Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אחרי שעשיתי שיעורי בית (המון) והורדתי מהפרק מכוניות כמו טויוטה קורולה שלפי מה שראיתי כאן בפורום ממש לא מצדיקה את המחיר שלה(4 הילוכים, אבזור ובטיחות דלים) החלטתי ללכת על קיה פורטה או מיצובישי לנסר בשנים 11-12 בתקציב שבין 40-50 אלף.

הוצעו לי שתי מכוניות: האחת, מיצובישי לנסר 2011 עם 86 אלף קילומטר, יד 2 מליסינג(הראשונה היתה פרטית), עם גלגלי מגנזיום וטסט לשנה, כמובן שמתחייב גם בבדיקה וכל זה במחיר של 43 אלף.

למולה הוצעה לי קיה פורטה 2012 (נובמבר) עם 77 אלף קילומטר, יד ראשונה מליסינג חברה, גם מתחייב בבדיקה והמחיר הוא 58 אלף שקל.

עכשיו עקב המלצות פה בפורום הלכתי על הקיה למרות שחנוק לי עם המחיר אבל נתתי רק מקדמה של 1000 והרכב אמור להגיע מחר לצורך בדיקה וכו'.

השאלה שלי היא כזאת, הם באמת שווה לשים עוד 15 אלף שקל על רכב שכמעט באותו שנתון ואותם נתונים? זאת אומרת האם לבטל את המקדמה וללכת על הלנסר (שהוצעה לי במקום אחר) או שהפורטה הרבה יותר עדיפה? מבחינת עיצוב אני מעדיף את הלנסר אבל מבחינת חווית נהיגה, תצרוכת דלק וכו לפי מה שאני רואה הפורטה יותר טובה. מה המלצתכם?

פורסם

קודם מה הדרישות שלך לרכב שיהיה קטן/גדול חסכוני/מפואר? חשוב לדעת קודם מה הצרכים שלך ואז להציע לך רכבים בהתאם לדרישות שלך.

8)
פורסם

לא מפואר אבל גם לא מצועצע (והלנסר בפנים קצת מצועצע) אבל אני יכול להסתדר גם עם זה. גם לא רכב קטן וכן, חשוב מאוד שיהיה חסכוני אבל שוב גם כאן ההבדל הוא לא מהותי זה תצרוכת דלק של 1:11 במיצובישי מול 1:12 בפורטה אם לא אותו דבר.

פורסם

למה להתעקש על רכבים יוצאי ליסינג?

יש מספיק מציאות בשוק הפרטי ללא עבר של ליסינג.

לפני כחודשיים רכשתי מיצובישי ספורטבק 2010 (גרסת חמש הדלתות של הלנסר) בגרסה המאובזרת ביותר (מנוע 1.8, מערכת מקורית של רוקפורד עם 7רמקולים כולל סאב, סאן רוף, מושבי עור מחוממים, גאנטים מגנזיום, בקרת שיוט ועוד הרבה תוספות) מיד ראשונה עם 17000 קילומטר בלבד במחיר מצחיק של 50k.

האם עדין שווה לרכוש רכב עם נתוני פתיחה פחות טובים משמעותית? אני לא רואה כל סיבה לרכוש רכב שהיה בליסינג.

פורסם
קודם מה הדרישות שלך לרכב שיהיה קטן/גדול חסכוני/מפואר? חשוב לדעת קודם מה הצרכים שלך ואז להציע לך רכבים בהתאם לדרישות שלך.

מה שהוא אמר. נסה לפרט קצת יותר.

פורסם
למה להתעקש על רכבים יוצאי ליסינג?

יש מספיק מציאות בשוק הפרטי ללא עבר של ליסינג.

לפני כחודשיים רכשתי מיצובישי ספורטבק 2010 (גרסת חמש הדלתות של הלנסר) בגרסה המאובזרת ביותר (מנוע 1.8, מערכת מקורית של רוקפורד עם 7רמקולים כולל סאב, סאן רוף, מושבי עור מחוממים, גאנטים מגנזיום, בקרת שיוט ועוד הרבה תוספות) מיד ראשונה עם 17000 קילומטר בלבד במחיר מצחיק של 50k.

האם עדין שווה לרכוש רכב עם נתוני פתיחה פחות טובים משמעותית? אני לא רואה כל סיבה לרכוש רכב שהיה בליסינג.

למה? כי כל המכוניות הפרטיות שבדקתי היו עם קילומטראז נמוך ותמונות מרהיבות אבל שאתה בא לבדוק את האוטו יוצא שהאוטו שבור. ואני לא רואה שום בעיה ברכב שהיה בעבר בליסינג. מה הבעיה?

פורסם

כל אחד רשאי לעשות את מה שהוא חושב לנכון.

מספיק לעיין פה בפורום ולראות כיצד חברות הליסינג מתחזקות את רכביהן ואת התלונות הרבות עליהן.

לי זה מספיק כדי להבין שלעולם לא ארכוש רכב יוצא ליסינג.

פורסם

אני דווקא חושב להיפך, בגלל שזה חברת ליסינג די נחשבת (אלבר) ויש ספר טיפולים מסודר אז זה עדיף על הידיים הפרטיות שרצות היום בשוק כשכל אדם שני מוכר רכב שהיה ברשות אשתו והיא נסעה איתו בסגנון "אללה בבלה". מה גם שחברת הליסינג נותנת לי אחריות לשנה.

עוד שאלה למבינים, נובמבר 2012 זה אומר הפורטה מהצורה החדשה (2013)?

פורסם

כתבתי שזכותך לעשות מה שאתה חושב לנכון. בסופו של דבר זה הכסף שלך.

בכל מקרה לפני שאתה כותב על אלבר שהיא חברה די נחשבת ממליץ לך לעשות חיפוש קל כאן בפורום ולראות כמה שרשורים נפתחו עליה.

רמז: היא מככבת כאן בפורום והיא שניה רק לשלמה סיקסט.

בהצלחה במציאת הרכב הבא שלך. מאחל לך קניה מוצלחת שתראה אמינות לאורך שנים (בלי ציניות)

פורסם (נערך)

גם רכבי ליסינג היו עם פגמים קוסמטיים, לפני שעברו השבחה לפני המכירה. אם תיקח את הרכב לבדיקה, תקבל רישום של סימני תיקונים, מילוי וצביעה מסביב למרכב.

אפשר ולדעתי עדיף לקחת רכב פרטי ולהוריד מהמחיר עלות פחחות וצבע של דפיקות.

ולא צריך לספר לי איך נוהגים ברכבי ליסינג ומטפלים בהם בשיטת " כמה שיותר בזול, רק שלא יתקלקל עד שנמכור את הרכב".

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נראה לי שענית על השאלה בעצמך, עכשיו רק תחליט מה חשוב לך יותר- העיצוב או הנוחות. הפורטה עדיפה לדעתי מבחינת נוחות הנסיעה וביצועי המנוע ( המנוע של הלנסר נוטה להרעיש, בעיקר ב1.8 ). האם זה שווה את ה15 אל"ש? בעיני כן, אבל לא יודע. מציע לך לקחת את שתיהן לנסיעת מבחן או משהו ולראות איך הן מרגישות לך.

פורסם
אני דווקא חושב להיפך, בגלל שזה חברת ליסינג די נחשבת (אלבר) ויש ספר טיפולים מסודר אז זה עדיף על הידיים הפרטיות שרצות היום בשוק כשכל אדם שני מוכר רכב שהיה ברשות אשתו והיא נסעה איתו בסגנון "אללה בבלה". מה גם שחברת הליסינג נותנת לי אחריות לשנה.

עוד שאלה למבינים, נובמבר 2012 זה אומר הפורטה מהצורה החדשה (2013)?

אין ספק שלקנות ממגרש ליסינג חוסך כאב ראש. הרכב גם נראה מפתה - מלוקק ועם ניילונים על המושבים. אבל לפעמים זו רק מראית עין. לפי מה שאתה אומר חברות הליסינג שומרות על המכוניות והלקוח הפרטי לא דופק חשבון. נראה לי שדווקא הפוך.

בכל מקרה פורטה עדיפה על הלאנסר. היא מרווחת משמעותית וחסכונית יותר.

פורסם

אני יודע שזה ישמע הכי חובבני שבעולם וזה לא סוד שאני לא אוהב את קיה (בלשון המעטה) אף על פי שאני מחזיק כזו ,אך גם בגלל ההפרש (15000 לא הולך ברגל) ,וגם בגלל האמינות - לנסר !

כל זאת בהנחה שהרכב יצא תקין בבדיקה ומצבו הכללי תואם את הקילומטראז'.

ואל תהיה בטוח שצריכת הדלק בפורטה תהיה טובה יותר .

בברכה

מוטי

פורסם

אני איתך, מוטי.

גם לדעתי ההפרש במחיר גדול מדי.

לא מדובר בהבדלי רמות. סך הכל שני רכבים מקבילים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נהגתי בשני הרכבים, שניהם סבירים ולא יותר.

לי אישית הקיה פורטה לא נוחה, עשיתי איתה נסיעה לכל כביש 6 וחזרה וסיימתי כל כיוון סחוט מעייפות כאילו רצתי...

הלנסר זה הרכב הכי משעמם שנהגתי בו וזה לא בהכרח רע.

ההילוכים מסרסים, המנוע מספיק אבל לא חזק, האבזור סביר ולא יותר.

מניסיון של אחרים עם הרבה שנים של בעלות - אמינות ברמה הכי גבוהה שיש.

נראה לי שהיתרון היחיד של הפורטה וגם הוא בערבון מוגבל מאוד זה בשמירת ערך.

בהינתן כזה הפרש מחיר, אני הייתי הולך על הלנסר ללא היסוס.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

• תוכן חדש...