Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי להחליף פילטר גיר צריך לפרק את הקרטר. כך זה ברוב התיבות האוטומטיות. סימנתי את הפילטר בצהוב (מתנצל על העקמומיות, אני דרך לפטופ)

20160426_075908 (1).jpg

עריכה: מקס הקדים אותי.

Stay Dirty

פורסם

זה בהחלט נכון לגבי הבימרים.

אם בשביל פילטר מזגן בe36 צריך לפרק חצי רכב, ולקפל אותו ל3 כדי שיכנס, בe46, המחליפה, זה כבר לוקח חצי דקה לכל היותר.

Sent from my D5803 using Tapatalk

M-TECH E46

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ רק כדי לעדכן שהגיר עובד חלק .

מדובר בגיר של GM שנמצא בקדילאק, ובשאר הנעה אחורית של הקונצרן עם 6 הילוכים .

למה לקנות אטם של במוו שעולה בארץ מאות? אטם של ac delco המקורי של קדילאק ב140 שקל ומשלוח עד הדלת .

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B001DX5JMW/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1489691821&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=24225800&dpPl=1&dpID=314DV8V3BZL&ref=plSrch

בהמשך למטה יש גם פילטר, ושאר אביזרים סביב .

פשוט מוריד את עלויות הטיפול הנ"ל לרכב.

פורסם

יפה, כל הכבוד.

גם אני בעד החלפת שמן גיר, גם בתיבות שהיצרן טוען לשמן ״lifetime". אני לא אוכל את הלוקש הזה.

ביום שישי האחרון ביצעתי החלפת שמן גיר/פילטר פנימי ואטם קרטר ללקסוס is250 שנת 2008 עם 130,000 ק״מ, יצאו 3 ליטרים מתוך 7.5.

היצרן מציין בכל מקום אפשרי שאין להחליף שמן בתיבה, וגם במוסכי היבואן בארץ לא מסכימים לבצע החלפה כזו. גם בארץ וגם בחו״ל.

מעולם לא החליפו שמן גיר קודם לכן (לפי היסטוריית הטיפולים ולפי המצב של האטם היבש).

השמן שיצא היה בצבע חום אדמדם (לא להיט).

ההעברות עכשיו הרבה הרבה יותר חלקות.

אני מתכנן לעשות החלפת שמן חלקית שניה ושלישית בשבועות הקרובים (ובנוסף פילטר גיר בהחלפה השלישית) כדי להגיע לכ-80% שמן חדש במערכת.

שלומי

פורסם

דומה לצבע שאצלי? אצלי יצא די אדום אז הייתי רגוע .

שלומי, מציע לך גם להחליף בדיפרנציאל .

אני מחליף בשניהם ביחד. גם בקודמת וגם בהחלפה הקרובה.

פורסם

יותר חום ופחות אדום מאצלך.. אבל עדיין בעל גוון אדמדם כלשהו. וגם המגנטים היו די מלוכלכים עם שבבים אבל לא קיצוני. אעלה תמונות מאוחר יותר.

בהחלפה השלישית אוסיף עוד מגנט או שניים לקרטר כדי ״לסייע״ לפילטר כך שהשבבים ילכו אל המגנט במקום לפילטר.

הפילטר היה נראה ממש ממש סתום, לדעתי החלפתו תרמה המון לפעילות הגיר (אני מניח שהיה די מלוכלך ולכן לא היה לחץ מיטבי של שאיבת שמן גיר למערכת).

מחיר האטם (הכל מקורי של טויוטה) הוא 9$, הפילטר 37$, הסולנואיד שהחלפתי כ80$ (נורת תקלה שהוא תקול, בגלל זה פתחתי מראש את הגיר) והשמן כ70-80₪ לליטר.

בדיפרנציאל החלפתי לפני כחודשיים אז כרגע עדיין לא.. כשנגיע ל30,000 עם הרכב.

משגע אותי שהיצרן ממש אוסר על החלפת שמן גיר ובכל המוסכים, גם בחו״ל, לא מסכימים להחליף. ובכל הפורומים אנשים שביצעו החלפה חלקית/מלאה מעידים על שיפור בפעולת הגיר.

איך מישהו כתב באיזה פורום "lifetime for toyota, not for the car/customer"

שלומי

פורסם

מה?

מה שיש באוטומיני זה לתיבת zf , lifeguard .

בדגם הנ"ל זה דקסרון 6 . סטנדרטי .

Febi 32600 למי שמעוניין .

הוזמן ונקנה דרך אבי חלפים בזמנו .

הפעם אשתמש במוביל 1 .

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בשבוע הבא אבצע החלפה נוספת לרגל 200,000 .

אטם יש, פילטר יש, שמן גיר יש, פקק ריקון חדש גם יש .

הפעם קניתי פילטר גיר של meyle hd גרמניה .

• חודשיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...