Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אמרתי שהתדר באיקולייזר הוא פתרון, בנוסף שאלתי עליו ואמרתי גם שאם הוא ישפיע על הסאב אז בסדר ואם לא אז לא. בכל מקרה הבנתי את מה שאתה אומר ובעצם האפשרות היחידה זה להתאים לו קרוסאובר.

דיברתי עכשיו עם ארט סאונד ,הוא אמר שבמידה וצריך לבנות קרוסאובר כבר עדיף לקנות מגבר כי זה מאוד יקר. ובמידה ואפשר להתאים לרמקולים כבר קרוס מוכן זה אמור לעלות בסביבות 150-200 ש"ח. לדעתך אפשר להתאים לרמקולים קרוס מוכן? כי אם כן אז במחיר הזה זה עוד סביר. לבנות קרוס/לקנות מגבר אני לא מעוניין כרגע, אז האופציה שנשארה היא להתאים קרוס מוכן או להישאר ככה.

והאם בכלל יש טעם לעשות זאת במערכת כרגע לאור העובדה שאין לי מגבר?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרמקולים שברשותך הם קואקסלים.

קרוסים שמגיעים עם סטי קומפוננט מבצעים חיתוך בין המידבאס לטוויטר. במרבית המקרים, למיטב ידיעתי, אין חיתוך תחתון עבור המידבאסים.

כך שרכישת קרוס מסט כלשהו לא תעזור.

לפי המחשבון פה: http://www.v-cap.com/speaker-crossover-calculator.php

עבור רמקול בעל התנגדות 4 אוהם, צריך קבל בערך של כ-500 מיקרו-פאראד, כדי לקבל פילטר מסדר ראשון שחותך סביב ה-80 הרץ.

פורסם

שכמה דבר כזה אמור לעלות בערך?..

אז בעצם זה או לקנות קומפוננטים או להוסיף מגבר או להישאר ככה. כנראה שאשאר ככה ובמקסימום אנסה להיעזר באנשים במפגש על מנת לכוון יותר טוב את המערכת.

בכל מקרה לא חשבתי שאגיע לתוצאות כלכך טובות עם מולטימדיה ב360 ש"ח. רמקולים די זולים וללא מגבר. אז אני מאוד מרוצה, תמיד אפשר יותר טוב..בעזרת השם ברכב הבא.

פורסם

תם,

לדעתי יש קבלים בערכים האלה בחנות און ליין של מוראל - יתכן וזה יהיה הפתרון הזול ביותר והטוב ביותר במידה והוא גם יצליח לשדך קרוס פסיבי לסט שלו.

לאון. :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

רכישה של קומפוננטים לא תעזור לך בתחום חיתוך התדרים, שכן כאמור, הקרוסים שבאים איתם אינם חותכים לרוב את התחום התחתון.

ורכישה של מגבר והתקנתו היא ענין יקר יותר.

אדי (או פיצול האישיות שלך, לאון), כן. אם כי ברפרוף מהיר, הקבל בעל הערך הגבוה ביותר שנתקלתי בו הינו 270 מיקרו פאראד:

http://www.morelshop.co.il/?product=morel-bi-polar-axial-film-capacitor-270mf-100v-10

אבל להבנתי שניים כאלו במקביל יתנו ערך של 540. שגם טוב. אבל גם אין לי מושג אם יש משמעויות מעבר בחיבור כזה.

כמובן שאז צריך זוג כזה על כל רמקול ו-8 בסה"כ. זה כבר מקפיץ העלות למעל 200 ש"ח.

עריכה: בעצם יש שם גם 400 מיקרו פאראד, שיתן חיתוך סביב ה-100 הרץ:

http://www.morelshop.co.il/?product=capacitor-400mfd50wv-bi_polar

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

לא הבנתי מה אני אמור לעשות, בוא נניח שקניתי את הכבל הזה שכמה כבר הוא יכול לעלות.. אני פשוט מחבר אותו לרמקולים ואוטומטית זה חותך אותם ב80HZ?

ראיתי בחנות שהבאת תום את הקבל הזה: http://www.morelshop.co.il/?product=morel-capacotor-b10a-180mf50v10-1634-bi-polar-blue

אם אני אחבר 3 כאלה במקביל על כל רמקול זה יוציא את אותו הספק שכתבת.. 540. ועל כל ארבעת הרמקולים הדבר יעלה לי 130 ש"ח. אין לי בעיה גם בשביל להוזיל עלויות לחתוך רק 2 רמקולים את אלו שיותר חשובים..

עריכה אחרונה על ידי or010203
פורסם

חיבור קבלים במקביל יסכום את כמות האגירה שלהם אבל יחלק את עמידות המתח שלהם - אני הייתי מעדיף לנסות למצוא קבל של 400-500 מיקרופאראד שיכול לשאת מתח בין 150-250 וולט אבל יתכן ועל הגברה מקורית הקבלים של ה400MFD עם עמידות ב50 וולט יהיו מספיקים בהחלט.

בשביל 80 שקלים זה שווה את זה - בגדול אתה תחבר אותם לפני הכניסה לקרוס אובר הפסיבי על רגל הפלוס שלו בכדי לחתוך מתחת ל100 הרץ כל מה שנכנס עוד לפני הקרוס הפסיבי.

אני חושב שגם אפשר באמת פשוט לחבר את הקבל ישירות לרגל הפלוס של המידבאס או ממש קרוב אליה (לא במקום שיש בו רטיבות) וזה יתן את אותו הסינון אך אני מעדיף בד"כ שסינון הHPF יתבצע ראשון.

אולי תגובה של מישהו מנוסה ממני בקרוסים פסיביים לגבי חשיבות הLPF או הHPF כמו מר קו למשל (ליין מן) תהיה מאוד מאוד מועילה כאן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אז בעצם מה שאתם אומרים אני קונה את הכבלים הללו, מחבר אותם לרמקולים והם פשוט יחתכו כל תדר מתחת ל100HZ?וככה הרמקולים לא יוציאו לי באסים אלא רק הסאב?

עריכה אחרונה על ידי or010203
פורסם

קבלים, לא כבלים.

חיבור בטור על הפלוס. כן.

אבל בחן שנית אם אין לך באמת קרוס בסיסי במולטימדיה לפני שאתה רוכש דברים נוספים.

פורסם

סליחה התבלבלתי. הבנתי אותך אני אחשוב על זה ונראה אם נעשה זאת.

שאלה נוספת שעלתה לי לראש, מה קורה במצב שאני מנתק את הרמקולים האחוריים ורק הקדמיים מופעלים על ההגברה המקורית של הרדיו? אם הרדיו מוציא נניח 25RMS ל4 ערוצים. אם הוא יפעל רק על 2 ערוצים כלומר על הרמקולים הקדמיים, הוא יוציא יותר הספק בשבילהם?

כלומר אם רק הרמקולים הקדמיים יהיו מחוברים, הוא יוציא נניח 40RMS לכל ערוץ ל2 רמקולים במקום 20-25RMS ל4 רמקולים?

פורסם

אוקיי, אני אבדוק את הנושא לגבי הקבלים כחיתוך תדרים. אני אבדוק קודם אם אני אצליח לכוון את המערכת שגם הרמקולים מוציאים באס וגם הסאב אבל שאין עיוותים בכלל גם בווליום גבוה. בכל מקרה תודה רבה על העזרה עזרתם לי המון.

פורסם

אם לא קוראים לי, :roll: איך אתעורר..

תם צודק, בד"כ הקרוס בתצורה הקווקסלית בין הרמקול הראשי לרמקולים הקטנים (HF).

הוא קבל אחד או שניים, קשה לראות, הם מוטמעים צמוד לציר הראשי של הרמקול.

את הקבל / קבלים כדאי לחבר , על חוט הכניסה הראשי לרמקול, בין המגבר / רדיו יחידת הראש.

אשר יחסום את התדרים מתחת ל כ 100H

במידה וערך הקבל הנדרש כ 500UF - הקבל יאפשר מעבר תדרים, מעל ל כ 100H

אפשר ועדיף 3-4 קבלים אשר בחיבורם נגיע לערך דומה.

בחברות ה ל..אדיו..פלפלים, מופיעים בתרשימים גם חבילות של 10 קבלים במקביל.

החיבור צריך להיות במקביל , כל הקבלים מחוברים ביחד עם חוט הרמקול .

160UFX3 או 170UFX3 או 120UFX4 ו 130UFX4 התוצאה סביב 500.

מאחר ולקבלים יש סטייה של 5-10% .

(בקבלים המיועדים לתדרים הגבוהים, לדוגמה בערך 3.3UF .

נחבר קבלים 2.2UF+1.1UF , ובנוסף 0.002UF ללכוד רעשי RF )

כיום הגיעו למסקנה כי עדיף 3-4-5 קבלים מחוברים במקביל, מאשר אחד גדול, הסיבות.

זמן טעינה ופריקה מהיר.

שמירה יותר מהירה על רצף האות החשמלי.

פחות זרם בכל קבל.

עלות יותר זולה של מספר קבלים בערך נמוך, מאשר קבל אחד גדול.

הזמינות של הקבלים בערכים נמוכים, והגמישות בחיבורם למציאת הערך הנדרש.

[ATTACH=CONFIG]471231[/ATTACH]

על הרמקול בתצורה הנוכחית, יש מתח יחסית גבוהה העובר בחוטים.

כל הקבלים צריכים להיות מעל ל 100-150V .

חובה - קבלים BP NP - ללא קוטביות, לכן אפשר לחבר על קו ה +-.

רצוי כי יהיו דגם תואם מבחינת החומר - למעט קבל סינון ה RF - לא חובה, ולא קריטי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא זכור לי שהתייחסתי ל"קרוס" שקיים ברמקולים קואקסלים, אבל בסדר. :wink:

3 קבלים כאלו למשל לכל רמקול, לא יהיו ממש זולים יותר:

http://www.morelshop.co.il/?product=morel-bi-polar-axial-film-capacitor-140mf100v-10

אם כי כנראה שניתן למצוא חלופות זולות יותר ברשת.

מדוע יש מתח גבוה שעובר בחוטים בתצורה הנוכחית?

מדובר במערכת לא מוגברת חיצונית.

גם אם מאוד אופטימים לגבי הספק המערכת ונניח שהיא מספקת 30W לערוץ, מדובר על כ-11V (עם רמקול 4 אוהם).

• תוכן חדש...