Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני יודע שתדירות טיפולים היא סוגיה שחוקה בפורום, אבל לא מצאתי תשובה לשאלה הספציפית הזו:

קיה פיקנטו 2012. נוסעת כ - 10K בשנה.

הוראות היצרן הן טיפול כל 15K או שנה, הראשון מבינהם.

לאור זאת, אני מתייצב מדי שנה כדי לבצע את הטיפול השנתי, שנקבע במקרה שלי לפי זמן ולא לפי קילומטראז'.

הבוקר התייצבתי לביקור הרביעי, הרכב כצפוי על 40K. הופתעתי שכשהמוסכניק אמר לי שצריך לעשות טיפול שישים אלף, שכולל נוזל בלמים ומתחיל ב - 1500 ש"ח. כשתמהתי למה טיפול 60 אלף לרכב שעשה בדיוק 40, הוא ענה "טיפול שנתי זה פעם בשנה או 15 אלף. עברו ארבע שנים, נכון? לכן הטיפול שעכשיו אתה צריך זה טיפול 60 אלף".

זה נשמע לי מוזר מאוד. האם אכן לכך מתכוון היצרן? האם בעוד שנתיים כשהרכב יהיה על 60K הדבר הנכון הוא לעשות טיפול 90 אלף? או אולי צריך להתייחס עניינית לחלפים ספציפיים (רצועת טיימינג, לדוגמא)? המוסכניק לא ירד לרזולוציה הזו, ופטר אותי במתמטיקה הפשוטה שנשמעת לי חשודה.

תודה מראש לעונים.

פורסם (נערך)

הוא צודק,בשנה הרביעית זה טיפול 60 אלף.

2013 טיפול 15 אלף

2014 30 אלף.

2015 45 אלף.

2016 60 אלף.

בעוד שנתיים אכןצזה יהיה טיפול 90 אלף.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמו שטיפול 15 אלף הוא או 15 אלף או שנה, ככה טיפול 60 אלף הוא כשהרכב מגיע ל60 אלף או 4 שנים,המוקדם מביניהם.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

חשוב להבין שיש בכל רכב נוזלים ורכיבים שהם מתבלים עם השנים ללא קשר לכמות הקילומטר ולכן יש להחליפם.

קח לדוגמא רצועת טיימינג שזה הכי מוכר ונפוץ, ההוראה מאוד ברורות וכל אחד כמעט מכיר או נתקל בהם - יש להחליף לאחר X קילומטר או X שנים, חובה להחליף כיוון שמדובר בגומי שעם השנים מתבלה לא משנה אם נסע או נח ולא זז כמה שנים.

כל נוזל ולא רק ברכב, אפילו קולה למשל מתקלקלת עם הזמן.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אתה לא חייב לעשות את הטיפול המלא. פלאגים, למשל, אפשר להחליף לפי ק"מ ולא זמן. הם לא מתבלים עם הזמן. החלפת פילטר אוויר ומזגן אפשר אולי לדחות בשנה כי הרכב לא נסע הרבה. לא צריך לעמוד דום לכל מה שאומרים לך.

פורסם

קודם כל לא חייב לעשות במורשה קיה אפשר תמיד ללכת למוסך מורשה תחבורה ולבקש את אותו טיפול בזול יותר עם אותם חלקים מקוריים.

פורסם

המוסכניק צודק. אפשר לקרוא לזה טיפול רביעי לפי שגרת טיפולים. לא חייבים לקרוא לו 60 אלף. עדיף לך לא להכנס לקטנות כמו פלגים ופילטרים כי אחר כך תסתבך ולא תזכור מה כן עשית ומה לא. טפל באוטו כמו שצריך והוא יחזיר לך.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

תזכור שבגלל שאתה נוסע מעט - הטיפולים שלך יהיו ברוב המקרים לפי זמן - כל שנה.

(כמובן אם תיסע 15K ק'מ בחודש אחד, למן הטיפול האחרון - תצטרך לגשת ישר לטיפול. כמובן הגזמתי לצורך התיאור).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...