Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה: לפני שישה חודשים קניתי איביזה חדשה, האוטו מצוין ואין לי שום טענות, אבל, קניתי את הרכב במזומן במלוא הסכום ללא מימון, 87,000 ש״ח.

הבעיה היא שלמרות שאני נקי מכל התחייבות מימונית, החור בכיס קצת כואב לי וחשבתי לנסות להחזיר לעצמי את הכסף. חבר מהעבודה סיפר לי שהוא עושה ליסינג פרטי דרך AVIS שבו הוא משלם להם 1,200 ש״ח בחודש למשך 3 שנים ובסוף התקופה הוא יכול לבחור 3 אופציות:

1. להחזיר את הרכב ללא כל התחייבות לקחת רכב חדש, וללא סכום יתרה בסוף.

2. להמשיך לעסקה חדשה ולהמשיך לשכור מהם ב-X כסף לחודש, ללא מקדמה על הרכב (על העסקה הראשונה יש מקדמה של 7,500 ש״ח)

3. לקנות את הרכב ב-12% מתחת למחירון

נשמע לי שזו אופציה מאוד מעניינת, ותאכלס אני מעדיף להחזיר לעצמי 70 ומשהו בטרייד אין עכשיו על הרכב ולקחת רכב חדש בעסקת השכרה ל-3 שנים ללא התחייבות בסוף.

השאלה היא, האם יש חברה שאשכרה תשלם לי מזומן חזרה על הרכב שלי בתמורה לעסקת ליסינג פרטי? ואם לא, מה האופציות האחרות שעומדות מולי?

תודה

פורסם

יש חברות שמציעות לרכוש את רכבך ללא קשר לעסקה נוספת, שיש להן גם תוכניות ליסינג פרטי. (למשל אוטוסנטר אבל לא רק הם )

קח בחשבון שמדובר בשתי עסקאות נפרדות, אתה לא מקבל עסקת ליסינג פרטי תמורת רכבך, אלא מוכר את רכבך ומבצע עסקת ליסינג פרטי.

יתכן שהחברה תלך לקראתך אבל לא מדובר בהנחה משמעותית כנראה. קח בחשבון שעל הרכב שלך תקבל בסביבות 70000 ש"ח במקרה הטוב.

לא ברור לי מה תעשה עם הכסף כי הריבית אפסית עכשיו. קח בחשבון שאחרי כשלוש שנים אחרי שתשלם 50000 ש"ח לחברת הליסינג תשאר עם 20000 ש"ח ביד, כאשר אם תשאר עם הרכב שלך הסכום שישאר ביד יהיה בערך 40000 ש"ח - לא נראה שתקבל תשואה כזאת בשום מקום בו תשקיע את כספך.

שורה תחתונה: מ-מ-ש אבל מ-מ-ש לא משתלם (במקרה שלך)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

במידה ואתה לא צריך את הכסף באופן מיידי, אתה עומד לעשות שטות מוחלטת!

גם אני רכשתי רכב לפני שנתיים ב 60K ולאחר חודשיים הייתי צריך את הכסף, אז מכרתי אותו בשוק הפרטי ורכשתי רכב זול יותר

אבל במקרה שלך, אתה תשלם על הרכב ב 3 שנים האלה באזור ה45-50 אלף שקל והוא אפילו לא שלך ( במידה ותחזיק אותו והרכב לא ייעבור תאונות תפסיד אני מעריך בערך עשרת אלפים שח בשנה)

לא מבין מה הטעם בביצוע עסקה כזאת לאחר שכבר רכשת.

פורסם

אתה מדבר על

1. לקיחת הלוואה(רכב בליסינג)

2. מכירת רכב כמעט חדש(הפסד משמעותי ירידת ערך שנה ראשונה)

למה לא פשוט לקחת הלוואה אם צריך כסף נזיל? תפסיד רק בסעיף אחד במקום בשניים

תעשה חישוב, הלוואה זה דבר זול היום. הרבה יותר מהדבר שאתה מתכנן

פורסם
יש חברות שמציעות לרכוש את רכבך ללא קשר לעסקה נוספת, שיש להן גם תוכניות ליסינג פרטי. (למשל אוטוסנטר אבל לא רק הם )

קח בחשבון שמדובר בשתי עסקאות נפרדות, אתה לא מקבל עסקת ליסינג פרטי תמורת רכבך, אלא מוכר את רכבך ומבצע עסקת ליסינג פרטי.

יתכן שהחברה תלך לקראתך אבל לא מדובר בהנחה משמעותית כנראה. קח בחשבון שעל הרכב שלך תקבל בסביבות 70000 ש"ח במקרה הטוב.

לא ברור לי מה תעשה עם הכסף כי הריבית אפסית עכשיו. קח בחשבון שאחרי כשלוש שנים אחרי שתשלם 50000 ש"ח לחברת הליסינג תשאר עם 20000 ש"ח ביד, כאשר אם תשאר עם הרכב שלך הסכום שישאר ביד יהיה בערך 40000 ש"ח - לא נראה שתקבל תשואה כזאת בשום מקום בו תשקיע את כספך.

שורה תחתונה: מ-מ-ש אבל מ-מ-ש לא משתלם (במקרה שלך)

הקטע הוא פחות מה תעשה עם הכסף מבחינת רווח כי ברור לי שאני לא ארוויח עליו אלא יותר בקטע שיהיה לי יותר כסף נזיל לניצול, הוצאות לא צפויות, נסיעות לחו"ל וכו. גם לא הבנתי למה 50,000 ש"ח אם אני לוקח את הרכב במקדמה של 7,500 ונגיד בוחר קכב שעולה 800 ש"ח בחודש סך ההוצאות ל-3 שנים יהיו 36,000 ש"ח, כמובן בלי ביטוח דלק וכו. ב-3 שנים על הרכב שלי אני אפסיד את אותו סכום מבחינת ירידת ערך (המחירון שלו כבר ירד ל-79,000 תוך חצי שנה)

במידה ואתה לא צריך את הכסף באופן מיידי, אתה עומד לעשות שטות מוחלטת!

גם אני רכשתי רכב לפני שנתיים ב 60K ולאחר חודשיים הייתי צריך את הכסף, אז מכרתי אותו בשוק הפרטי ורכשתי רכב זול יותר

אבל במקרה שלך, אתה תשלם על הרכב ב 3 שנים האלה באזור ה45-50 אלף שקל והוא אפילו לא שלך ( במידה ותחזיק אותו והרכב לא ייעבור תאונות תפסיד אני מעריך בערך עשרת אלפים שח בשנה)

לא מבין מה הטעם בביצוע עסקה כזאת לאחר שכבר רכשת.

נכון, הרכב לא יהיה שלי, אבל מצד שני אני לאחר 3 שנים אהיה נקי מהתחייבות לקחת רכב אחר ולא אצטרך להתעסק במכירה שלו ואוכל פשוט להחזיר אותו לחברה. במקרה שלי הרכב שלי בבעלותי, ויהיה לי גם לדעתי קשה למכור אותו בשוק הפרטי. אם נעשה חישוב הרכב שלי נקנה ב-87,000 ש"ח, המחירון כרגע הוא 79,000, אם נוריד עוד ירידת ערך של שנתיים, פלוס מינוס 20% זה מביא את המחירון לאיזור ה-65,000 אז גם הפסדתי עליו 22,000. נכון זה לא 35-40, אני מבין שזה פחות משתלם אחרי שכבר קניתי רכב אבל סתם הצפתי את הרעיון, שוב מהבחינה של כסף נזיל.

אתה מדבר על

1. לקיחת הלוואה(רכב בליסינג)

2. מכירת רכב כמעט חדש(הפסד משמעותי ירידת ערך שנה ראשונה)

למה לא פשוט לקחת הלוואה אם צריך כסף נזיל? תפסיד רק בסעיף אחד במקום בשניים

תעשה חישוב, הלוואה זה דבר זול היום. הרבה יותר מהדבר שאתה מתכנן

אני לא צריך לקחת הלוואה, אני מוכר את הרכב בעסקת טרייד אין, מקבל נגיד 70,000, מפקיד מקדמה של 7,500 ומשלם סכום חודשי על הרכב הבא. אז נשארו לי בכיס 62,500 לאחר תחילת העסקה.

בסופו של דבר יוצא שאני מפסיד 17,000 ש"ח על הרכב הטרייד אין תוך חצי שנה, ללא ספק לא משתלם לכל הדעות. אבל מצד שני יהיו לי בבנק עוד 60,000 ש"ח שאוכל להשתמש בהם, ותשלום חודשי נמוך על רכב שבסוף התקופה לא אצטרך להיות מחוייב עליו.

אני רואה שהדיעה הרווחת פה היא לא לעשות את העסקה הזו ומכבד את דעתכם תודה על התגובות. אין שום מקרה שבו זה יכול להשתלם בצורה אחרת?

פורסם
הקטע הוא פחות מה תעשה עם הכסף מבחינת רווח כי ברור לי שאני לא ארוויח עליו אלא יותר בקטע שיהיה לי יותר כסף נזיל לניצול, הוצאות לא צפויות, נסיעות לחו"ל וכו. גם לא הבנתי למה 50,000 ש"ח אם אני לוקח את הרכב במקדמה של 7,500 ונגיד בוחר קכב שעולה 800 ש"ח בחודש סך ההוצאות ל-3 שנים יהיו 36,000 ש"ח, כמובן בלי ביטוח דלק וכו. ב-3 שנים על הרכב שלי אני אפסיד את אותו סכום מבחינת ירידת ערך (המחירון שלו כבר ירד ל-79,000 תוך חצי שנה)

נכון, הרכב לא יהיה שלי, אבל מצד שני אני לאחר 3 שנים אהיה נקי מהתחייבות לקחת רכב אחר ולא אצטרך להתעסק במכירה שלו ואוכל פשוט להחזיר אותו לחברה. במקרה שלי הרכב שלי בבעלותי, ויהיה לי גם לדעתי קשה למכור אותו בשוק הפרטי. אם נעשה חישוב הרכב שלי נקנה ב-87,000 ש"ח, המחירון כרגע הוא 79,000, אם נוריד עוד ירידת ערך של שנתיים, פלוס מינוס 20% זה מביא את המחירון לאיזור ה-65,000 אז גם הפסדתי עליו 22,000. נכון זה לא 35-40, אני מבין שזה פחות משתלם אחרי שכבר קניתי רכב אבל סתם הצפתי את הרעיון, שוב מהבחינה של כסף נזיל.

אני לא צריך לקחת הלוואה, אני מוכר את הרכב בעסקת טרייד אין, מקבל נגיד 70,000, מפקיד מקדמה של 7,500 ומשלם סכום חודשי על הרכב הבא. אז נשארו לי בכיס 62,500 לאחר תחילת העסקה.

בסופו של דבר יוצא שאני מפסיד 17,000 ש"ח על הרכב הטרייד אין תוך חצי שנה, ללא ספק לא משתלם לכל הדעות. אבל מצד שני יהיו לי בבנק עוד 60,000 ש"ח שאוכל להשתמש בהם, ותשלום חודשי נמוך על רכב שבסוף התקופה לא אצטרך להיות מחוייב עליו.

אני רואה שהדיעה הרווחת פה היא לא לעשות את העסקה הזו ומכבד את דעתכם תודה על התגובות. אין שום מקרה שבו זה יכול להשתלם בצורה אחרת?

לא חושב שהבנת את כוונתי. לקיחת רכב מליסינג הינה סוג של הלוואה.

אז למה לא פשוט לקחת הלוואה כשתצטרך את הכסף? יצא לך יותר זול

פורסם

הבנתי עכשיו למה אתה מתכוון, צודק תאכלס זה כמו הלוואה שאתה משלם למשך 3 שנים אבל אין פה ריבית... אלא סכום קבוע.

כנראה שארבעה אנשים שונים לא טועים אם כולם אומרים את אותו דבר, לוקח את העצה שלכם ויורד מזה. תודה

• תוכן חדש...