Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פטור ממיסים ברכישת רכב חדש לנכה

nirsul
שימו לב! השרשור הזה בן 3055 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום !

ראיתי שהנושא נידון באתר לפני 10 שנים ורציתי לדעת בקצרה לאיזה פטור ממיסוי עליי לצפות לקראת רכישת רכב חדש.

(אני יודע שזו הלוואה עומדת)

יש לי 80% ("בזכות" מחלת ניוון שרירים שבגללה אני מתקשה בהליכה, קימה מכסאות ועוד עוד... ייתכן והיום הייתי מקבל 100% בגלל התדרדרות במצב ) שניתן לי על ידי משרד הרישוי/הבריאות לפני כ 6 שנים ורק כעת אני שוקל לרכוש רכב חדש.

אני מעוניין לרכוש ג'יפון משום שרק ברכבים הללו המושב גבוה מספיק כדי שלא אצטרך לקרוס לתוך המושב ולהתאמץ מאוד בזמן הקימה ממנו.

האם אני צפוי לקבל פטור משמעותי ? (כל הרכבים המועמדים הם בנפח מנוע של 1.3-1.6)

מודה לכל תשובה רצינית בנושא.

ניר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי העמוד הרלוונטי באתר הביטוח הלאומי, אתה אמור לקבל פטור מלא על ערך המיסים על הרכב אותו תרכוש.

(עד 1800 סמ"ק), מכיוון שאתה מעוניין לרכוש רכב עם נפח מנוע קטן יותר מהאמור, אתה תקבל (כנראה) פטור מלא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המלצתי

בדוק מול הביטוח הלאומי בדיוק מה מגיע לך שלא תמצא את עצמך לא מוכן אצל היבואן.

כי מדובר באחוז מהרכב הקובע ולא מצאתי מה זו ההגדרה של הרכב הקובע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המלצתי

בדוק מול הביטוח הלאומי בדיוק מה מגיע לך שלא תמצא את עצמך לא מוכן אצל היבואן.

כי מדובר באחוז מהרכב הקובע ולא מצאתי מה זו ההגדרה של הרכב הקובע

אני עומד להגיש את הבקשה כבר בשבוע הבא.

אין לי שום כוונה להגיע לסוכן הרכב ללא המסמך של הביטוח הלאומי שיגדיר זאת.

תודה.

ניר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש רכב 1800 סמ"ק שעולה 300 אלף ש"ח מיסים בהתאם יש רכב 1800 סמ"ק שעולה 200 אלף ש"ח , מיסים בהתאם.

אתה צריך לדעת כמה הנחה בש"ח מהמסים מגיע לך?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפטור ממס לנכה ביטוח לאומי שזכאי לרכב 1,800 סמ"ק עומד כרגע על כ-58 אלף שקל. זאת אומרת שזהו סכום המס המרבי שביטוח לאומי יכסה. אתה יכול לרכוש רכב יקר יותר, ואז להשלים מכיסך את ההפרש, בנוסף למחיר האוטו ללא מסים והמרווח של היבואן. אתה יכול לרכוש גם רכב זול יותר ולא לנצל את כל הפטור.

חשוב: אם תרכוש רכב עם מנוע קטן, נדמה לי שהרף הוא מתחת ל-1,300 סמ"ק, ביטוח לאומי יוריד לך כשליש מקצבת הניידות שאתה מקבל, בטענה שקנית אוטו קטן. זה תקף גם אם תרכוש אוקטביה 1.2 טורבו, או יטי עם אותו מנוע. הם לא מוכנים לעדכן את המגבלה, והרבה נכים שלא מכירים רוכשים רכב ומפסידים סתם כסף, שביטוח לאומי חוסך

אתה בכל מקרה אמור להגיע עם המסמך שבו מצוין גובה הפטור שלך לאולם התצוגה, כדי לפתוח הזמנה ושהיבואן יוכל לפעול לקבלת תשלום המסים מהרכב. תוכל לקבל אותו ממחלקת ניידות בסניף ביטוח לאומי הקרוב אליך, אם לא נשלח אליך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב הקובע הוא - במקרה שלי (לפי הטבלה) בנפח של עד 1800. ( הם סימנו את זה באדום)

הרכב הקובע למנועי 1800 לפחות לשנת 2011 היה הונדה סיוויק 1.8

את ערך המיסוי המקסימלי עליו אתה תקבל את ההלוואה עומדת, אמור להיות מחושב לפי הסיוויק (אלא אם כן שינו מאז את הרכב הקובע)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המיסים על השברולט טראקס ועל ה2008 נמוכים, ולכן הן תהיינו לא משתלמות לרכישה. שאר המכוניות שהזכרת המיסים הם בין 50-60 אלף שקל.

ברנו קאדג'אר רק הדיזל רלוונטי.

מה שהכי חשוב - שיהיה לך נוח להכנס ולצאת.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד שאלה אחת -

אם לדוגמא אני מעוניין לרכוש רכב 2.0 ( לא שזו הכוונה אבל אם תצוץ מכונית משתלמת....) האם אקבל את אותו סכום פטור במיסוי או שבכלל לא כי "לא קניתי עד" 1.8 ליטר". ?

ד"א - היום הגשתי את המסמכים - תחזיקו אצבעות :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי,

אם הרכב הייצוגי לו אתה זכאי הוא במנוע 1.8 משמע יבדקו מה גובה המיסים שקיימים על אותו רכב ייצוגי וזה יהיה גובה המיסים המקסימלי אותו אתה תוכל לקבל

במידה ותבחר במנוע גדול יותר אין בהכרח שיכסו את אותו גובה מיסים, לעיתים אף יכסו פחות וזה תלוי בגובה המיסים של הרכב אותו אתה רוכש

לדוגמא אם לרכב הייצוגי קיים גובה מיסים של 60,000 ש"ח אתה תקבל פטור לפי 100% כלומר 60,000 ש"ח

אם הרכב אותו אתה מעוניין לרכוש גובה המיסים הוא 55,000 למרות שהוא מנוע 2.0 הרי שתקבל את ה55,000 ש"ח פטור ולא 60,000 כמו שרשום לך

הפוך לצערי לא עובד, כלומר אם גובה המיסים על הרכב אותו אתה קונה גבוה מגובה הפטור שלך הרי שתקבל את תקרת הפטור

חשוב בנוסף שתדע שגובה הפטור נקבע נקודתית לאותו יום שחרור הרכב ממיסים ולא כפי שנקוב במסמך כי הרי יש שינוי יומי בשערי המטבע ובמס על הרכב ולכן המסמך שיהיה בידך הוא הערכה בלבד

נכון להיום במידה ואתה זכאי לפטור 1.8 המיסים הם בערך 62 אלף ש"ח

בברכה,

עידן

Confidence In Motion

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון להיום תקרת הפטור עומדת על כ-58500 ש"ח התקרה מתעדכנת כל יום שלישי בשבוע בהתאם לתנודות בשער הין היפני.

אין מניעה לרכוש רכב בעל נפח גדול מ1800 סמ"ק. מה שחשוב הוא שנפח המנוע יהיה יותר מ1300 סמ"ק.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3055 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...