Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ESP ו- ASR בגולף

ludu
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בחלק מדגמי גולף MK-V בארץ יש מערכת ASR. מה תפקיד המערכת? האם המערכת היא במקום ESP, או בנוסף ל-ESP?

האם הייתם קונים אוטו עם 32 קג"מ ב- 1750 סל"ד ללא מערכת ה-ESP?

תודה!

פורסם
שלום,

בחלק מדגמי גולף MK-V בארץ יש מערכת ASR. מה תפקיד המערכת? האם המערכת היא במקום ESP, או בנוסף ל-ESP?

כל יצרן וקיצוריו המבלבלים שלו.

כנראה שזה אותו דבר.

תודה!

כמובן שכן. מה שאתה מדבר עליו זה מומנט. כל המשמעות של מומנט גבוה בסל"ד נמוך זה בסך הכל זמינות כוח טובה (טוב, וזה גם מעיד על הרבה כוח בהילוך ראשון).

ההספק במנוע הזה רחוק מלהיות מאיים (140 כ"ס, לא?).

במכונית הנעה קדמית, ועל אחת כמה וכמה מכונית לא ספורטיבית כמו הגולף, אין שום חשיבות להספק. עוד כוח, יתן מקסימום עוד תת-היגוי. קשה להסתבך עם תת-היגוי בהאצה, פשוט כי האינסטינקט

נכון במקרה הזה. הרפיה קלה, ואתה שוב בסדר.

בשביל להבהיר פעם אחת ולתמיד: הדבר היחידי שבאמת משנה הוא ההספק.

למנוע דיזל יש הספק גבוה יחסית בסל"ד נמוך (מומנט x סל"ד = הספק). זה הכל.

הם לא יותר חזקים, ולא מרגישים יותר חזקים ממנוע בנזין עם הספק דומה (בהנחה שאתה נהג אגרסיבי, ואם אתה לא, למה שתחשוש ליציבות האוטו?). אז נכון שאת מנוע ה2.0FSI תצטרך למשוך לסל"ד יותר גבוה (איזור ה6000), אבל שלא תטעה - הוא החזק יותר.

אז שכח מנתוני מומנט, לפחות לא בהקשר של "כמה מסוכנת מכונית".

אה, כן, ולשאלתך: אישית, לא הייתי רוצה כזו מערכת אלא אם הייתי יודע שהיא ברת ניתוק לחלוטין (לא בטוח שזה המצב בגולף). אם אפשר לנתק אותה, אין בה ממש חסרונות.

מצד שני, הגולף היא מכונית בטוחה למדי מטבעה, כך שלא הייתי מפריז בחשיבות המערכת (אם כי כל אביזר בטיחות הוא חיובי וכו').

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
כל יצרן וקיצוריו המבלבלים שלו.

כנראה שזה אותו דבר.

הכוונה היתה שבגולף MK-IV יש ESP ובגולף MK-V יש ASR וברמת גימור הגבוהה יש ESP. אז מה ההבדל?
פורסם

ASR - בקרת משיכה (מרסנת את הגלגלים המניעים ע"מ שלא ייתחפרו במקום)

ESP -בקרת יציבות - עוזרת לרכב לפנות בצורה טובה יותר ע"י משחק עם הABS.

פורסם

בשביל להבהיר פעם אחת ולתמיד: הדבר היחידי שבאמת משנה הוא ההספק.

למנוע דיזל יש הספק גבוה יחסית בסל"ד נמוך (מומנט x סל"ד = הספק). זה הכל.

הם לא יותר חזקים, ולא מרגישים יותר חזקים ממנוע בנזין עם הספק דומה (בהנחה שאתה נהג אגרסיבי, ואם אתה לא, למה שתחשוש ליציבות האוטו?). אז נכון שאת מנוע ה2.0FSI תצטרך למשוך לסל"ד יותר גבוה (איזור ה6000), אבל שלא תטעה - הוא החזק יותר.

אז שכח מנתוני מומנט, לפחות לא בהקשר של "כמה מסוכנת מכונית".

אה, כן, ולשאלתך: אישית, לא הייתי רוצה כזו מערכת אלא אם הייתי יודע שהיא ברת ניתוק לחלוטין (לא בטוח שזה המצב בגולף). אם אפשר לנתק אותה, אין בה ממש חסרונות.

מצד שני, הגולף היא מכונית בטוחה למדי מטבעה, כך שלא הייתי מפריז בחשיבות המערכת (אם כי כל אביזר בטיחות הוא חיובי וכו').

בד"כ אני מסכים איתך, אבל הפעם - לא יכולתי שלא להגיב.

מומנט = כוח.

כ"ס = הספק.

2L TDI של VAG חזק יותר משמעותית מ2L FSI

2L FSI של VAG בעל הספק גדול יותר מ2L TDI

הTDI מרגיש הרבה יותר חזק מהFSI בגלל המומנט המפלצתי. כל פעם שמגיע שיא המומנט אתה מרגיש בום מטורף בגב.

גולף TDI שוקלת כ80 ק"ג יותר מגולף FSI, בעלת 10 כ"ס פחות.

אם זאת - 0-100 בTDI זריז יותר ב0.1 שניות (כמובן שזה לא באמת משנה - אבל זה רק מראה למי יש יותר כוח).

אם מנועי דיזל לא היו חזקים יותר - לא היינו רואים אותם במשאיות ואוטובוסים.

פורסם
בד"כ אני מסכים איתך, אבל הפעם - לא יכולתי שלא להגיב.

מומנט = כוח.

כ"ס = הספק.

2L TDI של VAG חזק יותר משמעותית מ2L FSI

2L FSI של VAG בעל הספק גדול יותר מ2L TDI

הTDI מרגיש הרבה יותר חזק מהFSI בגלל המומנט המפלצתי. כל פעם שמגיע שיא המומנט אתה מרגיש בום מטורף בגב.

גולף TDI שוקלת כ80 ק"ג יותר מגולף FSI, בעלת 10 כ"ס פחות.

אם זאת - 0-100 בTDI זריז יותר ב0.1 שניות (כמובן שזה לא באמת משנה - אבל זה רק מראה למי יש יותר כוח).

אם מנועי דיזל לא היו חזקים יותר - לא היינו רואים אותם במשאיות ואוטובוסים.

כמעט. אבל מה לעשות, ולמכוניות יש תמסורת (גיר, יחס הפחתה בדיפרנציאלים).

אם לא היה גיר, מה שאתה אומר היה נכון, לפחות ברוב הזמן. מומנט אכן היה מציין את מידת "הכוח" של הרכב.

אבל בגלל שיש גיר, ניתן לבצע הכפלת מומנט (כלומר, להגביר את המומנט בגלגלים על חשבון סל"ד).

ולכן רק ההספק הוא זה שבאמת מעיד על ביצועי הרכב. נתון המומנט כשלעצמו, חסר חשיבות.

מה שחשוב לא פחות הוא הסל"ד בו המומנט הזה מושג. כמה שיותר גבוה, יותר טוב, כי נוכל לשים יחס הפחתה גבוה יותר (כלומר יחס העברה קצר יותר) ולקבל יותר מומנט בגלגל.

הרי ברור שמבחינת מומנט בגלגל, הבנזין נותן יותר; פשוט שם, יחסי ההעברה קצרים יותר מאשר בדיזל. אמנם מנוע הדיזל מייצר יותר כוח, אבל הוא צריך יחס העברה ארוך יותר בשביל להגיע לאותה מהירות, ולכן התוצאה היא שבגלגל יש לו פחות כוח (כלומר, ביצועים נחותים).

אם המדד הוא "בום בגב", תנסה פעם לעמוד עם הFSI על 6000 סל"ד, לעזוב גז, וללחוץ שוב. תקבל מכה אלימה בהרבה (מה גם שמכה בגב היא אף פעם לא מדד טוב, מכוניות מוגדשות נוטות לגרום לתחושת תאוצה מוגזמת, פשוט בגלל הכניסה החדה של המגדש לפעולה. קליאו ספורט מרגישה הרבה יותר איטית מאשר אימפרזה טורבו, למרות שההפרש לא גדול במיוחד במציאות. מוגדש מול אטמוספירי...).

לגבי התאוצה ל100, כאן נכנסים כל מיני גורמים אחרים כמו למשל יחסי העברה אופטימליים.

אינדיקטור טוב בהרבה יהיה ביצועי 0-400.

הסיבות שבגללן במשאיות וכו' יש דיזל הן חסכון, אורך חיים, והרבה כוח בסל"ד נמוך, כלומר זמינות כוח.

אם תחבר לשם מנוע 1000 כ"ס של סקייליין ופשוט תשים תמסורת עם יחס העברה קצר בטירוף, תוכל לגרור יותר, רק שאורך החיים של המנוע יהיה בהתאם (אפסי).

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

מנסיון שלי:

הספק = זריזות

מומנט = כוח

קליאו ספורט של חבר שבישורת מפרקת את האודי שלי - צפתה בסמל של תא המטען שלי במשך כל העליות בדרך חזרה מאילת.

שנינו היינו עמוסים - הקליאו שמסתמכת על משקל נמוך לקחה קשה מאוד את ה350 ק"ג שנוספו לה + העליות הקשות.

הקליאו עתירת כ"ס ודלה יחסית במומנט,

האודי עתירת מומנט ודלה יחסית בכ"ס.

מומנט זה מה שמושך משקל בעליות, לא הספק.

לגבי הטורבו-לאג שתיארת,

בTDI שלי כמעט ואין לחלוטין טורבו-לאג, מכוון ששיא המומנט מושג בטווח סל"ד בו הטורבו עוד לא נכנס לפעולה המנוע מרגיש מאוד לינארי כי עם ירידת המומנט ועליית הסל"ד הטורבו נכנס ומפצה עד האדום.

הבום המתואר מורגש כבר ב1800 סל"ד, זה מה שקורה כשמרגישים 32.6 קג"מ...

יצא לי לנהוג לא מעט על FSI, אין שם את אותה תחושה, הרכב מאיץ לאט יותר - גם במציאות אבל בעיקר בתחושה.

לגבי משאיות - ע"ע דוגמא א' :)

פורסם
שלום,

תודה!

ASR (או TCS) = מערכת בקרת משיכה/אחיזה.

המערכת מזהה החלקה של אחד הגלגלים המניעים , בולמת אותו ומאיטה את הרכב.

היא מפחיתה את הספק/מומנט במקרה הצורך , כדי למנוע סחרור גלגלים ולאפשר יציבות טובה יותר.

ASR = Anti-Slip Regulation

TCS = Traction Control System

EDL = נעילת דיפרנציאל אלקטרונית.

זהו מנגנון עזר , העוצר אוטומטית גלגל מסתחרר עד למהירות מסויימת , כאשר האחיזה משתנה.

EDL = Electronic Differential Lock

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מנסיון שלי:

הספק = זריזות

מומנט = כוח

קליאו ספורט של חבר שבישורת מפרקת את האודי שלי - צפתה בסמל של תא המטען שלי במשך כל העליות בדרך חזרה מאילת.

זה בגלל שהוא לא יודע לנהוג...

סתם, סתם...:loco:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ASR (או TCS) = מערכת בקרת משיכה/אחיזה.

המערכת מזהה החלקה של אחד הגלגלים המניעים , בולמת אותו ומאיטה את הרכב.

היא מפחיתה את הספק/מומנט במקרה הצורך , כדי למנוע סחרור גלגלים ולאפשר יציבות טובה יותר.

ASR = Anti-Slip Regulation

TCS = Traction Control System

EDL = נעילת דיפרנציאל אלקטרונית.

זהו מנגנון עזר , העוצר אוטומטית גלגל מסתחרר עד למהירות מסויימת , כאשר האחיזה משתנה.

EDL = Electronic Differential Lock

לפי פירסומים בחו"ל ה- EDL נכנסת לעבודה רק עד 40 קמ"ש.

והשאלה היא- האם ה- ASR נכנסת לעבודה בכל מהירות בה הרכב נוסע? והאם היא יכולה לבוא במקום ה- ESP?

ובקשר למומנט או הספק. אני לא בקיא בכל הקשור לחומר התיאורטי. אני רק יודע מנסיון נהיגה בגולף MK-V מנוע TDI2.0 באחד הכבישים המפותלים וההדוקים בצפון- הפניות כל-כך חדות שאתה חייב להאט= ירידה בטורים= תאוצה מטורים נמוכים. ומה אני אגיד לכם, שאתה נמצא מתחת ל-2000 סל"ד ולוחץ מצערת בגולף הנ"ל אתה מרגיש כאילו מרכבה סימן 4 דוחף אותך מאחורה. כל-כך הרבה כוח יורד לגלגלים! האוטו פשוט טס כמו קליע ביציאה מהפניות.

אז כנראה שיש תיאוריה, שכבודה במקומה מונח, ויש מציאות שבה כובד הרגל על דוושת התאוצה מונח...

פורסם
מנסיון שלי:

הספק = זריזות

מומנט = כוח

שנינו היינו עמוסים - הקליאו שמסתמכת על משקל נמוך לקחה קשה מאוד את ה350 ק"ג שנוספו לה + העליות הקשות.

הקליאו עתירת כ"ס ודלה יחסית במומנט,

האודי עתירת מומנט ודלה יחסית בכ"ס.

מומנט זה מה שמושך משקל בעליות, לא הספק.

אבל זה לא נכון. המומנט שמושך את הרכב הוא לא המומנט במנוע, אלא המומנט בגלגל.

המומנט בגלגל מחושב כמומנט המנוע x יחס ההפחתה בתמסורת.

ככל שהמנוע יסתובב בסל"ד יותר גבוה במומנט הנתון, נוכל להגביר את יחס ההפחתה, מה שיתן יותר מומנט בגלגל. בגלל שמנוע בנזין מסתובב יותר מהר במומנט נתון, אפשר להשתמש ביחס הפחתה גבוה יותר, ולקבל יותר מומנט בגלגל ממנוע דיזל.

הבעיה היא, שבשביל ליישם את זה, אתה צריך לקרוע את מנוע הבנזין (בגלל שהספקו נסמך על סל"ד), בעוד שבדיזל אתה יכול פשוט לשייט (בגלל שהספקו נסמך על מומנט).

אם הקליאו לא זזה, כנראה שהנהג לא לחץ אותה מספיק (כלומר, לא נסע בהילוך נמוך בסל"ד גבוה).

לגבי הטורבו-לאג שתיארת,

בTDI שלי כמעט ואין לחלוטין טורבו-לאג, מכוון ששיא המומנט מושג בטווח סל"ד בו הטורבו עוד לא נכנס לפעולה המנוע מרגיש מאוד לינארי כי עם ירידת המומנט ועליית הסל"ד הטורבו נכנס ומפצה עד האדום.

הבום המתואר מורגש כבר ב1800 סל"ד, זה מה שקורה כשמרגישים 32.6 קג"מ...

לא התכוונתי לטורבו-לאג, אלא לכניסה של המגדש לפעולה, ממצב של אין גדישה (כשאתה מתחת לסל"ד האפקטיבי" למצב של יש גדישה (כשאתה נמצא בסל"ד האפקטיבי).

ובקשר למומנט או הספק. אני לא בקיא בכל הקשור לחומר התיאורטי. אני רק יודע מנסיון נהיגה בגולף MK-V מנוע TDI2.0 באחד הכבישים המפותלים וההדוקים בצפון- הפניות כל-כך חדות שאתה חייב להאט= ירידה בטורים= תאוצה מטורים נמוכים. ומה אני אגיד לכם, שאתה נמצא מתחת ל-2000 סל"ד ולוחץ מצערת בגולף הנ"ל אתה מרגיש כאילו מרכבה סימן 4 דוחף אותך מאחורה. כל-כך הרבה כוח יורד לגלגלים! האוטו פשוט טס כמו קליע ביציאה מהפניות.

קח מכונית בנזין עם הספק דומה, ופשוט תוריד הילוכים, כך שתהיה מעל 4500 סל"ד כל הזמן.

אני מבטיח לך אפקט דומה.

פורסם
לפי פירסומים בחו"ל ה- EDL נכנסת לעבודה רק עד 40 קמ"ש.

והשאלה היא- האם ה- ASR נכנסת לעבודה בכל מהירות בה הרכב נוסע? והאם היא יכולה לבוא במקום ה- ESP?

ה-ASR נכנסת לעבודה ברגע שהיא מזהה החלקה...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...