Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יועץ מס מזה מספר שנים. לאחרונה הגעתי למסקנה שאני לא רואה את עצמי מצליח להגיע לפרנסה ראויה במקצוע ב-10-15 השנים הקרובות. אני עובד כמו מטורף ללא הפסקה ואני לא רואה את עצמי מתקדם. תמיד אהבתי טכנולוגיה והייתי בעל אוריינטציה למחשוב. עד היום אני לא יודע למה הלכתי ללמוד יעוץ מס, אבל זה מה שקרה.

מצב כללי:

השכלה: תעודת בגרות מלאה ופסיכומטרי 620. בנוסף תעודות מקצוע (מנהל חשבונות, חשב שכר, יעוץ מס) ורישיון ייצוג.

אנגלית: כמעט ברמת שפת אם (כמעט כל העבודה השוטפת שלי באנגלית)

לפני שאני מתחיל להתעניין במסלולים (בהנדסת מערכות מידע יש מסלול ערב באקדמית תל אביב יפו) האם יש לי סיכוי ריאלי לבצע הסבה מקצועית? איך השוק יסתכל על בן 33-34 ללא ניסיון?

פורסם

מצד אחד זו בעיה כי היעדר הנסיון שלך בעוכריך.

מצד שני, מכיוון שיש לך ניסיון בכלכלה יש הרבה בתי תוכנה שמחפשים QA לתוכנות פיננסיות וביטוחיות, ופה אתה יכול להתברג ולצבור ניסיון בQA ולאחר מכן לנסות להתקבל לתחום התכנות.

לחליפין, נסה להתקבל כעובד מדינה במס ערך מוסף או רשויות המס. שמעתי שהתנאים שם סבירים פלוס.

לדעתי מערכות מידע תופס פחות ממדעי המחשב (במדעי המחשב נמצא הכסף הגדול).

קח בחשבון שהתחום הזה דורש הרבה שעות לימוד ומתמטיקה ברמה גבוהה. אם חשבת שאתה עובד כמו מטורף ללא הפסקה, קח בחשבון שכשאתה מוסיף לימודים וצריך לשמור על ממוצע טוב על מנת להתקבל למקום עבודה, אתה לוקח לעצמך חתיכה גדולה מהחיים בגיל שמתחילים לחשוב על התמסדות.

פורסם

ברשויות המס השכר על הפנים ובכלל מדובר בארגון דוחה למדי. אני מבין שהכסף הגדול נמצא בתכנות, אבל הבנתי שבמערכות מידע יש יותר משקל לעבודה מול אנשים ויחסי אנוש. אני לא אוהב לשבת כל היום בקובייה מול המסך.

חיים ממילא אין לי ואני לא הולך להתמסד בעשור הקרוב.

• תוכן חדש...