Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כמתואר בכותרת. אין תצלום של "גוגל בטריט" כי מדובר ברחוב שאול המלך, מול הקריה.

מדובר במפרץ חניה שמופרד מ-3 נתיבי הכביש.

לפני המפרץ תמרור המתיר חניה בתשלום בין 07:00-19:00.

לפני המפרץ מפרצים נוספים, חלקם לנכים, חלקם אבני שפה כחול לבן וחלקם אדום לבן, שם לא חונים, למעט נכים מדי פעם.

המפרץ המדובר נמצא אחרי תמרור המתיר חניה בתשלום, לפניו ואחריו מפרצים עם כחול לבן וגם המפרץ עצמו בעל אבני שפה בצבע כחול לבן.

ההבדל היחיד בין מפרץ זה לאחרים הוא שבמפרץ הזה יש 2 מעטפות שאוסרות חניה על הכביש, אך הן מאוד דהויות. אם לא הייתי מתעמק בהן, סביר שלא הייתי שם לב.

שאלתי: בין אם מדובר בסימון ישן שלא תקף, המעטפות שם. לכן, נטו מבחינת חוק, האם מותר לחנות במקום? מה קובע? תמרור על עמוד? אבני שפה? תמרור על כביש?

נ.ב. הפנגו הזהיר בסמס, שפקח בדק את רכבי, אך אין לי מה לדאוג כי הפנגו היה מופעל.

דו"ח לא היה על השמשה, אז אני לא יכול לעשות טיארה. אולי יגיע בדואר :)

בכל מקרה השאלה שלי משפטית נטו, לפי החוק היבש מה מנצח?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

NO SHIT SHERLOCK ;)

השאלה אם הוא "המנצח"?

שוב, התמרור בתוך מפרץ חניה עם אבני שפה שצבועות בכחול לבן ושילוט לפני המפרץ המתיר חניה בתשלום בין 07:00-19:00.

אחרי כל זה, ה820 "מנצח"?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אין כאן עניין של תמרור "מנצח". אין מדרג. צריך להסתכל על מכלול התמרורים.

אם אני מבין נכון, אז בנוסף לתמרור 820 שמצויר על הכביש, יש גם שילוב של 439 (כתוב חניה בתשלום) + 626 (מתיר חניה) + 817 (כחול-לבן).

במקרה כזה, מסתכלים על התוקף של כל תמרור ותמרור ועל כולם כמכלול.

בלי הרבה קשקשת ברשת, אז תמרור 626 תקף עד הצומת הבאה או עד תמרור שמבטל אותו (קצת פישטתי את העניין ).

לכן, מותר לחנות במפרצים הללו, כאשר בשעות שמצוינות בתמרור - צריך לשלם עבור חניה.

למעט - המפרץ שמסומן במעטפת X. בו אסור לחנות (בשטח שספציפית מסומן ב-X).

יתכן כי הצבע דהה עקב הזמן שעבר מאז הצביעה (ואז אסור לחנות ב-X) ויתכן כי ניסו למחוק אותו (אז מותר לחנות ב-X).

בלי לדעת מדוע הצבע דהוי - לא ניתן לתת תשובה ישירה.

לפיכך, מציע לך לצלם את ה-X הדהוי למקרה שתקבל בדואר מתנה מהעירייה - תוכל לטעון שה-X דהוי, לא רואים אותו וכו' וכו'.

פורסם

זה היה מעניין מאוד ישה!

עברתי קצת על לוח התמרורים ותקנות התעבורה ונדמה שבמקרה שלי זה גבולי בהחלט. מבחינת חוק יבש ניכר כי אסורה החניה בכל מקרה, שכן המעטפה קיימת [גם אם דהויה]. יחד עם זאת, יש שם הרבה מאוד מקום לבלבול [2 תמרורים המתירים חניה ביחד ולחוד]. כוחו של "מותר לחנות בהגבלות הבאות" יפה עד 820, אבל לא נאמר כלום בלוח התמרורים על כוחן של אבני שפה כחולות ומכך לפי לימודי התאוריה אני מסיק שהוא יפה תמיד :roll:

כמו שכתבתי, אני בספק שאקבל דו"ח, כי תמיד חונים שם רכבים ולדעתי זה סימון ישן [היו שם שיפוצים לפני מספר חודשים ואז המפרץ היה מסומן באדום לבן עם המעטפה, ואז צבעו לכחול לבן]. השאלה הייתה בעיקר מבחינת סקרנות להבין את החוק , בייחוד מקרים כאלו שלאדם ללא ידע משפטי יהיו מבלבלים. כמו למשל בפסק הדין שישה צירף.

בכל זאת נראה לי שעל מקרה כזה יהיה כדאי לגשת להישפט, אם לא בשביל הזיכוי, אז בשביל העניין שבדבר.

תודה לכולם על העזרה. השכלתי ונהניתי.

• תוכן חדש...