורך העניין 4000 ק"מ.

עכשיו אני מאוד מבולבל למרות שקראתי מדריכים פה ושם באינטרנט אני בכל זאת אשאל.

איזה דגמים הייתם ממליצים לי?

למרות שהסטורית טיפולים לא בהכרח אפשר למצוא אבל כמה ק"מ סביר יש לרכב בן 15-20 שנה?

שאלה טיפה יותר טפשית אבל לגבי נסיעת מבחן, מה בדרך כלל עושים לגבי ביטוח? או שבכלל עדיף לנהוג במגרש נטוש עד כמה שאפשר.

כל עצות התקבלו בברכה ,

תודה.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

פיאט פונטו או יונדאי גטס יענו על הדרישות מצויין.

בכלי רכב כאלה חשוב המצב הנוכחי - פחות מההסטוריה הרחוקה. קילומטראז לדעתי לא ממש מעניין - אם כי לא הייתי לוקח רכב שעבר 300000 ק"מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

דיהאטסו שרייד. יוצר עד שנת 2000. נכנס לך בתקציב ועוד יש סיכוי לעודף. רכב אמין וזול לאחזקה אבל לא הרבה יותר מזה, כלומר תשכח מהנאה, שיכוך וכו'. מצד שני, אחת מטופלת ומתוחזקת תמשוך אליך הרבה חיוכים מאנשים שמבינים משהו במכוניות ישנות, חמודות ומוצלחות.

פורסם

אם אתה יכול להוסיף עוד כמה שקלים, ואין לך אלרגיה לצרפתיות, לדעתי רכב ב15-20 יחזיר את ההשקעה בדברים שלא תצטרך לתקן תוך שנה שנתיים. כאן כבר יש לך גם פיג'ו 206 1.4 ידניות חדשות יחסית (07-08), ואולי אפילו 206+ או רנו קליאו 3 עם ק"מ מעט גבוה (100-150) וכאן כבר מדובר על העשור הנוכחי.

חוץ מזה שפיג'ו 206 תהיה הרבה יותר מהנה. השתיים האחרות גם יתנו בונוס ענק (יחסית, לא וולוו xc90) בבטיחות

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

רכב בגיל הזה תצתרך להשקיע בשביל שתוכל להנות ממנו באופן סביר . זה מתחיל מטיפול מקיף טיימינג וכולה גומיות צמיגים רדיאטור וכדומה.

במיוחד בחורף עדיף שיהיה ABS וב 7000 אפשר כבר למצא רכבים כאלו . כמו כן צמיגים סבירים ולא בלויים .

ב 7000 לא תמצא רכב מהנה שגם יסע בצורה אמינה לא משנה אם זה ידני או לא מה גם שדי מהר ימאס לך להעביר הילוכים ולאמן את רגל שמאל .

ולעניינינו אחרי הסטוריה שלי אישית עם רכבים אירופאים פזיו ו פיאט במיוחד בגילאים שאתה מדבר זה תקלה אחרי תקלה ולא משנה מה יגידו . פעם זה גומיה פעם זה חוט פעם זה כפתור פעם זה חתיכת ברזל כל הזמן משהו דורש טיפול אפילו אחרי יישור קו כל הזמן משהו דורש טיפול.

לעומת 2 יפניות אחרונות אחת עם 220 (שנקנתה מוזנחת ועברה יישור קו) והאחרת נקנתה ב 200 היתה עם 320 כאשר סיימה חייה טיפולים תושבות גיר צמיגים ומד כמות אויר שהוחלף זהו בגדול.

אני הייתי הולך על יפנית או איזה גטס אבל לא אירופאי

פורסם

למה שימאס לו לאמן את רגל שמאל? ועוד בקילומטארז' נמוך כל כך. עד היום אני מתגעגע...

לדעתי גם יפניות בגיל הזה יכולות להיות לא אמינות, זה הרבה עניין של מזל. לכן, שוב, לדעתי עדיף לנסות להגדיל את התקציב ולחפש רכב בן 5-10, בטח שמדובר על עוד כמה אלפי שקלים ולא איזו הלוואה מטורפת עם בלון שאי אפשר להחזיר.

אני מסכים איתך

פורסם
למה שימאס לו לאמן את רגל שמאל? ועוד בקילומטארז' נמוך כל כך. עד היום אני מתגעגע...

לדעתי גם יפניות בגיל הזה יכולות להיות לא אמינות, זה הרבה עניין של מזל. לכן, שוב, לדעתי עדיף לנסות להגדיל את התקציב ולחפש רכב בן 5-10, בטח שמדובר על עוד כמה אלפי שקלים ולא איזו הלוואה מטורפת עם בלון שאי אפשר להחזיר.

אישית יש לי בבית יפנית בת 14 שאוכלת שמן כמה שנים והממיר הקטליטי גם כנראה מת 218K ובינתים עם היום היא תקעה (או יותר נכון) לא סחבה בגלל כויל שהלך בסביבות 200-205K.

לגבי ידני לא ימאס לי בכלל, אני כמעט לא יסע אם האוטו כך שפקקים אני כמעט ולא אראה. ומניסיון שלי בצבא אם העדפתי לנהוג על טרקטור פתוח עם קלאץ בטון ולהעביר הילוכים בדאבל קלאץ להנאתי (אפילו שלא באמת צריך) במקום לקחת את האוטומטי עם המזגן והחלונות. אז כנראה שאני יאהב ידני (תמיד יהיה לי רכב אוטומטי של ההורים).

תכלס אם אני קונה רכב ב5-7K אני לוקח בחשבון הוצאות ישור קו ראשוניות גבוהות (טיימינג,פלאגים,שמנים, צמיגים וכו..) שיכולות להיגמר ב5 שח נוספים (הערכה גסה +/-) שיכול להיות שהייתי מוציא אותם גם על רכב טיפה יותר מודרני.

אני לא יודע אם אני שוגה שאני לא מגדיל את התקציב שלי בעוד כמה אלפיות בשביל לקנות רכב עם ABS, אני תמיד מסתכל על אלה שעדיין נוהגים עם רכבים כאלה ונשארים בחיים.

פורסם

צרפתיה קטנה מאמצע העשור הקודם, משהו כמו 206 ידנית.

מלבד ק"מ נמוך, תחפש אחת עם היסטוריית טיפולים שלמה ככל האפשר.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

לא רוצה לחפור, אבל שוב, לדעתי רכב בן 5 (206+) בקצת פחות מ-20 יהיה כלכלי יותר מרכב בן 15-20. הוא כמובן יהיה גם בטיחותי ונעים יותר, ולא תצטרך לבזבז זמן במוסכים, להעביר טסטים בקומבינה, להוציא אישורי בטיחות וכל הכיף הזה.

אם תחשב עלות שימוש (נניח לרגע שצריכת הדלק לא שונה מהותית ובק"מ שלך זה לא ממש משנה), אז ב206+ בת חמש תהיה לך ירידת ערך של, נניח, 3000₪ בשנה וטיפולים מעבר לשוטף של נניח 1000-2000 בשנה למשך 3 שנים. כמה טיפולים יהיו ברכב בן 15? קשה לדעת. יש סיכוי שכל שנה תשלם 3000-5000₪ רק על טיפולים מעבר לשוטף (אם אתה מתחזק בצורה סבירה), תוסיף לזה ירידת ערך מינימלית של 500-1000₪ בשנה ואתה פחות או יותר משתווה בעלויות.

עכשיו, תוסיף את הזמן שתבזבז על רכב ישן, את זה שיהיה הרבה פחות כיף לנהוג בו, את הבטיחות העדיפה, את הסיכוי שמשהו יקר מדי לתיקון יתקלקל ותאלץ להשבית את האוטו, ותראה מה עדיף.

רכב ישן זה כיף בתור תחביב. בתור כלי תחבורה רק אם אתה ממש ממש לא מסוגל להוציא עוד 10000₪ כרגע, אבל מבין שאתה עלול להוציא את אותו סכום על תחזוקה בהמשך.

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דעתי האישית, אם אתה לא יכול למתוח את התקציב מעבר ל7k ואתה חייב תחבורה, עדיף לקנות את הרכב השמור ביותר שתמצא בחצי מהסכום הזה, ואת החצי השני לשמור להוצאות האחזקה הלא צפויות בשנה הראשונה. אתה יכול לראות בשרשור שפתחתי בנושא התייעצות על רכב ישן לשימוש יומיומי כמה עלה לי לקנות ולהשתמש ברכב ישן בן 24 (אבל כנראה לא מהסגמנט שמומלץ לך) במשך שנה וחצי ו22k ק"מ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסכומים האלה אפשר למצוא לא מעט רכבים עם abs וכריות אויר. ברכב שלי למשל יש abs. אישית לא הייתי סומך על כריות אויר בגילאים האלה, כך שלדעתי עדיף רכב נוסע באמינות עם סיכון בטיחותי של חוסר בכריות אויר, מאשר רכב שמושבת כל חודש בגלל תקלות אבל יש בו כריות אויר בנות 15...

פורסם
בסכומים האלה אפשר למצוא לא מעט רכבים עם abs וכריות אויר. ברכב שלי למשל יש abs. אישית לא הייתי סומך על כריות אויר בגילאים האלה, כך שלדעתי עדיף רכב נוסע באמינות עם סיכון בטיחותי של חוסר בכריות אויר, מאשר רכב שמושבת כל חודש בגלל תקלות אבל יש בו כריות אויר בנות 15...

הבעייה שאני נעול על רכבים ידניים כך שאני מצמצם את הרשימה שלי בלא מעט דגמים בגלל שכמעט ואין אותם

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה מוצא רכב עם ק"מ נמוך יחסית, שמור עם טסט ובשימוש יומיומי, לדעתי אתה יכול להתעלם מדברים כמו שנתון גבוה. למשל גולף שנת96-7 עם מנוע 1.6 ידני, יש מזגן, בטיחות יחסית, מחיר זול ואחזקה סבירה. השנתון משחק לטובתך כי אתה קונה רכב במצב טוב בזול רק כי השנתון שלו ישן ואתה עדיין לא בתחום ה2 טסטים בשנה.

החכמה היא למצוא רכב מבוגר יחסית אבל במצב טוב. זה לא קל, אבל אפשרי.

• תוכן חדש...