Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות חלפים עבור הטיפול הקרוב,

פתחתי את בית הפילטר אוויר במכסה מנוע לצורך זיהוי הפילטר ולקחית מק"ט,

להפתעתי (או שלא..) מצאתי פילטר ללא שם, יצרן או כל סימן זיהוי אחר

(הרכב מטופל אך ורק במורשה ותמיד דורש חלפים מקוריים ומשלם ביוקר)

אני מצרף תמונות בסוף

צריך את עזרתכם בזיהוי הפילטר (מק"ט),

עוד יותר אשמח אם תוכלו לכוון אותי לפילטר K&N מתאים.

תודה.

uploadfromtaptalk1462777629457.jpg

uploadfromtaptalk1462777638494.jpg

uploadfromtaptalk1462777646587.jpg

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Seat Ibiza FR

פורסם

היי, אוכל לעזור לך אם תשלח פרטי רכב מלאים, שם הדגם וכדומה או צילום רישיון רכב, כולל מספר ודגם מנוע.

הזול עולה ביוקר

פורסם

זה לא חדש - חפש את האשכול של מוסך רון.

צ'מפיון עובדים על לקוחות בעיניים ושמים חלפים סיניים זבל בתור OEM.

תקנה לך פילטר איכותי של MANN וזה הכל.

http://catalog.mann-filter.com/EU/eng/catalog/MANN-FILTER%20Katalog%20Europa/Vehicles/CARS%20%2B%20TRANSPORTERS/SEAT/Ibiza%20V/1.2%20TSI%20CBZB%20(T99442)/Air%20Filter/C%2015%20008

Stay Dirty

פורסם

CBZA או CBZB ?

CBZA בעל 86 כוחות סוס

CBZB בעל 105 כוחות סוס

אם המנוע של זה CBZB או CBZA בעל 105 או 86 כוחות סוס אז המק"ט שלך (מקורי) יהיה:

6R0 129 620A

מק"ט MANN C15008

מק"ט KNECHT LX 2831

סביר להניח שמה שצ'מפיון שמו לך זה חליפי לא מזוהה.

על המקורי יש הטבעות של מק"ט + סמל יצרן וארץ ייצורCapture OEM 6R0129620A.JPG

הזול עולה ביוקר

פורסם

שלי זה ה105 כ"ס,

תודה רבה על המידע! הבנתי שבמורשה תמיד שמים חליפי למרות שהם לוקחים באזור ה200 שקל

מה לגבי פילטרים של K&N, לקנות פעם אחת וכל טיפול לנקות,

מומלץ?

Seat Ibiza FR

פורסם

תשמע, על פניו K&N נשמע כעסקה משתלמת, אך עם זאת, הם אינם מציינים את יעילות הסינון של המסננים שלהם מול המקורי. אפילו מסננים חליפיים נבדקים מול המקורי ויש לצ'מפיון כנראה אישור לתת טולרנס מסוים למסננים ליצרנים אחרים כדי לאשר אותם אצלם, אבל אני רק מנחש, יכול להיות שבמדינת הקומבינה, ששמה ישראל זה לא קורה. אני כן יודע שבאירופה זה לא ככה וספציפית בגרמניה.

כשאתה קונה MANN את יודע שמה שאתה מקבל שווה ערך למקורי בכל הפרמטרים ולעתים אף טוב יותר, אם הם לא היצרן OEM לרוב הם אוהבים להשחיל למי שכן (תלוי באיזה פרמטר מדובר - יש פרמטרים שאסור שיהיו מעל המקורי אבל לא ניכנס לפרטים רק שתבין את התמונה הגדולה.) גם KNECHT בעלי מפרט מאוד דומה ל AM ולמקורי, כנ"ל בוש ועוד יצרנים מוכרים אחרים כמו WIX, MEYLE , HENGST SOGEFI MECAFILTER ועוד ועוד.

חוצמזה מסנן אוויר ברכב שלך מחליפים כל 4 שנים. את הפילטר של K&N סביר להניח לא תנקה אפילו פעם אחת עד שתמכור את הרכב.

אני די בטוח שאפילו לא הגיע הזמן להחליף את שלך. לפי תקן איזו 5011 סוף חיי המסנן נגמרים ב DELTA P של 20 MBAR אם תראה פעם אחת כמה אבק סופג מסנן כדי להגיע לזה אתה תבין שלמסנן שצילמת יש עוד חיים ארוכים בתיאוריה. מה גם שהחלפת מסנן באופן תדיר מדי אינו בריא למנוע אלא להיפך. בתחילת חייו, המסנן אינו מסנן ביעילות המירבית שלו ומזהם את המנוע יותר בכל תקופה אחרת במהללך חייו, לכן מסנן טוב הוא בעל initial efficiency גבוה ו initial restriction נמוך. עם זאת, יש השפעה על צריכת הדלק כאשר המסנן כבר חצי סתום ומעלה לכן, היצרנים נותנים הוראה להחליף כל X שנים אחרת לא היית מחליף מסנן 6 או 8 שנים. בכל מקרה, ברכב שלך יש נורה שנדלקת מתי שהמנוע מגיע למה שנקרא AIR STARVATION ויש בכל רכב היום שלל בקרות על יעילות הבעירה. עדיף להשקיע ולקנות מסנן טוב ולהחליף לעיתים פחות תדירות ובהתאם להוראות היצרן מאשר לקנות זול ולהחליף לעיתים תכופות, או לקנות משהו שנשמע טוב, אך לא בטוח שרלוונטי.

ההחלטה היא שלך.

מקווה שעזרתי.

הזול עולה ביוקר

פורסם

בכל מקרה, ברכב שלך יש נורה שנדלקת מתי שהמנוע מגיע למה שנקרא AIR STARVATION ויש בכל רכב היום שלל בקרות על יעילות הבעירה. עדיף להשקיע ולקנות מסנן טוב ולהחליף לעיתים פחות תדירות ובהתאם להוראות היצרן מאשר לקנות זול ולהחליף לעיתים תכופות, או לקנות משהו שנשמע טוב, אך לא בטוח שרלוונטי.

ההחלטה היא שלך.

מקווה שעזרתי.

איזה מנורה נדלקת ברכב של פותח האשכול במקרה של 'הרעבת אוויר' ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אם אני לא טועה, נורת מנוע קוד מנוע מאחד מהרשימה בקישור הבא:

http://mechanicalee.blogspot.co.il/2013/03/volkswagen-audi-skoda-vag-fault-codes-engine.html

יש כמה סיבות שזה יכול להופיע, אחת מהסיבות קשורה ליניקת אוויר, שגם פה יש כמה תת סיבות.

אם אני טועה אז אשמח ללמוד, וחברינו ירוויח פעמיים.

בכל מקרה, אינני טוען שצריך לחכות שתידלק איזה נורה ברכב כדי להחליף מסנן.

יש תמיד להיצמד להוראות היצרן.

כאשר מסנן נסתם יתר על המידה, יש סיכוי גדול שהמדיה תיקרע עקב הפרש לחצים גדול מדי ואז כל הטוב הזה יכנס למנוע.

גם אם היא לא תיקרע, יהיה BYPASS דרך המסגרת וגם פה אוויר לא מסונן יכנס למנוע ויפגע בו.

אפשר להחמיר, אך כפי שרשמתי בסינון אוויר יש חסרון, גם אם קטן מאוד, להחמרה שכזו.

זה המסר שרציתי להעביר לחברינו.

הזול עולה ביוקר

פורסם

בקיצור אין מנורה ייעודית למקרה של 'הרעבת אוויר' אלא מנורת 'בדוק מנוע' אשר עלולה לדלוק מ-1001 סיבות. בקישור שצירפת זו רשימת קודי תקלה שלא בהכרח יגרמו למנורת 'בדוק מנוע' לדלוק עם יופיע קוד תקלה מהרשימה בקישור.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התשובה המפורטת,

ורק כדי למנוע בלבול, הנורה ש'יאני' דיבר עליה לא מופיע אצלי וגם לא כל תקלה אחרת.

הרכב מתקרב ל50 אלף ק"מ [טיפול אחרון ב40] נקנה על ידי עם 42אלף, אז החלטתי לעשות יישור קו בפילטרים.

אני אלך על פילטר של MANN בהמלצתכם.

דרך אגב, יש לי "טיפול חינם" מהעברת בעלות, דיברתי עם המוסך והם סירבו לשים פילטר מקורי,

בטענה שהפילטרים החליפים שלהם מאושרים ע"י הקונצרן.

איך אפשר לאשר פילטר שאין לו אבא ואמא? אין עליו כל סימן זיהוי, מספר או כל דבר אחר, ובעצם אפשר לדחוף כל מה שעולה להם בראש,

ובנוסך מסרבים לקבל חלפים מבחוץ.

כנראה שאנצל את זה לטובת ניקוז והחלפת שמן בלבד.

Seat Ibiza FR

• תוכן חדש...