Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת דלק \ בקפייר .לאון 05

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם ,מועדים לשמחה .

כבר זמן רב שאני שומע רעשי גמגום /(דימוי - באמת שאין לי מושג איך לדמות :)רעש כאילו המנוע רעב או משהו נגרס בתוכו "רקרקרקר"

,בעיקר לאחר העברת הילוך בסלד נמוך מידי - לא מתאים ,או לחיצה על הגז בסלד נמוך מידי (לדוגמה כשאני שם גז לאחר האטה ללא הורדת הילוך ב 40 קמש בהילוך רביעי,לא משהו שאני עושה אבל קורה פה ושם בחוסר צומת לב רגעי).

עד היום חשבתי שזה נורמלי ולא הטריד אותי עד ששמתי לב שהרעש מופיע גם בלחיצה חזקה ותפאומית על הגז מידי פעם .

היום ביקשתי מחבר שישב וילחץ גז בניוטרל לאחר הנעה ואני הלכתי אחורה שמתי לב שהיה בקפייר עם פליטת עשן לבן בכמות קטנה.

ידוע על תקלת חישן חמצן קדמי ,אך המכונאי אמר שאין סכנה לנסוע ככה כל עוד האוטו עובר טסט והעלות מטורפת (חישן 5 חוטים 1000 שח) אז אפשר להמתין.

האם יש צורך דחוף בהחלפת החישן?

האם קיימות סיבות נוספות לדאוג?

אגב אין ריח של דלק מהאגזוז .ומדובר במנוע 1600 16v גיר רגיל

תודה לכולם חג שמח.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

כאשר חיישן חמצן קידמי לא מתפקד, מחשב הרכב עובד על טבלאות הדלק המקוריות שהגיעו מהמפעל. חיישן החמצן מסייע למחשב לתקן שינויים בתערובת אויר/דלק שנובעים מבלאי בנסיעות . כאשר אתה נוסע בלעדיו (בשיוט ולא בלחיצות) צריכת הדלק שלך תהיה גבוהה יותר. בקפיירים נובעים מתערובת לא מתאימה בד"כ.

בנוסף, חיישן חמצן WB של וואג עולה פחות מ 1000 ש"ח אם אתה קונה באיביי. אתה צריך לדעת רק מה המספר הקטלוגי של החיישן (כנראה של בוש).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

קודם כל תודה על הפירוט .

לאחר בדיקה שאני זוכר שביצעתי המחיר נע קרוב ל800 שח לאחר מיסי קנייה.

לפי ההסבר שלך התערובת לא מדויקת בשיוט .אם כך מדוע מופיעים הבקפייר בזמן האצה דווקא ?

ואני אחדד את השאלות הקודמות:

1.האם יש סיבות נוספות חוץ מהחיישן ועליי לבדוק את הנושא?

2.האם עלי לדאוג מהעשן הלבן שיצא מהאגזוז?

3.האם הרעשים שמופיעים בהאצה בסלד נמוך (קחרקחר) מאזור המנוע קשורים לבקפייר ?

אציין גם כי הוחלף סט פלאגים לפני 10000 וסט כוילים לפני שבוע,מקוריים.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

בקפייר מופיע כאשר תערובת עשירה מדי. כאשר אתה נוסע ללא חיישן חמצן בשיוט, סביר להניח שהתערובת תהיה עשירה יחסית למה שאמור להיות. כאשר אתה לוחץ פתאום על הדוושה ומעביר ממצב של שיוט למצערת מלאה, נכנס פתאום הרבה אויר ואילו המחשב לא היה מתערב התערובת היתה עניה והמנוע היה משתעל לרגע ומהסס. לכן המחשב מעשיר את התערובת לכמה חלקיקי שניה כתלות במהירות שלחצת על המצערת והסלד שבו היה המנוע בזמן המעבר. אם התערובת היתה עשירה מלכתחילה אז יתכן והמחשב מעשיר יותר מדי, כי אין לו את תיקוני הדלק שהוא מבצע בעזרת חיישן החמצן.

לגבי סיבות נוספות , תמיד יכולות להיות סיבות נוספות. אני מציע לך לחבר סורק תקלות ייעודי למחשב ולראות מה היא מדווח. בנוסף. תקן את חיישן החמצן. תערובת עשירה גורמת גם ליותר זיהום אויר.

האם כבר עברת טסט עם חיישן חמצן תקול? בדרך כלל רכב לא יעבור טסט במצב כזה.

מעניין מה היה מצב הפלאגים כאשר החלפת אותם. אפשר לראות אם התערובת היתה עשירה לאורך זמן על הפלגים.

אז ההצעה שלי היא לתקן קודם כל את חיישן החמצן ולבדוק תקלות מחשב.

רעשים מאיזור המנוע אף פעם לא נעימים. אולי אלו תושבות מנוע גמורות. מצריך בדיקה של איש מקצוע.

Sent from my iPhone using Tapatalk

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...