Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חבר'ה,

סחבק נוסע לארה"ב לעשרה ימים בטיסה עם קונקשן (הפרטים אני מניח פחות חשובים, סתם שיהיה).

אין לי משהו מיוחד לקחת איתי לקבינה, אבל מכיוון שמותרת רק מזוודה אחת בתא המטען חשבתי לפתוח לעצמי אופציות לשופינג מטורף עם טרולי גדול נוסף.

מה השיקולים לבחירה בין תרמיל יומי או טרולי גדול יחסית לקבינה כתוספת למזוודה גדולה בתא המטען?

המלצות למזוודות תתקבלנה גם כן בברכה.

תודה ושתזכו לטובלרון וריבוק חיילות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכל חברת תעופה כללים משלה למרות שהם די דומים.

לכן רצוי שתעיין באתר של אותה חברת תעופה.

סע לשלום ותחזור בשלום.

אפשר להצביע בשגרירות לא צריך לנסוע לארה"ב לשם כך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

טרולי עליה למטוס, ככל שאני מכיר, מוגבלת ל-20׳. מצד שני, אתה רשאי לשאת ככבוד יד גם תיק נשיאה שגודלו לא ממש מוגדר, העיקר כזה שייכנס לתא המטען העליון. לי יש כבדרך קבע תיק סמסונייט מתקפל ולא תופס מקום כשסגור, ומאפשר לאכלס בתוכו לא מעט ציוד.

עם איזו חברה נוסע?

חזרתי לפני יומיים משלושה שבועות שם.

פורסם

לחברות התעופה יש הגבלות על גודל כבודת היד המותרת וגם על משקלה. בפועל- כמעט ולא נאכף, אבל כבר ראיתי את זה קורה (ואז מכריחים לשלוח לבטן המטוס, כולל תשלום נוסף אם כבר שלחת מזוודה לשם).

אני חזרתי עכשיו מארה"ב עם קונקשן ארוך שבו יצאתי לטייל בעיר עד לטיסת ההמשך. במקרה הזה העדפתי חד משמעית תרמיל גב מאשר להסתובב ברחוב עם טרולי (והיה לי טרולי שמתאים בדיוק לתקנות הגודל, ובינינו- לא נכנס בו הרבה). מה גם שבארה"ב השתמשתי באותו תיק גב באופן כמעט יומיומי- תועלת כפולה.

קח בחשבון גם שכבודת היד מוגבלת הרבה יותר מבחינת תכולתה. חפצים חדים, בקבוקי שתייה/אלכוהול/בושם ומזון שלא נרכשו בדיוטי פרי עצמו אסורים בהעלאה למטוס וייזרקו לפח בבידוק הבטחוני.

לדעתי לא שווה את המאמץ רק לשם מקום נוסף לקניות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

יש חברות שמאפשרות שתי מזוודות בטיסות לונג דיסטנס בתנאי שצשקל כולל לא יעלה על 20 קילו. יש כאלה שגם טרולי רגיל יבקשו להכניס לכלוב בדיקה קטן ויזמברו אותך. בלי חברת תעופה קשה להגיד משהו. לגבי מזוודה אתה צריך אחת שמתרחבת. יש לי רכות, קשיחות וצ'ימידן על גלגלים. כולם לקבינה. אם בא לך - מוזמן לקפוץ ולבחור.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
אם כבר שופינג בארה"ב, תקנה שם מזוודה חדשה או טרולי חדש...

תומך לחלוטין. סע עם תרמיל ובמקרה הצורך (אם עשית הרבה קניות) קנה טרולי חדש בארה"ב ותרוויח גם טרולי.

באופן אישי אם אני שולח מזוודה בבטן המטוס אני אף פעם לא מרגיש צורך בעוד מקום אחסון, ואז אני מעדיף להשתמש בזכות שלי לתיק עלייה למטוס בשביל לקחת משהו בתצורה שתתאים לי לטיסה עצמה (כלומר תיק קטן עם ספר/אייפד וכו'). במקרה כמו שאתה מתאר, אם לא בא לך לקנות טרולי בארה"ב, קח את הטרולי/תיק הכי גדול שעומד בתנאים של חברת התעופה.

עריכה: שים לב שגם אם בחלק מהחברות בודקים את גודל כבודת היד, אני מעולם לא ראיתי שבודקים את המשקל (יש כללים גם בקשר לזה אבל לא בודקים). ככה שאם יש לך משהו כבד (ולא גדול מדי) לקחת, עדיף בכבודת היד.

פורסם

נסעתי עכשיו איתם, לא בדקו משקלים ולא התקטננו. מן הסתם הדבר תלוי גם במידת העומס בטיסה נתונה ולא ככלל ברזל.

היו אחלה, וחזרנו עם דלתא שהיו פשוט מצויינים.

פורסם

אני חזרתי עכשיו עם LOT הפולנית, ובטיסה מהארץ לוורשה בדקו גם גודל וגם משקל, אבל לא בשאר הטיסות בדרך. למען האמת זו הפעם הראשונה שראיתי שבודקים משקל של כבודת יד...

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

עניין השקילה נקודתי מאד.

עד היום לא היתה לי אף פעם בעית משקל. בשנים האחרונות אני לוקח אתי משקל אלקטרוני שקניתי באיביי פרוטות, ושוקל את המזודות בבית\במלון, לפני הנסיעה לנמה"ת. חוסך חשש מבעיית משקל. ד"א - לפני כמה שנים ראיתי את אותו מכשיר בחוברת הדיוטי הדיוטי פרי של אחת מחברות התעופה, במחיר איזה 40 דולר.

המקרה היחיד בו היתה לי בעית משקל היתה בחזרה מוינה, שבו היתה לי מזוודה אחת גדולה ואחת קטנה. סה"כ המשקל היה כ-8-10 ק"ג פחות מהמותר לזוג, אבל החלוקה לא היתה מאוזנת, ונאלצתי להוציא חפצים מהמזודה הגדולה ולקחת אותם במטען היד. אני יכול להבין שיש עניין של איזון המטעם במטוס, אבל העברה למטען היד - שהיתה לגמרי מותרת - לא פותרת את הבעיה כיון שאין קשר בין מיקום המזודה במטוס למיקום הנוסע בקבינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סיגלתי כלל אצבע. מזוודה בינונית, היינו סביבות 26'' אי אפשר להעמיס יותר מ20 קילו. יש שדות ההסתדרות הסבלים מרשה 23 קילו, יש שדות של 20 שזה העיקרון המנחה. מזוודות גדולות יותר קל לפוצץ לכיוון אוברוויט. תבדוק בתנאי כרטיס כמה מקומות מותר. מחזק רעיון לקנות מזוודה בארה''ב. סמסונייט כבר לא מה שהיו פעם. כדאי לפזול לכיוון דלסי. קשיחות עדיפות אבל יש להן חיסרון של פתיחה מלאה שדורשת יותר מקום מזוודה רכה שרק צד עליון מתרומם.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

יתרון נוסף לשילוב של מזוודה ותרמיל הוא שהתרמיל על הגב ומפנה לך יד.

אם אתה לוקח מזוודה וטרולי, אתה גורר את שניהם, בשדות תעופה צפופים זה יכול להיות מסורבת, וכאמור זה תופס לך את שתי הידיים.

פורסם

החסרון העיקרי של להסתובב עם טרולי זה שלא תמיד יש מקום בבמטוס עצמו וצריך להקפיד לעלות מוקדם כדי לאכסן אותו.

(במיוחד בטיסות קצרות / עם ישראלים שמיבאים תמיד 5 שקיות מלאות בדברים מהדיוטי למטוס :) ...)

אם יש לך סוג של Priority boarding (מחלקת Economy plus ומעלה או כל מני סוגי הטבות / סטטוס בחברת תעופה) - אז זה לא בעיה - אחרת - יכול להיות שתתקל במצב דיי מרגיז של לשלוח את הטרולי.

אצלי הכלל הוא עד 3 ימים - תיק גב בלבד , עד שבוע - טרולי בלבד - מעל זה מזוודה.

(מצד שני - לרוב רק נסיעות עבודה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...