Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירון רכב (ליסינג)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

אבקש את עזרתכם להבין משהו במחירון לוי יצחק לגבי עסקה שאני אמור לבצע.

אני מעוניין לקנות סקודה ראפיד 2013 דרך חברת ליסינג

לפי מה שנראה בחברת הליסינג לא כל כך מתחשבים בעובדה שהם ליסינג לצורך המחירון יש גם עניין של הביקוש שהם קצת תופסים גובה בגללו.

מחירון הרכב 63.000 לפני כל שקלול כל שהוא

מוסיף עליה לכביש באוקטובר משקלל ל 68.175

מוסיף ק"מ (104K) משקלל ל61.480 (לפי יד פרטית)

מוסיף ליסינג נהג יחיד 18% על השקלול של עליה לכביש שמוסיף ועל שקלול הק"מ שמפחית יוצא לי 51.477

שקלול נוסף של ליסינג עם כל הנתונים הקודמים רק בשינוי האחוז של הליסינג מ 18% ל 22% יוצא לי 48.966

עד כן השקלול הגיוני, הבעיה שבליסינג אומרים לי שלא מחשבים גם הפחתה של ק"מ וגם ליסינג במצטבר בגלל שההפחתה של ליסינג היא בגלל שהרכבים נוסעים יותר אז לא מחשבים גם וגם.

לצורך העניין נניח שזה נכון אם אני מפחית רק ליסינג 22% בלי קמ בכלל זה מוריד ל 52.900

ואם אני מחשב לפי 18% יוצא לי 55.627

1. האם באמת לא מפחיתים במצטבר גם ק"מ וגם ליסינג?

2. כמה אחוזים מורידים בקניית רכב באדג'ט (לא ברור אם זה נהג יחיד או לא, הם טוענים שרכב כזה מוצמד למנהלים בדרך כלל) לפי מה שהבנתי הם מפחיתים משהו כמו 12 אחוז לא ברור לי למה

3. בעוד כמה ימים אנחנו כנכנסים לחודש 11, האם שווה לחכות כמה ימים בתקווה שתהיה הפחתה? אם תהיה כמה בדרך כלל זה יורד בממוצע?

השאלה הכי חשובה - כמה שווה לשלם על רכב כזה בהנחה שהכל תקין

עריכה אחרונה על ידי Unknown1
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

וואללה, אני לא מצליח להבין את כל הבוכלטריה הזו. אתה מנסה להוכיח להם שהם טועים בחשבון?!

בדוק את המכונית ואם היא במצב תקין וסביר לגילה, תציע להם הצעת מחיר.

ירצו יקבלו, לא ירצו, סע הלאה.

לא רצים אחרי בחורות, אוטובוסים ומכוניות.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

חחח, ניתוח מעניין אבל לא מדויק..

אני לא מנסה להוכיח שהם טועים אלא מנסה להבין אם באמת כך עושים את החישוב. אחרי הכל אף אחד לא רוצה לשלם הרבה יותר מהשווי האמיתי של הרכב גם אם הרכב במצב סביר ותקין ושיקול נוסף הוא גם שארצה למכור השאלה אם השוק הוא שמורידים 22 אחוז ולא 12 אז בדיעבד תהיה עסקה לא משתלמת.

העניין שיש כאן רובד נוסף של נוחות שבגינו שווה לשלם קצת יותר (קצת ולא הרבה)

1. לא צריך לנסוע בכל הארץ לחפש רכב (ידוע שזה פרויקט לא הכי מהנה במיוחד שיש לך המון דברים לעשות בתקופה מסוימת)

2. הם מסדרים מימון דיי סביר שגם שם עניין הנוחות נכנס שלא צריך להתרוצץ בהבאת מסמכים לצורך המימון

כך שהנטייה היא פחות בכיוון של רוצים לא רוצים אלא יותר בכיוון של משא ומתן הוגן לשני הצדדים.

פורסם

לקנות רכב רגיש כמו סקודה ראפיד(dsg+tsi) שעשה 104 אלף קילומטר ב3 שנים מליסינג? אני לא הייתי "מתאבד" על עיסקה כזאת גם אם הייתי מקבל את ההנחה לפי המחירון.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ברור לך שהם ידרשו כמה שבא להם. קשור או לא למחירון זה סיפור אחר.

זו שיטת מצליח.

אבל... הראפיד הזו היא רכב מושלם לליסינג אבל לא הייתי קונה כזו מליסינג בגלל בעיות האמינות של הגיר שלה והיא כבר לא באחריות. לכן בפועל הייתי משלם הרבה מתחת למחירון. גם שאר הפרמטרים של האחזקה יקרים יחסית לסגמנט.

פורסם

השילוב הזה לא ייחודי לראפיד (ברור שאני לא מחדש לך) אחרי הכל יש קטגוריה שלמה של רכבים עם dsg בסך הכל רובם כן סחירים וכן שמישים ולא נראה לי שנכון לפסול את הרכב בגלל גיר dsg ואם כך זה אומר שאני שולל מראש את רוב רכבי ה - vag

לגבי הק"מ אני לא חושב שזה קיצוני וכנ"ל לגבי הליסינג - בסך הכל בממוצע רוב הנהגים כן נוסעים באופן דומה ולא בהכרח שהמשתמש הקודם טחן את הרכב בגלל שזה ליסינג, אנשים בדרך כלל מכבדים את הרכוש שבחזקתם.

אני לא רואה חסרון מהותי שיש ברכישה מליסינג על פני אדם פרטי, הן לעניין הטיפולים ולעניין שמירה על הרכב ואופי הנסיעה. ומנגד כמובן שאף לא מבטיח שברכב פרטי בהכרח אופי הנסיעה והטיפולים היו סבירים. כמו כן יתכן מצב שהגיר ילך גם ב 70K קמ וגם ב 180K קמ גם בפרטי וגם בליסינג. לכן לתפיסתי אין לי בעיה לקנות מהם, העיקר שהעסקה תהיה סבירה והוגנת ביחס לשוק

פורסם
ברור לך שהם ידרשו כמה שבא להם. קשור או לא למחירון זה סיפור אחר.

זו שיטת מצליח.

אבל... הראפיד הזו היא רכב מושלם לליסינג אבל לא הייתי קונה כזו מליסינג בגלל בעיות האמינות של הגיר שלה והיא כבר לא באחריות. לכן בפועל הייתי משלם הרבה מתחת למחירון. גם שאר הפרמטרים של האחזקה יקרים יחסית לסגמנט.

שיטת מצליח, שמצליחה להם בעקביות, אולי זה אומר משהו? או שכל העדר לא חכמים במיוחד או שזה כן הגיוני. השאלה מי מחליט ולפי מה.

לגבי אחריות על הגיר לפני מה שהבנתי מהסוכן עד 5 שנים או 250K ק"מ.

מקרה קיצוני - גם אם ילך זה לא סוף העולם לדעתי.

פורסם

ראיתי נהגי ליסינג.. "מכבדים את הרכוש שבחזקתם" זה הדבר האחרון שאני יכול לומר על הצורת נהיגה שלהם..פול גז בניוטל כמה דקות כי משעמם או להרים האנדברקס בחניוני עפר כי זה "לעשות דריפטים" וזה כיף בשגרה, הגיר צריך תחזוקה נכונה ונהג שלא יקרע אותו(כדי למנוע בלאי).. הסיכוי שרכב ליסינג יהיה כזה נמוך..רוב נהגי הליסינג קורעים את הרכב כי הוא לא שלהם..כל חשיבה אחרת שלך על כבוד לרכוש היא תמימה להחריד.

וזה לפני החברות ליסינג שמטפלות אצלהם במוסכי הבית בחלפים הכי זולים שיש או מדלגים על טיפולים/מגישים את הרכב לטיפול מאוחר.. 30+ אלף בשנה זה הרבה מעל הממוצע בישראל וזה רכב שנסע המון.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

אז ככה: שוק הרכב יד2 הוא שוק (כיום) של קונים. ההיצע גדול מהביקוש ולכן הקונה קובע בסוף את המחיר הסופי.

המוכר יכול לדרוש מחיר אבל בסוף הקונים הם אלה שיקבעו את המחיר.

לגבי אחריות על גיר DSG7 : האחריות התחילה ביום עליתו לכביש. איפה שהוא ב 2013 והיא כוללת 5 שנים או 150KM (ולא 250). כלומר יש לך עוד כשנה אחריות.

אם אתה נוסע הרבה בפקקים אז סיכוי סביר שתחליף מספר פעמים את המצמדים. תעשה פה קריאה בפורום. זה לא נורא להחליף. כולה 4500 ש"ח.

דבר נוסף: למעט מקרים בודדים שבה חברת הליסינג תוציא מכתב רישמי שהרכב היה ברשות נהג יחיד (בקש מכתב כזה כתנאי להמשך המו"מ ותראה את הפרצוף של המוכר)

אז חברות הביטוח יתייחסו לרכב שלך כרכב עם ריבוי נהגים ולכן במקרה טוטלוס תקבל מחירון פחות 22% .

כלומר : סביר להניח שאם אתה רוצה להצמד למחירון לוי : יש להוריד 22% ועוד להוריד ק"מ חריג.

אבל כאמור המחירון של יצחק לוי רלוונטי כיום רק לחברות ביטוח. מחיר השוק יכול להיות שונה מאד.

כמובן שחברת הליסינג תשקלל מחיר מתול מחירון שנח לה.

כאמור הייתי כבר במעמד מו"מ מממגרש ליסינג: הם ירדו כ 10% כשהשוק החופשי נמכרו ב 20% ומטה.

מה קרה בסוף: לא קניתי מהם. קניתי ממישהו שנתן לי 20% הנחה.

בסוף גם גנבו לי את האוטו ואז קיבלתי מחירון יצחק לוי מלא כי המוכר היה פרטי.

דרך אגב ממוצע נסיעה של רכב פרטי בישראל 2016 הוא כ 15K לשנה. בדוק אותי.

אז כן: אני חוזר זו שיטת מצליח. זה שוק טורקי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
אז ככה: שוק הרכב יד2 הוא שוק (כיום) של קונים. ההיצע גדול מהביקוש ולכן הקונה קובע בסוף את המחיר הסופי.

המוכר יכול לדרוש מחיר אבל בסוף הקונים הם אלה שיקבעו את המחיר.

לגבי אחריות על גיר DSG7 : האחריות התחילה ביום עליתו לכביש. איפה שהוא ב 2013 והיא כוללת 5 שנים או 150KM (ולא 250). כלומר יש לך עוד כשנה אחריות.

אם אתה נוסע הרבה בפקקים אז סיכוי סביר שתחליף מספר פעמים את המצמדים. תעשה פה קריאה בפורום. זה לא נורא להחליף. כולה 4500 ש"ח.

דבר נוסף: למעט מקרים בודדים שבה חברת הליסינג תוציא מכתב רישמי שהרכב היה ברשות נהג יחיד (בקש מכתב כזה כתנאי להמשך המו"מ ותראה את הפרצוף של המוכר)

אז חברות הביטוח יתייחסו לרכב שלך כרכב עם ריבוי נהגים ולכן במקרה טוטלוס תקבל מחירון פחות 22% .

כלומר : סביר להניח שאם אתה רוצה להצמד למחירון לוי : יש להוריד 22% ועוד להוריד ק"מ חריג.

אבל כאמור המחירון של יצחק לוי רלוונטי כיום רק לחברות ביטוח. מחיר השוק יכול להיות שונה מאד.

כמובן שחברת הליסינג תשקלל מחיר מתול מחירון שנח לה.

כאמור הייתי כבר במעמד מו"מ מממגרש ליסינג: הם ירדו כ 10% כשהשוק החופשי נמכרו ב 20% ומטה.

מה קרה בסוף: לא קניתי מהם. קניתי ממישהו שנתן לי 20% הנחה.

בסוף גם גנבו לי את האוטו ואז קיבלתי מחירון יצחק לוי מלא כי המוכר היה פרטי.

דרך אגב ממוצע נסיעה של רכב פרטי בישראל 2016 הוא כ 15K לשנה. בדוק אותי.

אז כן: אני חוזר זו שיטת מצליח. זה שוק טורקי.

תודה על התגובה.

פורסם (נערך)

לסיכום : יש מעט מאד רכבים שנמכרים כיום במחיר מחירון או אפילו מעליו. הראפיד אינה שם. רוב הרכבים נמכרים הרבה מתחת למחירון. שוק קשה למוכרים.

אם תחליט ללכת על הראפיד אז:

בקש מהם ספר טיפולים כתנאי להמשך מכירה

ותביא את הרכב לבדיקה במוסך גרמני שמבין כי מכון בדיקה יבדוק גיר אבל לא ייתן על זה אחריות .

מבדיקה שעשו פה כמה חברים נמצא כי הבנק האישי שלהם הציע לרוב הלוואה בתנאים נוחים יותר מהמימון ה"נהדר" ממגרש הליסינג . דיברתי עם הפקיד שלך בבנק ?

אחלה מוכרן פגשת : אז לדעתו שקודה ראפיד מוצמדת בעיקר למנהלים ?! קרע אותי מצחוק.

כמה נמכר כזה רכב ביד2 ? תבדוק ותריח את השוק.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לגבי הרכב - רכב שעבר 100,000 קילומטר בשלוש שנים בשילוב של TSI+DSG לא הייתי עף על העסקה.

המחירון האמיתי של הרכב לפי לוי יצחק (ולפי איך שתקבל מהביטוח במקרה של גניבה/טוטאל לוס הוא כפי שכתבת בהודעה #1 האפשרות היחידה להוריד לליסינג 12% זה רק אם הם ממציאים אישור שהרכב היה אצל נהג יחיד וגם אז אין ערובה בכלל לכך שהרכב ננהג בצורה רגועה.

save - לגבי שיטת מצליח, זה לא. זה בסה"כ משא ומתן.

אף אחד לא מחייב אותו לשלם ואף אחד לא גובה ממנו שקל אחד מבלי שהסכים לכך.

זכותם כמו שזכותך למכור את הרכב במחיר שבא להם.

פורסם

חפש רכב בשוק הפרטי.

גם אם תשלם 5-6K יותר ממה שהוצע לך בחברת הליסינג תקבל רכב עם חצי מהק"מ ושמור ומטופל יותר(ככל הנראה).

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לסיכום : יש מעט מאד רכבים שנמכרים כיום במחיר מחירון או אפילו מעליו. הראפיד אינה שם. רוב הרכבים נמכרים הרבה מתחת למחירון. שוק קשה למוכרים.

אם תחליט ללכת על הראפיד אז:

בקש מהם ספר טיפולים כתנאי להמשך מכירה

ותביא את הרכב לבדיקה במוסך גרמני שמבין כי מכון בדיקה יבדוק גיר אבל לא ייתן על זה אחריות .

מבדיקה שעשו פה כמה חברים נמצא כי הבנק האישי שלהם הציע לרוב הלוואה בתנאים נוחים יותר מהמימון ה"נהדר" ממגרש הליסינג . דיברתי עם הפקיד שלך בבנק ?

אחלה מוכרן פגשת : אז לדעתו שקודה ראפיד מוצמדת בעיקר למנהלים ?! קרע אותי מצחוק.

כמה נמכר כזה רכב ביד2 ? תבדוק ותריח את השוק.

לדעתי.. ככלל רכבי TSI בדרך כלל נמכרים קרוב למחירון בשל הביקוש. אני דווקא נוטה לחשוב שהראפיד לא רחוק מאוד מלהיות רכב אטרקטיבי, אם נשווה אותו למשל לאוקטביה הוא זול בהפרש ניכר וכך גם הביטוח המקיף, ובהשוואה פחות קונקרטית מהדוגמא של האוקטביה - אם נשווה את מחיר הרכבים שמורכב בהם אותו מנוע בדיוק נמצא כי היא הזולה ביותר כך שיש פה תמורה לכסף, אבזור ופינוקים כנראה שפחות.

ספר טיפולים אבקש אני מקווה שהם יכולים להוציא כי זה ממוחשב אצלהם.

לגבי תנאי ההלוואה - ברור שבבנק יש תנאים טובים, שם הפרוצדורה ארוכה מעט ולכן לא מתאימה לי כרגע.

לגבי איפה היה הרכב לפני - הוא היה מוצמד לנהג אחד (חברת הנדסת תוכנה) ראיתי בעיניי במחשב אבל טוענים שאסור להם להוציא אישור כזה. עדיין זה לא אומר כלום, לפחות הוא לא שימוש מהנדס בניין..

מה זה אומר בדיקה במוסך גרמני? יש דבר כזה בדרום? זה בנוסף לבדיקה הרגילה שאעשה למשל בקומפיוטסט?

לגבי מחירי השוק, אכן יש פה סוג של דיל, הם לא עושים הנחות אבל ההפחתה של בערך 15 אחוז מסייעת לי במקרה הזה.

תודה על העזרה.

פורסם (נערך)
לגבי הרכב - רכב שעבר 100,000 קילומטר בשלוש שנים בשילוב של TSI+DSG לא הייתי עף על העסקה.

המחירון האמיתי של הרכב לפי לוי יצחק (ולפי איך שתקבל מהביטוח במקרה של גניבה/טוטאל לוס הוא כפי שכתבת בהודעה #1 האפשרות היחידה להוריד לליסינג 12% זה רק אם הם ממציאים אישור שהרכב היה אצל נהג יחיד וגם אז אין ערובה בכלל לכך שהרכב ננהג בצורה רגועה.

save - לגבי שיטת מצליח, זה לא. זה בסה"כ משא ומתן.

אף אחד לא מחייב אותו לשלם ואף אחד לא גובה ממנו שקל אחד מבלי שהסכים לכך.

זכותם כמו שזכותך למכור את הרכב במחיר שבא להם.

לגבי המחירון בכל מקרה מיד לאחר העברת הבעלות הוספת היד שלי כנראה מפחיתה במחירון. כך שככה או ככה מיד לאחר הקנייה מחיר הרכב מופחת.

סטטיסטית זה לא 50/50 שהרכב יושבת טוטלוס או יגנב, (אפשר להגיד שזה כן 50/50 כי זה או שזה כן יקרה או שזה לא יקרה, עדיין אני חושב שהנתון האמיתי נמצא בסטטיסטיקה של אחוזי התאונות והגניבות) בכל מקרה, כידוע שרכב היא לא השקעה שמניבה רווח. עם זאת השאיפה היא להקטין את הנזק הפוטנציאלי מבחינת הפסדים כלכלים. יש הפסדים, ויש סיכונים, צריך לעשות איזה שקלול.

ככה או ככה: הגישה בסוכנות היא כזאת - רוצה, בבקשה. לא רוצה להתראות יבוא מישהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי Unknown1

• תוכן חדש...